Şimdi Ara

METALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
28
Favori
32.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ALIEXPRESS' DEN SATIN ALDIĞIM METALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİ

    Herkese merhaba.

    Arkadaşlar,
    Artık, aydınlık ve loş ortamlarda büyük ekranda projeksiyonla film ve TV seyretmek için, ne yurtdışında ki boyaya ne de başka kimseye muhtaç değiliz. (Aliexpress.com hariç)

    Bildiğiniz gibi projeksiyonla görüntü seyretmenin sıkıntısı, ister duvarda, ister cam tozlu perdede, ister gri perdede, isterse de mat beyaz perdeler de olsun, sonuç aydınlık ortamlarda kötü bir görüntü kalitesidir. Özellikle Siyah renk seviyeleri yerlerde sürünür. Yüksek lümenli cihazlar da bile durum pek farklı değildir. Bırakın aydınlığı, loş ışıkta bile iyi bir görüntü kalitesi yakalamak zor.
    En iyi sonuçlar karanlık ortamda alınıyor.

    Bu sıkıntıya çözüm bulmak için, Amerika, Avrupa gibi yurtdışında yaşayan elemanlar özel bir takım metalik boya karışımlarıyla bu duruma bir çözüm buldular. Gerçekten aydınlıkta film seyretme konusunda iyi sonuçlar elde ettiler.
    Fakat biz Türkiye' de yaşayanlar bu boyalara ulaşamıyoruz. Çünkü Gümrük yasağı var.

    Türkiye' de yaşayan ben ve diğer bir çok arkadaş yıllardır bir takım tahmini boyalarla bir çok deneme yaptık, fakat başarısız olduk.

    Biz yurtdışın dan boya alamadık, yeni bir şey icat edemedik ama…

    VE MÜJDE…
    Dünya' da icat edilen her yeni şeyin, ucuz alternatifini üreten ÇİN' li dostlarımız, bu konuya da el attılar, aydınlık ortamlar da film seyretmek için çok farklı bir perde alternatifiyle imdadımıza yetiştiler.
    Fabrika çıkışı metalik boyalı + cam partiküllü fiber kumaş projeksiyon perdesi ürettiler, Aliexpress.com' da uygun fiyatla (bana göre) satıyorlar. Ben bu ürünü aliexpress' den başka bir yerde görmedim duymadım.

    Aliexpress satış linkleri:https://www.aliexpress.com/item/32835005115.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.LubKET

    Alternatif satıcı:https://www.aliexpress.com/item/1-55x2-5m-Projector-screen-reflective-fabric-cloth-projection-screen-for-Epson-Sony-Benq-XGIMI-JMGO/32846518449.html?spm=2114.10010108.1000014.6.636c2350ZKLSoo&traffic_analysisId=recommend_3035_null_null_null&scm=1007.13338.98539.000000000000000&pvid=b2094e42-9f6d-48f9-8fd2-5285b130b529&tpp=1



    Şimdi sözü fazla uzatmadan, ürünü inceleyelim;

    ---------------------------------------------------------

    DİKKAT ÖNEMLİ NOT, ÖNEMLİ UYARI:
    Arkadaşlar belki şaşıracaksınız ama, ben perdenin mat olan yüzeyini kullanıyorum, satıcının ön yüzey olarak tarif ettiği parlak, yanar döner olan yüzeyi kullanmıyorum. Çünkü parlak olan yüzey de sağa-sola geçtiğinizde görüş açısı problemi var.
    Fotolarım da ve videom da gördüğünüz görüntüler perdenin mat olan yüzeyidir.


    TEST ve İNCELEME

    Ortam Koşulları:
    Perde modeli: RS86 metalik perde
    Projeksiyon cihazım, LG-PF80G, 1000 ansi-lümen, 1080p, Led projeksiyon
    Projeksiyon Parlaklık: orta ayar
    Projeksiyon Resim modu: Canlı (en iyi sonucu bu mod da aldım)
    Perde çerçevesi ölçülerim: 190 x 110 cm
    Film seyrettiğim odamın ölçüleri: 5 x 3,5 metre (perde kısa kenarda asılı)

    Çektiğim Video ve bazı fotoğraflarda gördüğünüz gibi, metalik boyalı perdenin ortasında ki küçük mat beyaz parça, eski kullandığım storlu mat beyaz perdenin parçasıdır, kıyaslama yapabilmek için.

    Video inceleme linki:https://www.youtube.com/watch?v=kJR1hdWA5fY&feature=youtu.be

    Resimler:https://hizliresim.com/a/eyMnye

    ----------------

    İlk önce tereddütle yaklaştım, fakat satın alanların yorumlarını okuyunca almaya karar verdim.
    Perdeyi Aliexpress' den yukardaki 1.linkten satın aldım. Takipli kargo ile 24 günde geldi. Benim çerçeve ölçülerim 190cm x 110cm olduğu için, bu ölçülere en yakın olan satışta ki ürün 250cm x 140cm olanı 35 USD ye satın aldım. Bundan daha yüksek veya daha düşük ölçülerde var.

