Şimdi Ara

İlk defa araç kiralama, bilgi ve tavsiye isteği (Edit geldi, araç hakkında yorumlar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ilk defa araç kiralayacağım. 24 saat yeterli bir süre. İstanbul-Küçükçekmece'den Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar gidip hemen geri döneceğim. Neredeyse 500 km yapılacak. 22 yaşına az kaldı. Ehliyetim de Haziran 2016'da alındı. Teminat + Kiralama bedelini karşılayacak kendi adıma kredi kartım var. Çok aktif olmasa bile arada bir trafiğe çıkıyorum. Kurumsal şirketlerden yapacağım bir sıkıntı olmasın diye. Birazcık araştırma yaptım. Budget-Garenta-Avis aklıma geldi. Kötü yorumları da var iyi yorumları da. Buradaki tecrübeli kullanıcıların yorumları almak daha iyi olur diye konu açıyorum.

    Bulduğum araçlar; Garenta - 24 saatlik- 135 liraya i20 1.4 otomatik-style+
    145 liraya clio touch 1.5dci edc

    Avis - 24 saatlik 135 liraya clio benzinli otomatik
    145 liraya egea dizel otomatik

    Budget (Vodafone Red üyesiyim ama sitelerinde sanırım sıkıntı var şuan sonuç bulamıyor)

    Uzun kilometre yapacağım için otomatik olması bayağı rahatlatır. Annemle gidip geleceğim. Trafik kurallarına çok dikkat etmeye çalışırım. Araç ile hangi sigorta paketlerini almamı tavsiye edersiniz? Navigasyon kiralamaya gerek var mı? Aynı işi telefonumdan halledebilir miyim? Aracı kiralarken nelere dikkat etmeliyim? Gideceğim güzergah belli. Dizel ve benzin arasında yakıt sarfiyatı çok olur mu? Olursa önceliğim dizel olacak çünkü.

    Şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 15 Nisan 2018; 21:36:43 >







  • Budget Vodafone ile iyi indirimli olur. Mantıklı firmaları seçmişsin ama dizel alman senin yararına. Navigasyona gerek yok telefonla halledersin. Kasko istiyorsan en yükseğini yaptır günlük 20 25 TL bişey genelde full kaskolar. Aracı teslim alırken teslim eden elemanla beraber sende bak araca vuruğuna kırığına.

    Eğer 22 değilsen ve 1 yıldan az ehliyetin varsa genç sürücü paketini alabilirsin o zaman araç verebilirler. Budget 10 TL gibi bir fiyata yapıyordu sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 5 Nisan 2018; 16:14:7 >
  • Hocam herşeyin tavsiyesi olur ama Kesinlikle kasko yaptırmadan araba alma.

    Europcar tavsiye ederim bende. Türkcell platinyum indirimi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sonsuzluq Hocam europcar'a baktım. Maalesef düşük sınıf araçlarda otomatik olarak yok.

    @Ünal Şuan için dizel öncelikli seçenek. Fakat Clio mu Egea mı yoksa i20 mi, karar veremedim henüz.


    Daha farklı öneri, yorum ve düşüncelere açığım.
  • Bir yakınım 2 ay önce garenta ile sorun yaşadı. Ufak tefek oyunlarla küçük bir hasarın parasını (Sigorta yapılmasına rağmen) tahsil ettiler. Garenta için 2 kez düşünün.
  • Budget'ta Vodafone Red indirimiyle Clio dizel otomatik süper mini hasar güvencesi dahil 140 liraya geliyor hafta içi. Ben mini hasar yapmam, yapsam da polise bir şekilde tutanağı tuttururum dersen 108 filan. Sitede sorun yok, yapamamışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 5 Nisan 2018; 17:43:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garenta’yı tavsiye etmiyorum. Full kasko yaptırdığımız halde sebep olduğumuz ufak hasar ile ilgili ödeme almaya çalışıyorlar. Yukarıda biri daha yazmış ayrıca sanırım bu garentanın yeni stratejisi...



    Budget ve Avis Türkiye’de aynı firma gibiler. Hangisinden uygun fiyat alırsanız ordan kiralayabilirsiniz. Bazı şubelerin full kasko yaptığımda benden depozito almadığı bile oldu. Ayrıca Garenta’nın (sözde) sigortası 600 liraya kadar tutanaksız karşılarken Budget’ta 2000 liraya kadar tutanaksız olarak hasarınızı karşılıyor...



    Araç konusunda ise, budget’tan egea otomatiği genç sürücü paketi olmadan kiralayamazsınız yaşınızdan dolayı, genç sürücü ücreti de 10 lira değil araca göre 30-40 liraya kadar çıkabiliyor. Manuel Egea kullanması çok kolay bir araba, tavsiye ederim. Veya şubede varsa otomatik dizel clio düşünebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enterprise telekom prime indirimi ile çok uyguna geliyor. Tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kiralamamı gerçekleştirmiş oldum arkadaşlar. Clio otomatik olarak rezervasyon yapmıştım. (AVİS) İstanbul Yenibosna şubesinden yaptım. Clio veya başka bir araç olmadığı için Passat verdiler. (Normalde ne yaşım ne de ehliyetim Passat için yeterli değildi. ) 2017 model 1.6 TDI DSG 120 HP Impression Passat verdiler. Daha 3100 kilometredeydi. Sıfıra çok yakındı. Tam 500 km yol yapıp 160 liralık mazot harcadım. Kira bedeli de 1 günlük 157 liraya mal oldu. 2000 liralık hasar paketi de fiyatın içinde. Sıkıntısız bir şekilde teslim de ettim. Teslim ettikten bir kaç dakika sonra da fatura e-mail ile geldi. Teminatın geri yatmasını bekleyeceğim şimdi. (İki kere otoban için hgs'den geçtim. Sanırım teminattan düşülecek.) İlk tecrübem olumlu başlayıp bitti. Umarım bundan sonrakiler de böyle olur.

