Şimdi Ara

Volvo'ya göre Çin'deki üretim Avrupa'dan daha kaliteli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Bundan kısa bir süre öncesine kadar Çin’de üretilen araçlar ucuz ve kalitesiz olarak nitelendirilirdi. Bu algının son zamanlarda değişmeye başladığı söylenebilir. Ancak, Volvo’nun bu konudaki düşünceleri oldukça iddialı. Şirket, Çin’de üretilen araçların Avrupa’dakilerden daha kaliteli olduğunu düşünüyor.
     

    Avustralya’nın Go Auto sitesine röportaj veren Volvo kıdemli başkan yardımcısı Robin Page, İsveçli üreticinin araçlarının çoğunu Çin’de üretme kararı hakkında itiraflarda bulundu. Bu kararla ilgili başta bazı endişeleri olduğunu dile getiren Page, üretim süreci başlayınca Çin’de üretilen araçların Avrupa'dakilerden daha kaliteli olduğunu fark ettiklerini belirtti.

     

    "Kalitenin sebebi insan gücü" 

    Page, Çin’de üretilen araçları Avrupa’ya göre daha kaliteli bulmalarının nedeni olarak ülkedeki fabrikaların daha az otomasyona dayalı olmasını gösterdi. “Dürüst olmak gerekirse, Avrupa’daki üretimin çok fazla otomasyona dayandığını, bu yüzden müdahale şansınızın olmadığını söyleyebilirim. Çin’deki üretim ise insan gücüne dayanıyor. Üretim sürecinde insan sayısının artması da daha iyi düzenlemelerin yapılmasına imkan veriyor.” şeklinde konuştu.

     
     

    Arada ciddi bir fark olmadığını dile getiren Page, “Kafa kafaya karşılaştırma yapmak gerekirse, Çin’deki üretimin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda artık hiçbir endişemiz kalmadı.” ifadelerine yer verdi.

     

    Volvo, Çin’de ürettiği araçları tüm dünyada satışa sunmaya 2014 yılında önceki nesil LWB S60 ile başladı. Sonrasında, amiral gemisi S90’ın üretimini 2016 yılında İsveç’ten Çin’e taşıdı. Bundan sonraki elektrikli Volvo modellerinin üretimi de yine Çin’de gerçekleştirilecek. Geely çatısı altında yer alan şirket, Çin’deki üretime fazlasıyla güveniyor.








  • Volvo zaten Çinli Gelly'e satılmadı mı? Ne demesi gerekiyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye? İşçilikten çaldıkları parayı malzeme kalitesini arttırarak mı değerlendiriyorlar 😒

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çin malı kalitesiz olayı geçti artık. Adamlar her türlü teknolojiyi kendisi üretir hale geldi. Volvo fabrikasındaki Otomasyon sistemlerinin nasıl bir kalitesizlik ortaya çıkarması bekleniyor ki? Çinliler eliyle sac şekil verme mi yapıyor? Diskleri kum kalıplara mı döküyorlar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde Elon muskta üretim yavaşlığının sebebini "aşırı" Otomasyon olduğuna yönelik bir tweet atmıştı. Sanırım hala insan faktörü çoğu endüstrü ürününde elzem.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerasuslu

    Çin malı kalitesiz olayı geçti artık. Adamlar her türlü teknolojiyi kendisi üretir hale geldi. Volvo fabrikasındaki Otomasyon sistemlerinin nasıl bir kalitesizlik ortaya çıkarması bekleniyor ki? Çinliler eliyle sac şekil verme mi yapıyor? Diskleri kum kalıplara mı döküyorlar?
    Benimde anlamadığım o. Her otomasyon ürüne kötü deniliyor. Tamamda otomasyonun amacı tüm parçaların standart üretilmesi ve insan hatasının kaldırılması değil mi? E sen hatalı uretiyorsan o zaman otomasyonu yapamamışsın demektir. Bir insan nasıl makineden daha iyi üretebilir? Ha hassas makineleri mi yok diyeceğim ama zaten otomasyon yapılamayan şeyi Çin'de de insan yapıyor Avrupa'da da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni sahibi çinli olunca tabi

  • E tabi insan gücü ucuz olunca normaldir. Avrupa'da otomasyonun fazla olmasının temel sebebi insanların çok pahalı patlaması ama Çin'de böyle bir durum yok.
  • Çin'liler: Siz kalitesiz üretmemizi istiyorsunuz,Çin malı kalitesiz algısı bu yüzden'dir.

  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Üretim değil de montaj kısmından bahsediliyor bence. Avrupa/ABD'de işçilik ücretleri yüksek olduğundan montaj aşamasında mümkün oldukça robotlar kullanılıyor. Bir yere kadar robotlar mantıklı olsa da sonuçta el işçiliği ile bir değil. Çindeki ucuz iş gücü sayesinde el işçiliği daha yoğun kullanılabilir.
  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Otomasyonda ustalık yok. Sen git kullanım ömrünün sonundaki kalıptan çıkmış üretimlerini kendine yama.
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    İhale ortaklarının kendilerini sağmal inek gibi ihale bitmesin, para muslukları da kesilmesin diye kullanmaya çalıştıklarını da söyledi.
  • Kendi işletmemize sarf amlzemesi satanlara da aynı şeyi söylüyorum.
    Çin malı ürünler de tükettiğimi görünce hemen gömmeye kalkıyorlar.
    Benim için ise f/p önemli. Sonuca bakıyorum. Orjine göre değil kendi işletmemde aldığım sonuca göre karar veriyorum.
    Eskidenmiş o çin malı kalitesiz diye direkt yargıda bulunmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Kendi işletmemize sarf amlzemesi satanlara da aynı şeyi söylüyorum.
    Çin malı ürünler de tükettiğimi görünce hemen gömmeye kalkıyorlar.
    Benim için ise f/p önemli. Sonuca bakıyorum. Orjine göre değil kendi işletmemde aldığım sonuca göre karar veriyorum.
    Eskidenmiş o çin malı kalitesiz diye direkt yargıda bulunmak.
    Aynen size katılıyorum, kullandığım telefonun markası Xioami, herkes çin malı olduğunu duyunca, tuhaf tuhaf bakıyorlar, sonra kalitesini, özelliklerini ve tüm bunlara karşılık fiyatını duyunca, "nereden alabiliriz" diye soruyorlar.




  • İsveç'te Volvo'da çalışan bir kişi hiçbir şey almıyorsa günde maksimum 8 saat, haftada maksimum 40 saat çalışarak ayda 45-50 bin kron kazanıyor.



    Bu nedenle 50 işçinin yapacağı işi makineler ve 1 adet mühendis veya teknikere yaptırıyorlar.



    Teknoloji henüz makine montajında o kadar uçuk düzeyde mükemmel değil. Aynı işi işçilere Çin'de yaptırınca belki kalite hiç düşmüyor ama maliyet ciddi manada düşüyor.



    Iphone da Çin'de üretiliyor ona bakarsanız.



    Bu endüstri 4.0 muhabbetinin kaynağı zaten bu batılı işçi maliyeti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her alanın prestijli imalat tezgahı teknolojileriyle avrupa'dan taşınıp çin 'de üretim faaliyetlerini sürdürüyor.
    kalitelerinden ödün vermeden, en azından son 10 yıldır.
  • Gelly i neden kalitesiz ürettiniz madem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.