    Perde şaşırtıcı bir şekilde ince, fakat sağlam (zımbalayıp gerdirmeye dayanıncaya kadar sağlam). Karton kutu içinde geliyor. Elinize alınca bir kumaşdan çok naylon muşamba hissi veriyor, fakat yakından bakınca kumaş olduğunu anlıyorsunuz.
    Piyasa da satılan storlu perdelere göre çok çok daha ince. 0,2 - 0,3 mm gibi.
    Fiber karışımlı kumaşın bir yüzeyi Metalik boya + cam partikülleriyle boyanmış.

    Bu ürünle, Avrupa ve Amerika' daki elemanlar gibi bir yüzeye metalik boya ile boyama zahmetine girmek zorunda değiliz. Çünkü kumaş fabrika çıkışı metalik boyalı. Böylece yüksek yansıtıcılı bir yüzey elde edilmiş. Tabii bu oto boyacılarda satılan metalik boya değil, çok özel bir boya. Tabii ki perdenin yalnızca 1 tarafı metalik boyalı.

    ARTILAR:
    1) AYDINLIK ORTAMDA FİLM VEYA TV SEYREDEBİLİYORUZ: Orta derece aydınlık ortamlarda ve loş ışıklı ortamlarda film veya TV seyredebiliyoruz. Karanlıkta zaten mükemmel. Benim kanaatimce, en iyi sonuçlar gündüz bulutlu ve kapalı havalarda, gece vakti aydınlatılmış ortamlarda ve loş ışıklı ortamlarda alınıyor. Güneşli günlerde perde açıkken pek iyi sayılmaz, her ne kadar mat beyaz perdeden daha iyi olsa da.

    2) GÖRÜNTÜ KALİTESİ İYİ: Arkadaşlar bugüne kadar gördüğüm projeksiyon perdeleri içerisinde orta derece aydınlık, loş ve karanlık ortamda en iyi görüntü kalitesine sahip. Özellikle siyah renk gösterimi inanılmaz. Elbette bir OLED TV gibi olduğunu iddia etmiyorum ama ben çok beğendim. Karanlık ortamda görüntü kalitesi mat beyaz storlu perde ile aynı, bir tek farkla, siyah renklerin gösterimi, mat beyaz perdeden daha iyi. (Karanlık sahnelerde video da pek anlaşılmıyor.)

    Evvel den aydınlık oda da veya loş ışıkta mat beyaz perde de siyah renkleri gri görmekten bıkmıştım, şimdi siyahı siyah görüyorum. Kontrast da çok iyi.
    Diğer renklerde başarılı. Yüksek yansıtıcılı perde olmasına rağmen, ışık patlaması yapmıyor.

    Aliexpress' den satın aldığım perdenin, mat beyaz perde ile olan kıyaslamasını linkte ki video dan izleyebilirsiniz.

    Video kameram ne yazık ki karanlık ve loş ortam çekimlerinde pek o kadar başarılı değil, ama yine de size bir fikir vereceğini düşünüyorum. Loş ışıkta yaptığım video çekimlerinde ortam sanki karanlıkmış gibi görünüyor. Bu kameranın kalitesizliğinden kaynaklanıyor. O görüntüye aldanmayın, loş ortam dediklerim kesinlikle loş ortamdır. Gerçek gözümle gördüğüm, video dan çok daha iyi.
    Loş ortamda, seyrederken oturduğum yerin arkasında duvarda sadece 8 watt lık bir abajur led lamba açıktır. Aydınlatılmış ortamda ise tavanda 20 watt lık led lamba yanmaktadır.
    En sevdiğim ışıklandırma ortamı loş aydınlatma ortamı oldu.



    EKSİLER:
    1) SATICI 30 DERECE GÖRÜŞ AÇISI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR:
    Fakat video da gördüğünüz gibi, görüş açısı benim için yeterli. Perdemin genişiliği 190cm, salonumun boyutları 3,5m x 5m. Perde kısa kenarda asılı. Salonu boyuna kullanıyorum. Yani 4 metre geriden ve 3,5 metre genişiliğinde bir alanın içinde görüş açısıyla ilgili bir sorun yaşamadım. Kenarlardan seyretsem bile sorun yaşamadım. Yaptığım denemede, 4 metre geriden ve perdenin sol kenarından 135 cm uzaklaştım ve mühim bir görüş açısı problemi yaşamadım. Herhalde 30 derece görüş alanı içinde kalıyorum.

    Benimkinden daha geniş yelpazede oturup film seyredenlerde görüş açısı problemi olduğunu söylüyor diğer satın alanlar. Benim salonumun genişliği 3,5 metre olduğu için test etme şansım yok. Görüntünün flulaşması, parlaklığının düşmesi görüş açısı problemi oluyor.

    2) KUMAŞ KARGODAN KAT İZLERİ VE KIRIŞIKLIKLAR İLE GELİYOR.
    Satıcı, Kargoda yer kaplamasın diye mecburen katlayarak göndermek zorunda olduğunu söylüyor. Satıcı, kumaşda ki kırışıklıkları ve kat izlerini düzeltmek için kumaşın ters tarafından ütü yapmamızı söylüyor.
    Ben ters taraftan ütü yaptım, düzelmiş gibi görünmesine rağmen, kat izleri perdeyi serbest halde asarak kullanmaya uygun olmayacak şekilde belli oluyor. Ayrıca ütü yapmak zahmetli bir iş. Ama gülü seven dikenine katlanır.

