Şimdi Ara

Android'den iPhone'a Geçiş Sonrası Deneyimlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
3
Favori
14.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eminim ki bir çok kişi iPhone'dan Android'e geçmeyi düşünüyor. Aynı şekilde, yıllarca Android cihazlar kullanıp, bir de iPhone mu alsam diye içine kurt düşen çok fazla kişi var forumda. Ben de bunlardan biriydim. Bu konuda, sizlere deneyimlerimi tarafsız bir şekilde aktarmaya çalışacağım.

    Öncesinde, şunu samimiyetle ifade edeyim ki, aklımda iPhone hiç yoktu. Çevremdeki çok fazla arkadaşım vardır ki, kendilerini Android'e geçirmişimdir. Hatta, onlara sorsanız, herkes Apple'a geçse, kim en son geçer (veya geçmez) kesinlikle ilk ben akıllarına gelirim :) Bu arada çoğu hala Apple'a geçtiğimden haberdar değil. :) Konuya geri dönecek olursak, belirttiğim gibi, hiçbir zaman aklımda iPhone yoktu. Nasıl oldu, kısaca bahsedeyim. Daha önce ayrıntısını şu konuda (Android Kullanıcısına Tavsiyeleriniz, Deneyimleriniz) yazmıştım, buraya da alıntı olarak aşağıya ekliyorum.

    quote:

    Merhaba arkadaşlar.
    Öncelikle şunu yazayım, lütfen gözü kapalı marka-yazılım önerecek "şahıslar" konuya dahil olmasın, akıllı mantıklı cevaplar arıyorum.

    Değerli arkadaşlar,
    Kendimi bildim bileli Android kullanırım. Motorola'dan, HTC'ye, Samsung'dan LG'ye pek çok cihaz kullandım. Son 2 yıldır da -fazlasıyla memnun olduğum- Nexus 6p kullanıyordum. Ta ki cihazı bozana kadar. -Nasıl olduğu önemli değil-
    Cihaz bozulunca yedek olarak arkadaşımdan aldığım bir Apple cihazı kullanmaya başladım. Cihaz eski ve küçük duruyordu. Açıkcası işimi göreceğimi dahi düşünmüyordum. Ama fark ettim ki gayet güzel çalışıyor. Sonrasında kullandığım uygulamaları yükledim. Instagram, Twitter, Strava, Tapatalk, Donanımhaber Google Uygulamaları vs. Sonra çocuğumun fotoğraflarını falan çektim, baktım güzel de çekiyor. Uygulamalar gayet stabil çalışıyor, batarya iyi ama muhtemelen küçük ekran olduğu içindir çünkü iPhone'larda en büyük problemin batarya olduğunu biliyorum. Neyse, açıkası telefonu hala kullanıyorum ve herhangi bir problem de yaşamadım. Donma, kasılma vs. Sadece, ekranı açarken hafif bir kasılma oluyor ama uygulamaları kullanırken, uygulamalar arasında geçip yaparken vs. çok iyi. İtiraf ediyorum, çok şaşırdım. Sonrasında cihazın modelini yılını merak edip baktım ve 5s 2013 yılı diyor. Baktım telefonun ayarlarda iOS 11.3 güncellemesi bekliyor. Yıl 2018 ve Apple'ın bu cihaza hala güncelleme gönderiyor olması gerçekten çok iyi. Android tarafında, en güncel cihazlar Nexus-Pixel vs. olmasına rağmen, 2-3 yıl sonunda güncelleme olayı bitiyor. (Nexus 6p cihazımda bitti.)
    Tüm bu kısa süre deneyimlerimden yola çıkarak, acaba bir iPhone 6s veya 7 alıp, bir denesem mi diye düşündüm. Sonra 6s ve 7'nin ana konularını okuyunca, milletin baya bir dertli olduğunu gördüm. Batarya, güncelleme sonrası problemler vs.
    Kafam karıştı. Elimde kullandığım cihaza bakıyorum, bir de daha iyi ve daha güncel olan cihazların konularındaki yorumlara bakıyorum ve kafam daha da karışyor. Hiç bulaşma diyor bir yanım... Ama dediğim gibi, elimdeki cihazın stabilitesi, sorunsuzluğu şaşırttı. Özellikle, iki işletim sistemini de kullanmış arkadaşlara soruyorum, ne düşünüyorusunuz? Yanlış mı düşünüyorum? Ne öneriyorsunuz?


