Şimdi Ara

Şu kadar bin için kaç net gerekir muhabbeti —>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
9
Favori
10.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar her sene kaç bin için kaç net gerekir muhabbeti değişkenlik gösterir . Fakat ilk 1-2k ise hedefiniz fule yakın yapmanız gerektiği de kesindir . Ben geçen sene girdim ve bizde efsane sınav 2015 in sınavıydı . Zordu . Milletin netleri düşüktü fakat fulleyen gene fullemişti bir şeyleri . Bizim 2017 yılı da güzel zorlukta geldi . Biraz biliyorsanız herkes ygs lys mata zor diyordu . Lys gene çok olmadı ama ygs efsaneleşti benim gözlemlediğimce ve ygs matta 23-27 net arasındaki insanlar ilk 15 bine girdi . Normal senelerde bunun mümkün olduğu pek görülmemiştir . İlk 10 binde 25 netli insanlar vardı . Peki herkes böyle miydi ? Hayır değildi ben 39 mat neti bırakmıştım .

    Geçen seneki insanlar ilk 15k için kaç mat lazım deselerdi herkes onlara 15 k ooo o zaman 30 u rahat geçceksin bi 33 falan olcak hatta diyebilirdi . 10 k ise bi 35 e yaklaşmak farz derlerdi . Diyorlardı da . Fakat çoğu insan 25 netle girdi . Bunların diğer dersleri de normal düzeydeydi onu da söyleyim . Matı 25 diğerleri full gibi düşünmeyin sakın . Bu yüzden bu muhabbet tamamen boş ve aklınızı karıştırıp sizi sınava koşullandırıyor . Yapmanız gereken sınavda elinizden gelenin en iyisini yapmak . İlk 10 bin isteyen adamı 35 net için koşulluyorsunuz . Sınav zor geliyor adam 10 boşu olunca panikliyor 30 net yapcam en fazla sınav bitti diyip psikolojiden kaçıyor . Hayır kardeşim net sayma falan yok . Hayvan gibi çözüceksin ve fişi çekiceksin . Sen 35 le ilk 10 k hedeflerken ve sınavda 32 net görünce üzülüp bırakırsan kaybedersin . Çünkü belki o 32 seni 5 bine sokucak . Bu yüzden bu muhabbetin boş olduğunu bilin .

    Nete değil çözebileceğiniz sorulara odaklanın . Çözemediklerinizi öğrenin . Konu eksiklerinizi kapatın . Düzenli çalışanlar konu elemesinler . Konu tekrarı yapmaktan uzak durmayın . Bol bol denemenizi çözün . İlk 10 bin için gerekli bir net yoktur . Kendinizi belli bir nete koşullarsanız sınavda psikolojik olarak yenik düşebilirsiniz . Elimden gelenin en iyisini yapmaya giriyorum diyerek girmeniz tavsiye olunur .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bide şöyle bir algi var sinav kolaysa moruuq herkes yapar tarzinda , herkes yapamiyor maalesef kardesim bunu msü sinavinda gorduk herkes sinav kolayfi dedi ama netlere baksan yerlerde cogu kisinin yani sacma sapan insanlarin yorumlarina inanipta moralinizi bozmayin emin ol o adam senden daha iyi bilmiyor cunku bu sene ilk defa uygulanacak bu sinav
  • Up arkadaşlar forumdaki çoğu kişinin görmesini sağlayalım . İnsanlar bilinçsizce yorumlarda yapıp boş vakit kaybediyorlar . Böyle şeylerle uğraşıp zaman kaybetmeyin .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum hocam.Gecen sene bende 28 net matla 20k olmustum ygsde.Dediğiniz gibi belli koşullar şartlar yok.Neticede bu bir sıralama sınavı ve sıralamanızı diğer insanların nasıl yaptığı da belirliyor.O an sınava odaklanmak ve yapabildiğimiz kadar soruyu yapmamız gerekiyor
  • Bide şöyle bir algi var sinav kolaysa moruuq herkes yapar tarzinda , herkes yapamiyor maalesef kardesim bunu msü sinavinda gorduk herkes sinav kolayfi dedi ama netlere baksan yerlerde cogu kisinin yani sacma sapan insanlarin yorumlarina inanipta moralinizi bozmayin emin ol o adam senden daha iyi bilmiyor cunku bu sene ilk defa uygulanacak bu sinav