    DİKKAT ÖNEMLİDİR:
    Eğer perdeyi ütüleyecekseniz, kumaşın ters tarafından ütüleyiniz, üzerine bez koyarak buharlı ütü yaparsanız daha iyi olur, kesinlikle fazla ütülemeyiniz. Ben fazla ütülediğimden ötürü kumaş kat izlerinin olduğu yerler de hafif renk açılmaları oldu. Bu yüzden görüntüyü seyrederken az da olsa göze çarpıyor. Hatta hiç ütülemeden de direk gerdirmeyi deneyebilirsiniz.



    ------------------------------------------------------------------------------------------------


    Perdede ki kırışıklıkları düzeltmek için en iyi yöntem perdenin arka tarafına ütü den sonra bir yüzeye gerdirmektir.
    Yani Perdeyi mutlaka gerdirmelisiniz.

    Perdeyi gerdirmek için şu yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz:

    YÖNTEM 1 (Benim kullandığım yöntem):
    Yapı market den kendi ölçülerinize uygun çitalar satın alarak, kendin yap yöntemiyle çerçeve yapıp, perdeyi çerçevenin arka tarafından zımbalayarak, perdeyi çerçeveye gerdirebilirsiniz. (Perde normal kumaş gibi gerilmediği için gerdirirken bayağı zorlandım, ama sonuçta yaptım)
    Perdeyi ütü yapmama ve çerçeveye gerdirmeme rağmen yine de yakından bakınca ve beyaz renkli sahneler de çok hafif kat izleri belli oluyor. Ancak Seyretme mesafesinden dikkat çekmiyor. Yani video da gördüğünüz gibi durum kötü değil.

    YÖNTEM 2:
    Reklam malzemeleri satanların 3 - 8 mm arası kalınlıklarda sattığı DEKOTA adlı dikdörtgen malzemeyi alıp perdeyi bu yüzeye çift taraflı yapışkan ile gerdirerek yapıştırabilirsiniz. Dekota' yı da istediğiniz yere asabilirsiniz.

    YÖNTEM 3:
    Evde ki duvarınıza çift taraflı yapışkan ile gerdirerek kenarlardan yapıştırabilirsiniz. En az masraflı yöntem bu.
    (Ben bu yöntemi duvarımda çıkıntı olduğu için kullanamadım)

    Bu yöntemlerden hangisini kullanırsanız kullanın, kenarlara siyah çerçeve yapmayı ihmal etmeyiniz. Bence siyah çerçeveli perde daha iyi gözüküyor. Ben siyah çerçeve için 1,5 cm genişliğinde siyah bez bant kullandım (en ucuz yöntem).
    Yine de siz bilirsiniz, çünkü siyah çerçeve sonuçta kişisel bir zevk.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    Serbest haldeyken Kumaş da kat izlerinin bu kadar belirgin olması bana çok saçma geldi. Sanki kumaşın üzerine pres yapmışlar gibi. Bunu ayrıca satıcıya şikayet ettim. Diğer satın alanların bazıları da üründen memnun olmalarına rağmen, bu kat izleri konusunda şikayet yorumları bıraktıklarını okuyorum.
    Bana göre kırışıklıkların olması ve zor düzelmesinin sebebi, kumaşın çok ince olması olduğunu düşünüyorum. Satıcıya kumaşın daha kalın olması gerektiğini, daha kalın olursa kırışıklığın daha az olabileceği konusunda görüşlerimi (0,5 mm gibi olmalı) mesaj attım. Satıcı konuyu AR-GE bölümüne ileteceğini, inceleyeceklerini söyledi.

    Ayrıca satıcı ar-ge bölümlerinde, perde görüş açısını daha geniş yelpazeye çıkarmak için, yeni JENERASYON-2 perde üzerinde çalışma yaptıklarını bana söyledi. Artık bu yeni jenerasyon perde, 1 seneye mi yoksa 5 seneye mi çıkar onu bilemeyeceğim ama, aydınlık ortamda seyredilebilir perde çalışmalarının daha iyiye gittiği konusunda güzel gelişmeler var. Bekleyip göreceğiz.
    Bundan sonra projeksiyonla film seyretmek daha da güzelleşecek, buna şüphe yok.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------


    SONUÇ VE DEĞERLENDİRME:
    Arkadaşlar, 3 haftadır kullanıyorum, mat beyaz storlu perdeyi emekliye ayırdım. Salonum da TV yok, artık projeksiyonu Sinema + TV olarak kullanıyorum. Artık Türkcell TV 1080p yayınını da projeksiyona bağladım. Akşam eve geldiğimde aydınlık veya loş ortamda büyük ekranda TV seyretmenin keyfini çıkarıyorum. Ayrıca gündüz vakti bulutlu havalarda, veya güneşli havada perde kapalıyken seyredebiliyorum. Akşamları Medya oynatıcı dan film seyrederken ise bazen loş ışıkta, bazen de karanlıkta seyrediyorum, o anda canım ne isterse.
    En iyi sonuçlar, gece vakti aydınlık veya loş ortamda, gündüz vakti ise bulutlu ve kapalı havalarda alınıyor. Karanlıkta zaten mükemmel.

    Amaç zaten tamamen aydınlık ortamda seyretmek değil,
    Ben şöyle yapıyorum;
    Akşam eve geldiğim de projeksiyonla, haberler, diziler, vb. programları loş ışıkta aile bireyleriyle birbirimizi görerek, sohbet ederek seyrediyorum. (Eski perdeyle bunu yapamıyordum)
    Medya oynatıcıdan film izlerken ise karanlıkta izliyorum (Gerçek sinema hissiyatı için).

