Şimdi Ara

Gittigidiyor Dolandırıcılığı! Satış yaptığım ürünün parasını 20 gündür ödemiyor! (21. günde ödendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gittigidiyor firmasından ilk defa ikinci el bir kulaklığım vardı onu satmıştım. Alıcı 12.03.2018 tarihinde onay vermesine rağmen banka bilgilerimin hatalı olduğunu idda ederek paramı yatırmadılar. Ne hata olduğunu sorduğumda 5 gündür hiçbir cevap yazmayınca bende şikayetvara yazdım. Onlarda hesap numaramı iletmemi istediler. Sonra o açtığım sorunla ilgili fişte inceleniyor diye yazdı yazış o yazış. Başka bir yardım fişi daha açmıştım orda da 1 hafta önce hesap numaramı girmediğimi söylediler hesap numaramı istediler alıp kendileri tanımlayacak diye. Bende hesap numarasını gönderdim ama hesap bilgilerini girme kısmında sadece IBAN girişi olduğunu söyledim. Ondan sonra o taraftan da 1 haftadır cevap yok.

    Bu firma tam bir dolandırıcı!

    Sormak istediğim ben şimdi bunları nereye nasıl şikayet edebilirim? Tüketici hakem heyetine satıcı olduğum için başvurabiliyormuyum? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

    UPDATE: 21. günde sonunda parayı yatırdılar. Olayın nedenini ilerleyen kısımda msj yazmıştım başlıktada paylaşayım. Bana hesap numaramı isteyen fişten dönüş yaptılar ve hesap numaramı sisteme tanımlayacaklarını söylediler. Yalnız daha önce yazdığım gibi web sitelerinde hesap no girilebilecek bir yer yok sadece IBAN girilebilecek yer var. 1 hafta önce mobilden siteye girip baktığımda hesap no girilebilecek kısım görünüyordu. Birde pc'den girince web sitesinde IBAN'ı kontrol edemiyorduk numaraların bir kısmı * sembolü ile gizliydi. Ama mobilde oda görünüyor IBAN'ımıda ordan kontrol etmiştim tamamen doğru girmişim. Sonra ordan hesap numaramı da girip varsayılan hesap yapmıştım. Ama gene de müşteri hizmetlerinin satış işlemimi o hesaba aktarması lazım olduğu için 1 hafta daha bekledik orda da.

    Bir arkadaşın yazdığına göre bu önceden de olan bir sorun. Bilgisayardan girince hesap numarası girilebilecek kısım görünmüyor. Ben şimdi bu sitenin bundan haberdar olup da bu kadar zaman düzeltemediğine inanmıyorum. Bence tamamen oyalama taktiği. Parayı ne kadar uzun süre ellerinde tutup işletirlerse o kadar ondan kazanırlar. Başkalarının parasını bu şekilde tutup kullanmak da bir nevi dolandırıcılık.

    Bu siteden uzak durun derim sonu sanalpazar gibi olabilir. Parasını alamayan çok arkadaş var böyle. Kendi hatalarından(bence bilerek yaptıkları) dolayı 3 hafta bekledim daha ne olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 3 Mayıs 2018; 11:10:50 >







  • Bahsettiğiniz şekilde dolandırıcılık olduğunu zannetmiyorum.Benim 0.8 TL yani bir TL bile değil alacağım vardı hesap hatalı diye yatıramıyoruz diye sürekli mail geldi düzellttim ve para geldi.Yatmıyorsa hesapta küçük de olsa birmutlaka hata vardır,kendiniz hesap bilgisini güncelleyip onlara mesaj yazınız
  • Tüketici hakem heyetinin bir işe yarayacağını sanmıyorum, yarasa 1 senedir paramızı alamadığımız Sanalpazar'a bir çare bulurlardı. Gittigidiyor çin ara sıra böyle "paramı alamadım" tarzı başlıklar görüyoruz ama istisna. Genelde sorun çıkarmıyorlar para transferlerinde.

