Şimdi Ara

2018 arac satis islemleri ve ankaradaki noterler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam pazartesi gunu kismet olursa ankaraya arac almak icin gelecegim ankarada plaka basim yeri olan soforler cemiyetine yakin yogun olmayan bir noter oneriniz var midir? Anladigim kadariyla artik tescil belgelerini noterler veriyormus. Verilen plaka basim belgesiylede plakayi bastirdiktan sonra yola cikmakta yarar var sanirim. Keske plakalarida noterler basip verseymisti hepsi tek noktadan oyle muthis olurduki ama mumkun degil. Plakasiz aracla 250km yol yapmakta buyuk risk. Nasil cozebiliriz bu meseleyi 2018 yilinda ankaradan arac alanlar bilgilendirebilirse sevinirim. Bide farkli ilde farkli ilin plkasini soforler cemiyeti basabiliyormu o da ayri bir muamma yarina kadar yanit veren olmazsa bakalim yasayip gorecegiz bu yeni sistemin nasil oldugunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 1 Nisan 2018; 0:25:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bursa'dan gidip gebzeden araç aldım.



    Noter den ruhsatı aldıktan sonra değişim kağıdı ile plaka basımı yaptırdım. Öğlen 1.30 noterde işlemi hallettim. 2.30 da da plakayı alıp Bursa'ya yola çıktım.

    Plaka siz olmaz.

    Ceza yazıyoruz demişti polis.



    Aracı aldığım kişi de polisti.

    Mutlaka plaka bastırıp çıkın yola



    Plaka basınında farklı il plakası sıkıntı olmaz.

    Sadece kalın mı ince mı diye sordular o kadar. ona göre plaka fiyatı değişiyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de İstanbul a gelip araç aldım önce noter veriyor plakayı sandım ama yok :)
    Kısaca anlatayım;
    Notere gittik plaka değişecek ise eski plakaları söküp getiriyorsun orada imha ediyorlar yeni plakayı sistem rastgele veriyor dedi iyi dedik ama şansıma güzel bir plaka çıktı üç harfli :) neyse plaka basım belgesi veriyor en yakın plaka basım yerine(Şişli deki noter Rami plaka basıma gönderdi) o evrak ile gidiyorsun alıyorsun. (ben 3 saat bekledim :( )
    Ankara da ikamet ediyorum tam emin değilim ama Ankamall Avm yanındaki emniyetin oradan alıyorsun plakayı.Oraya yakın yerlerdeki noter lere bakabilirsin en yakın iskitler ya da ulus olabilir.
  • Cok tesekkur ederim bir bakalim ankamall civarina ya bu is cok sacma olmus en azindan trafigin plakayi bastirmak icin 1 hafta sure tanimasi lazim arac bu surede trafik tarafindan denetime takilirsa plaka basim veya yeni tescil belgesi gosterildiginde yola devam edebilirsiniz deyip gondermesi lazim bu nedir yaaa bilmedigimiz sehirde bi de soforlor cemiyeti arayip vakit kaybedecegiz saat 5i gecersede hapi yuttun. Sadece noterin yonlendirdigi plaka basim yerinemi gidebiliyoruz? Noter bulmada problem yok ankarada 5 yil yasadim az cok biliyorum yerlerini ama benim asil net olarak ogrenmek istedigim hangi noter tenha hangi plaka basim yeri en kisa surede veriyor sizin gibi 3 saat plaka basimi icin beklemem imkansiz saat 3e kadar donmem lazim. Cok sacma gercekten iyiki yetismis sizinkisi. Plakayi imha eden birimin kesinlikle noterler yerine plaka basim yeri olan soforler cemiyetinin olmasi gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 1 Nisan 2018; 1:5:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler kalin ince arasinda ne fark varmis siz nasil bastirdiniz? Ankarada arac alan veya satan kisiler tenha noterler ve plaka basim yerleri neresidir sizin yazdiginiz gibi noter islemimiz su kadar plaka basimimiz su kadar surede tamamlandi seklinde paylasabilirlerse cok memnun olurum. Hem bu baslik yeni sistemde yeni arac alacaklara hemde ankaradan arac alacaklara kaynak olmus olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 1 Nisan 2018; 1:20:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaklaşık 1 ay önce aracimi satarken izmitte noter eski plakaları aldı yeni plakaları 10 dakika sonra verdi alıcıya.

    Pazartesi istanbuldan araç alacağım bende kısmetse kafam karıştı il il değişiyor mu bu olay ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sienaumut

    Ben yaklaşık 1 ay önce aracimi satarken izmitte noter eski plakaları aldı yeni plakaları 10 dakika sonra verdi alıcıya.

    Pazartesi istanbuldan araç alacağım bende kısmetse kafam karıştı il il değişiyor mu bu olay ?