    Ayrıca bu metalik perde ile karanlık ortamda bile siyah seviyeleri, mat beyaz perde den daha iyi.

    Ekran çerçeve ölçülerim çapraz ölçü olarak 85 inç (216 cm) ' e tekabül etmektedir. Bugün 85 inç bir led TV piyasada 20.000 - 30.000 TL arasında fiyatlarla satılmaktır. Bu kıyaslamaya göre, 3000 TL lik bir projeksiyon + metalik perde ile ne kadar ekonomik bir büyük ekran TV yaptığım ortaya çıkıyor. Neredeyse 10 katı daha az bir maliyet. Tabii ki, bir OLED TV ile aynı olduğunu iddia etmiyorum, ama yaklaştığımı söyleyebilirim.
    Ayrıca, Projeksiyonum LED olduğu için, 30.000 saatlik lamba kullanımıyla neredeyse TV kadar ömrü olduğunu düşünecek olursak, lamba masrafı olmadan, tam bir TV alternatifi olduğunu iddia edebilirim.

    Aliexpress' de ki yorumları okuduğum da çoğunluğun memnun olduğunu görüyorum. Memnun olmayanların sebebini okuduğumda, 30 derece görüş açısı sınırlaması olduğu için, film seyrederken çok geniş yelpazede oturanların, yani çok geniş oturma odası ortamı olup da, kenarlarda oturanların şikayet ettiğini görüyorum.
    Benim film ve tv seyrettiğim 3,5 metre genişliğinde ki salonumun koşullarında görüş açısı problemim olmadı.

    Projeksiyonlarının parlaklığı 1000 ansi-lümenden düşük olanlar için performans nasıl olur, deneme imkanım olamayacağı için onu bilemeyeceğim. Zannedersem en iyi sonuçlar 1000 ve yukarısı ansi lümenlerde elde ediliyor. Ama denemeden bir şey söylemek zor.
    "ben denemeden para vermem" diyorsanız, satıcı A4 kağıdı boyutlarında 2-3 dolara numune parça satıyor.
    numune linki:https://tr.aliexpress.com/item/32850906332.html?spm=a2g10.12010612.0.0.6adc28362Vx73s



    Herşeye rağmen perde den memnunum. Bana benzer film seyretme odası koşullarında iseniz bu perdeyi tavsiye ediyorum.


    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Video inceleme linki:https://www.youtube.com/watch?v=kJR1hdWA5fY&feature=youtu.be

    Resimler linki:https://hizliresim.com/a/eyMnye

    METALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİMETALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİMETALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİMETALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİMETALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİMETALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİMETALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Haziran 2019; 0:19:42 >







  • Çerçeve nasıl yapılır, perde çerçeveye nasıl gerdirilir ? Kafasında soru işareti olan arkadaşlar için bilgilendirici yazıdır:

    Arkadaşlar ben kendim yaptım. Elinizden biraz iş geliyorsa, sizde yapabilirsiniz.
    Usta marangozluk bilgisi gerektirmiyor.

    Bu kendin yap videoları insana fikir veriyor:
    link1:https://www.youtube.com/watch?v=bEjq-pF20pI&start_radio=1&list=RDQMhaxH1px7dCk
    link2:https://www.youtube.com/watch?v=iuL1cn6DKQI
    bu videolardakinin birebir aynısını ve profesyonel malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz, basit malzemelerle farklı teknikler de kullanabilirsiniz. Önemli olan bir ön fikir vermesi.

    Bauhause, Koçtaş gibi marketlerden tahta çıta ve gerekli malzemeleri temin edip yaptım.
    Temel gereksinimler şunlar:
    Vidalama matkabı, Zımba makinesi, çıta, demir köşebent, çıtanın kalınlığını geçmeyecek uygun vidalar.

    "Tek bir seferlik yapacağım iş için zımba makinesi mi satın alacağım" diye düşünebilirsiniz, ancak unutmayınız yarın bir gün başka işlere de yarayabilir.

    Projeksiyonlar 16:9 görüntüleme ölçüsüne göre çalıştığı için, kendi ihtiyacınıza göre, 16:9 ölçülerine uygun, çıtaların en boy uzunluklarını hesaplamak için ise,
    şu siteden faydalanabilirsiniz:
    link:https://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
    Perde çerçevesi için kç cm genişliğinde yatay bir alana ihtiyacınız var, bunun cevabını verdikten sonra,
    Bu siteden, kendi projeksiyon cihazını veya herhangi bir proj. cihazını seçip, "image diagonal" bölümünde cm birimini işaretleyip, "aspect ratio" bölümünde 16:9 ölçüsünün seçili olduğundan emin olunuz.
    İstediğin çerçevenin yatay genişliğini (yatay ok) <--> işaretiyle gösterilen yere cm cinsinden yazınız, enter ladıktan sonra program sana en-boy ve çapraz ölçülerin ne olması gerektiğinin bilgilerini verecektir. "Dikey ok" ile gösterilen yer çerçevenin yüksekliği, "çapraz ok" ile gösterilen yer çapraz (diagonal) ölçüdür. Bu ölçülere göre çıtanızı kestirebilirsiniz (Bauhause' da kesiyorlar).
    Eğer liste de kendi projeksiyon cihazınızı bulamazsanız, herhangi bir proj. cihazını seçebilirsiniz, çünkü 16:9 ölçüleri dünya standardıdır.

