Şimdi Ara

yeni sistem boot edememe sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. yeni sayılabilecek bir sistemin var. dün birkaç ayar yaptım ve sistem şuan çalışmıyor. adım adım ne yaptığımı anlatacam, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    öncelikle sistemin asrock anakart, threadripper, quadchanell 32gb ram, psu; corsair rma1000i, enermax 360 su soğutma.

    Baştan başlamam gerekirse bilgisayarı açmak için powera basınca su soğutmanın bütün fanları %100 çalışıyor ve birkaç saniye sonra sistemin enerjisi kesiliyordu, yine birkaç saniye sonra enerji tekrar geliyor ve sistem açılıyordu.bu arada sistem yavaş açılıyordu biraz.Dün sistem açılışını hızlandırmak için biostan "fast bios"u aktif ettim. pcyi yeniden başlattığım da windows yüklenme ekranında donuyordu pc. işlemi geri almak için biosa tekrar girmeyi denediğimde giremedim. belki ramlardan kaynaklanıyordur diye ramlerin yerini değiştirdim, bu sefer anakarta çalışmadı. sonra farkettim ki 2 ram i dalgınlıkla tam tam oturtmamışım. ramları tam takıp sistemi açtığımda herşey çalışıyor görünüyor ama monitöre görüntü gelmiyor. anakartın üstndeki ki küçük led ekranda "co" diye bir kod beliriyor. hatta tam olarak şu oluyor.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=51&v=D0aiTVnpFOI

    benzer bir durum için yabancı bir sitede konu açılmış.http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=6546&title=x399-taichi-boot-loop-after-flashing-to-bios-v180

    işe yarar mı bilmiyorum ama akşam eve gittiğimde pili söküp biosu resetlemeyi deneyecem. aklıma başka birşeyde gelmiyor işin aslı. yapabileceğim şeylerle ilgil sizin fikriniz var mıdır?



  • su sogutma takılı olmadığı halde test edin
    yani sadece stok fanı takıp test edin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabınız için teşekkür ederim. sorun 4lü ramlarden birindeymiş, ya da ben bozdum bilmiyorum. quad channel ramlerden biri gitti tekrar quad hale nasıl getirecem onu araştırıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.