Şimdi Ara

Fragman (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
17.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mortal Kombat -2021



    Fragman


    Amerikan yapımı aksiyon filmi. Konusu , (Bilmeyenler için) Boyutlar arası dövüş turnuvasının dokuzunu kaybetmişiz. Oyuncuyu da kaybedersek ağzımıza mıçacaklar. 1995 yapımı filmi severim. Özellikle Lord Raiden olarak Christopher Lambert i tek geçerim. Gelelim yeni filme. Gelenek bozulmamış, film başına bir iyi geri kalan vasat oyuncu kadrosu bu film de de var. Beklentimin dışına çıktı , ben daha kanlı , daha aksiyonlu daha boş bir film bekliyordum. Bu filmde daha çok Scorpion ile Sub-Zero arasında ki kan davasına odaklanmış. Bu bölümler filmin ana konusunu oluşturuyor. Aslında izlemeye niyetim yoktu. Seyredecek iyi bir korku filmi bulamadığım için vakit geçirmek amacıyla seyrettim. Zaten ancak o işe yarar. Ortalama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kemiklerin Mirası (The Legacy of the Bones - Legado en los huesos-2019)




    Fragman


    İspanyol yapımı Gizem/Gerilim filmi. Baztan üçlemesinin iikinci filmi imiş. İlk film “Görünmez Gardiyan-2017” Konusu ; Aynı bölgede bebek ölümlerini araştırıyoruz bu sefer. Aynı karakterlerle devam ediyoruz. Ancak filmin üçleme olduğuna emin miyiz? İlk filmde aşırı ahlakçı , ahlaksızlığı cezalandıran karakter bu filmde satanik , cadıcı bir hal almış. İlk filmde anlattığı şey ile neredeyse hiç bir bağı yok. Oyunculuklar, çekim kalitesi normal olsa da konudaki tutarsızlık dikkat dağıtıyor. Anlaşıldığı kadarıyla gişede batınca parayı kurtarmak için Netflix e satılmış. Olayların arkasındaki kişi ile alakalı bir tahminim var. Üçüncü filmi seyredersen tutacak mı göreceğiz. Seyretmekte kararsızım, ilk film neyse ama bu film konu itibariyle olmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bright - 2017




    Fragman



    Amerikan yapımı fantastik film. Bir Netflix filmi. Konusu ; Elf leri, insanların, ork ların bir arada yaşadığı bir dünya da Sauron u geri getirebilecek sihirli değneğin peşinde bir macera. Oyunculuklar ortalama, çekim kalitesi normal, konu baydı , senaryo fantastik bir hikaye için bile mantık hataları içeriyor. Ben beğenmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evinde Biri Var (There's Someone Inside Your House
    -2021)




    Fragman


    Amerikan yapımı Korku. Bir Netflix filmi. Konusu; Hanım kızımızın bir sırrı vardır ve okulda sırları olan öğrenciler vahşice öldürülmeye başlar. Hadi bakalım naapcaz şimdi. “Teen Slasher” tarzı film in konusu ve senaryo sıradan , oyunculuklar ortalama , görüntü kalitesi normal. Netflix filmi ayarında , ortalama altı bir film. Seyredilmese de olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Meçhul dünya (Forbidden Planet-1956)



    Fragman



    Amerikan yapımı “Kurgu-Bilim”. Konusu; Bir yıldız gemisi mürettebatı kayıp koloni yi araştırmak üzere , sağ kalan iki kişiyi sorgulamaya , eski bir medeniyetin kalıntılarının olduğu gezegene gelir. Oyunculukları , senaryoyu , setleri , çekim kalitesini ait olduğu döneme göre değerlendirmek gerekir. Film bu türü yaratan bir film. Çekildiği dönemdeki şartlardan dolayı , hiç bir kanlı görüntü veya cinsellik bulunmuyor. Filmi seyredince türü basıl şekillendirdiğini görebiliyorsunuz. Çok eskiden TV de çok kısa bir bölümünü görmüştüm. Beni etkilemişti (Yaratığın gemiye yürüdüğü sahne) o günden beri merak ederdim hangi film olduğunu. Sonunda seyredebildim. Bilgisayarla yaratılmış sahte setlerden sonra , ne kadar eski olsa da gerçek setleri görmekten dolayı mutlu oldum. Bu arada “Küre-Sphere” adıyla 1998 de tekrar uyarlandığını da belirteyim (ki o filmi bunun kadar beğenmemiştim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klasik Bir Korku Hikâyesi (A Classic Horror Story-2021)




