Şimdi Ara

Klima konusunda yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Dubleks bir evim var alt kısımda salon ve yatak odasında birisi baymak 7000 btu diğeri demirdöküm 9000 btu 2 adet klimam var ve bunlardan çok memnunum.

    Alt kısma ait 3. odadan üst kısma merdivenli bir çıkış var ve yukarısı da 1+1 yatak odası+amerikan mutfaklı bir yaşam alanı içeriyor toplamı 35 m2.

    Alttaki odanın sıcaklığı da yukarı çıktığı için 16 m2 de bunu ekleyince yaklaşık 50m2 bir alanı soğutmaya çabalayan eski cartel marka 18,000 btu 3. bir klimam var bu da bahsettiğim merdivene doğru çalışan alanda kurulu.

    Bu klimayı eski evimden getirdim zaten verimsizdi farklı yerlere bakım yaptırdım, ne yaptıysam bu 18,000 btu karşılığını alamadım. Üst kısım çatı altı ve gün içinde çok yoğun sıcağa maruz kalıyor. Kiremit+taş yünü+alçı plaka şeklinde bir yalıtımı var ama yukarısı yanıyor.

    90'lı yıllardan beri klima kullanırım sürekli çalıştığında 7000 btu bir klima bile olsa bahsettiğim alanı ortalama bir serinliğe ulaştırması lazım diye düşünüyorum.

    Eğer çözümü varsa en ekonomik olanı bunu çözebilmek, iç-dış ünite hangisi gerekiyorsa değişimi dahil. Olmuyorsa buraya destek için şu mobil olanlardan baktım çok gürültülü diyorlar geceleri sorun olabilir pek ucuz da değil sanki. Kısa duvarları olduğundan öyle her istediğim yere yeni bir cihaz takmam mümkün değil. Ne yapacağımı şaşırdım özellikle mobil konusunda tavsiyeleriniz nedir?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.