Şimdi Ara

Fragman (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
17.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Werewolf by Night - 2022




    Fragman



    Amerikan yapımı bir Tv filmi. Disney+ ta yayında. Bir marvel yapımı. Uzun zaman önce marvel film ve dizilerini seyretmeyi bıraktım. Ancak bu yapım dikkatimi çekti. Süresi de 1 saatin altında olduğu için “Bir saat dayanabilirim herhalde. Zehirlenmem” diye düşündüm. Açıkcası fena değildi , konusu , karakterleri, senaryosu, oyunculukları beklediğim kadar kötü değildi. (Kurtadam ın karate yapmasını saymazsak) Ama esas hoşuma giden çekim tekniği oldu. Yapımcı firmayı ve yayınlandığı mecrayı göz önüne alarak Hitchcock vari dahiyane bir çözüm bulmuşlar. Bu da bana göre gayet hoş olmuş. Seyredilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acımasız (Grimcutty) - 2022



    Fragman


    Amerikan yapımı Korku filmi. Disney+ ta yayında. İnternet oyunu temalı korku(?) filmi kervanının yeni (ne yazık ki son değil) üyesi. Konu klişe (kötü anlamda) , senaryo özensiz , oyunculuklar ortalama , korku dozu vasat. Sonunda boyuna bakmadan bir de hayat dersi vermesi de cabası. Çok filmsiz kalmadan seyredilecek şey değil. Ancak puanını hak ediyor. Beğenmedim.

    Ha bir de şu filmlere Türkçe isim uyduranları Allah dümbelek etsin. Bu ne biçim isim olm. Ne alaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 16 Ekim 2022; 2:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayır (Nope) - 2022



    Fragman


    Amerikan yapımı filmi. Ne filmi? Ne bileyim ben. Yalnız künyesinde yazdığı gibi “Korku , Gizem , Kurgu Bilim” filmi olmadığını biliyorum. Bol sembolizm , alt Metin , gönderme vs. arayanlar , hayatı seyrettiği filmler , okuduğu kitaplar üzerinden anlamlandırmaya çalışanlar için birebir. Yani bana göre değil. Benim bu konudaki düşüncem “Bu iş yazarlara , yönetmenlere kaldıysa işimiz yaş”. Sen okuyacağını oku , seyredeceğini seyret , bırak orada kalsın. Önünde gerçek hayat , koca bir dünya 6.5 milyar da insan var. Gerçek her zaman kurguyu döver. Pööh be. Yemin ediyorum şu an kendimden sıkıldım. Hayat dersi vermek bana mı kalmış. Bana ne ya.

    Ayrıca düzenin içinde olup düzenden şikayet edenleri samimi bulmuyorum ben. Bu düzenden bu kadar rahatsızsan “Kaka Hollywood” diye söyleneceğine tası tarağı topla s*ktir git.
    Ha tatbiki bu düzeni eleştirmeye hakkı olanlar var. Onlar da Hollywood dışında çalışan , filmini çekmeye para , göstermeye salon bulamayan , eserleri dev yapımcılar ve dağıtım şirketlerince gösterime sokulmayan bağımsız sinemacılar. Neyse gece gece başım ağrıdı. Bana ne ya , ben sıradan sinema izleyicisiyim.

    Filme geri dönecek olursak. Senaryoda birsürü aksaklık ve mantık hatası var. Yönetmen alt metinlere o kadar dalmış ki metindeki gedikleri fark edememiş. Birkaç kişilik oyuncu kadrosunun oyunculukları ortalama. Çekim kalitesi normal. Sonuç olarak ortalama. Öyle aşırı övülecek bir film değil. (Ki IMDb de yerin dibine sokan yorumlar var). Seyrettik geçti gitti. Bunlar benim fikirlerim , onu üstüne basarak söyleyeyim de. Filmin kendi konusunda millet birbirini tokatlamaya kalkmış. Ne olur ne olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bay Harrigan'ın Telefonu (Mr. Harrigan's Phone) - 2022