    Elbet yatırırlar paranı...
  • ^Teacher^ kullanıcısına yanıt
    Hesap bilgisini zaten ilk günden tekrardan güncellemiştim. Bir sorun varsada ne sorun olduğu söylenir. Müşteri hizmetlerinden hesap no'mu 17.04.2018 tarihinde terkrardan gönderdim. O günden beridir o fiş üzerinden hiçbir cevap yok sadece incelemede yazıyor. Böyle cevap vermeyen müşteri hizmetleri olursa o siteye dolandırıcı derim.
  • glory34 kullanıcısına yanıt
    En azından başvurulabiliyorsa başvurmak istiyorum. Daha önceden satış yapmadığım için bilmiyorum başvurabiliyormuyum diye. Hayır en azından bir cevap verseler içim yanmayacak
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Yeni bir fiş açsan iyi olur. Her fişi kim denk gelirse o okuyor. Benim de tecrübe ettiğim kadarıyla çoğu bilgisiz. Belki daha bilgili bir müşteri temsilcisi okur ve banka bilgilerini düzelttiğin için hemen ödeme yaparlar.
  • Dolandırıcı değil belki ama müşteri dostu olmadıkları kesin.
  • glory34 kullanıcısına yanıt
    2 tane fiş açmıştım birde 3. deniyeyim o zaman hocam
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Ben genede dolandırıcı olduklarını düşünüyorum. Telefonla ulaşabileceğimiz bir müşteri hizmetleri yok. Sadece mesaj yazabiliyoruz onada üşenip cevap bile vermiyorlar. Bu kadar kişinin parasını bahanelerle tutup sadece 1 ay bile işletseler bankada deli para kazanırlar. Bence bu bir nevi dolandırıcılık
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Ben bir ara görüşmüştüm. Telefonları Yardım kısmında yazıyor. Bir de kod veriyorlar. Şu an denemek için Yardım'dan Satıcı > Sistemsel Problemleri tıkladım. Altta "Bizi arayın" a tıklayınca hem telefon, hem de size ait bir kod çıkıyor. Onunla görüşebilmeniz lazım.
    Ben de tam 1 senedir Listeleme problemleri ile uğraşıyorum. Yapmadığım şey kalmadı. şikayetvar'a yazdım. Bundan başka birşey de yapılamıyor. Ne zaman yazsam, kısa bir süre beklememi, teknik ekibe ya da ilgili birime haber verdiklerini, genel bir problem olduğunu yazıp duruyorlar. Kısa bir süre 1 seneyi geçer mi? Çok da büyük, çözülemeyecek gibi problemler olmamasına rağmen hala sonuç alamadım. Zaten 1-2 haftada cevap verdikleri oluyor. Listeleme yaparken çok uğraşıyorum. Düzeltme yapınca sitede eski hali görünüyor vs. Bu aralar çok berbat bir site oldu.
  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah razı olsun en azından konuşacak birine ulaşabildim. Sitelerinde normalde altta yazan numarayı arayınca siteden müşteri hizmetlerine ulaşın diye yazıyordu hep. Resmen müşteri hizmetlerine ulaşmayı gizlemişler. Bakalım arayınca gene en kısa sürede çözüme kavuşturacaz dediler ama zaten sürekli aynı şeyi söylüyorlar.
    Ben ilk defa bulaştım bu siteye vede şu paramı alabilirsem kesinlikle son defa da olmuş olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 30 Nisan 2018; 15:28:21 >
  • kişileri yada kuruları ne ile itham ettiğine dikkat et.
  • .ert.quveke kullanıcısına yanıt
    Tekrardan söyleyeyim: Dolandırıcılar! Birilerinin parasını uzun süre tutmakda bir nevi dolandırıcılıktır. O para işletildikçe değer kazanır. Hadi diğelim sadece benim için ufak para. Ama binlerce kişinin paralarını gecikmeli ödeyip günlük faize bile koysa deli gibi para kazanır adamlar. Bende paramı yatırmadıkları sürece paramın değerini kaybedirim. Tek bir kişi için bakmayıp büyük çapta bakınca ortaya çıkan sonuç belli.
    Zira özel kuruluşlarda böyle yapan çok görmüşlüğüm şahitliğim var. Mesela bir özel hastane sahibini tanıyordum adam çalışanların maaşını 2-3 ay geciktirip o arada parayı başka işlere yatırıyordu. Buda bir nevi dolandırıcılık, gittigidiyorun yaptığıda farklı birşey değil.
    Bunlar bana göre sadece dolandırıcı.
  • Arkadaşın ithamı az bile. Bende paylaşayım; satın almış olduğum bir ürünü arızadan dolayı satıcıyla mutabık iade ettim. 06.04.2018 tarihinde satıcı dekont ile 3077,00 TL tutarı havuz hesabına aktardığını tarafıma iletti. Gittigidiyor önce para ulaşmadı dedi ve dekont istedi. Dekontu gönderdikten sonra kısa bir süre beklememi rica ettiler. Bugün 25.gün, açtığım şikayet kaydına artık cevap yazmıyorlar. Defalarca aradım bir sövmediğim kaldı "Muhasebe biriminden dönüş bekleniyor" diyorlar. Beklemeye devam, bu arada 3. taksidi ödeyeceğim. Artık söyleyecek söz bulamıyorum.. Şikayet var com da benzer bir sürü şikayet var. Bilerek mi hesapta tutuyorlar yoksa muhasebe departmanı yoğunluktan mı bekletiyor bilemiyorum ama 25 gün de bekletir mi koskoca firma, takdir sizin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker yurtlu

