Şimdi Ara

XML ve EXCEL Dönüşümlü Bir Düzenlemeye ihtiyaç Var. Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde çeşitli klasörlere serpiştirilmiş 3 ayrı dosya formatından convert edilen .xml uzantılı belgeler var. Bunların içerisinde yer yer kodların bulunduğu text içerikleri var ve o textleri çevirmeyi planlıyorum. Fakat bu kod kalabalığından kurtulup dosyanın iskeletini bozmamak için alttakine benzer bir çeviri formu oluşturmak istiyorum. Tabii içeriğin çevirisiyle işim bittiğinde düzenlenen bu excel formunun içindeki satırları çıkarılan adres bilgilerine göre yerli yerine aktaracak bir programa ihtiyacım var. Yani iki yönlü çalışacak ve içeriği kayıpsız şekilde aktaracak. Satırların içindeki bazı özel .xml kodları da excele aktarılırken işarete dönüşecek ve yeniden xml'e aktarılırken yeniden kodlara dönüşecek, textin içindeki " < > gibi işaretler belgenin içindeki işaretlerle karışmayacak. Exceli aşağıdaki örnek çeviri formundaki gibi çevrimiçi ortama taşıyacağımdan script veya makroların bozulmaması için dönüşümü yapan aracın belge içine entegre edilmiş değil ayrı bir araç olarak yapılmasını, sürüklemek veya çalıştırılmak suretiyle işletilmesini istiyorum.

    Elde etmek istediğim excel Anahtar(id kod) - orjinal metin - çeviri metni - dizin adresi şeklinde 4 sütundan oluşması benim için yeterli. yalnız bazı textler anahtarlara bire bir bağlıyken bazı anahtarlara 3-4 text kodu bağlanmış durumda, dolayısıyla tek sütun içerisinde tek hücrelik veri oluştururken sıkıntı çıkarabilir veya textler yan sütunlara kayabilir.

    <Entry Id="X" <Line Text="bla bla">
    <Entry Id="Y" <Line Text="bla bla"> düzen normalde bu şekilde ilerlerken zaman zaman

    <Entry Id="Z" <Line Text="bla bla"> <Line Text="bla bla"> <Line Text="bla bla"> şeklinde satırlar çıkabiliyor

    Başta belirttiğim gibi 3 ayrı formattan çıkarılmış xml dosyaları var, dosya yapıları farklı anahtar verileri farklı kodlarla konumlandırılmış, textler farklı şekilde aktarılmış, satır sonu kodları farklı verilmiş. Her uzantı için ayrı bir excel nüshası işime yarar. Ayrıca işlemlerin bu farklılıkları dikkate alınarak yapılması gerekiyor.


    Klasöre zaman zaman yeni belgeler ekleyebilirim veya çıkarabilirim. Bu yüzden aracın gösterilen klasördeki ve hedef uzantıdaki tüm xml belgelerini toplayarak excel yapması, iş bitince de topladığı adreslere geri yazdırması veya paketlemesi gerekiyor.

    Açıklamayı net bir şekilde yapamadığımın farkındayım ama ilgilenen olursa konuyu belgeler üzerinden anlatırım. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?


    Örnek çeviri formu
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kMm_bxzju-shIvzH2SsdJsbdQ55qn7zb25O7TMq0srw/edit#gid=95176361

    XML belgeleri
    http://www.mediafire.com/file/10hizazusfbd1eo/XML.7z



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 13 Nisan 2018; 12:4:43 >







  • konuyla ilgilenmemekle birlikte belki işinize yarar diye xmllerin yapısından örnek alıp google translate aracılığıyla çeviri programı yaptım işinize yararsa kullanırsınız
    projeyle birlikte verdim debug bin klasörüne bakarsınız.

    https://www.dosyaupload.com/mb7P
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Ekip olarak çevireceğimiz ve ortak platform kullanacağımız bir çeviri olacak. Bu yüzden çevrimiçi ortama aktarıp işimiz bittiğinde yeniden özgün formatıyla örtüşecek şekilde düzenlemek istiyoruz. Dosyalar dağınık halde, bir sıkıntı olması durumunda bunu bulup düzeltmek çok zor. Dolayısıyla bir derleme elzem.

    Bu arada dosyayı hangi tarayıcıyla indirirsem indireyim güvenlik uyarısı aldım, denetimden geçmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.