    Evet, 27 Nisan günü peşin fiyatına 8 taksit ile Vatan'dan iPhone 7 cihaz aldım. (Büyük boyutlu bir cihaz kullanmak istemiyorum artık.) Hali hazırda 2016 yılından beri de Galaxy s6 kullanmaya devam ediyorum (şirket hattı için)

    Bu konuda, Android'den iPhone'a geçmeyi düşünenlere bir rehber olması maksadıyla yazıyorum. Sonuçta iPhone'dan da Android cihazlardan da cebime para girmiyor :)

    UYARI: Ve belirteyim ki, oyun oynayan bir insan değilim. Android cihazlarımda da telefonda oyun yüklü değildir. (Bulmaca, bilmece dahi.) Fakat aktif bir sosyal medya kullanıcısıyım. Strava'dan, Twitter'a, Instagram'dan Foursquare'e bir çok uygulamayı kullanıyorum. Dolayısı ile cihazların oyun performansları ile değil, günlük kullanım performansları ile mukayese edeceğim.

    Android'den iPhone'a Geçiş Sonrası Deneyimlerim

    1.iOS - Yazılım - Kişiselleştirme - Hız
    iOS,inanılmaz stabil, hızlı ve sorunsuz bir işletim sistemi. 1 Aydan fazla oldu, hiçbir problem yaşamadım. (iPhone 5s kullanırken bile) Yeni aldığınız bir Android cihazda, nadir de olsa donma, uygulama çökmesi-kapanması-donması gibi sorunlar yaşamanız mümkün. iOS'in çok kararlı bir yapısı var. Sürekli telefonunuzu elinize alıp, ıvır zıvır ayarlar arasında gezinmek gibi bir huyunuz yoksa kullanımı çok kolay. Zaman zaman ayarlarda bazı şeyleri açıp kapatmak zor olabiliyor. Denetim Merkezi'nden kolayca Wifi, Mobil Şebeke, Uçak Modu ve Bluetooth'a erişebiliyorsunuz. Ama ben burada "Konum ayarlarınında olmasını isterdim." Bu minvalde denetim merkezindeki ayarlar kısayolu daha fazla kişiselleştirilebilir olsaydı daha iyi olabilirdi. Bunun alışkanlık ile alakalı da olabileceğini düşünüyorum. Evet, widget olayı yok. Ama ben şahsen Android'de de widget kullanmazdım. Ama iOS'deki araç takımını kullanıyorum. Hava durumu, sık kullanılan kişiler gibi...
    Bağlantı hızı kesinlikle çok hızlı. Mobilde veya Wifide daha iyi olduğunu bariz hissediyorum.

    Android'den iPhone'a Geçiş Sonrası Deneyimlerim

    2.Uygulamalar
    Android kullandığım zamanlarda en sevmediğim şey, uygulamaların hata vermesi, kapanması veya güncelleme yaptıktan sonra çalışmayışı... iOS'de böyle bir şeye henüz denk gelmedim. Android kullanırken çok sık çöken, kapanan veya hata veren uygulamalar burada sorunsuz çalışıyor. Uygulamalar inanılmaz akıcı, hızlı.

    3.Batarya
    Beni en çok şaşırtan hususlardan biri batarya oldu. Açıkcası en büyük korkum batarya hususuydu. Ama, en son "Amaan, power bank var, araçta şarj mümkün, ofiste de mümkün, Çok da şey sanki..." diyerek aldım. Ama şu zamana kadar beni yarıda bırakmadı cihaz. Hatta Google Maps kullandığım durumlarda bile. Bu yüzden maşallah diyorum ve bir günü rahat çıkarmanın zevkini yaşıyorum.
    Bu konuda bir problemimi yazacağım. Belki sorun benden bilemiyorum. Ama, Pil kısmı Android'deki kadar detaylı veri vermiyor. Yada Android gibi değil, anlamakta zorlanıyorum. Bana, hep son 24 saati gösteriyor. Ama ben, son tam şarjdan sonra uygulamaların ne kadar kullandığını görmek istiyorum. Yani, Son tam şarjdan sonra geçen süre kısmında, uygulamaları da görebilmek iyi olurdu.

    Android'den iPhone'a Geçiş Sonrası Deneyimlerim
    Android'den iPhone'a Geçiş Sonrası Deneyimlerim

    4.Kamera
    Kamerası gayet iyi. Kamera ile ilgili şüphelerim vardı. Ama dxomark'dan kontrol ettiğimde, çok beğendiğim Nexus 6p ile kamerasının hemen hemen aynı olduğunu gördüm kağıt üzerinde. Aldığımda da bakıyorum ki pek bir fark yok. Eşim de Nexus 6p kullanıyor, mukayese ettiğimde, onun ekranı daha parlak ve çözünürlük daha iyi olduğundan fotoğraflar daha iyi gözüküyor. Belki daha da iyi çekiyor olabilir, bilemiyorum, ama kamerası benim için yeterli geliyor.

