Şimdi Ara

Engelli sporcu olmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlerleyici kas zayıflığına yol açan bir rahatsızlıktan dolayı 12 yıl önce yürüme yeteneğimi kaybettim. Çok değil sadece 2 yıl sonra sandalyemle 10 metre gidemeyecek kadar kollarım zayıfladı. O yıl ayaklarımı uzatamamaya başladım. Ayağımı koyacak yer bulamıyorum çünkü bütün pozisyonlar ağrı yapıyor. Yorgan ağır geldiği için hafifletilmiş özel bir örtüyle yatıyorum. Tekerlekli sandalyenin ayak koyacak yerine topuğumla basamayacak kadar tendonlarım kısaldı. 5 6 yıldır yatakta dönme, kafamı kaşıma, çorap giyme, dizüstü pcnin ekranını açma, 50lik şişeden su içme dahil çoğu şeyi yapmaya gücüm yetmiyor. Ve doktorların dediğine göre bu rahatsızlıkta benim kadar iyi olanların oranı %5-10'u geçmiyormuş. Ortalama yaşam beklentisi 23, şu an 25 yaşındayım. Diğer çocuklar benim durumuma 16 17 yaşında falan geliyor. Son 2 3 yıllık dönemde kalp ve solunum yetmezliği yüzünden vücudunuz 35 kiloya kadar düşüyormuş.

    Durumumu koruyabileyim diye 9 yıldır, yılda 40-50 kere gençlik ve spor müdürlüğüne bağlı yüzme havuzuna gidiyorum. Yaz geldiğinde havuz cumartesi pazar halka açılıyor, günlük ücreti 12 lira falan. Herhangi bir para ödemene gerek yok dediler. Yeri geldi hafta içi yüzme dersi olan çocukların arasında yüzdüm, hafta içi gelmeyin dediler. Ancak hocaların ve yönetimin aksine çocuklar bundan bir rahatsızlık duymadı. Bir kaç yıl sonra hafta içinde engelli saati ayrılmaya başladı ve şu an 7-8 engelli havuzdan yararlanıyor.

    2009'dan bu yana performansım saatte 250 metre yüzmeme izin verirken bu rakam sabit bir oranla şu an 100 metreye kadar düştü. Ancak sonuncu olacağımı bilsem de sporcu olarak başvuru yapmayı düşünüyorum. Çünkü ne kadar yavaş gidersem gideyim önemli olan katılmak. Kapital ekonomik sistemin spordan sağladığı kazanç arttıkça dürüst oyunculuk, takım ruhu ve yardımlaşma gibi değerler unutuldu. Spor sadece reklam ve performans odaklı bir duruma geldi. Ben bu oyunu kendi çapımda da olsa bozarım. Başarılı olmayacağımı adım gibi biliyorum ama elimden ne geldiyse onu yaparım.

    Soru sormak isteyen varsa cevap veririm.



  • yaptığın güzel bir şey. insanlar benim zamanım geçti diyerek spora, sanata, eğitime çok uzak bakıyor. Oysa dediğin ve yaptığın gibi, bunları yapmak için yüksek performans veya potansiyel göstermek gerekmiyor. İnsanın yapabildiği kadarını yapması kendisine yetiyor.
  • Allah yardımcın olsun,inşallah Allah gönlüne göre verir
    asla vazgeçme
  • Hastalığının ismi nedir hocam?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz yarışmaya mutlaka katılın hocam.Sonuç önemsiz önemli olan ruhunuzun mücadeleci tarafını köreltmemek.
    Umutsuzluğa da SAKIN düşmeyin elinizden geleni yapın.Başarılar.
  • kanıt varmı hocam
  • @omisis046
    Becker, Duchenne, myotonic, Limb-Girdle gibi bir kaç ağır türü var. Bende 2. sıradakinden var. diğerlerine göre en kötü olanı bu.

    @RevengeRain
    Bir sürü sıkıntıya rağmen bir şekilde spora gittim, el kuvveti gerektiren bir takım hobilerim oldu, memleketi 15 yılda 60.000 km'den fazla gezdim, kar kış dinlemeden dışarıya çıktım... Sıkıntılarla geçen 12 yılda iyi kötü idare ettik. Mücadeleyi elimden geldiği kadar yapıyorum ama medyanın çizdiği tipte ''umut saçan'' bir profil beklemeyin benden. Artık tedaviden yana umudum kalmadığı gibi ölmeden önceki son bir kaç yılda akıl almayacak derecede ağrı ve sıkıntı yaşayacağımı da fark ettim, bir kısmını yaşıyorum. Ağrılarımdan dolayı yılda toplam 1 ay sabah ezanına kadar uyuyamıyorum. İşin kötüsü diğer çocuklar çok daha kötü bir durumda olduğu halde sanki format atılmış gibi ses çıkarmıyorlar. Ve çevremdeki herkes onlarla beni karşılaştırıp yaşadığım sıkıntılara inanmıyor. Hatta sonradan diğer çocuklarla doktorların konuşmadığını, bir tek aileleriyle konuşulduğunu ve çocukların sıkıntılarının büyük oranda anlatılmadığını öğrendim. Belki de aileleri baskı kuruyordur çocukları üstünde. Doktorlar da ''şu güzel ortamı bozmayalım'' kafasında. Kimse de bunda olağanüstü bir şey görmüyor. Kısa ve zorluklarla dolu bir ömre bu kadar şey sığdıran biri olarak kimse bana inanmayacak ama ötanazi hakkı için mücadele veriyorum. Kimse bu hakka bir şey demesin çünkü bir gün muhtaç olduğunuzda size yardım edecek biri çıkmayacaktır. Dünyanın binbir türlü hali var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.