    Fragman



    İtalyan yapımı Korku. Bir Netflix filmi. Konusu , Yola çıkan gençler kendilerini bir tarikatın elinde bulur. İtalyan filmi olunca baya ümitlendim. Dario Argento tarzı İtalyan korku filmlerini özlemiştim. İlk başlarda fena değildi ama sonlara doğru öyle bir saçmaladı ki seyrettiğime pişman oldum. En sonda ki haraketi hak ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fırtına İçin Bir Kurban (Ofrenda a la tormenta-2020)




    Fragman


    İspanyol yapımı Gizem/Gerilim filmi. Baztan üçlemesinin üçüncü ve son filmi. Konu ikinci filmin bittiği yerden devam ediyor. Yalnız bu üçleme falan değil. Konu aşırı tutarsız. Bu sefer , ikinci filmin ana fikrini oluşturan satanik lik ve “Seni yiyceem” kısmı uçup gitmiş. Konu yine ayrı bir kulvara girmiş. Daha fazla birşey söylemek istemiyorum. Kısaca beğenmedim (üçlemenin tamamını)

    Ha bu arada tahminim tuttu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Donma Noktası (Bajocero-2021)




    Fragman



    İspanyol yapımı Gizem/Gerilim. Bir Netflix filmi. Konusu ; Mahkum transferi sırasında ekibin peşine düşen kişi , mahkumlardan birini istemektedir. Oyunculuklar ortalama, konu , senaryo ortalama. Çekim kalitesi normal. İspanyol dedik , gizem gerilim dedik bağrınıza bastık ama beklediğimizi bulamadık. İyi ispanyol gizem filmleri çizgisinden bir (hatta birkaç) tık uzak.Ben beğenmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Electric Dreams - 2017




    Fragman



    Amerikan yapımı Kurgu-Bilim dizisi. Kötü Netflix filmlerinden başka izleyecek film bulamadığım için pek adetim olmadığı halde dizilere yönelmek zorunda kaldım. Dizi , Philip K. Dick in kısa hikayelerinden oluşuyor. O da kim? Derseniz , Screamers, Minority Report, Blade Runner, Total Recall, The Man in the High Castle gibi bildiğiniz hikayelerin yazarı.44 roman 122 da kısa hikaye yayınlamış ve çoğu zaman olduğu gibi kıymeti yaşarken pek bilinmemiş. Bazı hikayeler tanıdık gelebilir , yazıldıkları tarihleri göz önüne alırsanız orijinalleri muhtemelen bu hikayelerdir. Bazı hikayeler baya kısa , dizi bölümü olsa bile süreye oynanan kısımlar var. Oyunculuklar baya iyi. Ayrıca bu “Seks Satar” ın Allah belasını versin. Çoluk çocuk dizi bile seyredemez hale geldik. Özellikle dizinin ilk yarısında , her bölümde bir sahne var. Bıktım bundan. İsteyenin herşeye erişebildiniz İnternet çağında , hala filmlerde, dizilerde bile cinselliğin gözümüze sokulmasından gına geldi. Neyse , dizi güzel. Kurgu-Bilim meraklılarına tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Chapelwaite - 2021




    Fragman



    Amerikan yapımı Korku dizisi. Stephen King in kısa hikayesinden uyarlama. Konusu ; 1850 lerde karısı ölen 3 çocuklu kaptan , kavgalı akrabalarından miras kalan ev ve kereste fabrikası için kasabaya gelir. Oyunculuklar iyi. Adrien Brody bir türlü ısınamadığım bir oyuncuydu , ancak bu dizide ki oyunculuğu bir acayip. Tarzına hasta oldum. 10 üzerinden 10 veririm. Senaryo baya iyi , Romalılar ın , hatta İsa’nın amerikan İngilizcesi konuştuğunu (konuşturulduğunu) düşünürsek , kostümlerin setlerin dışında dilinin bile döneme uygun yazılması en hoşuma giden kısımlardan oldu. Hikayenin orijinalini okumuştum (hiç te iyi bitmez) günlük ve mektup tarzı bir hikayedir. Anladığım kadarıyla King daha sonra hikayeyi “Salems Lot” hikayesiyle birleştirmiş. Ve bu o versiyona benziyor (onu okumadığım için birşey diyemem) Dizinin ilk yarısı fena değil. 5. Bölümün sonuna doğru işler daha ilginçleşip hızlanıyor. Yalnız özellikle son bölümde kesilen kısımlar var (süre meselesi herhalde). O kısımları da seyretmek isterdim. Bu 8.5 saatlik film iyi geldi doğrusu. Korku severlere tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 31 Ekim 2021; 20:19:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzleyemediğim diziler ;

    Altered Carbon ; Tamamen “sex satar” üzerine kurulmuş bir dizi. 5 bölüm dayanabildim. İzleyiciyi salak yerine koyarcasına saçmalamaya başlayınca bıraktım.