    Fragman


    Amerikan yapımı Korku. Bir Netflix filmi. Stephen King in kısa hikayesinden uyarlama. Konusu ; acımasız , zengin ve yaşlı adam ve kitap okumak için işe alınan çocuk arasında ki bağ. İpucu vermemek için bu kadar yeter. İlk olarak bu film korku filmi değil , daha çok King tarzı psikolojik gerilim. Hikayeyi “Gerald's game“ veya “Dolores Claiborne” a benzettim ben. Oyunculuklar iyi , senaryo fena değil, en azından söyleyeceğini saklamadan , gizlemeden , benzetmeden direkt söylüyor. Ancak 1 saat 44 dakikalık süresi olması gerekenden 1 saat kadar uzun. Keşke yapımcısı Netflix olmasaydı. Bu gibi hikayelerin ancak 3 tanesi bir film eder (daha önce zilyon tane örnekte gördüğümüz gibi). Ben atlamadan zıplamadan süresinde seyrettim sıkıldım , isteyen 3x hızda seyredebilir pek birşey kaybetmez. Onun dışında Film fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Willow - 1988




    Fragman



    Amerikan yapımı fantastik macera. Lucas ın değerli işlerinden biri. Konusu ; Musa nın hikayesinin fantastik bir uyarlaması desek kafi. Efekt işini bilgisayarlar tamamen ele geçirmeden önceki son filmlerden. Filmleri çekildiği dönemlere göre değerlendirmek lazım , dolayısıyla oyunculuklar normal. Lucas ın o dönemdeki işlerini seviyorum ben. Hem film hem oyun olarak. Bu da onlardan biri. Çok uzun zaman önce seyretmiştim , tekrar çocuklarla seyrettik , onlar da beğendi. Yeni dizisi geleceği için Disney tekrar öne çıkartmış. Aile ile seyredilebilecek bir film.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 22 Ekim 2022; 20:45:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Matriarch - 2022




    Fragman



    Amerikan yapımı İngiliz korku filmi. Disney+ ta yayında. Konusu ; Aşırı doz olayından sonra kötü giden hayatından kaçarak sevmediği annesinin yanına dönen kahramanımız daha kötü şeylere ulaşır. İngiliz tarzı korku filmi. İngiliz folklorundan beslenen birçok benzerini seyretmişliğim var. Konu tanıdık , senaryo ortalama, oyunculuklar iyi sayılır , korku/gerilim dozu eh. Tarzı gereği fazla hızlı ilerlemeyen bir yapısı var. Süresi makul. Bence puanından biraz fazlasını hak ediyor. Ha birde , uyarayım arada organize işler dönüyor. Aile ile izlenecek film deği , işler bir anda “Tövbe estafirullah , ne oluyor ya” ya gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Barbar (Barbarian) - 2022




    Fragman


    Amerikan yapımı Korku/Gerilim. Disney+ ta yayında. Konusu ; İş görüşmesi için şehre gelen kahramanımız , gecelik kiraladığı evde yabancı bir adamla karşılaşır. Tek derdin bu olsun topraaam. Daha başına neler gelecek. Konu bildik , senaryo iyi, oyunculuklar iyi. Gerilim dozu yeterli. Geneli koridor korku oyunlarına benziyor. Daha dün akşam baktım gelmemişti. Başka yerden seyredeyim dedim , çöp. İyiki seyretmemişim bu gün gelmiş platforma. İyi kalite, dublajlı seyrettim İyiydi. Ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • See How They Run - 2022




    Fragman



    İngiliz Amerikan ortak yapımı Gizem/Komedi filmi. Disney+ ta yayında. Konusu ; Agatha Christie nin “Fare Kapanı“ oyununu sinemaya aktaracak yönetmen öldürülür. Katil kim acaba? Konu iyi, senaryo iyi , oyunculuklar iyi. İngiliz, özellikle Agatha Christie polisiyesi ile dalga geçen bir film. Kahkahalar la güldürmese de ince ve güzel espriler var. Neden olduğunu bilmediğim bir şekilde Sam Rockwell in oyunculuğunu beğeniyorum ben. Özellikle “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ de ki performansı iyiydi. Saoirse Ronan ı ilk defa duydum , seyrettiysem de hatırlamıyorum. Ancak burada ki oyunculuğunu beğendim. Birde Adrien Brody var. Ben beğendim. Hoş bir film olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gülümse (Smile - 2022)




