Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bırakıp uai okumak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba burda size eğitim hayatımın ne kadar b*ktan bir duruma geldiğini size anlatacağım. Ve ilerde benden başka kimsenin bu durumu yaşamamasını temenni ediyorum. O yüzden sizlerle tecrübelerimi paylaşacağım. Bu konuda sizin de fikirlerinizi, çevrenizde buna benzer şeyler yaşayan varsa tavsiyelerinizi rica ediyorum. Çünkü şu an gerçekten büyük bir çıkmazın içindeyim.

    Her şey üniversite tercihleriyle başladı. O zamanlar hangi mesleği seçeceğim konusunda çok büyük bir kararsızlık içindeydim. Ailem çevremde bir şeyler başarmış bir yerlere gelmiş, mühendis kişilerle beni tanıştırdı. Onlarla konuştum. Buraları biraz hızlı geçicem. Küçüklükten beri ilgi alanım olduğunu zannettiğim elektrik-elektronik mühendisliğini yazmaya karar verdim.

    Ortalama sayılabilecek bir üniversiteye yerleştim.
    İlk dönem okula hiç adapte olamadım. Bütün derslerden kaldım. Baktım yalnız değilim benim gibi bir çok kişi var . Normaldir heralde dedim. Fakat bir türlü kendimi bu bölüme ait hissedemiyordum. Dersleri dinleyemiyor , dinlesemde anlamakta zorlanıyor. Hep bi sıkıntı vardı. Aradım bizimkileri, dedim ben yapamıyorum bırakıcam okulu , tekrar sınava giricem hukuk okumak istiyorum . Tamam dediler . Karşı çıkmadılar. Bu dediklerim Nisan civarı oluyor 2017. Bütün yaz gezdim tozdum. Kafamı dinledim. Bu sırada Ailem sürekli tekrar bölüme geri dönmem gerektiğini söylüyor. Biraz baskıcı davrandılar . Ben de tekrar denemem gerektiğini düşünüp okula geri dönüş yaptım .

    Geri dönüş yaptım ama , yine her şey aynı yine her şey sıkıcı . Kendimi derslere yine veremedim. Yine kaldım. Daha doğrusu okula bile gitmedim doğru düzgün. Vize final hiçbirine girmedim. Ve şu an onların bundan haberi yok. Sonuçta bu sene her şey güzel olacak diye söz verdim . Ve yine sonuç hüsran. 21 yaşındayım ve artık hayatımın bir düzene kavuşmasını istiyorum. En azından severek okuduğum bir üniversitem, mutlu bir hayatım olsa yeter .

    Başarılı olmak için illa bir mühendislik mezunu mu olmak gerekiyor ?

    Şu an için Ege üniversitesi uai bölümüne geçmek istiyorum . O bölümden mezun olunca direkt olarak işsizler ordusuna mı dahil olunuyor? Burda bunları daha önceden tecrübe etmiş kişilerin,ve bana söylemek istediği herhangi bir şey olan herkesin tavsiyelerini bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • uluslararası ilişkiler iyi bölüm ama tuğla gibi kitaplar biraz çanınızı sıkabilir.
    bilginiz.olsun.
    merkezi yerleştirme ile yatay geçiş linki vericem onu okuyunuz.https://forum.donanimhaber.com/merkezi-yerlestirme-puanina-gore-yatay-gecis-ve-ornek-dilekce-ana-konu--82073060



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 30 Nisan 2018; 12:12:19 >
  • Aynı şeyi ben yapacağım inşallah. Eem bırakıp Galatasaray ui okumak istiyorum. Tekrardan hazırlanıyorum o yüzden. Galatasaray hariç başka bir üniversitede okumam ben ui'yi hedef orası yani benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı dil konusuna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Arkadaşım sosyolojide okuyor gsüde. O konuda çok sıkıntı çekti. Fransızca olması işleri bir nebze zorlaştırıyor. Bir de kalacak yer konusu problem . Okulun bulunduğu konum itibariyle seçenekler oldukça kısıtlı . Umarım hedefine ulaşırsın:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wuluan kullanıcısına yanıt
    Valla Fransızca olması bence daha iyi. İngilizce artık bir zorunluluk gibi bir şey olmadı işverenler ingilizce biliyor musun diye sormuyorlar bildiğini kabul ederekten ikinci dilin var mı diye soruyorlar. Fransa da Avrupa hukuk dili olduğundan gsü ui açısından Türkiye'deki en iyi okul oluyor. Ve sana kazandırdığı gsü sıfatı ile her kapıyı açıyor. Kalacak yer sıkıntı değil çünkü İstanbul'da yaşıyorum ben. Teşekkür ederim ayrıca umarım sizde istediğiniz yere geçip mutlu olursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende sizle aynı durumda sayılırım hazırlık okuduktan sonra pek bir ilerleme kat edemedim, psikolojim çok bozuldu sınavlara çalışmama derslere girmeme rağmen defalarca kaldığım dersler var, artık daha rahat edebileceğim bir okula geçip şansımı orada denemeyi orada da yapamazsam kökten bırakmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 2 Mayıs 2018; 19:58:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.