    Amazing Stories ; Orijinal diziyi (1985) seyretmiştim. Sevdiğim bir diziydi. Ancak yeniden çekimini seyredemedim. Sıkıldım. İlk iki bölümü de yarısında kapattım sıkıntıdan.

    Sweet Home ; İlk bölümün sonlarına doğru dandik yaratıklar çıkınca birdaha açmamak üzere kapattım. Yaratıklar o kadar dandik ki bütün hevesim kaçtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alice in Borderland - 2020




    Fragman



    Japon yapımı Kurgu Bilim dizisi. Bir Netflix dizisi. Konusu ; Hayatta oyun oynamaktan başka bir işe yaramayan kahramanımız ve arkadaşları kendilerini birden bire herkesin yok olduğu bir Tokyo’da bulurlar. Japonların sevdiği konulardan biri herhalde kendini birden ölümcül bir oyunun içinde bulmak. Konu , senaryo ortalama. Oyunculuklar iyi. İnsanı etkileyen bölümler var. Mesela Kurt/Kuzu bölümü gibi. Bir sezonda kalmalıydı. Seyrettiğime pişman değilim , beğendim ama muhtemelen 2. Sezonu seyretmeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Midnight Mass - 2021




    Fragman


    Amerikan yapımı Korku/Dram dizisi. Bir Netflix dizisi. Yönetmen Mike Flanagan (Gerald's Game , Doctor Sleep) ın elinden çıkma , 7 bölümlük bir mini dizi. Konusu ; Trafik kazası sonucu birinin ölümüne neden olan kahramanımız , cezasını çektikten sonra 127 kişinin yaşadığı , izole bir adadaki evine geri döner. Aynı zamanda sevgili yaşlı rahiplerinin hasta olduğunu haber veren genç bir rahip te kilise de göreve başlar. Oyunculuklar iyi , çekim kalitesi iyi. Kesintisiz uzun planların kullanılması hoş ve başarılı. Korku filmi bekleyenlerin beklentisini karşılamayabilir zira daha çok dram ağırlıklı. Ölüm , tanrı , dinler , özellikle hristiyanlık daha da özel olarak yobaz hristiyanlık üzerine söyleyecek sözleri olan bir dizi. Müslüman karakter tüm Amerikan klişelerine ters ve düzgün (anlatacak daha iyi bir kelime bulamadım). İzleyenlerin birçok gönderme ve metafor (hiç sevmem) bulabileceği bir yapım (mesela din değiştirme üzerine olan) Stephen King in iki hikayesinden esintiler gördüm ben (biri mekan olarak “Storm of the Century“. Diğerini söylersem dizinin heyecanı kaçar) ve çöl sahnelerinde “The Exorcist“ esintilerini hissetmedi desem yalan olur. Temposu düşük , korku dozu az olsa da ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Terror




    Fragman



    Amerikan yapımı Korku/Gerilim dizisi. Dan Simmons tarafından yazılan romandan uyarlanan dizi AMC kanalında yayınlanmış. Çin e kestirmeden gitmek için geçit arayan Terror ve Erebus gemilerinin 1847 yılında ki kayboluşunu anlatıyor. Anlaşıldığı kadarıyla senaryo gerçeğe uygun gidiyor. Nereden anlıyoruz? Gemilerden ve mürettebattan arta kalan kalıntılardan. Erebus un enkazı 2014 te Terror ün ki 2016 da bulundu. Yazılar , günlükler , mezarlar hala bulunmaya devam ediyor. Mezarlardan elde edilen kalıntılara göre mürettabat gerçekten kurşun zehirlenmesine maruz kalmış. Ve bir isyan çıkmış. Heyecan ve aksiyon katmak için uydurulan “Yaratık” sayılmazsa. Ancak birden fazla ayının saldırısına uğradıkları neredeyse kesin. Dizinin sonu ile alakalı ; tecrübesi ve dayanıklılığıyla böyle bir olasılığın mümkün olduğu söyleniyor (daha fazla açıklamayacağım). Velhasıl dizi yavaş ilerlese de güzel ( bana göre) Ben beğendim.

    Not : Oyunculuklara değinmemişim. Güzel. Özellikle kaptanlar. Çekim kalitesi iyi. Ayrıca bağımsız ikinci sezonunda var. Pearl Harbor Saldırısı sonrası Amerika da yaşayan Japon lara uygulanan baskı ve zulmü arka planına alan , Japon folklorundan yola çıkan korku hikayesini ben seyredemedim. Sıkıldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 5 Aralık 2021; 20:18:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Taboo 2017