    5.Ekran - Dokunmatik - Kasa - Ses
    Kasa çok kaliteli. Size kaliteli bir cihaz tuttuğunuzu hissettiriyor. Tutuş iyi, ergonomik. Ses ve power tuşaları konumu uygun. Home butona hemencecik alışıyorsunuz. Dokunmatik hassasiyeti çok çok iyi hissettiriyor. Bilemiyorum neden, sanki yağ gibi akıyor, farklı bir kullanım rahatlığı var ekranın dokunmatiğinde... Ekran parlaklığını çok fazla seviyelerde kullanmıyorum. Çoğunlukla yarının altında kalıyor ama ihtiyaç hissetmiyorum. Ses çıkışı iyi. Hoperlörü denediğimde S6 ile hemen hemen aynı düzeyde ses veriyor. Kulaklık denemesi yapmadım.

    6.Güvenlik
    Güvenlik konusunda kesinlikle iOS çok önde. Her geçen gün Play Store'da abidik gubidik saçma sapan çok fazla uygulama ile insanların cihazları manipüle edildiğine yönelik haberler okursunuz. Ayrıca, cihaz şifrelemesi konusunda da ne kadar iyi olduğunu haberlerde okuyoruz. (Örn. Rus Diplomat olayındaki iPhone cihazı) Bununla ilgili çok fazla şey zaten yazılıyor, çiziliyor. O yüzden geçiyorum...

    7.Zorluk Çekilen Hususlar / Böyle Olsaydı Daha İyi Olurdu Dedirten Hususlar
    * Ekran kasa oranı belki burada yazılabilir. Aslında, ekranın boyutundan memnunum. Ama kasa biraz daha küçük olabilirdi. Üst ve alt kenarlardaki boşluk göze geliyor ama rahatsız edici değil. (telefonum mat siyah) Beyaz telefonlarda bu belki rahatsız edici olabilir. (Güncelleme 17.02.2019: Bu bir şikayet olmaktan çıktı artık)

    * Hızlı şarj olsaydı çok iyi olurdu. Ama buradan telefonun çok da yavaş şarj olduğu düşünülmesin. Makul seviyelerde. (Güncelleme 17.02.2019: uzun zamandır var, bu da bir şikayet olmaktan çıktı)

    * Birden fazla kişi silinecekse, bu biraz zor oluyor, toplu seçim yok. (Ekleme: 14.05.2018)

    Diğer Tespitler/Hususlar:

    **Cihazlarımda sürekli dosya yükleyen, cihazdan dosya indiren, silen biri değilim. Cloud servisleri aktif olarak kullandığımdan, böyle bir ihtiyacım yok. İnsanlar bir dosya atmak, yüklemek, indirmek ölüm diyorlar, ben bir şey diyemeyeceğim bu konuda. Google Drive var, OneDrive var. (Güncelleme 17.02.2019: Bu bir şikayet olmaktan çıktı artık)

    **Ekran çözünürlüğü ve görüntü kalitesi şirket cihazım s6'dan veya son kullandığım Nexus 6p'den daha iyi değil. Ama rahatsız da etmiyor. Gayet iyi bir görüntü veriyor.

    * Alışkanlıktan olsa gerek, telefon uygulamasında, kişilerin adını tuşlayarak hızlı bir şekilde erişebiliyorduk. iOS'de, kişi listesinden kişileri bulmak zor geliyor. Arama yapmak aslında çözüm ama bilemiyorum alışacak mıyım. (Ekleme: 16.05.2018 Bu tamamiyle alışkanlık ile alakalı. Rehberde arama yapmak veya Spotlight araması iş görüyor. Aslında baktığınızda aynı iş yapılıyor. Ahmet yerine Android'de 2463 tuşluyorsunuz, iOS'de rehber arama kısmına veya dediğiniz gibi spotlight aramaya ahme veya ahmet yazmanız yeterli. Bu da gösteriyor ki, bu zorluk alışkanlıktan dolayıymış. Dolayısı ile bu maddeyi Zorluk Çekilen Hususlar kısmından çıkarıyorum )

    **Aktif olarak konum kullanırken cihaz, yani mesela Google Haritalarda navigasyon açık. Çok az pil tüketimi var. Net ölçmedim ama tecrübelerime dayanarak yazıyorum, Android cihazlarda GPS, konum servisleri kullanıldığında çok hızlı pil tüketimi oluyor. Buna eminim. Bu konuda da çok şaşıttı beni iOS. Muhtemelen yazılım ile ilgili olabilir.

