Şimdi Ara

The Wailing-2016

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • The Wailing (Goksung)-2016



    The Wailing-2016


    İzleyen varsa Film hakkındaki teorileri nelerdir ? Kim Kimdi ? Neden Nasıl ?



  • Kore filmleri son zamanlarda gerçekten çıkışta

    İzlemedim izledikten sonra yorumumu yazarım güzel filme benziyor
  • Uzun süredir (Başta Japon , sonra da Kore olmak üzere) Uzakdoğu sinemasının özellikle senaryo konusunda Amerikan sinemasını aştığını düşünüyorum. Ama neyazık ki fazla seyretmiyoruz (Enazından ben)


    Bu arada olayı çözdüm (Kabul ediyorum ufak bir destek aldım , ama çoğunu kendim çözdüm). Seyredip , kafa yorup , yorum yapmak isteyenler olabilir diye hemen açıklamayacağım.

  • üstünden birkaç hafta geçti şuan tam hatırlayamıyorum ama hatırladığım kadarıyla japon rahip şeytan,aileye yardım etmeye çalışan büyücüyle işbirliği yapıyorlar,hayalet karı da iyi taraftı.
  • Evet genel kanı bu yönde. Ama işler karmaşık , hemde öyle böyle değil baya karmaşık :)
  • Evet başlıyoruz....

    Buradan aşağısı sırf Spoiler Filmi seyretmek isteyenler okumasa iyi olur


    İlk önce bazı şeyleri açıklamak lazım.

    İyi ve kötü ruhlar insanları etkileyebiliyor.
    Kötü ruhlar (İblis gibi) "Boş Beden" leri (Ölülerin) kullanabiliyor
    İyi ruhlar yaşayan bedenlere girip kullanabiliyor.
    Kötü ruhlar hastalıkla zayıflattıktan sonra kurbanın içine girip Aileyi katlediyor.
    Koruyucu büyüler ve lanetli eşyalar var.
    Şamanlar etraftaki en güçlü ruhtan etkileniyor

    Koreli bir kaynağa göre :

    Japon aslında bir şaman , koreli şamanla birlikte iblis tarafından delirtilmiş ve ona hizmet ediyorlar. Beyazlı kadın ise köyün koruyucu meleği. Koreli şamanın eve geldiğinde kırdığı küpten çıkan karga , aslında koruyucu meleğin yaptığı , aileyi koruyan , koruyucu büyü. O kalkınca iblis eve yaklaşabiliyor. Koruyucu melek bu sefer adam üzerinden aileyi korumaya almaya çalışıyor. Ancak adam cinayet işlediğinde masumiyeti kaybolduğu için bu koruma da ortadan kalkıyor. Ölen japonun bedeni iblis tarafından kullanılıyor. Filmin sonunda japon olarak gördüğümüz ve sonra değişen iblisin kendisi. En son "Güven Sınavı" na tabi tutulan adam horozun üçüncü ötüşünü beklemediği için Aile katlediliyor.

    Bu teori herşeyi açıklıyor gibi görünüyor. Ancaaak ; koreli şamanın neden japona "Saldırdığı"nı (Yaptığı ayinde japon ölme derecesine geliyor) , Japon'un adamlar toplanıp onu öldürmeye geldiğinde onlara saldıran "Ölü" yü neden durdurduğunu açıklamıyor.

    Benim teorim az sonra...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 7 Mayıs 2018; 21:7:50 >




  • Sıra geldi benim teorime (Bundan sonrasının "Spoiler" olduğunu söylemeye gerek yok sanırım)


    Efendim , Bana kalırsa Filmdeki "Gizemli Karakter" sayısı üç değil beş. Japon , Şaman ve Beyazlı kadının yanında , iblis ve Köyün Koruyucu meleği var.

    Japon : Aslında o da bir şaman. iblisin gittiği yerlerde insanları korumaya çalışıyor.