    Nasil yani benimde kafam karisti simdi il degisikligi olan yeni plakayi noter mi basip verdi izmitte? Bekledigim hizmet bu zaten eger oyleyse muthis ankarada bu hizmeti veren noter bulmak lazim :) Hocam emin misin oyle olduguna? Sen o sira araba gitti 1 ay arabasiz nasil duracam psikolojisiyle olayi kacirmis olmayasin :) noter belki sadece plaka basim belgesi vermis olabilir yeni fiziki plakayi gordunuzmu? Belkide aliciya sizin zaten ikametgaginiz izmitte plaka degismez deyip geri vermistir ayni plakalari. Sonucta plaka basimi zahmetli bir is oldukca buyuk bir makinayla yapiliyor ve sadece sofor cemiyetleri tarafindan basimi yapiliyor diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 1 Nisan 2018; 2:15:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teyzem ulusta noter ama hangisi bilmiyorum :) sakin oluyor ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle eminim üstad dediğim gibi oldu. Hatta alıcı arkadaş harf seçebiliyomuyuz dedi noterdeki arkadaş siradan veriyoruz dedi. Orada basıp verdi yeni plakayı.
    Belki aynı il plakası olduğu içindir bilmiyorum o kısmını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sienaumut -- 1 Nisan 2018; 12:36:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sienaumut S kullanıcısına yanıt
    Ayni il olunca plaka degistirilebiliyor mu artik eskiden il degismeyince plaka degisimi yapilamiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Benim önceki plakam 34 idi alan arkadaş 41 yapti hocam.

    Yarin 34 olan plakayi 41 e cevireceğim bakalım nasıl olacak? Plakayi notermi verecek yoksa farklı bir yeremi yönlendirecek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noter yönlendirme yapmıyor, sadece yakın plaka basım yerinin nerede olduğunu söyleyebilir. Noterin verdiği plaka belgesi ile türkiyenin her yerinden plakanızı bastırabilrisiniz.

    Ankaradan araç alacaklara rehber olması için yazıyorum, benim izlediğim yol ile kolayca satışı alabilirsiniz.

    Biz aracın expertizini garanti oto expertizinde yaptırdık aştiye mesafesi yaklaşık 5km. sabah 9 gibi olduğu için experde fazla beklemedik firmanın 200 tl exper ücreti vardı 150 TL'ye anlaştık, yaklaşık 45 dakikada da aracı çıkardılar, detaylıca aracın her yerine bakıyorlar, standart expertizlerin yaptığı iş yani. Bizle beraber başka bir araca daha expertiz yapılıyordu, şasesinde eğiklik olduğuna kadar söylediler, alıcı ile satıcı tartışıyorlardı. Bizim araçta çok şükür ki hata boya kusur çıkmadı, motoru yürüyeni düzgün çıktı.

    Experde işimiz bittikten sonra demirtepedeki 50. notere geçtik garanti oto expertize mesafesi 800 metre. Maltepe camisinin karşısında, caddeye aracı park edebilirsiniz, otobüs durağı olmadığı sürece ceza yazılmıyor. Noter oldukça boştu, hemen işleminiz başlar ve 5 dakika içinde de tamamlanır. Bizim işlemimiz biraz uzun sürdü çünkü aracın üzerinde kredi rehni vardı yaklaşık 2,5 saat rehnin kalkmasını bekledik. Aracın üzerinde ceza, vergi, rehin gibi bir durum yoksa çok kısa bir sürede işlem tamamlanıyor. Notere sabah 10'dan öğlen 13:30'a kadar toplasanız 5 kişi araç satışı için gelmemiştir.

    Noterde işimiz bitincede ankamall yakınındaki plaka basım yerine geçtik 50. notere mesafesi yine yaklaşık 5km. Yaklaşık 1 saat içinde plakayı basıp veriyorlar, ücreti 33 TL. Plaka basım yerine plakasız olarak araçlada gidebilirsiniz ancak polis çevirme riski olduğundan ters birine denk giderseniz aracı bağlayıp ceza yazabilir. Biz bu riske girmedik aracı noterin önünde bırakıp plaka basım yerine taksiyle geçtik. Gidiş-dönüş 40 TL yazıyor taksi.