    **Son kullandığım telefonlar, HTC, LG, Motorola, Sony, Nexus 6p. Bakıyorum, çok sık telefon değiştirmişim. Amiral gemileri kullanmışım. İhtiyaç hissetmişim, cihazlar yavaşlamış veya güncelleme desteği kesilmiş. Rom, Root bilmem ne olaylarına girmişim. Doğru düzgün rom çalışmaz, hata verir, saçma sapan işler. Vakit ve para kaybı.
    En son, daha uzun gitsin diye Nexus cihaz aldık ama Google kendi telefonlarına bile çok uzun yıllar güncelleme veremiyor/vermiyor. Nexus cihazlar bile 2 yıl güncelleme alırken, iPhone 5s'in bile hala güncelleme alıyor olması beni gerçekten çok derinden etkiledi. Bu benim iPhone'e geçişimin en büyük etkisi. Evet, cihazlar pahalı olabilir. Ama, yıllar arasında tükettiğiniz Android cihazlara kıyasladığınızda aslında daha çok parayı Android cihazlara veriyorsunuz. Yıllarca Android cihazları savunmuş (kalite markaları) Apple'ın politikalarını eleştirmiş biri olarak İnanın bu satırları bana yazmak çok zor geliyor. Ama durum böyle.

    **Eşimde Nexus 6p var. Zaman zaman elime aldığımda cihaz büyük geliyor artık, ayrıca yazılı hantal ve ios'e göre daha yavaş, tutuk hissettirmeye başladı. Aynı şekilde, şirket hattı olarak kullandığım Galaxy s6'da aynı şeyleri hissetmeye başladım. (Ekleme: 14.05.2018)

    iPhone 7 Almamak İçin 2 Neden (Güncelleme 17.02.2019: Önceki XR cihazım ve Şu anda kullandığım iPHone 12'nin kameralarından performanslarından çok memnunum.)

    -Kameradan beklentiniz fazlaysa:
    Kamera konusunda net söyleyeyim iPhone 7 bir çok cihazın gerisinde(günümüz cihazlarından öte, iPhone 7 muadili, aynı dönemde veya daha önce çıkan Android cihazlara kıyasla). Gündüz ışık ortamında çekimleri iyi. Ama ışığın düşük olduğu durumlarda -buna kapalı havalar da dahil- arka kamera çok kötü, ön kamera normalde de zaten çok kötü :) Cep telefonunda video-kamera sizin için çok çok önemliyse bu cihazı almanızı tavsiye etmiyorum.

    -Oyun oynamayı seviyorsanız: Performans açısından bir sıkıntı yaşamazsınız ama batarya size yetmeyecektir gün içinde. (Güncelleme 17.02.2019: Batarya Konusunda da XR'dan çok memnundum, iPhone 12'den de memnunum.)


    Özetlemek gerekirse.
    Android kullanmayı seviyorum, kimse yanlış anlamasın. Sunduğu özgürlük, rahatlık mükemmel. Hatta, S8 cihaza çok gittim geldim iPhone 7 almadan önce. Çok çok ileri teknoloji Android cihazlar var. Gerçekten insanı cezbediyorlar. Ama benim buradaki temel eleştirim Android'deki cihazlara verdiğim paraya gerçekten yazık etmişim. Kötü güvenlik politikaları, güncelleme sorunları ve uygulama-yazılım kararlılığı Android'de büyük sıkıntı. Dolayısı ile cihazların uzun yıllar dayanmıyor, dayanamıyor. Ben istiyorum ki bu kadar para verdiğimiz cihazlar daha uzun yıllar dayansın. Ama maalesef.
    İşte tüm bu sebeplerle, ben 8-9 yıldan kadar süren Android hayatıma son vermiş bulunuyorum. Gayet mutluyum. Umarım, 4 yıl sonra da aynı şeyleri hissediyor olurum. Fikrim değişirse, bu konu altına yine yazarım.

    Fiyat konusunda ise insanların iPhone'u eleştirmesini doğru bulmuyorum.
    Telefon kırılmadıktan sonra, bir problem olmadıktan sonra, iPhone'u çok uzun yıllar kullanabilirsiniz. Yakın bir arkadaşım, ilk çıktığında aldığı 5s'i hala kullanıyor. İlk çıktığında aldı, hala kullanıyor.
    Ben o yıllarda Motorola kullanıyordum. Motorola - Xperia - Nexus arada başka cihaz deneyimlerim oldu fakat para verip kullandığım cihazlara baktığınızda, aslında iPhone'a verdiğiniz paradan daha fazla parayı Adroid cihazlara veriyorsunuz.


    Güncelleme 17.02.2019
    Merhaba,
    Geçen hafta iPhone cihazımı sattım. :) Tabi, 8 Plus almak için.
    32 GB yetersiz ve daha iyi fotoğraf için 8 plusa geçmeyi Düşünüyorum.