    Şaman : iblisin etkisi altında. Japon'u öldürmeye , iblisi durdurmaya çalışmasını engellemeye çalışıyor.

    Beyazlı Kadın : Köyün saftirik kızı. Bazen kendi oluyor , bazan "Nine" dediği Köyün Koruyucu Meleğinin kontrolüne geçiyor.

    iblis : İnsanları başta hasta edip zayıflattıktan sonra kontrolü ele geçiriyor. İnsanlara illüzyonlar , sahte görüntüler gösteriyor. Ölü bedenleri ele geçiriyor.

    Olaylar Polisin kızının hastalanmasıyla başılıyor. Japonun evine gittiğinde bulduğu kızının ayakabısı aslında "lanetlenmiş". Japon tarafından kızdan uzaklaştırılıyor. Nitekim ayakkabı eve geri geldiğinde kız çok daha kötü bir hal alıyor.

    Şamanın eve gelirgelmez kırdığı küp , evi koruyan büyüyü ortadan kaldırıyor (Koruyucu büyüyü Köyü koruyan Meleğin yaptığı iddia ediliyor ama Japon da yapmış olabilir)

    Polisin japonun evinde öldürdüğü köpek , iblis e karşı Japonun savunması. Köpek ölünce savunmasız kalıyor. Polisin kapısına asılan kara keçi , intikam için değil yeni bir koruma büyüsü aslında.

    Şaman , Japonu hedef alan ayin düzenlediğinde , Japon karşı ayin düzenleyip kızı korumaya çalışıyor. Ama köpeğin büyüye karşı koruması olmayınca yaralanıp güçsüz düştükçe kızın üzerindeki koruma etkisi yavaş yavaş kalkıyor ve kız ölme derecesine geliyor.

    Japon ilk ayinlerinde şaman gelene kadar iblisi hapsediyor. iblisin kontolünde Ailesini katleden başka bir adamın cesedini ormanın ortasında , arabanın içinde buluyor. Şamanın kendisine karşı düzenlediği ayinden sonra iblisin onun içinde hapsolduğunu anlayıp tekrar ölü adama bakmaya gittiğinde cesedin gittiğini görüyor. İçinde iblis olan ceset , Japonu dövmeye (Öldürmeye) gelen Polis ve arkadaşlarına saldırınca , onu durduran yine Japon oluyor. Safitrik kızın (Belkide iblisin yarattığı illüzyonun) peşinden giden Japon yola düşüyor (Yada iblis tarafından itiliyor) Ve polis tarafından öldürülüyor.

    Beyazlı kadın köyün safı. Kendi olduğu zamanlarda "Nine" dediği köyün koruyucu meleğinin ona anlattığı , gösterdiği şeyleri anlatıp polisi yönlendirmeye çalışıyor. Koruyucu meleğin müdehale etmesi gereken zamanlarda vücudu meleğin kontrolüne giriyor , şamanı uzaklaştırıp son anda Polisin ailesini kurtarmak için iblise tuzak kuruyor.

    Koruyucu Melek , saftirik kadına görmesi , anlatması gereken şeyleri gösterip anlatıyor. Polisi ve ailesini korumaya çalışıyor. Bazen kadının bedeninde olaylara direkt müdehale ediyor. Kadınla polisin son konuştuğu sahne de polisi ikna edemeyince kadının bedeninden çıkıyor , kadın da kendi haline dönüp bağırmaya başlıyor.

    iblis , ormanda gezip , insanlara japon ile ilgili illüzyonlar gösteriyor. Amacı "Yabancı Düşmanlığı" ve korelilerdeki "Japon Nefreti"nden faydalanıp şimşekleri düşmanının üzerine çekmek. (aslında ormanda çiğ et yiyen japon ile alakalı benim başka bir teorim var ; bunu japonun yerini polislere gösteren adamın başına yıldırım düştükten sonra , adamın karısı hastanede söylüyor "Benim kocam hep et yerdi. Et yiyenler güçlü olur. Bir yıldırım onu nasıl bu hale getirir" diye. Düşmanı karşısında güçlü olmak için Japon çiğ et yiyiyor). İnsanları hastalıkla zayıflattıktan sonra kontrolü ele geçirip aileyi katlediyor. Ölü bedenlerin içine giriyor. Japon öldükten (Öldürüldükten) sonra onun bedenine giriyor.

    pöh be sonunda bitti.