    Araba için yorumlarım;
    140 km'den sonra falan rüzgar sesi almaya başlıyor. Motor sesini de sollamada gaza yüklenince yapıyor. Yalıtımını başarılı buldum.
    Full depo + yaklaşık 3 kişi toplam ağırlık 200kg olmak üzere 7.vites 2000 devirde 111 km/saat hız yapabiliyor.
    Ses sistemi gayet yeterli geldi. Bluetooth bağlantısı kolaydı.
    500 kilometrede 15.04.2018 yakıt fiyatları ile 160 liralık mazot yaktı.
    Aracın içi gayet geniş. Zayıf olduğum için kapıya yaslanıp gidemedim uzak geldi. Hep dik oturmak zorunda kaldım.(Boy 1.78)
    Performansı 140'lara kadar yeterli. Ondan sonra sanki biraz güç kaybı yaşıyor gibi. Yani alt hızlanması ile üst hızlanması lineer değil. Gaz tepkisi de düşüktü zaten. Sürüş modları yoktu. Bulamadım. Vitesin etrafındaki tuşların hepsi boştu. Olsaydı denerdim hepsini.
    Start&stop gecikmesi neredeyse yok gibiydi.




  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler hocam. Ufak bir düzeltme yapayım, arabanın yük durumu belli devirde ve belli viteste ulaşılan hızı etkilemez. Sadece o hıza ulaşma zamanını etkiler. Kazasız belasız sürüşler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Specialist S kullanıcısına yanıt
    Düzeltmeniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Çok sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saab9000

    Düzeltmeniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Çok sağolun.
    Avisten memnun kalmanıza sevindim.

    Bende yıllardır Kışın Garenta, Yazın Avis'ten kiralama yapıyorum.

    Sebebi ise fiyat politikaları.

    Gareta'da sabit ve aylık fiyat politikası var ve ölü dönemler dediğimiz ( Örnek : Şubat ) zamanlarda Turkcell şifresiyle 78TL'ye Clio Manuel bulabiliyorsunuz. Fakat Yaz döneminde yoğunluktan dolayı Fiyatlar Ortalama %40 yükseliyor ve pek avantajı kalmıyor.

    Avis Yaz-Kış aşağı yukarı aynı fiyat politikasını izliyor. Ek olarak tüm şirketlerde günlük kiralama fiyatlarının tavan yaptığı Temmuz-Eylül aylarında bir çok firmaya göre daha az fiyatlandırma sağlanıyor. Genç sürücü paketinin yaş sınırının geniş olması, Kasko kapsamlarının 2.000TL'ye kadar genişletilebilmesi, Yaz aylarında Cabrio araçları filolarına eklemeleri ( 218i Cabrio, Mazda Mx5 vb ) , Araçların çoğunun sıfıra yakın olması vb. gibi ayırt edici özellikleri var. 2 Senedir Avis Preferred Plus üyesiyim adıma uluslar arası kart çıkartıldı ve ehliyet bilgilerim ulusal düzeyde sistemlerinde kayıtlı. Dünyanın hangi ülkesinde olursam olayım provizyon ödemeden sadece ehliyetimi gösterip araç kiralayabiliyorum. Size de tavsiye ederim.




  • Yazdıklarınızı aklımın bir köşesinde olacak hep. Artık arada küçük kaçamaklıklar yapabilirim. Umarım bundan sonraki araç kiralama deneyimlerim de böyle sorunsuz olur.
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ilk deneyiminiz öncelikle hocam :) Çok şanslısınız. İlk kiralamada Passat vermeleri çok iyi olmuş. Ben senelerdir kiralıyorum. Yeri geldiği zaman parasını ödediğim araçtan düşük model bile aldım. Diğer firmaları da denemenizi tavsiye ederim. Enterprise Türk Telekom Prime müşterilerine %50 indirim sağlıyor. Budget Vodafone %50 sağlıyor. İlk defa Enterprise kullanıcam önümüzdeki Pazar günü. Bakalım bana nasıl araç gelecek :)

    EDİT:Araç kiralamamı yaptım. 12 kilometre de Toyota Corolla 1.4 dizel manuel verildi. İlk kullanan bendim :) 400 kilometre yol yaptım ve araçtan çok memnun kaldım. Teslim edeceğim gün arka tamponu çarptım ve çatlak oluştu. Ek sigorta yaptırmadığım için polis tutanağı tutturdum. Tutanak sayesinde sorun olmayacağını ve kaskodan tamir olacağı söylendi.
    Aklınızda bulunsun polis tutanağı çok önemli bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak993 -- 25 Nisan 2018; 20:43:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.