    ** Apple'ın ikinci elde değerini koruması, haneye bir artı olarak daha eklendi.

    Bir de önemli bir tespitim var, onu da eklemek istiyorum. Daha önce iOS ana konusuna eklemiştim, buraya copy paste ediyorum.

    Bu mesaj, her güncelleme sonrası telefonum yavaşladı diye triplere giren iOS kullanıcıları için yazılmıştı...
    quote:



    BackConnect @ 29 Ocak 2019 08:30:16

    Bazen yorumları görünce, yemin ediyorum, iphone kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu sorunlu diye düşünmeye başladım...

    Nisan ayından beri iphone kullanıyorum. Öncesinde hep Android kullandım. En iyi Android cihazı sorunsuz(!) en fazla 2 yıl kullanıyorsun. Apple cihazlar daha uzun ömürlü.
    Şu zamana kadar da çıkan her güncellemeyi yükledim. ios kesinlikle androidden çok çok üstün bir sistem. Sorunsuz, stabil, hızlı ve tüm uygulamalar mükemmel çalışıyor. Ve uzun yıllar böyle gidecek diye aldım ki iphone 7 almadan önce 1 ay kullandığım 5s bunun ispatıydı benim için. Şu zamana kadar insan 1 tane uygulama donması takılması bozulması ile karşılaşmaz mı? (Maşallah diyorum belki de ben cihaz konusunda şanslıyım. ) Ama şu ana kadar Androide bir cihaz kullanıyor olsaydım kuvvetle muhtemel en az 50 kez reset atmış, onlarca kez uygulama çökmüş veya hata vermiş, en az 3-5 kez telefon donmuş olurdu... iOS’deki 3.parti uygulamalar bile inanılmaz kaliteli. Mağaza çok iyi...

    şimdi ios konularında okuyorum, adam x.1 sürümden x.2 ye geçmiş, uygulama geçişleri yavaşladı, animasyon hızı düştü pil süresi azaldı vs. Diyor. Bakıyorum bunlar hasta mı diye soruyorum kendime. Yahu ben fark etmiyorum, adamlar milisaniyelerin farkını hissedip ios’i gömüyor. Bunu gerçekten aklım almıyor.
    Ha, diyeceksiniz ki, Android cihazlarda harika teknolojiler var. Kesinlikle öyle, ama ben o üst düzey kamera ve ileri teknolojileri tercih etmiyor, güvenlik, işletim sisteminin ve uygulamaların sorunsuzluğu ve cihazımı uzun yıllar kullanabilmeyi tercih ediyorum.



    Güncelleme 26.01.2021
    Uzun zamandır güncellemediğimi fark ettim. :)
    Arkadaşlar, en son yaptığım güncellemede iPhone 8 plus alacağımı yazmışım fakat o dönemde ani bir kararla XR almıştım. Cihazımdan da çok mutluydum, fakat geçen ay telefon durup dururken kapandı, açılmadı, Apple yeni cihaz verdi. Ben de bu arada XR'dan 12'ye geçiş yaptım.
    Yukarıda iPhone 7 kullanırken yazmış olduğum tüm iyileştirilmesi gereken hususlar veyahut memnun olmadığımı belirttiğim hususlardan o zaman kullanmaya başladığım XR cihazımla kurtulmuştum.

    Şu anda tek bir problem kaldı. Yukarıda da belirttiğim gibi, O da şu kişi listesindeki kişileri toplu olarak silebilsek gerçekten iyi olacak :)


    Not: Zaman zaman tespitlerimi eklemeye devam edeceğim.


    Güncelleme 13.10.2023
    Uzun zamandır konuyu güncellemiyordum, bugün güncelleyeyim dedim. :)
    1 yıl önce 12'yi sattım ve 13 pro max ile yola devam ediyorum. 13 Pro Max müthiş bir cihaz. 14 Pro max düşünüyordum aslında. Çentik vs Dinamik ada konusu çok kafamı kurcalamıştı. Hanıma hediye aldım önce doğum gününde 14 Pro Max ve Dinamik dayı test ettim uzunca bir süre. Daha sonra beğenmeyip, 13 Pro max ile yola devam dedim. Şu 14 ve 15 serisindeki delik hoşuma gitmedi.

    Burada bir hususa daha değinmek istiyorum;
    Forumlarda sıklıkla denk geliyorum,
    ios'da hata alan, problem yaşayan insanlar gördükçe şaşırıyorum.
    Ben, maşallah diyorum, Apple'a ilk geçtiğim günden bu yana, hiçbir cihazımda donma, kasma, yavaşlama, uygulama çökmesi, reset atma vs. yazılımsal bir sorun ile karşılaşmadım. Bunlar, Android cihazlarda sık karşılaştığımız şeylerdi. Bu veya benzeri hiçbir yazılımsal sorun yaşamadım. Bu sorunlardan bahseden insanlar gördükçe de forumda, gerçekten aşırıyorum.