    Fragman


    Amerikan yapımı Korku filmi. Konusu ; Kısaca klasik “Lanet Zinciri” desek yeterli. Konu kötü, senaryo kötü, oyunculuklar (başrolleri saymazsak) kötüye yakın, çekim kalitesi iyi. Filmi seyredince taze yönetmenimizin hangi filmlerden etkilendiğini görebiliyoruz. Hemen sayabileceklerimiz ; “The Ring-2002” atmosfer , çekim kalitesi (17. Dakikada göndermeyi yapmış zaten) ,”Midsommar-2019” çekim tekniği , kamera açıları ,
    “It Follows-2014” konu , senaryo , saçmalık. Bir yandan yönetmenin iyi niyetli olduğunu , gelecek için Ümit vadettiğini düşünüyorum , diğer yandan 17 koyup 214 aldığı “Blumhouse” , James Wan çakallığından dolayı kızıyorum. “Klişeleri kullan , uğraşma , ucuza mal et , parayı götür” formülü , sinema (ve özellikle “Korku”) sever olarak beni kızdırıyor. Ben izlediğim işte emek görmek isterim. Emek demek seyirciyi adam yerine koymak , zekasına saygı göstermek demek. Ve basit ve cevaplanması zorunlu tek bir soruya cevap vermesini beklerim; “Neden?”. Bazen konu ,senaryo, oyunculuklar vs o kadar güzeldir ki , bu sorunun önemi azalır (asla bitmez). Ancak ben “Yolculuğun kendi varılacak yerden önemlidir” tayfasından değilim. Ben varılacak yer olmasa yolculuk olmaz zaten. Dolayısıyla , bana “Neden?” i vereceksin arkadaş. Nedeni vermemek “Sıçtık hacı, oraya bir şey uyduramadık. İdare et” demek , seyirciyi adam yerine koymamak demek. Neyse parmağım ağrıdı yazmaktan. Sonuç olarak ortalama. Seyretseniz de olur, seyretmeseniz de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities - 2022




    Fragman



    Amerikan yapımı 8 bölümlük korku dizisi. Netflix te yayında. Adını BBC nin ”Wondrous Obsessions: The Cabinet of Curiosities“ belgeselinden alıyor olmalı (yütüp te var). Konu(lar) fena değil , ki iki bölüm H.P. Lovecraft ın hikayelerinden oluşuyor , senaryo(lar) lastik , yönetmenler iyi (Vincenzo Natali , Jennifer Kent (The Babadook) , David Prior (The Empty Man) , Panos Cosmatos gibi yönetmenler var) dolayısıyla çekim kaliteleri iyi. Ünlü bir yapımcı , iyi yönetmenler iyi yazarlar , iyi çekim kalitesi , sonuçta ortaya iyi bir meyve çıkması lazım. Ama bu meyve sanki olmamış. Onun için karnımızı ağrıtıyor. Netflix damgasını basmış ve bu işi de batırmış. Dizinin başından sonuna “Bir şeyler eksik” hissi hiç kaybolmuyor. Ve bölümler fazlasıyla uzun. En iyi bölümlerde bile insana baygınlık geçirtiyor. Sonuç olarak “Az daha olacakmış”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Andor - 2022




    Fragman


    Amerikan yapımı Kurgu bilim/Macera dizisi. Disney+ ta yayında. Artık “Marvel” ile eş değer gördüğüm ve alakalı hiç bir yapımı izlemek istemediğim “Star Wars“ zamazingosunun (“evren” demiyorum ulan. Gıcığım “evren” lafına. “Mıçımdan uydurdum” un adı “evren” olduğundan beri içimiz dışımız evren oldu. Kafamızı çevirsek evrene çarpıyor) yeni ürünü. Uzun süre dayandım ancak sonunda direnemeyip izledim. Aslında dizinin dayandığı “Rogue One“ filmi Star Wars filmleri arasında sevdiğim bir film. İç karartıcı atmosferi ve özellikle sonu ile beğenirim. Dizi de aynı kasvetli atmosferi sürdürüyor. Konu iyi , senaryo iyi (şimdilik). Karşı tarafın motivasyonu nu da içermesi açısından ilginç. Oyunculuklar iyi. Kısacası dizi beni hayal kırıklığına uğrattı ve “Gayet İyi” çıktı. Henüz daha ilk sezonun yarısındayım (ki izlediğim herşeyi bırakıp bir günde izledim. Bölümlerim kısa olmasının da bunda payı var). Bu sezonu bugün yarın bitirip yeni sezona geçmek için sabırsızlanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bursa Bülbülü - 2023




    Fragman



    Türk yapımı bir Komedi/Dram. Disney+ ta yayında. Bir Ata Demirer filmi. Özlemiştim doğrusu. Genelde severim Ata Demirer in işlerini. Konu normal , senaryo iyi , çekim kalitesi klasik BKM işi , oyunculuklar iyi. Yalnız az da olsa küfür ve argo var. Bir dönem filmi ve bu bakımdan başarılı sayılır. Senaryoyu yazanın (Ata Demirer) Bursa lı olduğu aşikar , zira (eski) Bursalıların bileceği göndermeler ve karakterler var. Deli Ayten , Kolsuz Kemal (filmde ki karakter ile alakası yok aslında.) gibi. Ortalara kadar iyi , sonrası biraz uzatılmış. Az daha kısa olabilir miş. Genel itibarıyla beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Solgun Mavi Gözler (The Pale Blue Eye-2022)