    Eğer hesaplattığınız bu çerçeve ölçüsü sadece görüntü alanı ise, o zaman siyah çerçeve kalınlığını ve 1-2 cm lik projeksiyon oynama payını da hesaba ilave ediniz.

    Yine de tüm bunları yapmak istemiyorum diyorsanız, o zaman marangoza gidip ölçüleri verin, gerekirse videoyu gösterin o halleder.

    Umarım bu konuyla ilk defa karşılaşan arkadaşlara, bir nebze olsa da yardımcı olmuşumdur.


    Genel Bilgi:
    Dünya da satışa sunulan tüm Televizyonlar, Çapraz (Diagonal) ölçü ile satılır. Diagonal uzunluk ile yatay uzunluk aynı ölçü değildir. Bu yüzden diagonal ölçü TV nin odamızda ne kadar yer kaplayacağı konusunda bize fazla fikir vermez.
    Eğer satın alacağınız bir TV nin odanızda yatay ve dikey olarak ne kadar yer kaplayacağını merak ediyorsanız, yukarı da vermiş olduğum linkte ki siteye girerek, diagonal ölçüyü girerek öğrenebilirsiniz. Ayrıca, inch' den cm' e, cm' den inch ölçü birimlerine çevirme yapabiliyorsunuz.
    Arkadaşlar merhaba,

    Konu sahibi olarak, hep kafama takılan bir soruydu;
    "Acaba satıcılar arasın da ürün farkı var mı ?" diye.

    Evet, maalesef fark varmış:
    İlk sayfa da anlatmıştım, ben metalik perdeyi 1.linkte ki "Yovanxer Official Store" satıcısından satın aldım.
    Daha sonra "VideoProjector Store" satıcısın dan bedava numune kazanınca, iki ürünü test edip karşılaştırmaya karar verdim. Daha önce zamanım olmadığı için karşılaştırmayı yapmak bugün mümkün oldu.

    Bu numune perdeyi küçük bir çerçeveye gerdirdim. Projeksiyonu çalıştırarak büyük perdenin ortasına koyarak iki ürünü test ettim.

    Sonuç:
    Fiziksel görünüş olarak, Yovanxer satıcısının perdesi diğer satıcının numune perdesine göre daha koyu renk. Yovanxer' in perdesi görüntü kalitesi, kontrast olarak bir tık daha üstün görünüyor. Siyah renklerin gösterimi daha başarılı görünüyor.
    Bana göre Yovanxer Official Store satıcısı daha iyi iş çıkarmış.

    Resimler de gördüğünüz büyük çerçevede ki metalik perde benim normal kullandığım perdedir, "Yovanxer Official Store" satıcısının ürünüdür.
    Perdenin ortasında ki küçük numune ise "VideoProjector Store" satıcısına aittir.

    Buyrun resimlere bakın karar sizin.




  • Elinize sağlık. Güzel olmuş. Ben de düşünebilirim. Konu biraz ilerlesin bakalım neler çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 2 Nisan 2018; 17:49:46 >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    sağol kardeş,
    elimden geldiği kadar en tarafsız yorumu yapmaya çalıştım.
  • @kayamtky emeğine sağlık
    güzel inceleme olmuş
    xgimi h1 kullanıcıları içinde değişik bir alternatif. özellikle benim gibi yazın akşamları teraste açık havada kullanmak isteyenler için.

    a4 boyutunda deneme ilanı linkide bu herhalde 2.5$
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Y-ksek-Parlakl-k-Projekt-r-ekran-yans-t-c-kuma-Epson-Sony-i-in-Benq/1724806_32850906332.html?spm=a2g10.12010612.0.0.6adc28362Vx73s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh-r -- 2 Nisan 2018; 20:41:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: josh-r

    @kayamtky emeğine sağlık
    güzel inceleme olmuş
    xgimi h1 kullanıcıları içinde değişik bir alternatif. özellikle benim gibi yazın akşamları teraste açık havada kullanmak isteyenler için.

    a4 boyutunda deneme ilanı linkide bu herhalde 2.5$
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Y-ksek-Parlakl-k-Projekt-r-ekran-yans-t-c-kuma-Epson-Sony-i-in-Benq/1724806_32850906332.html?spm=a2g10.12010612.0.0.6adc28362Vx73s



    Sağolasın,

    Evet link bu, Demek ki numune linki kaldırılmamış, geçici bir sorunmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Nisan 2018; 22:30:16 >




  • Güzel inceleme teşekkürler.

    Perdeyi gerdirlnce katlama izleri hala duruyormu, çekimden olabilir karanlık sahnelerde detaylar çok belli olmuyor gibi görünüyor. Gündüz sahneleri ve renkler çok iyi. LG nin birçok projektörü elimden geçti ama PF80 deneyemedim, görüntüsünü çok övüyorlar PF1500 ile kıyaslamak isterdim.
  • Ben de aldım bu kumaştan. 3 adet 1.55x2.5 Mt. 4.5x2.5 perde yapacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

    Güzel inceleme teşekkürler.

