Şimdi Ara

Würth motor içi temizleyici kullanımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
43.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.işlemi 220 bin km deki aracımda yapmış ve çok faydasını görmüştüm.Yağ değişiminden 1000 km sonra yağın rengi siyahlaşıyordu. Bu işlemden sonra aracın motor sesi azaldı,performansı arttı belki de psikolojik bilemiyorum.Yıllardır tüm araçlarımda 20 30 bin km de bir würth motor iç temizleyici kullanırım hiçbir zararını görmedim.
  • Würth, Liqui Moly vs gibi markaların motor içi temizleyici diye sattıkları ürünlere boşuna para vermeyin. Kutunun içinin %90'ı gazyağı geri kalan %10'u çeşitli solventlerden oluşuyor. İlle karter ve motor içi temizliği yapmak istiyorsanız gidin sanayide 3 TL'ye yarım litre gazyağı alın, eski yağın üzerine dökün 10 dakika rölantide çalıştırın ve sonra yağı değiştirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur

    Würth, Liqui Moly vs gibi markaların motor içi temizleyici diye sattıkları ürünlere boşuna para vermeyin. Kutunun içinin %90'ı gazyağı geri kalan %10'u çeşitli solventlerden oluşuyor. İlle karter ve motor içi temizliği yapmak istiyorsanız gidin sanayide 3 TL'ye yarım litre gazyağı alın, eski yağın üzerine dökün 10 dakika rölantide çalıştırın ve sonra yağı değiştirin.
    Würth ve Liquı Molly de gazyağı kokusunu alamadım fakat shell motor iç temizleyicisinde dediğiniz gibi gazyağı kokusu vardı
  • efsanea_06 kullanıcısına yanıt
    Kokusunu içine katılan diğer kimyasallar nedeniyle alamamış olabilirsiniz ancak kutunun içeriğinin büyük kısmı gazyağı. Hatta bazı markalar varki kutunun içeriğinin %99'u gazyağı. Benzin katkıları, enjektör temizleyicilerde içerisinde yüksek oranda gazyağı barındırır.
  • BEn 120 bindeki aracıma aldım, katkıyı koydum, talimatı uyguladım, sonra yağı boşaltıp yeni yağ filtreyi taktım.. Birşey fark etti mi? Bence etmedi..
  • efsanea_06 kullanıcısına yanıt
    Gerçi sürekli kullanmışsınız ama yakıta faydası olduğunu hiç takip edebildiniz mi ?


    Ben motor yağı alırken yanında hediye geldi Shell marka ama tamirci daha çok dizeller için iş görüyor sana gerek yok dedi öyle duruyor. Kullanmakta kararsızım.
  • Ben bu tip ürünlerin tamamen aldatmaca olduğuna inanıyorum aksi durumda firmalar bunu bize satmak için kendileri geliştirir kitapçığa koyar deli gibi de satarlardı.Aynı aracın avrupa kitapçığındaki yağ buji kablo triger değişim km lerinde ki farklar bile buna inanmak için yeter.

    Bu sebepten uzak durmak lazım yarardan çok zararı muhakkak olur.
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Bir yandan haklısınız ama diğer yandan bir çok büyük markanın ki özellikle würth, shell vs bu gibi ürünleri var. İşe yaramayan bir ürünü satıp kendi isimlerini karalamazlar düşüncesindeyim.

    Bu arada hangi ürün, nasıl kullanıldığı belli olmayan bir motorda nasıl bir etki bırakacağını gözle görmediğim için iyi, kötü, işe yarar-yaramaz gibi şeyler söyleyemiyorum.

    Sonuçta hepsinin bir üretim planlama-imalatı ve pazarlaması var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prokizya

    Bir yandan haklısınız ama diğer yandan bir çok büyük markanın ki özellikle würth, shell vs bu gibi ürünleri var. İşe yaramayan bir ürünü satıp kendi isimlerini karalamazlar düşüncesindeyim.

    Bu arada hangi ürün, nasıl kullanıldığı belli olmayan bir motorda nasıl bir etki bırakacağını gözle görmediğim için iyi, kötü, işe yarar-yaramaz gibi şeyler söyleyemiyorum.

    Sonuçta hepsinin bir üretim planlama-imalatı ve pazarlaması var.
    Çatlağı atarı öteri olmayan araca zararı olmaz yararı da pakilojiktir diye düşünüyorum. Otomobil dediğin ciddi bir Arte işi yağı benzini şuradan al diyen markalar riskli olmasa şu katkıyı da korun derdi yararına olmasa bile. Demek ki oluşabilecek zararı göze alamıyorlar.
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Yağ'ı şurdan benzini şurdan alın diyolarda renault ta elf kullanın diyo ama liqui moly varken mobil 1 varken elf neki

    Ayrıca liqui moly in kendi enjektör temizleyicileri, yakıt katkıları, yağ katkısı vs birsürü ürünü var. Kendi yağ markası olmasına rağmen bunları yapıyo ve kullanın diyo