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav kolay olunca da dikkatli olan kazanıyor . Bu sınavı yapan insanlar her türlü bir şekilde birilerini eliyor . 2 milyon kişiyi çok güzel bir şekilde sıralıyorlar . Sınav kolay ya da zor olabilir . Bu sıkıntı değil . Hedefi olan adam 35 yapsam yeter demeyecek . 15 yapmak için hangi konular lazım demeyecek . Adam gibi çalışıcak ve yapabileceğini yapıcak . Hedef dediğin sadece tıp psikoloji falan değildir . Hemşire olmak isteyen asker öğretmen olmak isteyenler de olabilir . Bunun için nete değil elinizden gelenin en iyisine ihtiyacınız var . Umarım çoğu kişi bu yazıları okuyordur . Temennim o . Çünkü kimse bunları ben hazırlanırken bana anlatmadı . Ben ise anlatmak istiyorum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumda geçirdiğim en faydali 5 dakikaydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim . Umarım işinize yaramıştır ve birilerinin işine yaramaya devam eder :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok güzel yazmışsınız
  • elione kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim . Umarım faydası olmuştur .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • For example 19 matematik netiyle geçen yıl bi arkadaşım 23 bine girmişti.39 netle de aynı yıl 27 binde olan vardı çokta şeyapmamak lazım Allah ne verdiyse soruların hepsini görüp yapmak önemli.İlla matematik derseniz ya niye yapamadım olayına girerseniz mazallah arkadaşın anlattığı gibi sınavda çöküp mezuna kalıyorsunuz.(Kendimden biliyorum)
  • Öncelikle açtığınız konu ve içeriği için çok teşekkürler hocam



    Ufak bir sorum olacaktı. Konu tekrarı işini nasıl yapıyordunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle . Her şeyi tam yapınca ne olduğu belli fakat gerisi tamamen bir kumar . Nesilden nesile sınavdan sınava değişiyor . Kendi sınav senemde aynı naneyi ben de / biz de yemiştik . Sınavdan sonra ne kadar boş olduğunu anladım . Çünkü yaptığımı hesapların hiçbir önemi olmuyordu . Herkesin hedefi var ve herkes hedefine ulaşmak için elindeki bilginin en iyisini yapmalı . Kimi 100 bilgi biliyordur kimi 10000 o ayrı mesele . Ama net muhabbeti kendini şartlamaktan başka bir şey değil . Sınav anında netini düşünen biri için de sınavını uçuruma sürükleyebilecek bir şey .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • omerfee kullanıcısına yanıt
    Konu tekrarı işini günlük okulda işlendikçe mutlaka tekrar ederdim . Temel lisedeydim . Fakat bu tekrar okuyup geçme olmazdı . Birine anlatıyormuş gibi sesli bir şekilde okuyarak yapardım . Konu tekrarlarım normalin biraz daha fazla zamanlısıydı . Sonra da sorularını çözerdim .
    Bir konu mesela 3 günde biterdi . Bunu 3 part gibi düşünelim . Ben ilk gün 1. Partı , ikinci gün ilk önce 2. Partı sonra ilk 2 partı , üçüncü gün önce 3. Partı sonra da 3 partı birden tekrar ederdim . Bu yüzden uzun sürerdi . Fakat ben bu tekrar sayesinde çok uzun zaman sonra bile hatırlayabiliyordum . Bu tekrarı da herkese tavsiye ederim . Sonra da soru çözerdim . Çoğu konuyu haftasonu tekrar okurdum . Denemelerden sonra yanlış soruları öğrenirdim . Eğer kendimi o konuda güvensiz , eksik , bir şeyleri tam kavrayamamış hissedersem bir daha baştan sanki ilk defa okuyormuşçasına tekrar ederdim . O konuları ne kadar tekrar edersek edelim eksik kalan bir kısım olabiliyor veya biz bir kısma yeterli önemi vermiyoruz fakat soruda çıkınca her yerin önemli olduğunu anlıyoruz . Türkiye haritasına şu ana kadar en kötü yüzlerce kez bakmışızdır ama bilmediğimiz 1 ton şeyi var . Bu yüzden bir konuyu olabildiğince her detayına dikkat ederek , yeri geldiğinde tekrar etmenin bilincinde olarak çalışmak lazım . Aynı zamanda bundan sınava kadar hatırlanması da sağlanmalı . Bu yüzden kendi aklımdan hikayeler kodlamalar uydururdum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler yararlı konu. Görmeyenler için up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba... Size bir şey sorabilir miyim hala buralardaysanız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.