    Arkadaşın ithamı az bile. Bende paylaşayım; satın almış olduğum bir ürünü arızadan dolayı satıcıyla mutabık iade ettim. 06.04.2018 tarihinde satıcı dekont ile 3077,00 TL tutarı havuz hesabına aktardığını tarafıma iletti. Gittigidiyor önce para ulaşmadı dedi ve dekont istedi. Dekontu gönderdikten sonra kısa bir süre beklememi rica ettiler. Bugün 25.gün, açtığım şikayet kaydına artık cevap yazmıyorlar. Defalarca aradım bir sövmediğim kaldı "Muhasebe biriminden dönüş bekleniyor" diyorlar. Beklemeye devam, bu arada 3. taksidi ödeyeceğim. Artık söyleyecek söz bulamıyorum.. Şikayet var com da benzer bir sürü şikayet var. Bilerek mi hesapta tutuyorlar yoksa muhasebe departmanı yoğunluktan mı bekletiyor bilemiyorum ama 25 gün de bekletir mi koskoca firma, takdir sizin..
    Bende benzer durum yaşadım Bir ay önce aldığım ürün gönderilmedi iptal oldu. 4 tane fiş açtım, müşteri hizmetleri ile telefon görüşmesi yaptım. ivedi iade ediyoruz. 2 gün içinde,4 gün içinde iade ediyoruz derken bir ay oldu. Anlayacağınız oyalama amaçları.Artık cevapta yazmıyorlar. Sanalpazar durumu yaşanıyor gibi sanki gittigidiyor sitesinde. Tek tesellim iade edilecek bedel az. Büyük meblağlı alışveriş yapacak arkadaşlara birkaç kez düşünmesini tavsiye ediyorum.




  • ilker yurtlu İ kullanıcısına yanıt
    Benzer durum yaşadım gittigidiyor sistematik şekilde kişiyi oyalayıcı tutabildikleri kadar nakit tutuyor elinde piyasa berbat belli ki nakit sıkıntısı çekiyorlar durumları iyi değil. Ticketlara yazmıyorlar ıarıyorsun yapılacak bekleyin deyip oyaliyor yüzlerce örneği var şikayetvarda aynı durumu yaşayan GittiGidiyorun l parasını gasp ettiği insan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 1 Mayıs 2018; 2:07:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drhiziracil

    Ben genede dolandırıcı olduklarını düşünüyorum. Telefonla ulaşabileceğimiz bir müşteri hizmetleri yok. Sadece mesaj yazabiliyoruz onada üşenip cevap bile vermiyorlar. Bu kadar kişinin parasını bahanelerle tutup sadece 1 ay bile işletseler bankada deli para kazanırlar. Bence bu bir nevi dolandırıcılık
    bende artık böyle düşünmeye başladım
    son zamanlarda çoğu firma yan yattı çamura battı diye sürekli oyalıyorlar (bu tesadüf olamaz) ve böylece bir müddet parayı ellerinde tutuyorlar
    bu gidiş insanı gerçekten ürkütmeye başlattı ,sanki çoğu firma parasal sorun yaşıyor izlenimi oluşuyor
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Bende tesadüf olmadığını düşünüyorum. Gerçekten birçok özel şirkette çalışan kişilerin maaşlarında gecikmeler yaşadıklarını görüyorum
  • Kulaklık 500 lira hesap bilgilerim de doğru kardeş. Hesap bilgileri yanlış olsa "yanlış" diye bir cevap atabilirlerdi dimi 20 günde biraz kafanı çalıştırırsan
  • ahmet macit kullanıcısına yanıt
    Dünkü site değil bu oyalamalarına inanalım. Sanalpazara döner burası bu gidişatla çok şikayet eden gördüm böyle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.