Şimdi Ara

Maddenin amacı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evrendeki maddenin amacı nedir? Bir maddeyi başıboş bırakırsak ne yapar? Tabii ki maddenin yapacağı şey düşmektir. Mesela bir elma ağaçtaki dalından düşer. Peki neden düşer? Çünkü dünyanın kütlesi uzay-zamanı büker ve madde hep bu bükülme doğrultusunda hareket eder. Biz buna yer çekimi deriz.

    Ancak madde, dünyanın kendi kütlesi nedeniyle engellenir ve düşmesi durur. Peki dünyayı ortadan kaldırırsak madde ne yapar? Kendisine en yakın kütleye düşmeye devam eder. O da güneştir. Peki güneşi ortadan kaldırırsak ne yapar? O zaman da samanyolu galaksinin merkezindeki karadeliğe doğru düşmeye başlar.

    Karadeliğe düşerken ne olur? Olay ufkuna geldiğinde ışık hızına ulaşır ve onun için zaman durur. Peki evrendeki tüm madde ne yapar? Hepsi de etrafındaki kütlelere doğru düşme eğilimindedir. En sonunda galaksilerinin merkezlerindeki karadeliklere düşerler. Bütün karadelikler de birbirlerine doğru düşer. Sonunda tüm evren tek bir karadelik olur.

    Ancak maddenin kütleye düşme eğilimi aynı zamanda zamanın yavaşlaması eğilimidir. Everestin tepesindeki kaya deniz seviyesine düştüğünde, zaman onun için daha yavaş akar. Evrendeki tüm madde zamanın yavaşladığı yöne doğru hareket eder. Bir karadeliğe düştüğünde ise zaman durur.

    Aslında maddenin amacı sonsuzluğa ulaşmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 14 Nisan 2018; 3:18:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.