    Tamamen çözümün bu olduğunu iddia edemem. Ama benim mantığıma uyan çözüm bu. Hemen hemen soruların çoğuna cevap veriyor.

    Belki yönetmenin anlatmak istediği yukarıda anlattıklarımın hiçbiri değildi. Bütün filmin belki başka bir açıklaması var. Bu kafa karışıklığının kasti yapılmış olma ihtimali yok. En mantıklı izahatte bile tonla mantık hatası var çünkü. Bu film hakkında bukadar çok soru işaretinin , ayrı ayrı teorilerin , kafa karışıklığının tek sebebi var , yönetmenin beceriksizliği.

    Bir bilgi daha ; Filmin asıl sonu izlediğimiz son değil. Yönetmen tarafından tekrar düzenlenmiş ve son sahne atılmış. Asıl son şöyleymiş : Şaman evde fotoğrafları çektikten sonra arabasıyla yola çıkar. Yolda durup Japonu (iblisi) arabata alır. Köyden ayrılırken tünelin önünde , yol ortasında bekleyen Beyazlı Kadını (Köyün Koruyucu Meleği) görürler. Ona çarpmaya 20 feet kala araba yol ortasında takla atar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 8 Mayıs 2018; 5:26:21 >




  • İzledim güzel filmdi gerçekten
  • RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    Sizin film hakkında teoriniz varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arghh

    Sizin film hakkında teoriniz varmı ?

    Japon iblisin ta kendisi zaten.Şamanla işbirliği yapıyor.Hayalet kadın ise iyi rolünde.Benim düşüncem bu şekilde.
  • spoilerları okumamak için kendimi zor tuttum sanırım ailecek izlenebilecek bir film korku konusunda sıkıntı yok cinsellik olmasın yeterli en kısa sürede izleyeceğiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biolystick kullanıcısına yanıt
    Filmin başlarında bir araba sahnesi var sadece. O kısmı hariç sıkıntı yok.
  • Biolystick kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım , Filmin 00:15:07 ile 00:16:20 dakikaları arasında.
  • arghh kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kontrol ettim çıplaklık yok sahnede uzun değil bu sıkıntı olmaz.

    Ayrıca böyle başka korku gerilim tavsiyeleri olan varsa alabilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke yönetmen ikinci finalle bitirseymiş filmi
  • arghh kullanıcısına yanıt
    Filmi izledigimde epey kafam karismisti ve internetten biraz arastirmistim neler olup bittigine yonelik

    Mobilden spoiler butonu calismiyor, altta yazdiklarim spoiler’dir

    ***SPOILER***

    Sonda yazdiginiz durumla ilgili genel kanı olarak kabul goren baska bir teori var o da koreli şaman ile japon şaman’in yaptiklari ayinlerin birbirlerinden bagimsiz olduguydu yani koreli şaman’in o ayinle amacladigi sey iyi ruh’u yani koruyucu kadini evden uzaklastirmakti, japon şaman ise kendi yaptigi ayinde ölü bir bedeni diriltmeye calisiyordu cunku o sahnelerde japon şaman’in başı polisle dertteydi ve onlara baska bir suclu/yem atmak istiyordu ancak bu ayin oldukca fazla güç gerektirdigi icin kendisi zayıf dusuyor ve bayiliyor

    Sonrasinda ise bu zombiyi öldürenin kim oldugu acikca gorulmuyor sadece ormanda iblisin diger hizmetkari japon şaman’i goruyoruz bir sureligine o kadar. Zombiyi oldurenin kadin koruyucu oldugu yonunde tahminler(?) mevcut