    Perdeyi gerdirlnce katlama izleri hala duruyormu, çekimden olabilir karanlık sahnelerde detaylar çok belli olmuyor gibi görünüyor. Gündüz sahneleri ve renkler çok iyi. LG nin birçok projektörü elimden geçti ama PF80 deneyemedim, görüntüsünü çok övüyorlar PF1500 ile kıyaslamak isterdim.

    Merhaba,
    Gerdirmeme rağmen, Katlama izleri yakından bakınca hafif belli oluyor. Seyretme mesafesinden dikkat çekmiyor. Koyu renkli sahnelerde hiç belli olmuyor. Ben ilk ütü yaptığım da bu kadar belli değildi. Aslında hata bende, 3 defa ütü yaptım, ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Hatta bu kadar çok ütü yaptıktan sonra kat izlerinin olduğu yerlerde hafif renk açılması oldu. Hiç ütü yapmadan direk gerdirseymişim bence daha iyi olacaktı.
    Şöyle düşünüyorum,
    bu kadar insan satın almış, bu konuda az şikayet var, belki de bana gelen ürün hatalıdır.

    Gözümle gördüğüm karanlık sahneler de detayların iyi olduğuna Kesinlikle inanabilirsin. Sorun cep tel. kamerasında, loş ve karanlık sahne çekimlerin de başarılı değil. Çoğu telefon kamerasında olduğu gibi.

    Perdenin Görüntü kalitesi kesinlikle harika. Özellikle karanlık sahneli COSMOS gibi uzay belgesellerini loş ışıkta seyretmek büyük keyif.

    LG PF-80G led projeksiyonumu 2014 de çok uzun araştırmalarım sonucu almıştım. 2 sebepten dolayı satın almıştım; görüntü kalitesi ve 30.000 saat lamba ömrü.
    Netlik, kontrast çok iyi. Pikseller görünmüyor, köşelerde bulanıklık yok. Tek eksisi zoom ayarı yok, bu yüzden istediğin her yere koyamıyorsun. Ama bunu bilerek aldım.
    2014 de bir çok projeksiyon showroom larını gezmiştim, bu fiyat yelpazesi için bugüne kadar gördüğüm en temiz en net görüntüye sahip 1080p projeksiyonlardan birisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Nisan 2018; 11:14:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stone2003

    Ben de aldım bu kumaştan. 3 adet 1.55x2.5 Mt. 4.5x2.5 perde yapacağım.

    Anladığım kadarıyla perdeleri birbirine dikeceksin. Böyle yaparsan, dikiş birleşim yerleri sırıtmayacak mı ?
    Ayrıca 4.5x2.5 ebatlar 2 adet den de yapılır. Niye 3 adet aldığını anlayamadım.

    3 metre lik olanlarda satılıyor, biliyorsun değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Nisan 2018; 12:20:14 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    PF80 nin metnini çok duydum, native 1080p olsaydı alacaktım bende ama 1080p için PF1500 aldım.

    Perde yerine 285×156 3mn mat beyaz dekota panel kullanıyorum, perdeye göre daha iyi kontrast ve görüntü aldım. Dediğiniz gibi 2. Jenerasyon perde çıkarsa benimde denemeye niyetim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

    PF80 nin metnini çok duydum, native 1080p olsaydı alacaktım bende ama 1080p için PF1500 aldım.

    Perde yerine 285×156 3mn mat beyaz dekota panel kullanıyorum, perdeye göre daha iyi kontrast ve görüntü aldım. Dediğiniz gibi 2. Jenerasyon perde çıkarsa benimde denemeye niyetim var.



    Sizin yanlış bilginiz var. PF80 zaten doğal çözünürlük 1080p.
    Çok iyi hatırlıyorum; LG-PF80G, Doğal 1080p ve 1000 ansi-lümen olarak dünya da ilk çıkan LED projeksiyondu.

    İster Dekota da, isterse de mat beyaz perde de seyredelim, sonuçta aydınlık ortamda seyredemiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Nisan 2018; 12:11:19 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi native 1080p. miş.

    Karanlık ortam lazım ama projeksiyonun tadını alan buna katlanır, 65 inç TV aldım projeksiyonun zevkini vermedi, gene geri döndüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

    Evet dediğiniz gibi native 1080p. miş.

    Karanlık ortam lazım ama projeksiyonun tadını alan buna katlanır, 65 inç TV aldım projeksiyonun zevkini vermedi, gene geri döndüm.

    Amaç zaten tamamen aydınlık ortamda seyretmek değil,
    Ben şöyle yapıyorum;
    Akşam eve geldiğim de projeksiyonla, haberler, diziler, vb. programları loş ışıkta aile bireyleriyle birbirimizi görerek, sohbet ederek seyrediyorum.
    Medya oynatıcıdan film izlerken ise karanlıkta izliyorum (Gerçek sinema hissiyatı için).

    Ayrıca bu metalik perde ile karanlık ortamda bile siyah seviyeleri, mat beyaz perde den daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Nisan 2018; 17:0:23 >
  • Emeğinize sağlık hocam harika bir inceleme olmuş.



    Bende viewsonic pa503w aldım super ecoda 15000 saat lamba ömrü geçenlerde ilk projeksiyonum n11 den 1899 tl ye.Perde olarakta efyel(sliver cast) 240*200 storlu gri yüzeyli hb den 175 tl aldım.Perdeyi kapaması tam bir işkence odada camların önüne konumlandırdığım için sabit perde yapamıyorum.



