Şimdi Ara

Şişe tipi hidrolik kriko motorlu nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, kendi atolyemde ufak tefek islerimi halletmek icin tezgahli hidrolik pres yapacagim. Ancak arac tipi şişe hidrolik kriko kullanmak istiyorum fiyat olarakta gayet uygun. Ancak bunlar piyasada hep manuel kollu, elektrik motorlu goremedim...eger boyle birsey yok ise manuel kola motor baglamak icin neler yapabilirim...fikirlerinize ihtiyacim var simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aslında madem ucuzluk taraftarısınız, manuel el ile kullanın ??? İki pompalı da yapabilirsiniz, yük az iken hızlı pompa ile yük artınca yavaş pompa ile devam edersiniz.

    Kriko yerine bu işe tam uyun bir hidrolik silindir alsanız mini güç ünitesi tarzı bişi ile de kullanabilirsiniz.

    Manuel krikoyu eksantrik pres tarzı bir kasnak ile kullanabilirsiniz. Kriko pompasına yay takarsınız her basmadan sonra geri gelir. Eksantrik bir kasnak da dönerken bu pompaya dokunur ve basar.

    Ayrıca broadway krikosu da basit bir motor eklemesi ile direk kullanılabilir. Vidalı kriko olur kendisi.

    Şimdi konuya gelelim...
    Küçük pompa yani krikoda basma yapılarak kullanılan kısmın yağ giriş ve çıkışına dalmanız lazım. O küçük kriko pompasını iptal edip, yağ girişini hidrolik motorlu pompa girişine, motorlu hidrolik pompanın basınçlı çıkışını da kriko yağ basma çıkışını bağlarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Aslında madem ucuzluk taraftarısınız, manuel el ile kullanın ??? İki pompalı da yapabilirsiniz, yük az iken hızlı pompa ile yük artınca yavaş pompa ile devam edersiniz.

    Kriko yerine bu işe tam uyun bir hidrolik silindir alsanız mini güç ünitesi tarzı bişi ile de kullanabilirsiniz.

    Manuel krikoyu eksantrik pres tarzı bir kasnak ile kullanabilirsiniz. Kriko pompasına yay takarsınız her basmadan sonra geri gelir. Eksantrik bir kasnak da dönerken bu pompaya dokunur ve basar.

    Ayrıca broadway krikosu da basit bir motor eklemesi ile direk kullanılabilir. Vidalı kriko olur kendisi.

    Şimdi konuya gelelim...
    Küçük pompa yani krikoda basma yapılarak kullanılan kısmın yağ giriş ve çıkışına dalmanız lazım. O küçük kriko pompasını iptal edip, yağ girişini hidrolik motorlu pompa girişine, motorlu hidrolik pompanın basınçlı çıkışını da kriko yağ basma çıkışını bağlarsınız.
    İlginize cok memnun oldum. Cok tesekkur ederim. Silindir hidroligi yeni senden duydum biraz baktim internetten aslinda tam aradigim seymis. Ancak internette fiyat bilgisi bulamadim...30 tonluk bir silindir bir kriko guc unitesi ile birlikte ne kadara mal olur fiyat bilgin var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam 30 ton ve ya 200 ton yapmak size kalmış. Aynı silindir 1kg da basabilir 1000ton da. Ne kadar yağ basan bir üniteniz varsa ona göre sistem anlaşılır. Mesela ufak pompa büyük basınçlara sebep olur.

    Gerçekten bir hidrolik pres yapacaksanız, bu konudaki üretileri taklit edebilirsiniz. Ama siz birkaç tonluk bir alet yapıp gereğinde de 30 ton bassın istiyorsanız modifiye edebiliriz. Tandem pompalar var. Tek motorda iki pompa. Siz bu pompalardan büyüğünü kullanırsanız, sistem kuvvetsiz ancak hızlı olur, küçüğünü kullanırsanız sistem kuvvetli ve yavaş olur. Bu tandem sistem tek motora takılmış iki pompalı hazır bir ünitedir. Siz vana ile bu pompalardan hangisini kullanacağınızı seçersiniz.

    Tam olarak amacınızı yazarsanız aklımıza gelenleri yazabiliriz. Şu halde çok geniş konuşmuş oluyoruz. Amaç minik işlerde yüksek kuvvet ise, 5 tonluk kriko da kullanırsınız ve ya 5 tonluk krikoyu kuvvet kazançlı manivela mekanizması ile bağlayıp 30 tona da ulaşırsınız.