    ***SPOILER***

    Filme yonelik iyi ve kotunun belirsizligi hatta izleyicinin kafasinin karismasi aslinda yonetmenin tercihiydi yanlis hatirlamiyorsam. Doğru veya yanlış olan nedir (film boyunca her karakterin iyi ve kotu olabilecegine yonelik kafamizda bir seyler belirmistir eminim ancak bir turlu emin olamiyorduk) şüphe ve güven arasinda ki ince cizgi (filmin sonlarina dogru koruyucu kadin ile adam arasinda ki guven sorunu ve ayni sekilde iblis ile rahip arasinda ki diyalog) vs gibi izleyiciyi sorgulamalara sevk eden bir yapisi mevcut, bu acidan oldukca basarili bana gore

    Kisa bir not filmde ki ritüel sahnesi çok etkileyiciydi bu sahneyi sinemada izlemiyi cok isterdim

    Filme dair detayli aciklamalar internette mevcut, biraz arastirmayla bulabilirsiniz. Filmin alternatif sonu aslinda bircok seyi netlestiriyor, akli karisanlar youtube’ta bu sahneyi bulup izleyebilir, kimin iyi kimin kotu kimlerin ortak oldugu acik bir sekilde gosterilmis

    Mobilden kaynakli turkce karakter sorunu mevcut, abuk sabuk yazilar gorurseniz nedeni bu, usendigim icin duzeltemedim bircogunu oyle idare edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 1 Şubat 2020; 1:58:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Zamanında baya araştırmıştım bu film hakkında teorileri. Kore (Ya da uzak doğu) inancına göre Kara köpek/Koyun/Keçi karga v.s kötülükten korunmanın anahtarı. Japon a yapılan şeyler polis köpeği öldürene kadar işe yaramıyor. Yani Köpek onun koruyucusu. Köpek öldükten sonra şaman yaptığı ayin ile Japon a zarar veriyor. Japon ölene kadar düşmanlar aslında. Ayrıca alınan eşya (Filmde dediğine göre) lanet için de , koruma için de kullanılabiliyor. Kızın ayakkabısı Japon un evinden geri alındığında kız düzelmiyor aksine kötüleşiyor. Yani Japon un kızı koruma çabası boşa gidiyor. Japon cesedin yerini daha önceden biliyor zaten. Sonra (Şimdi hatırlamıyorum) bir sebeple iblisin onun içinde saklandığının farkına varıyor. Yok etmek için geri geldiğinde cesedi bulamıyor. Bu senaryo da tek sorun "Melek" in Japon u kovalayıp ölümüne sebep olması. Onun açıklaması ise (Şimdi geldi aklıma) orman da Japon u kovalayanın melek değil saftirik kız olması.

    Benim teorim bu şekilde. Ancak hiç bir teori için "Bu olamaz" veya "Bu tam anlamıyla açıklıyor" diyemem.

    Her ne ise. Bu teoriler yönetmeni çıkıp "Ben şunu anlattım" diyene kadar bitmez. Halen bu kadar konuşulduğu için de bunun olacağını sanmıyorum ben.



    Merak edenler için alternatif son ;




  • https://forum.donanimhaber.com/the-wailing-2016--121348742#121348742

    Konusunu açmıştım ama gözden kaçmış. İzlediğim zaman beni büyüleyen filmlerden biriydi. Son yılların en çarpıcı, en özgün ve orijinal işlerinden biri. Bir ara tekrar izlemek lazım.
  • Evet güzel filmdir. Bizim aşina olduğumuz (Daha doğrusu aşina edildiğimiz) batı kültürünün aksine Dini ve folklorik ögeler içerdiği için belki biz tam anlayamıyoruz o yüzden karmaşık geliyor. Belki bir Kore li veya uzak doğulu için çok karmaşık , çözmesi zor değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.