    Amacım led projeksiyon almaktı ama manuel zoom ayarı olmadığından ve lümen değerleri düşük olduğunda korkup alamadım.



    Projekyonunuz fan sesi ne sevide hocam?

    Ben super ekomonik moda kullanıyorum diğer modlarda fan sesi çok çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okidoki64 -- 3 Nisan 2018; 17:31:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okidoki64

    Emeğinize sağlık hocam harika bir inceleme olmuş.



    Bende viewsonic pa503w aldım super ecoda 15000 saat lamba ömrü geçenlerde ilk projeksiyonum n11 den 1899 tl ye.Perde olarakta efyel(sliver cast) 240*200 storlu gri yüzeyli hb den 175 tl aldım.Perdeyi kapaması tam bir işkence odada camların önüne konumlandırdığım için sabit perde yapamıyorum.



    Amacım led projeksiyon almaktı ama manuel zoom ayarı olmadığından ve lümen değerleri düşük olduğunda korkup alamadım.



    Projekyonunuz fan sesi ne sevide hocam?

    Ben super ekomonik moda kullanıyorum diğer modlarda fan sesi çok çıkıyor.

    Teşekkür,

    Siz 1000 lümene düşük diyorsanız ona bir şey diyemem. Ama bana parlaklık orta ayarda rahat rahat yetiyor.
    Şu anda LG led de 1500 lümen çıkardı. Sinema ortamı için bence 1500 lümen den fazlası gereksiz. Burda önemli faktör perdedir. Ama zoom konusunda haklısın. Üreticiler LED projeksiyonlara ısrarla niye zoom ayarı koymazlar anlamış değilim.
    Neyse hocam artık almışsın hayırlı olsun. 15000 saat de az değil.

    Yüksek parlaklıkta Fan sesi günümüzde projeksiyonların handikapı.
    Ben parlaklık yüksek ayarda kullanamıyorum. Çünkü fan sesi gürültüsü fazla. Keşke projeksiyonum biraz daha büyük olsaydı da, fan sesi az olsaydı razıydım. Bu yüzden parlaklık:orta ayar kullanmak zorundayım, orta ayarda rahatsız etmiyor. Fakat orta ile yüksek arasında parlaklık olarak çok ahım şahım bir fark da göremedim.

    Bu arada odanızın en boy boyutları nedir ? Belki bir fikir verebilirim, perdeyi yerleştirme konusunda .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Nisan 2018; 18:50:48 >




  • İyi akşamlar ,

    Odam 3.5 metre uzunluğunda kare şeklinde bir tarafında camlar var ve camların karşısında oda kapısıvar camlı.oda kapısını askılık ve poster ile camını kapadım perdeyida camların önüne koydum açınca oda da ciddi kararma oluyor iyi oluyor izlerken.



    Sizin 1000 lümen ve full hd projeksiyonunuz harika ben alabileceğim bütçehme göre LG PH150G vardı 130 ansilümen bu bana biraz düşündürücü geldi çünkü bu modelide en parlakta kullanmayacağım orta ayarda nasıl kullanılır ne kadar odayı karartmak gerekir bilmiyorum.



    En parlakta acayip sinir bozucu fan sesi var.Ses sistemine bağlı olsada oda ufak sürekli sesi daha alışamadım.Birde kumandadan hangi tuşa basarsam basayım kendisini otomatik en parlak moda alıyor hemen fan sesi artıyor daha buna çözüm bulamadım.kumandadan gene super eco moduna geitrmen gerekiyor.



    Ledlerde birçok modele baktım tabi 2 bin tl civarında bir türlü manuel zoom ve odaklama bulamadım.yani tam netleştirmem zor olacağı için vazgeçtim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okidoki64

    İyi akşamlar ,

    Odam 3.5 metre uzunluğunda kare şeklinde bir tarafında camlar var ve camların karşısında oda kapısıvar camlı.oda kapısını askılık ve poster ile camını kapadım perdeyida camların önüne koydum açınca oda da ciddi kararma oluyor iyi oluyor izlerken.



    Sizin 1000 lümen ve full hd projeksiyonunuz harika ben alabileceğim bütçehme göre LG PH150G vardı 130 ansilümen bu bana biraz düşündürücü geldi çünkü bu modelide en parlakta kullanmayacağım orta ayarda nasıl kullanılır ne kadar odayı karartmak gerekir bilmiyorum.



    En parlakta acayip sinir bozucu fan sesi var.Ses sistemine bağlı olsada oda ufak sürekli sesi daha alışamadım.Birde kumandadan hangi tuşa basarsam basayım kendisini otomatik en parlak moda alıyor hemen fan sesi artıyor daha buna çözüm bulamadım.kumandadan gene super eco moduna geitrmen gerekiyor.



    Ledlerde birçok modele baktım tabi 2 bin tl civarında bir türlü manuel zoom ve odaklama bulamadım.yani tam netleştirmem zor olacağı için vazgeçtim.



    Odanız kare şeklinde dediğinize göre, 3.5 x 3.5 metre oluyor. O zaman perdeyi cama koymayın, cam olmayan duvara koyun ve sabit yapın.
    Böylece perdeyi indir kaldır yapmaktan kurtulursun.