    Şuan birçok marka eski arabalardan daha kısa ömürlü



    Bazı motorlarda yağ katılaşıp balçık gibi kalabiliyo içinde birçok örneği var google amcada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur

    Würth, Liqui Moly vs gibi markaların motor içi temizleyici diye sattıkları ürünlere boşuna para vermeyin. Kutunun içinin %90'ı gazyağı geri kalan %10'u çeşitli solventlerden oluşuyor. İlle karter ve motor içi temizliği yapmak istiyorsanız gidin sanayide 3 TL'ye yarım litre gazyağı alın, eski yağın üzerine dökün 10 dakika rölantide çalıştırın ve sonra yağı değiştirin.
    Hocam Würth ile motor yüzey (motor dışı) temizliği yaptıktan sonra motor içindeki bazı hareketli parçalar (körüklü mil, klima kompresör rulmanı) ses çıkarmaya başladı. Gıcırtı, zarıltı gibi. Eğer bu Würth bu mekanik parçaların üzerindeki gres vb. yağları çözüyorsa ve bu parçalara dolaylı bir zararı varsa bunu düşünmemişler mi? Würth uyguladıktan sonra her parçayı tekrar yağlamak mı lazım Allah aşkına?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Haziran 2018; 1:56:41 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    O parçalara dıştan yağlama yapılmaz. Birsüre sonra geçer diye düşünüyorum.
  • Arkadaslar merhaba

    Konuyu hortlatmıs olacagım ama bu iç temizleyci ile ilgili merak ettıklerım var ve net cevaplar bulamıyorum.

    Tecrubelerınıze ıhtıyacım var.

    100binde 1.3 dizel astram var liqui moly engine flush pro kullanıcam ilk defa bu kilometrede zarrarını gorurmuyum?

    Üretici firma kullanımdan sonra yeni yağı koyun demiş forumlarda durulamadan bahsedıolar gereklımıdır?

    Durulama yapmazsam içinde kalan kalıntı yenı yagı bozarmı?

    Kullanan arkadasların yorumlarına ıhtıyacım var.
  • selcuk666 kullanıcısına yanıt
    "kullanıcam ilk defa bu kilometrede zarrarını gorurmuyum?"
    Zarar değil faydasını görürsünüz motorun iç aksamındaki kalıntılar temizlenecek sonuçta

    "Üretici firma kullanımdan sonra yeni yağı koyun demiş forumlarda durulamadan bahsedıolar gereklımıdır?"
    Evet bu ürünü sıcak motora koyup 10-15 dk rölanti de çalıştırıp yağı boşaltmanız gerekiyor çünkü yağ dahada kirli hale gelecek ve özelliğini kaybedecek çünkü içine kattığınız şey gazyağı gibi birşey yağı inceltip çözüyor.

    İyice süzdürebilecekseniz yeterlidir. Durulama olarak kullanacağınız kalın kalitesiz yağ kalın yavaş akışkan olduğu için motorda eski yağa oranla daha fazla kalacaktır. (Bizzat denedim yarım saat aktı bitmedi elinizde eski ucuz ince yağ varsa yapın yoksa çokta önemli değil. Eski yağ engine flush katkısıyla hızlıca süzülüyor zaten iyice inceldiği için.
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Hay Allah razı olsun duzgun bi cevap aldım

    Cok arastırdım bu konuyu aklım cok karıstı ondan kullanan bırınden tecrube edıneyım dedım saolun.

    Bırısı motor içindekı camur orayı burayı tıkar yazmıs. Bırı durulama yapmazsan koydugun yag ozellıgını yıtırır yazmıs. Bırı hıc bı fatdası yok yazmıs. Bunlar soru ısaretı bırakıyor ıster ıstemez. Sız tavsıye edıyorsunuz anladıgım kadarı ile.

    Durulama olayı malıyetlı olacak bıde fırmada boyle bısry yazmamıs en cok takıldıgım buydu. Iyıce akmasını beklersrk bı sıkıntı olmayacak anlasılan .

    Bırde faydasını hıssettınızmı motorda rahatlama cekıs yakıt dusmesı motor sesı gıbı ?
  • selcuk666 kullanıcısına yanıt
    Psikolojik mi bilmiyorum ama birkaç araçta denedim hepsinde memnun kaldım.
    Özellikle Motul x-clean fe ile kedi gibi çalışan dizel aracım olmuştu :)
    Her yağ değişiminde kaliteli kalitesiz vs. Sessizleşme oluyor çünkü sıfır yağ tertemiz ama bir süre sonra eskisinden beter olmaya başlıyor.
    Bu performansı en iyi koruyan ve en çok sessizleştiren engine flush ve Motul x-clean fe oldu bence.
  • Liqui moly musterı hızmetlerıne yazdım cevap vermısler.