    O günden bu yana, bu konu altına yazan bazı arkadaşların, eleştirenlerin de hala Apple cihaz kullandığını görüyorum. Açıkcası, bir arkadaş, bir hafta dayanacağım yazmış :) Merak ettim, sistem tercihlerinde Apple gözüküyor. Acaba devam ediyor mu hala?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 13 Ekim 2023; 21:54:35 >



  • tespitler tamamen doğru ve yerinde

    hemen hemen aynı aşamalardan bende geçtim

    uzun yıllar (foruma üye olduğum tarihten itibaren)

    sayısız telefon marka model kullandım

    android maceram ise htc HD2 ile başladı her ne kadar win cihaz olsada efsane cihazlardandır ve android yükleyebiliyorduk

    xda forumlarını takip ederken orta derecedeki ingilizcem baya iyi duruma geldi

    neyse androidlerle haşır neşir olurken iphone çıktı ama hiç heves etmedim

    sık telefon değiştiren biri olduğum için takasın birinde iphone 3G denk geldi 1-2 gün kullanayım dedim baktım olmadı yeniden androide geçtim

    bu durum iphone5s çıkana kadar sürdü

    eminim ki 5s apple için bir dönüm noktası tasarım performans ve batarya ömrü olarak bence çıtayı baya bir üste taşımıştır

    bu durum hala 5 se modelinin satılmasından da belli

    bende ios cihazlara 5s ile adım attım

    yukarıda dediğim gibi sık cihaz değiştiren biriydim aynı alışkanlık bir süre daha gitti

    fakat şöyle bir tespitim oldu ios cihaz alıyorsun ister sıfır ister 2. el değiştirirken asla zarar etmiyorsun hatta kar ediyorsun

    ama android alıyorsun markası ne olursa olsun kesin zarar ediyorsun

    hele ki ios dan androide sonra yeniden ios a geçtiğinde yarım telefon parası zararın oluyor

    artık kendi adıma telefon alım satımını bıraktım ancak eşin dostun cihazı olursa satıyorum

    5s den bu yana ios kullanıyorum aktif olarak 6 plus,se ve 8 hariç tüm modelleri kullandım

    en beğendiğim 7 plus 128 oldu aslında daha uzun süreler kullanılacak cihazdı ama işte kaşıntı tuttuğu için 8 plus a geçtim kısa bir X maceram oldu ama 8 plus a geçtim nihayetinde

    şimdi arada yeni çıkan androidlere canım çekiyor note 8 s8+ s9+ hatta huwaei p20 pro mate 10 pro beni benden alıyor

    ama bakıyorsun 5 liradan çıkmış cihaz 2. eli 1 aylık 3500 lira ve hala düşüyor fiyat o yüzden denemeye elim varmıyor

    işin özü apple cihazları sorunsuz kullanıcı dostu bana göre

    gerçi artık cihazlar öyle bir yapılıyor ki 3-5 yaşındaki çocuklar bile neredeyse bizden daha iyi kullanıyor

    komşumun 4 yaşındaki oğluna uygulama kaldırıp hafıza temizlemesini 1 kere gösterdim şimdi benden daha çabuk yapıyor
    Dosyaları telefona atmak eski bir alışkanlık.
    Cloud devrinde yaşıyoruz. Tüm dosyalarına işletim sistemi, mobil veya pc-diz üstü cihazlardan cloud ile erişebilme imkanı varken dosyaların bir cihazda depolanması eskimiş bir gelenek. İş dökümanlarım OneDrive’da. OneDrive Masaüstü ile çalışıyorum, dosyalar otomatik cloudda. Masaüstündeki dosyama farklı bir cihazdan da erişiyorum. Bu çok kullanışlı ve mükemmel bir teknoloji. Usb ihtiyacım yok.

    Ha sen sürekli film izleyen veya müzik indirip dinleyen biriysen, bu yüzden ihtiyaç duyuyor isen, bilemiyorum. Ben bu zamana kadar Android’de de iOS’de de böyle bir ihtiyacım olmadı.
    quote:

    Alışkanlıktan olsa gerek, telefon uygulamasında, kişilerin adını tuşlayarak hızlı bir şekilde erişebiliyorduk. iOS'de, kişi listesinden kişileri bulmak zor geliyor. Arama yapmak aslında çözüm ama bilemiyorum alışacak mıyım.