    Fragman


    Amerikan yapımı polisiye. Bir Netflix filmi. Louis Bayard ın kitabından uyarlama. Konu ; West Point askeri akademisinde ki ölümü araştırmak için eski bir polis dedektifi görevlendirilir. Olay Edgar Allan Poe nun da orada okuduğu 1830 da geçiyor. Konu , senaryo ortalama. Netflix işlerinin adeti olduğu üzere gereğinden fazla uzun. Oyunculuklar iyi, bir kere Christian Bale var. Daha ne olsun. İlk olarak , gerçek kişilerin kurgu hikayeler de yer olmasından pek hazzetmem. İkinci olarak kurgu da olsa olay saçmalık derecesinde tesadüfi. Netice olarak Christian Bale için izlenir. Ortalama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Issız Ev (The Rental.2020)




    Fragman



    Amerikan yapımı Korku filmi. Konusu; İki çift kısa bir tatil için günlük kiralık ev tutarlar. Falan ve de filan. Konu sıradan , senaryo ortalama, oyunculuklar biri iyi (sarı gacı) gerisi ortalama. Görüntü kalitesi ilginç. Amerikan filmi olmasına rağmen bir Avrupa yapımı havası var. 3.5 milyon dolar gibi bir bütçe ile (4.3 te gişe yapmış) gayet iyi iş yapmışlar. Yalnız bu kısıtlı bütçe filmi olumsuz etkilemiş. Toplam süresi makul olsa da 50 dakikalık girizgah bayıltıcı uzunlukta. Neden kısmını “Seri” ye bağlamışlar. Olmamış gibi ama neyse , bu seferlik kabul edelim. “Barbarian” gibi bir “Booking” korku filmi. Dediğim gibi girişi aşırı uzun , geri kalan zamanda gerilim dozu fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çarpık Çizgiler (Los renglones torcidos de Dios-2022)




    Fragman



    İspanyol yapımı Gizem/Gerilim filmi. Netflix te gösterinde (olması lazım). Konusu ; Bir cinayeti aydınlatmak için akıl hastanesine yatan kadın dedektifin başından geçenler. Konu ortalama , senaryo sorunlu , oyunculuklar ortalama, çekim kalitesi yeterli.2.5 saat süresi fena. Gerilim iyidir, gizem severiz , twist candır…da bokunu çıkartmasak mı acaba? “Ölene kadar Mokoko” hesabı kusturana kadar twist çabası ters tepiyor. Ayrıca fena halde mantık hatalarına ve çelişkilere yol açıyor. Bunlar ve filmin süresi problem. Anladığım kadarı ile film sinemalarda da gösterime girmiş. Bu süresi ile mi girmiş merak ettim. Ben Netflix in “Ek sahne , kesilen , atılan ne varsa koy hacı. Süresini 2.5 saate çıkartalım” dediğinden şüpheliyim. İspanyol gizem filmi meraklısıysanız “Eh”. Değilseniz de “Eh”. Fazladan harcayacak 2.5 saat vaktiniz varsa , düşünülebilir. Ortalama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Stranger - 2022




    Fragman



    Avustralya yapımı gizem filmi. Netflix te yayında. Gerçek olaylardan esinlenme bir film. Anladığım kadarıyla bu sefer gerçekten gerçek olaylardan alınmış (tabi ki isimler değiştirilmiş). Konusu ; Avusturya nın en büyük kayıp davalarından birini anlatıyor. Anlaşıldığı kadarıyla festivallerde gösterilmek üzere çekilmiş. Bu hissediliyor. Konu , senaryo , görüntü kalitesi kıvamında. Oyunculuklar iyi. Özellikle Sean Harris in oyunculuğu. “Görevimiz Tehlike“ de ki rolü ile dikkatimi çekmiştir kendisi. Süresi makul , gizem seviyesi iyi sayılır. Özellikle gerçek olaylardan alındığını düşünecek olursak. İzlenir mi? Oyunculuklar için olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven - (Glass Onion-2022)