    100bindeki araca kullanmayın ve engine flush plus profesyonel ürün kullanmayın yazmıslar

    Ürün tavsiyesı ıstedım bakalım. Ayrıca kullanan herkes yuksek km li araçlar hatta dusuk kilometrede kullanmayın gerek yok dıyor herkes kafam ıyıce karıstı😀

    Edit: motor clean adlı urunu tavsıye ettıler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk666 -- 18 Ağustos 2019; 16:30:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCrush

    Öylede yapılıyor hocam ama bu katkılar özel formülü sayesinde üyice çözüyor demekki yorumları gerçekten iyi

    Hatta iyi temizlik isteyen arkadaşlar yeni ucuz yağ alıp katkı koyuyor mıtorun içi cam gibi oluyordur heralde
    Hocam merhabalar. Kullandın mı katkıyı acaba ? Nasıl sonuç aldın bir de hangi yöntemle kullandın acaba
  • PunkBunny kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam
    evet ürünü birçok araçta kullandım. iş yerindeki araçların bakımında bu ürünleri kullandım. eski aracımda yeni aracımda yani tecrübeliyim diyebilirim
    ürün gerçekten motoru rahatlattığını söyleyebilirim. genellikle bu ürünü 2. el aldığım araçlarda yada uzun süre bu katkı koyulmadıysa kullandım çünkü düzenli olarak bakımı yapılan ve kaliteli yağ koyulan araba böyle şeylere ihtiyaç duymaz.
    benim 300 bin'de ki aracıma mesela temizleyiciyi kullandıktan sonra ucuz filtre ve piyasa malı ucuz bi yağ ile durulama yaptırıp sonra yeni yağ koyduruyordum gereklimi derseniz pekte değil ayrıca ucuz kalın yağ motordan çıkmak bilmiyor.
    katkıdan sonra balçık akıyor gibi oluyor motorun çekişi ve sessizliği değişiyor.
    ama şunuda söyleyeyim mesela forumda çok konusu geçer motul çok sessiz vs. çoğu motor yağı değişiminde temiz yağdan kaynaklı araba sessiz çalışır her aracı bakıma götürdükten sonra dönüşte fark ediyorum sesin azaldığını ama bu motul kötü demek değil tabi
    toyota corolla aracıma 0w20 motul yağ koydum usta bu ne biçim yağ çamur gibi değiştir vs. dedi kendimden şüphe ettim. (aslında motoru temizlediği anlamına geldiğini biliyordum)
    serviste klasik yağ ile değiştirdim yağını araç eskiden 15 sn'de 1000 devire düşerken şimdi 2-3 dk'yı buluyor.
    konu nereden nereye geldi :D başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz hocam :) iyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCrush

    Merhaba hocam
    evet ürünü birçok araçta kullandım. iş yerindeki araçların bakımında bu ürünleri kullandım. eski aracımda yeni aracımda yani tecrübeliyim diyebilirim
    ürün gerçekten motoru rahatlattığını söyleyebilirim. genellikle bu ürünü 2. el aldığım araçlarda yada uzun süre bu katkı koyulmadıysa kullandım çünkü düzenli olarak bakımı yapılan ve kaliteli yağ koyulan araba böyle şeylere ihtiyaç duymaz.
    benim 300 bin'de ki aracıma mesela temizleyiciyi kullandıktan sonra ucuz filtre ve piyasa malı ucuz bi yağ ile durulama yaptırıp sonra yeni yağ koyduruyordum gereklimi derseniz pekte değil ayrıca ucuz kalın yağ motordan çıkmak bilmiyor.
    katkıdan sonra balçık akıyor gibi oluyor motorun çekişi ve sessizliği değişiyor.
    ama şunuda söyleyeyim mesela forumda çok konusu geçer motul çok sessiz vs. çoğu motor yağı değişiminde temiz yağdan kaynaklı araba sessiz çalışır her aracı bakıma götürdükten sonra dönüşte fark ediyorum sesin azaldığını ama bu motul kötü demek değil tabi
    toyota corolla aracıma 0w20 motul yağ koydum usta bu ne biçim yağ çamur gibi değiştir vs. dedi kendimden şüphe ettim. (aslında motoru temizlediği anlamına geldiğini biliyordum)
    serviste klasik yağ ile değiştirdim yağını araç eskiden 15 sn'de 1000 devire düşerken şimdi 2-3 dk'yı buluyor.
    konu nereden nereye geldi :D başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz hocam :) iyi forumlar.
    valla ben de 125.000 km arac var. 4 aydir bende hocam motor ici kurum kaplamis. Usta: 'Eski sahibi uzun yillar yagini degistirmemis ve ucuz yag kullanmis dedi' eski sahibi de aynisini soyledi zaten 4 sene yag degistirmemis arac 10.000 km ye yaklasmis.

    Boyle olunca sensorlerde ara sira okumama hatasi aliyorum o sebeple icini temizlemem lazim en pratik yoluda katki ile.

    Katkiyi 2 kere kullanmak temizlik acisindan daha mi etkili olur.

    2 kutu alacagim yani 2 ayri yag filtre degisikligi yapacagim yeter ki temizlensin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.