    Hocam siz 130 lümenle sadece karanlıkta seyredebilirsiniz, yapacak bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Nisan 2018; 22:48:23 >




  • İşte bende bakıyorum genelde 500 lümenin altında



    cihazlar birde manuel optik zoom olmayınca vaz geçtim.



    Led orojeksiyon yerine dlp aldım pa503w aldım 3600 lümen en parlakta süper bir fan sesi var öyle böyle değil.İyimi ettim kötümü ettim hala bilmiyorum.



    Benim perde ile size sormak istediğim şu var perdeyi kullanmayınca kapatınız diye yazıyor tek sayfalık kullanım talimatında. Storlu perde sürekli açık kalsa ne gibi sıkıntısı olur?



    Birde bu kumaştan alıp tahtaya misal mdf zımba ile gerdirip zımbalasak.Nasıl olur.Birde kumaşa siyah elektrikçi bandı tam yapışabiliyormu?Bu perde hem gri hem cam tozlu karışımı bir perde sanırım.Beyazlarda aşırı parlama oluyormu?




    İçerideki daha büyük odaya yapma perde yapabilirim.Nasıl görünceği merak ediyorum numunesinden alıp denemeyi düşünüyorum.



    Siz konuyu açana kadar böyle bir kumaşın uygun fiyatlı satıldığından haberim bile yoktu.İncelemeniz ilaç gibi geldi teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okidoki64 -- 3 Nisan 2018; 23:25:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okidoki64

    İşte bende bakıyorum genelde 500 lümenin altında



    cihazlar birde manuel optik zoom olmayınca vaz geçtim.



    Led orojeksiyon yerine dlp aldım pa503w aldım 3600 lümen en parlakta süper bir fan sesi var öyle böyle değil.İyimi ettim kötümü ettim hala bilmiyorum.



    Benim perde ile size sormak istediğim şu var perdeyi kullanmayınca kapatınız diye yazıyor tek sayfalık kullanım talimatında. Storlu perde sürekli açık kalsa ne gibi sıkıntısı olur?



    Birde bu kumaştan alıp tahtaya misal mdf zımba ile gerdirip zımbalasak.Nasıl olur.Birde kumaşa siyah elektrikçi bandı tam yapışabiliyormu?Bu perde hem gri hem cam tozlu karışımı bir perde sanırım.Beyazlarda aşırı parlama oluyormu?




    İçerideki daha büyük odaya yapma perde yapabilirim.Nasıl görünceği merak ediyorum numunesinden alıp denemeyi düşünüyorum.



    Siz konuyu açana kadar böyle bir kumaşın uygun fiyatlı satıldığından haberim bile yoktu.İncelemeniz ilaç gibi geldi teşekkür ederim.

    hocam arkadaş zaten dediğiniz gibi gerdirip zımbalamış o şekilde
    gayet güzel fixed frame yapmış kendine fotolardada görünüyor.

    siyah elektrik bandı yerine amerikan tamir bantları var onların mat siyah olanından bulursanız hem daha elastiki hemde yapışkanı çok daha kuvvetlidir.
    elektrik bantı belli bir süre sonra atar.

    bendede 265*200 storlu perde var gamma screen mat beyaz hiç kapatmıyoru. kullanım kitapçığındada kapatın diye birşey yazdığını hatırlamıyorm.

    bende bu kumaşı açık alan için düşünüyorum yazın yazlıkta terasta izlemek için. bir örnek a4 getirticem deneme için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okidoki64

    İşte bende bakıyorum genelde 500 lümenin altında



    cihazlar birde manuel optik zoom olmayınca vaz geçtim.



    Led orojeksiyon yerine dlp aldım pa503w aldım 3600 lümen en parlakta süper bir fan sesi var öyle böyle değil.İyimi ettim kötümü ettim hala bilmiyorum.



    Benim perde ile size sormak istediğim şu var perdeyi kullanmayınca kapatınız diye yazıyor tek sayfalık kullanım talimatında. Storlu perde sürekli açık kalsa ne gibi sıkıntısı olur?



    Birde bu kumaştan alıp tahtaya misal mdf zımba ile gerdirip zımbalasak.Nasıl olur.Birde kumaşa siyah elektrikçi bandı tam yapışabiliyormu?Bu perde hem gri hem cam tozlu karışımı bir perde sanırım.Beyazlarda aşırı parlama oluyormu?




    İçerideki daha büyük odaya yapma perde yapabilirim.Nasıl görünceği merak ediyorum numunesinden alıp denemeyi düşünüyorum.



    Siz konuyu açana kadar böyle bir kumaşın uygun fiyatlı satıldığından haberim bile yoktu.İncelemeniz ilaç gibi geldi teşekkür ederim.

    Projeksiyon kullanıcılarının çoğu fan gürültüsü yüzünden eco mod da kullanıyor. Sinema ortamında en parlak modun gözü rahatsız etmekten başka bir faydası yok. Saat de 300 km yapan bir araba aldıysan 300 basmak zorunda değilsin. Yani için rahat olsun. Biz eco mod da gayet mutluyuz.

    2 yıl sabit bir şekilde storlu perde kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Zaten daha sonra storlu perdeyi kesip fixed frame perde yapmıştım.

    Siyah çerçeve yapmak için yapıştırılacak olan banttan bahsediyorsan, ya siyah bez bant, ya da tamir bantı kullanacaksınız.

    Ben teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Nisan 2018; 10:56:48 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.