    Kişileri aramak ya da sms atmak için rehbere bile girmene gerek yok. Spotlight aramasını aç kişi adını yaz yeter.
    iPhone’da devamlı yedek alın. Hem iCloud kullanarak hemde PC’ye bağlayarak iTunes üzerinden telefonunu yedekleyin.

    iTunes yedek için önce iTunes indirmeniz lazım Windows mağazasından.

    iTunes yedeği sizin bilgisayarınızda saklanır unutmayın. iCloud ise Apple sunucularında.



    https://support.apple.com/tr-tr/HT203977

    https://support.apple.com/tr-tr/HT207428
  • Çok İyi Bir Görüş. Hayırlı Olsun Tekrardan.
  • Hayırlı olsun hocam. Bende geçen yıl geçiş yaptım iPhone’a kafam rahat :)
  • Agzina sağlık gerçekten androidle ios kavgasına ışık tutmussun şimdi kimin ne olduğunu anlarlar herhalde fanboylugu düşmanlığı bırakıp
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Aralık 2020; 13:11:1 >
  • Teşekkürler.
    Çok güzel tavsiyeler, ipuçları paylaşmışsınız.
    👍🏿
  • Aramıza hoşgeldin
  • quote:

    Alışkanlıktan olsa gerek, telefon uygulamasında, kişilerin adını tuşlayarak hızlı bir şekilde erişebiliyorduk. iOS'de, kişi listesinden kişileri bulmak zor geliyor. Arama yapmak aslında çözüm ama bilemiyorum alışacak mıyım.




    Kişileri aramak ya da sms atmak için rehbere bile girmene gerek yok. Spotlight aramasını aç kişi adını yaz yeter.
  • tespitler tamamen doğru ve yerinde

    hemen hemen aynı aşamalardan bende geçtim

    uzun yıllar (foruma üye olduğum tarihten itibaren)

    sayısız telefon marka model kullandım

    android maceram ise htc HD2 ile başladı her ne kadar win cihaz olsada efsane cihazlardandır ve android yükleyebiliyorduk

    xda forumlarını takip ederken orta derecedeki ingilizcem baya iyi duruma geldi

    neyse androidlerle haşır neşir olurken iphone çıktı ama hiç heves etmedim

    sık telefon değiştiren biri olduğum için takasın birinde iphone 3G denk geldi 1-2 gün kullanayım dedim baktım olmadı yeniden androide geçtim

    bu durum iphone5s çıkana kadar sürdü

    eminim ki 5s apple için bir dönüm noktası tasarım performans ve batarya ömrü olarak bence çıtayı baya bir üste taşımıştır

    bu durum hala 5 se modelinin satılmasından da belli

    bende ios cihazlara 5s ile adım attım

    yukarıda dediğim gibi sık cihaz değiştiren biriydim aynı alışkanlık bir süre daha gitti

    fakat şöyle bir tespitim oldu ios cihaz alıyorsun ister sıfır ister 2. el değiştirirken asla zarar etmiyorsun hatta kar ediyorsun

    ama android alıyorsun markası ne olursa olsun kesin zarar ediyorsun

    hele ki ios dan androide sonra yeniden ios a geçtiğinde yarım telefon parası zararın oluyor

    artık kendi adıma telefon alım satımını bıraktım ancak eşin dostun cihazı olursa satıyorum

    5s den bu yana ios kullanıyorum aktif olarak 6 plus,se ve 8 hariç tüm modelleri kullandım

    en beğendiğim 7 plus 128 oldu aslında daha uzun süreler kullanılacak cihazdı ama işte kaşıntı tuttuğu için 8 plus a geçtim kısa bir X maceram oldu ama 8 plus a geçtim nihayetinde

    şimdi arada yeni çıkan androidlere canım çekiyor note 8 s8+ s9+ hatta huwaei p20 pro mate 10 pro beni benden alıyor

    ama bakıyorsun 5 liradan çıkmış cihaz 2. eli 1 aylık 3500 lira ve hala düşüyor fiyat o yüzden denemeye elim varmıyor

    işin özü apple cihazları sorunsuz kullanıcı dostu bana göre

    gerçi artık cihazlar öyle bir yapılıyor ki 3-5 yaşındaki çocuklar bile neredeyse bizden daha iyi kullanıyor

    komşumun 4 yaşındaki oğluna uygulama kaldırıp hafıza temizlemesini 1 kere gösterdim şimdi benden daha çabuk yapıyor
  • yogun54 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam "kısa bir X maceram oldu" yazmışsınız, özel değilse neden devam ettirmeyip 8 plus a geçtiğinizi öğrenebilir miyim?
  • iPhone’da devamlı yedek alın. Hem iCloud kullanarak hemde PC’ye bağlayarak iTunes üzerinden telefonunu yedekleyin.

    iTunes yedek için önce iTunes indirmeniz lazım Windows mağazasından.

    iTunes yedeği sizin bilgisayarınızda saklanır unutmayın. iCloud ise Apple sunucularında.



    https://support.apple.com/tr-tr/HT203977

    https://support.apple.com/tr-tr/HT207428
  • Tüm amiral gemi androidleri kullandım. Yine kaşındım iPhone X kullanıyorum 6 aydır. Yine sıkıldım (: iOS çok boş. Yapacak hiç birşey bulamıyorum. Dosyalarımı bile içeri atıp düzen tutamıyorum. Oysa ki Note 8 ile bilgisayarımın hiç bir farkı yoktu.. Pişmanım.

