Şimdi Ara

Ram ve Ryzen anakart uyumluluğu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seçmiş olduğun anakart seçmiş olduğun ram i desteklememektedir. Fakat mhz olrk 2933(OC)/3200(OC) Mhz oc yaparak bu frekansları destekliyor. Aynı şekilde seçmiş olduğun ram de bu anakartı desteklememektedir. Aşağıda dan destek listesini görebilirsin.

    Ram ve Ryzen anakart uyumluluğu ?
    Ram ve Ryzen anakart uyumluluğu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xintt -- 12 Nisan 2018; 15:39:38 >
  • 900 TL'yi aşmayacak şekilde bu anakarta uyumlu yüksek frekansı olan hangi kit'leri önerirsiniz ?
  • Hocam uyumluluk çok önemli değil. O listedeki ürünler test edilen ürünler. Genel olarak RAM zarları belli başlı fabrikalardan çıkıyor. Şu anda güncel BIOS'lu Ryzenlerde bütün XMP ayarları çalışıyor diyebiliriz. En olmadı Manuel RAM OC'si yaparsınız, yine olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Hocam uyumluluk çok önemli değil. O listedeki ürünler test edilen ürünler. Genel olarak RAM zarları belli başlı fabrikalardan çıkıyor. Şu anda güncel BIOS'lu Ryzenlerde bütün XMP ayarları çalışıyor diyebiliriz. En olmadı Manuel RAM OC'si yaparsınız, yine olur.
    Evet dediğin doğru fakat sıkıntı çıkması muhtemel sistem açılmayabilir. Bunu çözmek içinde bir yerlerden ddr4 uyumlu bir bellek bulup sistemi açıp bios güncellemesi yapmak zorunda. Kısaca bu bir risk... Anakart üreticileri belleklerin hmn hmn %90 nını yayınlıyorlar bu listeden bir ram seçilmesi daha sağlıklı olacaktır.
  • xintt kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle şeyler launch zamanında bile çok nadiren oldu. Çalışmama diye bir şey olmaz. 2133 mhzde çalışır yine çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın bios v. nu hangi sürüm bilmiyoruz. Seninde bildiğin üzere ryzen lar ilk çıktığında bir çok kişi sıkıntı yaşadı. Ya istedikleri frekansta çalıştıramadı yada uyumlu bellekler ile bios update yapmak zorunda kaldı. 6-7 ay önceki konu başlıklarına bakabilirsin. Ben gördüklerimi yazdım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xintt -- 12 Nisan 2018; 20:59:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.