    Amaç hobi ise dediğiniz gibi alın bi kriko kurun sistemi gitsin

    YALNIZ! kesinlikle güvenlik önlemi alın. Sıkıştırılan parçalar çok şiddetli kazalara sebep olabilir. Preslenen malzemeleri kafes içinde olacak şekilde pres alanını kapatın. Hortumlar patlarsa sakın parmağınızla kapatmaya çalışmayın!!!




  • Konudan yazabiliriz Sayın Hocam
    Sizin istediğinizi normal bir krikonun modifiyesi ile rahatlıkla yaparız. Krikonun istenilen basınca dayanması gerekir, gerisi hikaye. ANcak basınç yüksek olsun derseniz yani kuvvet çok olsun, sistem yavaş çalışacak. Yani silindir boşta iken de çalışma yavaş, zorlanma anında da. Bu boş çalışma anında hızlı çalışabilmek için;
    Değişken debili pompa var. Pompa zorlanınca debisini azltıyor ve kuvvet artıyor. Bir anda hız azalıyor kuvvet artıyor. Ancak size uygun ucuz bişi nasıl bulursunuz araştırmak lazım. Ya da tandem pompada zorlanma anında otomatik düşük debili pompa aktif edilecek. Ve ya tandem sistemin pompa değiştirme işlemini bir düğme ile siz yapacaksınız.

    Mekanik kuvvet arttırma yöntemleri vardır. Fazla linkli sistemde düşük açı ile, uzun manivela kolu ile vb. Makas gibi bir hareket düşünün. Sıkıştırılan parça makasın kesme kısmında kriko da makas ucunda. Bu manivela kolu uzunluğu ile kuvvet arttırma yöntemidir. Çamaşır ipini düşünün. Ona asılmaya kalkarsanız ipte önce büyük bir kuvvet oluşur. Çünkü sıfır açıda iken asılıyorsunuz. Bu halde ipin sabitlendiği noktalarda oluşan kuvvet çok yüksek olur. Öyle ki ağırlığınızın çooook fazlası...

    Size basit bir kriko çözüm sunuyorsa uzatmaya hiç gerek yok. Hızlandırma şööle de olur. Kriko çift olur; biri hızlı kriko diğeri yavaş. Hızlı kriko ile yavaş kriko birbirini sıkıştırıcak şekilde çalışır. Hızlı olanı malzemeyi hemen yavaş olanın ağzına dayar. Bu anda yavaş olan ama kuvvetli olanı basmaya başlar. Hızlı kriko da kilitlenirse, yavaş olan kuvvetli kriko malzemeyi ezer geçer. Krikoda siz ne kadar yüksek basınca sebep olamıyor olsanız bile, bir hidrolik sistemi kilitlerseniz yerinden kıpırdamaz. Taa ki sistemi patlayana kadar.

    Bir de eksantrik pres var.Gümbür gümbür. ARaba motorunun piston silindir kısmı gibi. Sİlindire bi malzeme attığınızı düşünün, piston çarpınca parçalandığını düşünün...




  • @karafetva
    Hocam acikladiginiz bilgilerle dahada aydinlandim ve istedigim seyi daha iyi aciklayabilirim. Sistem yavas calismali ve surekli ayni gucu vermeli goruntu olarakta ekteki video daki gibi goruntuyu almak istiyorum. Ve bu gucte. Aslinda iatedigim tam olarak bu videodaki press. Kollu kriko ucuz ve isimi gorur ancak kullanirsam kolu kaldirdigimda uc beklemeli olarak ilerleyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduyar12 -- 8 Nisan 2018; 1:56:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sırf bu fantezi içinse; sanayide bir presçiye gidip uygun fiyatlarla videosunu çekebilirsiniz?
    Videonuzda 100 ton demiş. Kriko 100 tonu nasıl sağlasın? Hem de gerçekten 100 tonluk bir pres yapacaksanız sağlam bir sistem kurmalısınız. Kısa yolu gidip bir pres satın almak çünkü diğer yöntemler daha pahalı. Bir pres satın alıp modifiye edebilirsiniz, 2. el.

    Ama videolara dikkat ederseniz 100 ton olmasa da aynı sonuç çıkacak. Çünkü esnek malzemeler. Büyük bir kriko ile işi bitirebilirsiniz. Krikoya mini güç ünitesi bağlayacaksınız. Yani küçük bir hidrolik pompa. Aslında mazot kazanları brülörlerinin(hurdacılarda çok oluyor bazen) minicik bir hidrolik pompası olur ki büyük basınçlara sebep olabilir. Bu küçük pompanın dayanımı ne ise o basıncı sağlayabilirsiniz. AYrıca amzor kazanı brülöründeki bu mini hidrolik pompa zaten motoruyla bitişik. 20-40TL felan hepsi.