    Şimdi satamıyorum da bunu. AirPods, iPad 2017 ve MacBook Pro 2018 var ayrıca. Hepsi senkronize çalışıyor. Zincirin bir halkasını koparmak istemiyorum.
  • ata359 kullanıcısına yanıt
    1.sebep şarjı tatmin etmedi

    8 plus ile 48-50 saat bekleme 10-12 saat ekran süresi süresi alırken X de bu süre %30 civarı daha az türkçesi her gün şarj ihtiyacı var ertesi günü akşamı çıkartmıyor

    2. sebep yılların iphone alışkanlığı home tuşu ile işlemleri yaparken X de yukarı kaydırma hareketi tuhafıma gitti

    son olarakta ekran kağıt üstünde 8 plus tan büyük olmasına rağmen kullanım alanı olarak değil dar uzun olması sebebi ile benim eller de biraz büyük olduğu için klavye bana küçük geldi

    kötü cihaz mı kesinlikle değil

    ama beni tatmin etmedi yukarıda saydığım sebeplerden dolayı
  • Uygulamaların süre olarak ne kadar kullandığını görmek için uygulamaların listelendiği alana dokunmak yeterli.

    Android&#39;den iPhone&#39;a Geçiş Sonrası Deneyimlerim
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Evet öyle bir özellik var. Fakat o son 24 saat içerisindeki uygulamanın ne kadar kullanıldığını gösteriyor. Benim dikkat çektiğim, en alt kısımda, tam şarjdan sonra geçen sürede, hangi uygulama ne kadar pil tüketmiş. Yani bence mantıklı olan da böyle, Android’deki gibi.
  • DagustuN kullanıcısına yanıt
    Dosyaları telefona atmak eski bir alışkanlık.
    Cloud devrinde yaşıyoruz. Tüm dosyalarına işletim sistemi, mobil veya pc-diz üstü cihazlardan cloud ile erişebilme imkanı varken dosyaların bir cihazda depolanması eskimiş bir gelenek. İş dökümanlarım OneDrive’da. OneDrive Masaüstü ile çalışıyorum, dosyalar otomatik cloudda. Masaüstündeki dosyama farklı bir cihazdan da erişiyorum. Bu çok kullanışlı ve mükemmel bir teknoloji. Usb ihtiyacım yok.

    Ha sen sürekli film izleyen veya müzik indirip dinleyen biriysen, bu yüzden ihtiyaç duyuyor isen, bilemiyorum. Ben bu zamana kadar Android’de de iOS’de de böyle bir ihtiyacım olmadı.
  • Cloud demişsiniz de günümüzde isp lerin verdiği 2 mbit ile mi upload yapacaksınız geciniz bunları documents ve Phone drive ios ile pc arası aktarımı ve indirme yapabilirsiniz WiFi ye bağlanmanız yeterli
  • Android Kişiselleştirilebilen bir OS.
    iOS ise performans sağlayan OS. (İşlemcisi ve RAM kalitesiyle birleşince Performans sağlar.)

    Android Rootlanabilir. (Bir çok şey yapabilirsin. Kendi ROM'unu, İşlemcine Overclock vb.)
    iOS'da Jailbreak var. (Ama müzik vb. indirmek için yaparsın. Yani Overclock falan düşünmeyin)

    Bu yüzden Android, daima iOS'u geçecektir. Bu Ubuntu (Android) Ve Windows XP (iOS) 'yi karşılaştırmak gibi. Kesinlikle Ubuntu yener.
  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    sizce cevap veren arkadaşa katılıyorum. bu devirdeki internetler 2 mbit uploadlı. Onun yerine 1 TB hdd alın daha masrafsız ve daha hızlı. (e tabiki hdd'yi korumanız lazım. oyuncak gibi her yerde dolaştırırsanız düşürürseniz içindeki her şey patlar.)
  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    ubuntu biraz yanlış oldu. linux kullanmak zor ama biraz dışardan bakarsanız doğru. eğer ultrabook'a ubuntu ve windows 10 karşılaştırması yaparsanız, oyunlarda kesinlikle ubuntu geçecektir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.