Şimdi Ara

Yılda 7000 Km İçin Tüp Taktırmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2014 Seat Ibiza 1.4 Reference araç aldım. Yılda maksimum 7000 km yapacağımı varsayıyorum. Aracı muhtemelen 5 yıl kullanırım. Sizce tüp taktırmalı mıyım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • LPG kullanmaya başladığınızda 10.000 km yi geçersiniz diye düşünüyorum. Nerden biliyorum kendimden tabiki :) Cumartesi Pazar sürekli bir yerlere kaçıyorum çünkü... Benzinli olsaydı, markete veya avm'ye falan giderdim herhalde... Yani daha fazla binebilme imkanınız olacak LPG ile. Bunu gözardı etmeyin ;) ve ona göre karar verin bence... Yine karar verirken OBD li sistemlerin fiyatlarına göre düşünün. OBD'li sistemler inanılmaz güzel... Ben son derece memnunum. Aracın oksijen sensöründen gelen bilgileri işleyen bir kit. Bu da performans ve anlık otomatik ayar anlamına geliyor diyebilirim. Tabi biraz tuzlular. 2500-3000 arası bir şey. Ne kadar para o kadar köfte... Yapacak bir şey yok.
  • Raif Ulutürk R kullanıcısına yanıt
    Raif Bey ilginiz için teşekkürler. Araç ilk lpgli aracım değil. Önceki lpgli aracımı sattım, 1 hafta sonra bu aracı aldım. Yani lpg taktırmam kullanım alışkanlığımı değiştirmeyecektir diye düşünüyorum. Gereksinim dışı olarak fazla gezip tozan biri değilim. Yıllık kullanımım ortalama 5000 km falan olacak gibi ama ben biraz yüksek söyledim. Aracı da ekonomik değerini fazla yitirmeden 3-5 yıl içerisinde yenileme niyetindeyim. Bundan evvelki iki aracımı 94000 kmlerde elden çıkardım. Yine de şu OBD'li sistemler aklımı çelmiyor değil :). Şimdilik almamak için gerekçe topluyorum. Hayırlısı artık..
  • Yasin Bey yıllık yapacağınız kilometre miktarı epey düşük. O yüzden obd li sistemi amorti etmeniz için ya uzun yıllar aracınıza binmeniz gerekmekte ya da çok kilometre yapmanız gerekiyor. Bence şu aşamada beklemede kalınabilir. Tabi benzin yerinde durduğu sürece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde değmez ama bu lpg ile benzin arasında ki fark daha da açılırsa taktırılabilir bence. 10.000 ve üzeri km yapılsa kesinlikle tercih edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam

    LPG takıldıktan sonra yıllık yaptığınız kilometre artar fakat sizin verdiğiniz verilerden yola çıkarsak:

    aracınız benzinde ortalama 8 lt benzin yakıyor diye düşünelim. benim bulunduğum yerde benzin 6,11 tl. bu şekilde 1 yılda 560 lt benzin tüketirsiniz 7000km'de. 5 yılda toplam 2800 lt benzin tüketirsiniz. o da şu günkü benzin fiyatlarından 17108 tl yakıt demektir.

    lpg dönüşümünden sonra, 10 lt lpg tüketimi ortalama diyelim. ( 1,2 değil 1,25'ten hesapladım ilk benzinide nispeten dahil etmiş oldum ) yılda 700lt lpg, 5 yılda 3500 lt lpg tüketirsiniz. Burda lpg 2,94tl. Şu ana göre yılda 10290 lt lpg tüketirsiniz.

    5 yılda 6818 lt tasarruf, yıllık 1363 lt tasarruf edersiniz. ve bunun yanında doğaya çok daha az zarar veririsiniz.

    tabi birde bu LPG'nin ilk montaj parası var. onu da hesaba katın, sürekli benzin artacak aradaki kar marjı büyüyecek, araba lpg'li diye rahat ve bir miktar pahalı satılacak. birçok avantaj ve dezavantaj var. benim tahminim siz yıllık 7000 km ile kaliteli bir lpg taktırırsanız zaten anca 2 yılda sadece lpg sistemini amorti edeceksiniz.

    ben senede 20000 km yi geçiyorum benim için nimet nimet :))




  • Tavsiye ve bilgilendirmeleriniz çok teşekkürler arkadaşlar. Önümüzdeki hafta içerisinde Atiker OBD li sistem taktıracağım nasipse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lovato yu da araştırın Yasin bey. Ben çok memnunum. Fiyat vb durumları karşılaştırın ve kararınızı verin. Enjektörlerin Montajında, enjektör borularının kısacık olmasına dikkat edin. Ne kadar kısa o kadar iyi. Sonuç olarak montaj ustası çok önemli. Aracınızın 20 veya 22 krş yakmaya başladığını görünce daha çok seveceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raif bey taktıracağım yer hem Lovato hem Atiker satışı yapıyor. Lovato’nun kalitesinden bahsetti ancak benim için Atiker’in yeterli olacağı kanaatine vardık. Hayırlısı artık. Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obd li olsun da atiker de güzel zaten. Ama enjektörlerin hortumları mümkün olduğunca kısa olsun. Fiyatlar nasıl peki ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raif Ulutürk -- 13 Mayıs 2018; 19:12:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atiker’in OBD li 2 modeli 1600 tl ve 1800 tl. Lovato’nun OBD’li 2 modeli 2300 tl ve 2600 tl. Fiyatlar 12 ay taksitli son fiyatlar. Ben 1600 tl’lik Atiker ürününü almaya karar verdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600 tl çok iyiymiş. Doların 4.32 olduğunu düşünürsek bir de ucuzun ucuzu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raif Ulutürk R kullanıcısına yanıt
    Evet Raif bey ben de başta belirttiğim gibi kararsızdım ancak fiyat makul geldi. Bu hafta içerisinde taktıracağım nasipse. Hayırlısı artık.
  • OnurKarabıyık O kullanıcısına yanıt
    güzel örnekli açıklama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.