    Fragman


    Amerikan yapımı komedi filmi. Bir Netflix filmi. Konu; Milyarder işadamı bir “Katil kim?” oyunu düzenler. Sadece kankalarının davetli olduğu bu oyuna ünlü dedektif te davet edilir. İlk filim ile pek alakası yok. Daha çok sulu komedi tarzında. Konu kısır , senaryo cıvık , oyuncular iyi, oyunculuklar gevşek. Sonlara doğru Film koskoca bir Elon Musk göndermesine dönüşüyor. İlk filmin yanına pek yaklaşmıyor. İzlemesem de olurmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (Im Westen nichts Neues
    -2022)




    Fragman


    Alman yapımı savaş filmi. Bir Netflix filmi. Erich Maria Remarque ın aynı isimli ünlü kitabından uyarlama. Konu : 1. Dünya savaşına askerlerin gözünden bakıyoruz. Oyunculuklar ortalama, senaryo “Bu ne böyle?” , çekim kalitesi ortalama. İlk olarak bu film “Im Westen nichts Neues“ değil. Kitabı okumuştum. Şavaşın kötülüğünü , yıkıcılığını , insan ruhu üzerinde ki yokedici etkisini anlatan , savaş karşıtı bir kitap. Okuyup etkilenmemek mümkün değil. Film bu kitabın uyarlaması değil , sadece pazarlama kaygısı ile kitabın adı kullanılmış. Biraz “Er ryan'ı kurtarmak” biraz “1917” karışımı bir film. Filmin adı, ne bileyim “Hans ‘ ın maceraları” falan olmalıydı. Ayrıca müzikleri berbat. 1918 de elektronik müziğin ne işi var. Sinema dediğin bir bütündür, müzik te bu bütünün içinde önemli yer tutar. Seçtiğin/yaptığın müzik te konu ile , dönem ile , o dünya ile alakalı olmalı. Küçük bir detay gibi görünse de dikkat dağıtıyor. Nitekim Netflix damgalı bir savaş filmi olmuş. Kitap ile bir alakası yok. Ben beğenmedim.

    Not: Kitap ile alakalı bir kısa bilgi; Kitap savaş karşıtı olduğu için hitler tarafından toplatılıp yakılmış , yazarı da Alman vatandaşlığından çıkartılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 28 Şubat 2023; 12:0:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Midnight Club - 2022




    Fragman



    Amerikan yapımı Dram/Korku/Gerilim/Gizem dizisi. Bir Netflix dizisi. Şu an Netflix te yayında (olması lazım) İşlerini genelde beğendiğim Mike Flanagan ın elinden çıkma. Konusu; Çaresiz hastalıkları yüzünden ölümü bekleyen gençler , terapi merkezinde, kurdukları klüpte birbirlerine korku hikayeleri anlatır. Oyunculuklar iyi sayılır. Senaryo ortalama, çekim kalitesi yeterli. Konu tanıdık gelse de klasik antoloji yapısından biraz farklı. Zira anlatılan hikayeler hem ana hikaye hem de karakter ile bağlantılı. Etiketlerinde “korku , gerilim” vs. olsa da bana kalırsa , ben “Gençlik dizisi” der geçerim. Daha önceki işinde “Din” konusunu (Midnight Mass) işleyen Mike Flanagan sevdiği üzere derin mevzular hakkında (Şifacılık , alternatif tıp , dindarlık ve tabi ki Netflix in “olmazsa olmaz” ı eşcinsellik) hakkında sözünü söylemiş. Yavaş işleyen dram ağırlıklı yapısı beni rahatsız etmedi. Hatta hatır üzerine araya serpiştirilmiş korku sahneleri olmasa da olurmuş. Ancak son bölümün son anına kadar iyi gelen dizi “ikinci sezon” aşkı ile “Shit happens” a dönüyor. Dizi burada bitmeliydi. Diziyi beğendim , sonundan nefret ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gaslight -?2023




    Fragman



    Hint yapımı Korku/Gerilim filmi. Konusu ; Raja nın kızı uzun yıllar ayrı kaldığı babasının evine geri döner. Fakat babası ortada yoktur. Oyunculuklar hint işi , senaryo hint işi (kast sistemli, hint işi romantizmli falan) konu fena değil. İtiraf edeyim filmin ilk yarısında kapatacaktım. Çok klişe kötü işlenmiş gibiydi. Ama bağrıma taş bastım ve seyrettim. İyi ki seyretmişim. İpucu vermemek adına o kadarını söyleyebilirim. Yine aynı sebepten filme adını veren “Gaslighting“ yöntemini de filmi seyrettikten sonra araştırmanızı tavsiye ederim. Sonuç olarak konu ve işleyiş olarak beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.