Şimdi Ara

Jim Keller Intel'e geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amd'de ryzen mimarisine imza atan daha sonra Tesla'ya geçen Jim Keller şimdi Tesla'dan da İntel'e geçmek için ayrıldı.Bugün kendisinin açıklama yapması bekleniyor.Benim kişisel yorumum bu adamı aldıklarına göre z390 ile ne gelirse son core mimarisi olacaktır.


    Jim Keller is best known as the chip architect behind Athlon and the smash hit Ryzen CPUs for AMD, who joined Tesla to look over their Autopilot self-driving technology back in 2015. Well, he's leaving and he's joining Team Blue


    According to my industry sources Keller will be announcing he's joining Intel in the morning, with Intel securing another important ex-AMD staffer that will work closely with Raja Koduri, who left AMD as the boss of Radeon Technologies Group. Tesla very quietly hired Keller from AMD in 2016 after he was finished with the Ryzen architecture. Keller was the brains behind Athlon when theGHz race between AMD and Intel was in full swing, and then he came back again to develop Ryzen. So we have Keller making a processor that had a higher frequency than Intel to beat them, left to join AMD when they made Ryzen which hurt Intel in the multi-threaded race on the consumer side of things, and now back to Intel. Why? Raja Koduri. Raja will be building out the IP blocks for the CPU and GPU side of things for Intel, while Keller will take those IP blocks and build chip designs out of them. Keller and Raja are both ex-Apple, ex-AMD, one half ex-Tesla and will now be joining forces at Intel. Perfect timing as I just came out of Avengers: Infinity War and this team up news just fell into my lap. It looks like the boys are getting back together at Intel, with Raja and Jim to be joined by another ex-AMD staffer, with news of that arriving over the weekend, so stay hooked to TweakTown for that.

    https://www.tweaktown.com/news/61675/amd-cpu-hero-jim-keller-leaving-tesla-join-intel/index.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 26 Nisan 2018; 10:51:34 >



  • Tesla , intele gecmek icin bir araci olarak mi kullanildi .?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel nerde mühendis varsa topluyor AMD nin çamını oymaya geliyor
  • Raja az ötede oynasın vegayı batırdığından beri tiksiniyorum heriften artık. Bilerek yaptığı hakkında iddialar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Tesla'da otomatik pilot için çalışmış yani alakasız bir durum değil.bu adam orada ne iş yapacak gibi alakasız bir firmaya geçip oradan intel'e geçseydi belki dediğiniz gibi olabilirdi.
  • Geçen sene Intel'in 2019'da yeni mimari çıkartacağı yönünde haberler gelmişti zaten.

    2019 epey renkli geçecek.

    quote:

    Amd'de ryzen mimarisine imza atan daha sonra Tesla'ya geçen Jim Keller şimdi Tesla'dan da İntel'e geçmek için ayrıldı.Bugün kendisinin açıklama yapması bekleniyor.Benim kişisel yorumum bu adamı aldıklarına göre z390 ile ne gelirse son core mimarisi olacaktır.
  • İntel yapabileceği en doğru hamleyi yapmış. İnteli bu durumdan ancak Jim Keller kurtarabilir. Mimari zaten tıkandı. Mhz vermekte bir yere kadar. İşlemci açıkları zaten almış başını gitmiş. Üstüne birde performans kayıpları tuzu biberi olmuş durumda.