    Fragman



    İngiliz yapımı Macera/Dram dizisi. BBC de yayınlanmış. Konusu ; Öldüğü düşünülen karanlık kişilik babasından kalan mirası almak üzere geri gelir. Miras , Doğu Hindistan Şirketi , İngiltere krallığı ve ve bağımsızlığı için İngilizler le savaşan Amerika için stratejik öneme sahip “ Nootka Sound “ tur. Aşk , entrika , cinayet ne ararsan var. Anladığım kadarıyla bir sezon düşünülmüş , dizi öyle ilerliyor. Son birkaç bölümde ise “Ulan dizi tuttu. Biz bunu uzatalım” mantığıyla aniden radikal hamleler geliyor. Konu iyi senaryo da gedikler var. En önemli devlet sırlarını bilmeyen yok. “Nereden biliyorsunuz?”…”Biz biliriz” gibi bir saçmalık var mesela. Oyunculuklara laf yok . Özellikle Tom Hardy nin ki ne. Ortalara kadar iyi , totali idare eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 5 Aralık 2021; 20:20:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trese: İki Dünya Arasında - 2021




    Fragman



    Filipinler yapımı animasyon. Bir Netflix dizisi. Budjette Tan ın yazdığı aynı isimli çizgi romanın uyarlaması. Konusu ; Alemler arası sınırın kalktığı bir dünya da , dengeyi sağlamak görevi Trese ailesinin üyelerine kalmıştır. Animasyon kalitesi olarak değil ama konu olarak, son zamanların abartılan animasyon dizisi Arcane den çok daha iyi bana kalırsa. Filipinler in mitolojik yaratıklarını tanımak ilginçti. Şaşırdım , beğendim ve açıkçası kıskandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Finch - 2021



    Fragman



    Amerikan yapımı Kurgu-Bilim/ Dram. Bir Apple TV+ filmi. Konusu ; Kıyamet sonrası bir dünya da ölmek üzere olan kahramanımız , köpeğine bakmak üzere yapay zekalı bir robot yapar. İnsan elinden çıkmamış bir kıyametin sonrasını anlatıyor. Zaten mesele Kıyamet değil sorasında insanların yaptıkları. Bu bir “Yol” filmi ve bütün yol filmlerinde olduğu gibi “Büyümek” ile alakalı. Ancak bu sefer büyüyen bir robot. Oyunculuklar iyi, film “Bir oyuncuyla film nasıl çekilir?” Sorusunun cevabı. Tom Hanks in oyunculuğu yer yer biraz abartıya kaçsa da gayet iyi. Çekim kalitesi iyi , konu , senaryo ortalama. Ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ölmek İçin Zaman Yok (No Time to Die - 2021)




    Fragman



    Amerikan, İngiliz yapımı macera. Bond un 25. ve son filmi. Konu ;…ya boşver arkadaşım ne konusu ya. Konu monu yok. Belli ki zenci , kadın bir 007 ye zemin hazırlamak için çekilmiş. Bir de lezbiyen oldu mu kombo tamamlandı işte. 30 senelik sinema efsanesi işte böyle yok edilir. Benim için Bond sayfası kapandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills - 2021)




    Fragman



    Amerikan, İngiliz ortak yapımı Korku filmi. Konusu; Yeni serinin ilk filminin kaldığı yerden devam ediyor. Michael Myers amaçsızca doğrama işine geri dönüyor. İlk filmin bir derdi vardı. 70 li yılların “Özgür sex” furyasına bir baş kaldırıydı. Sonrasında seri sapıttı. Yeni seri de bütün o geçmişi silip ilk filmin arkasına yaslanınca baya heveslendim. Ancak bu ikinci film yine o amaçsız öldürme işine geri döndü. Film ne dediğini de bilmiyor. “Asıl suçlu olan biziz… yok yok asıl kötü olan o” gibi süper ötesi bir söylemi var. Neyse uzun zaman önce yolları ayırdığım seri ile barışmamız kısa sürdü…sorun sende değil bende , sen daha iyilerine layıksın , güle güle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dune: Çöl Gezegeni (Dune: Part One-2021)




    Fragman



    Amerikan yapımı Kurgu Bilim. Frank Herbert in romanından uyarlama. Konusu ; Uzay yolculuğu için hayati önem taşıyan “Baharat” ın çıkartıldığı gezegeni devraldıktan sonra Atreides hanesinin başına gelmeyen kalmaz. Yönetmen Denis Villeneuve “Blade Runner 2049” da baya iyi iş çıkartan , kendine ait bir tarz yaratan bir yönetmen. Bu film de görsel açıdan gayet iyi. Bunu filmin ilk yarısı olarak düşünürsek ne fazla yavaş ne de fazla hızlı. Sonuç olarak ne olup bittiğiniz anlamaya çalıştığımız ilk yarıyı seyrediyoruz. Konu , senaryo iyi. Görüntü kalitesi mükemmel. Oyunculuklar iyi. Ne zamandır doğru düzgün bir filme hasrettim. Hasretim giderildi. Ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.