    Bu işe para harcayacaksanız; yani ucuza mal etmek önemli değilse size bahsettiğim hızlandırma yöntemlerini düşünün. Basma işlemi başlamadan önce kat edilmesi gereken mesafeyi ve basma işleminin kolay olduğu kısmı hızlandırmak için tandem/çift pompa kullanabilirsiniz. Kendi silindirinizi kendiniz yapabilirsiniz. Boyu kısa olursa pahalıya gelmez. Borusu ve mili piyasada satılmaktadır. AMa hurdacılardan iş makinesi silindiri de satın alabilir hatta kestirerek alarak daha ucuza getirebilirsiniz.

    Şu da akla geliyor. Hani kuvvetin gerekmediği ya da az gerektiği yerlerde hızın az olması zaman kaybettiriyor ya? Siz siteme paralel bir büyük pompa bağlar ve bunu el ile hareket ettirirsiniz. Bu pompa önünde de check-valve olduğundan geri tepme olmaz. Bu sayede elininzle hemen sistemi ayarlar, yavaşça da basarsınız.

    Brülör mazot pompası krikoda kullanılabilir. Ama değerlerini incelemek lazım yoksa işinize yaramaz.

    Başarılar...
    https://forum.donanimhaber.com/forumcv-forum-kariyer--132156793 konusuna destek




  • Sana gereken bu dairesel motor hareketi doğrusal kol mekanizmasını aktarmak.
  • Evet istediğim buydu ancak bu durumda da kriko beklemeli çıkıyor. Galiba en son silindir krikoya karar verdim. Bu silindirlerin fiyatı makul sayılır ancak elektrikli üniteleri anlam veremediğim şekilde çok pahalı. Yarın sanayiye gidip @karafetva nın bahsettiği mazot kazanları brülörlerinin mini pompoları gibi birşey bulabilirmiyim ona bakacağım.

    Hidrolik silindirlerede buradan baktım: aliexpress



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduyar12 -- 8 Nisan 2018; 14:22:9 >




  • hidrrolik pompalar 200TL civarı. Motoru da o civar olsa. Bir de kaplini ve birleştirmesi derken fiyat uçar. Ama akülü forkliftlerin motorla tümleşik pompa kısımları akla geliyor. Hurdacılarda da vardır. Yalnız kriko zaten bu sisteme uyarlanır. Kriko varken silindir imalatına gerek yok. Tabii para sorunu yoksa herşey uygun tasarımda üretilmelidir o başka.

    Kriko vb düşük bir kuvvet verecektir. 5 ton 10 ton. Aslında düşük değil ama 100ton değil. 100 tonluk sistemin gayet ağır bir iskelete mecburiyeti vardır. Siz kriko ile deneme yapabilirsiniz. Çizim de atın bu arada.

    Bu arada kriko pompalama kısmı içi açılmadan solenoid ile çalıştırılırsa, hızlıca ileri geri yapar ve idare eder bi sonuç alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 8 Nisan 2018; 15:45:3 >
  • Yani tam anlayamadım kriko iç mekanizma açılmadan bahsettiğiniz solenoid ile çalıştırılabiliyor mu? Böyle bir durumda yine durup durup mı ilerleyecek?
  • solenoid dediğimiz elektrik verildiğinde ileri giden bir sistem(ya da geri gelen) Siz bu solenoidi yaylı yaparsanız, elektrik verince krikoya basar bırakınca yayla geri döner. Bu hareketi çok hızlı yaparak ilerlemedeki duraklamayı fark ettirmezsiniz. Mesela iki adet solenoid de bağlayarak kriko pompasına ekleyeceğiniz bir tahterevalli ile (minik) bişiler düşünebilirsiniz.

    Ama krikopompa kısmını modifiye ederek, bir hidrolik pompa ve motorla çalıştırmak varken başka bişi randumanlı olmaz. Debisi çok düşük bir pompa bulun ve krikoya adapte edin. İş biter...
  • Aşağıdaki videoya denk geldim galiba bunu yapabilirim. Ama sanki bunun satılan krikolardan kol bağlantı yeri farklı modifiyeli mi acaba bu?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduyar12 -- 9 Nisan 2018; 12:41:24 >
  • Burdaki kriko hidrolik değil.
  • Hiç akla yatmıyor aduyar... Eksantirk pres de düşünebilirsin.
    Hidrolik kriko basitçe bir akülü forklift hidrolik ünitesi ile kullanılabilir. Mühim olan uygun değerleri tespit edip istenen kuvveti sağlamak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.