    Velasıl Jim Keller'i transfer etmek intelin yapabileceği en mükemmel hareket olmuş. Lakin Jim Keller'ın elinde de sihirli bir deynek yok. Sıfırdan bir işlemci tasarlamak nereden baksan minimum 2-3 yıl sürecektir. İntelin imkanları geniş ama genede erken dönemde birşeyler beklemek saflık olur. Olsun bu da birşeydir. En azından ileri dönemde çok iyi işler ortaya çıkacağına şüphem yok. Zaten max bir nesil sonra amd her alanda inteli geçmiş olacaktır. Böylece rekabette çok efsane olacaktır diye tahmin ediyorum.
  • kumdaoyna kullanıcısına yanıt
    amd'nin fx mimarisinin geliştirilebilir bir tarafı olmadığı için baştan ryzen'i yaptılar.ryzen'de bu kadar çok çekirdek kasabildiklerine göre fx mimarisinin illa ki bir faydası olmuştur.core mimarisi fx gibi değil.fx düşük tek çekirdek ama çekirdek sayı ve mhz sorunu yok core bunun tersi.daha çok çekirdek ve mhz yapabilecek şekilde mimariye el atsa bile intel için şimdilik yeterli olacaktır.2 3 sene sürmez 9700k'dan sonraki yeni seri olur.yeni mimari kesin gelmez demiyorum ama bu dediğim de bir seçenek yani core'nin çok çekirdek destekli core next diyelim belki daha az ısınan daha az güç çeken hali sonuçta kimse core'dan nefret etmiyor fx'ler gibi o yüzden çöpe atmaktansa geliştirmek daha hızlı ve ucuz olur ama dediğim gibi ne yaparlar bilinmez.laf olsun diye almamışlardır o adamı hani niyet belli.büyük değişiklikleri kısa zamanda bekleyebiliriz 2019 sonu mesela.senin dediğine de hak veriyorum belki adama ya şu core'ye son bi can ver bir iki seri daha çıkaralım derken yenisi 3 sene sürebilir gerçekten ama adamı şimdi aldılar yenilik 2021'de geldi öyle yaparlarsa "ati" alan üsküdarı geçer ben zannetmiyorum.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Ben sizin gibi düşünmüyorum. intel core mimarisi ile bir iki nesil daha gidecektir. Şu anki mimariye 2 çekirdek daha eklenebileceği konuşuluyor, tabiki verimliliği tartışılır ama 2 nesil demek arka planda Jim Keller ile yeni bir mimari geliştirmek için yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. Birde böyle bir adamı mevcut olanı iyileştirmek için aldıklarını hiç sanmıyorum. Adam broadcom dahil gittiği her yerde sıfırdan yonga ve işlemci tasarladı. Böyle bir adamı mevcut mimariyi güncelleştirmek için kullanmazlar.
  • intelden de vestele geçecek diyolla ama...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumdaoyna kullanıcısına yanıt
    ilk etapta kullanabilirler çünkü intel'e bir karı lazım hem de bu gece lazım öyle mimarinin kralını iki sene sonra yapacam kurtarmaz zaten bu söz bu anlama gelir gelecekte olacak olanın durumu kurtarmaması.8/16 9700k çıkacak diyoruz bize kolay yazması belki de çıkamayacak ondan alıyorlar adamı şimdiden.ben yeni tasarlarım geliştirmem demez adamın işi bu.intel'in başı dertte hele 7nm ryzen çıktığında ellerinde sağlam bir şey olmazsa dediğim gibi ati alan üsküdar durumu olur.bu çekirdek özürlü core ile iki seri daha gidemezsin amd 32 çekirdeği dayar dalga geçerler 2 sene sonra hala 8/16 takılırsa onu da yapabileceklerse tabi ben biraz şüpheliyim.
  • BU adamin öz gecmişi nedir başarisi nedir amd gecen zamanlara bakiyo olursak gecmiişdeki durumlari böyle amd yandi amd bitti amd kül oldu amd hazin sonu vs vs laflar duyuyorum harbi mrk ettim bilim adami bilim mühendisi filan olsa gerek amd de caliştiği günleri düşünürsek üretilen mimarileri görür olduk ayrica intele gecmesi iyi olmuş en azindan rekabet yaşanicak ve mimarileri şu saaten sonra görücez bakalim:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anaşirket Intel AMD saflarını fethetmek için eski düşmanlarımızı kullanıyor demek. AMEDEYE ÖLÜM















    Not:Bunun troll olduğunu anlamayan bi zahmet kafasına sıksın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    "bilim mühendisi" güzelmiş hocam

    mühendisim, - ne mühendisi?, bilim mühendisi, -, , -ne üretiyorsunuz?, bilim milim , -

    intele geçmesi iyi değil hocam. rekabette hala intel önde. intel'in olanaklarıyla normalde 3,5-4 yıl süren sıfırdan işlemci tasarımını 3 yılda yapabilir global foundires'in kapısında sürünmek zorunda kalmadan hemde... ama bittiğinde efsane bir şey olur

    intel'e hani şu bizzat intel'in "bunlar uhuyla yapıştırılmış işlemci eheheh" dediği çoklu modül olayını getirecektir. zaten tahminim intel monolitik tasarımın +8 ve üstü çekirdekte üretim verimi düşüklüğü nedeniyle rekabet edebilirliğinin düşük olduğunu görüp (özellikle 48 çekridekli 7nm epyc işlemcileri sonrası) o çok güldüğü MCM olayına geçmek için transfer etmiştir.

    komplo teorilerini falan hiç sevmem ama keller (zaten 3 yılda bir firma değiştirmesiyle ünlü) intel'de efsane bir işlemci çıkarıp oradan amd'ye geçip daha da iyisini çıkartıp piyasayı trollese fena mı olur

    adam tek başına ayaklı ar-ge/tasarım departmanı. tasarımcıların messi'si resmen paha biçilemiyor böyle nadir yeteneğe. kapanın elinde kalıyor. garajına kursa bir euv litografi cihazı orada niş işlemci bassa kapış kapış gider

    Jim Keller Intel'e geçiyor



    Bilim mühendisi bilim milim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Intel'in patenti var. Birisinin çalışmasını teyit edip çok da duyurusunu yaptılardı, hesap tutuyor diye. Atomik işlem saati kullanıp komple çekirdek denkleştirmeleri çözümleyecekler. Bakalım o zaman kaç çekirdek olacak işlemcileri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.