Şimdi Ara

Amazon çalışanlarının korkudan tuvalete gidemedikleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, oldukça tepki çeken bir haberle gündeme geldi. 112 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un dev şirketi, işçilerinin çalışma koşulları konusunda oldukça eleştiriliyor. Şirketin İngiltere'deki deposunda çalışan işçilerin, katı şirket politikaları yüzünden herhangi bir ceza yememek için tuvalete bile gitmedikleri ortaya çıktı.

     


    Tuvalete gitmemek için su bile içmiyorlar


    İngiltere'nin Staffordshire bölgesindeki Amazon deposdunda gizli olarak çalışmaya başlayan yazar James Bloodworth, gördüklerini kamuoyu ile paylaştı. Bloodworth'un iddialarına göre birçok çalışan en yakın tuvaletin 4 kat aşağıda olması sebebiyle zor durumda kalıyor ve herhangi bir ceza almamak için tuvalet ihtiyaçlarını pet şişeler yardımıyla gideriyorlar. Hatta şirkette tuvalet sayısının az olması çalışanların tuvalete gitmemek için su bile içmedikleri de gelen haberler arasında.


    İngiltere'nin The Sun Gazetesi'ne konuşan James Bloodworth'e göre, insanlar ellerindeki işi kaybetmemek uğruna, tuvalete gidip gelerek zaman kaybetmek ve ceza almak istemiyorlar. Özellikle paketleme bölümünde yaşanan bu skandalın bir başka sebebi ise, Amazon'un çalışanlarının ne kadar kısa sürede paketleme yaptığını kayıt altına alması. Bu sayede işçilerin performansı ölçülüyor ve az performans sergileyenlere çeşitli ceza puanları uygulanıyor. Tüm bunlara ek olarak hamile kadınlara dahi herhangi bir ayrıcalık tanınmadığı da iddialar arasında. Amazon yetkilileri ise konu hakkında yaptıkları açıklamada söz konusu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtmekle yetindiler.

     







  • Jeff hanzosu 112 milyar doları kendi alınteri ile yapmadı ya? İşçileri sömüre sömüre kazandı pis kapitalist!

  • Birşey yazardım ama ucunda sınırsız yemek var. O yüzden sadece=

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lutfen haberi kaldirin! Turkiyedeki bazi isverenler haberi gorunce "lan biz bunu nasil dusunmemistik" deyip ayni seyi yaparlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 17 Nisan 2018; 18:50:10 >
  • ortaçağdaki gibi halkı sömürmeye devam ediyorlarmış demek.

    nerede robin hood?

  • Kapitalist sistem hiç bir artı değer üretmez sadece var olanın dağıtımını yapar.

  • emin olmamak ile birlikte sanmıyorum. arkadaşım amerikada amazonda depo görevlisi olarak çalışmakta, 3000$ maaş alıyor ve gayet rahatım diyor.

  • Doğrusu pek inandırıcı gelmedi. Şayet varsa neden gidip herhangi bir şikayette bulunmamışlar? İnsan hakları denen şey İngiltere'de yok mu? Özellikle hasta birisine resmi uyarı gönderilmiş olması çok komik. Yani Türkiye'deki maden firmalarının birbiri takibi içinde olup bir işçinin şikayet etmesi durumunda onu başka yerde işe almamaları olayından hiç farkı yok. İnsan hayatının İngiltere'de bu kadar değersiz olduğuna çok zor inanırım. Şayet varsa da en yüksek şekilde cezalandırılmalı bu. Kesinlikle Firavunlardan,köle tacirlerinden farklılığı kalmamış. Arkası kesinlikle hükümet tarafından araştırılmalı.

  • Üst üste amazonla ilgili negatif haberler görüyorum birkaç gündür.tesadüf mü acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faşo amazon.

  • Hocam siz fazla ütopik bir dünya hayal ediyorsunuz. İnsan hakları falan baya kapılmışsınız. Paket güzel evet, makyajı iyi yapmışlar. Lakin dünyada şuan hiçbir ülkede öyle dediğiniz özgürlük, insan hakları falan yok. Hadi insan hakkı de kraliçeye giydir göreyim. Ben niye besliyorum bu sülaleyi, vergilerimizle bunları saraylarda niye yaşatıyoruz de. Diyen pek yok. 3 yaşında veletlerin önünde ülkenin seçilmiş başbakanı belleri bükülüyor eğilmekten.

    Biz biraz fazla geriyiz diye diğerleri çok ileri sanmayın bence. Onların da karanlık yüzünü biliyoruz. Şuan sömürüden kurdukları refahları yerinde sadece.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Burada bahsedilen olay çok ciddi bir şey kesinlikle. Avrupa'da bilinçlenmenin arttığını Çin'deki ucuz işçi pazarına gidildiğini düşünürsek bu olay pek gerçekçi yansımıyor. Çin'deki herhangi bir fabrikadan çok da farklı bir durumda değil demek oluyor bu. Tuvaletin temel ihtiyaç olduğunu varsayarak bunun bile tahammül edilmemesi işin çok iğrenç bir noktada olduğunu gösterir. Böyle bir şey İngiltere'de yaşanıyorsa daha fazla kanıt istiyorum,bu şekilde bence sallama bir karalama haberi çıkmış sanki. Oradaki işçiler gerçekten neden hukuki yollara başvurmamış öğrenmek istiyorum. Özellikle hamile bayanın yaşadığı durum çok iğrenç. Annem de babam da Hollanda'da çalıştı ve hiçbir zaman patronları bu şekilde davranmadı.
  • Onun ben keline tüküreyim!
    Ulan tamam müşteri memnuniyetine önem veriyorsunuz da çalışanlar robot mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olmaz olsun böyle hayat!

  • Şu sistemlere bizim patronların kafası bassa emin ol Amazon'un yaptığı bizim yanımızda hiç kalır.

  • işten atılan birinin markayı karalama politikası, çok gördük daha önce.
  • o değilde amazon türkiye ye gelmiyor muydu noldu o iş

  • butun bunlar "İngiltere'deki depoda çalışan işçiler" icin gecerli.
    oysa AB sosyalizminde cingeneler cocuk dogurarak pozisyon kuruyor, yan yatarak sistem yardimlarini kemiriyor.
  • quote:

    Amazon deposdunda gizli olarak çalışmaya başlayan yazar James Bloodworth...


    Araştırmacı gazeteci böyle olur işte. Bizdekilerin alayı oturdukları yerden yalama yapmakla gazetecilik yaptıklarını sanıyorlar.

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 18 Nisan 2018; 11:1:10 >
  • İngiltere de böyle çalışabilir misin? Patronun kafasını uçururlar. Adamlar büyük ihtimalle Bulgaristan, Romanya, Makedonya vs... gibi ülkelerden gelen fakirleri çalıştırıyorlar. Almanya da Nivea nın fabrikasına gidin bakalım, bu ülkelerden gelenler ne şartlarda çalışıyor. Avrupa da olsa kimse kimseye acımıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.