Şimdi Ara

Kablolamada kasanın arka kapağını kapatamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bütün kabloları arka tarafta topluyorum ancak kasanın arka kapağını kapatmak için çok ciddi bir kuvvet uygulamak zorunda kalıyorum bu da ön tarafta anakartın öne doğru kasılmasına sebep oluyor , ankartın veya kasanın bu gerilmeden kırılmasından korkuyorum sizce bir sakıncası olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msc1515 -- 1 Mayıs 2018; 20:9:47 >



  • Fazla zorlama oluyorsa zarar verebilir ancak anakartın kasılmasına sebep olmayacak kadarsa bir sıkıntı olmaz. Kasılma durumundaki sıkıntı ise anakart ve donanımlar ısındıktan sonra esneme payı artar ve sonrasında soğuma durumunda çatlamasına sebep olabilir. Onun dışında da bir sorun olabileceğini sanmıyorum. Tabi ilk etapta çok kasılma olup direk çatlama yapmazsa. Birde diyelim ki ramlerin olduğu kısımda veya işlemci yuvasının tam altında hafif baskıdan dolayı şişme olursa bu donanımlar tam oturmayabilir veya temas sorunu yaşanabilir. Kablolama esnasında özellikle kalın olan kabloları birbirine yakın yerlerde toplamamaya özen gösterin. Hatta boşta kalan bazı psu kablolarını da iç kısımdaki hdd yuvalarından boş olanların içine koyarsanız arkaya da daha az kablo almış olursunuz.

    Eğer mümkünse resim paylaşırsanız (hem kasa içi hem de kablolama alanını kapsayan resim) daha iyi yardımcı olabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 1 Mayıs 2018; 20:51:9 >
  • Kablolamada kasanın arka kapağını kapatamama sorunu artık ön tarafa bu şekilde alıp arka tarafı kapattım buna rağmen hafif kuvvet uygulamam gerekti , sizce nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten önemli olan anakart üzerine takılı olan donanımların çevre kalabalığını azaltmak. Ekran kartını takınca da kablolar sorun olmaz bu şekilde. Alt kısımdaki kabloları bir kablo teli veya klips ile düzgünce birbirine bağlayıp boş yerlere düzenli şekilde yerleştirirseniz daha da güzel olur. İmkan bu kadarsa yeterlidir sıkıntı yapmaz.

    Bendeki sistemde de psudan arta kalan fazla kablolar hdd yuvasının altında 1 kaç tane daha hdd için boş yer var. Fazlalıkları oraya yerleştirdim. Görsel olarakta kullanım olarakta iyi. Sizin kasada olabilecek en iyi şekilde ayarlamışsınız tek göze batan kabloların rastgele tıkıştırılmış gibi duruyor olması yoksa kullanım alanına etkileri olmadığı için yeterlidir. Onları da biraz daha derli toplu hale getirirseniz daha iyi olur. Yoksa da bu haliyle gayet yeterli.
  • Teşekkürler hocam sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.