    Plaka basım yerinin yanında iyi bir köfteci var plakanız hazırlanırken orada beklemek yerine bu köftercide aç karnınızı doyurup dinlenebilirsiniz :)

    Eğer satıcı iseniz araç alım satımında dikkat etmeniz gereken bir mevzu var. Bunuda bizim başımızdan geçtiği için burada belirteyim. Artık herkesin elinde telefonlar ve internet bankacılığı bulunduğu için genelde al verler nakit yerine bankalar aracılığıyla eft veya havale yapılarak gerçekleşiyor. Bizde satıcıya ekrandan göstererek araç bedelini geçtik. Ben tutar yüksek olduğu için bazen yarım saati bulabiliyor sıkıntı yok para muhakkak yatar para hesaptan düştü, gelen mesajıda satıcıya gösterdik. O da bu durumu kabullendi ve satışı verdi. Satıcıdan ayrıldık plaka basım yerine giderken banka bizi onay için aramış duymamışız. Satıcı telefon ediyor 45 dakika geçmesine rağmen para hesabına işlenmemiş. Bankayı aradık ve tekrar onay vermek zorunda kaldık. Siz siz olun kesinlikle paranızı hesabınıza geçmiş bir şekilde görmeden noterden satışı onaylamayın ve para muhakkak yatana kadar bekletin. Satıcı noterde parayı aldım dedi ve ben bankayı tekrar arayıp onay vermesem para benim hesabıma geri düşecekti ve satıcı kolay kolayda bir hak idda edemezdi. Dediğim gibi siz siz olun böyle bir işlemden uzak durun, bu şekilde dolandırmaya çalışanlar bile olabilir. Ya da alıcı bir anlık gaflete düşüp işlemi kendisinin gerçekleştirdiğini müşteri temsilcisine sesli olarak onaylamayabilir. Bazen bankalar bu şekilde internet şubesinden yapılan yüksek meblağalara tedbir koyabiliyor. Gelen mesajlarda ve bildirimlerde eft gerçekleşmiş olarak görünebilir ama son onayın sesli onay olduğunu belitmekte yarar var. En güzeli para hesapta ondan sonra satış, sonradan başınız ağrıyacağına bırkın gerekirse 2 saat sürsün.

    Eğer alıcı iseniz, kredi rehni olan araçlarda satıcının krediyi nakit olarak kapatacak durumu yoksa vekaletli satış yönetminden de uzak durmakta yarar var. Satıcı vekalet verse bile aracı başkasına satabilir veya istediği an vekaleti bozabilir. Kredi rehni olan araçlarda noterden yapacağınız hiç bir işlemin hükmü yoktur. Kredi borcunun olduğu bankalar bu çıkmazı, alıcı ile satıcı arasında köprü görevi yaparak kolaylıkla borç devri yöntemiyle çözmektedirler. Eğer kredi kapatma meblağsı çok yüksek değilse satıcıya güvenebilrisiniz. Fakat meblağ yüksek ise kredi borcunun olduğu banka ile görüşerek satışı güvenli bir şekilde almakta yarar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 3 Nisan 2018; 11:58:40 >




  • Merhaba bu eft nin karşı hesaba anında geçmemesi durumunu bizde yaşadık para bizim hesaptan çıktı dekontu oluştu fakat karşı tarafa bir türlü gitmiyor m.h yi aradığımda paranın hesabını geçtiği söyleniyor , aradan yarım saat geçtikten sonra banka arayıp onay alıyor , bu yöntem güvenlik için iyi birşey ama başına gelmeyen kimse bilmiyor , banka şube çalışanları bile bu işlemden bi haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihkelektrik kullanıcısına yanıt
    evet bazı bankalar yarım saat içinde onaysız işleyebiliyorken bazıları ise anında işliyor. bazı bankalar ise mh hizmetleri ile sesli onay almadan parayı yatırmıyor havuzda bekletiyor. para hesaba geçene kadar satışı bekletmek en doğrusudur.
  • Satıcı parayı hesabında görmeden imza atmamalı. Ben motosiklet sattım notere gitmeden alıcı transferi yaptı öyle gittik.
  • Bu dediğinizde alıcı için sakat, satıcı notere gitmeyebilir ya da kaçabilir. En güzeli işlemi noterde başlattıktan sonra eft yapmak.
  • Merhaba 7 Nisan 2018 itibariyle Ankara’daki noterden tescil edilen plakalar şu an hangi harfte bilenler yazabilirse sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk1903besiktas

    Bu dediğinizde alıcı için sakat, satıcı notere gitmeyebilir ya da kaçabilir. En güzeli işlemi noterde başlattıktan sonra eft yapmak.
    Öyle bir dünya yok. Satıcıya transfer yaparken Eft nin açıklama kısmına x plakalı x model aracın satın alımı için diye detaylı not düşerseniz bir halt yiyemez. Sözkonusu aracın devrini vermek zorunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama yinede en güzeli noterde evraklar hazırlanıp iş sadece imzalara kaldıgında hemen o an katibin önünde eft yi yapmak ve para satıcının hesabına düştüğü an imzaları atmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada MUTLAKA AMA MUTLAKA satıcının verdiği hesap numarasının birebir kendisine ait oldugunu kpntrol edin. Satıcı istese dahi başka bir eşinin dostunun hesabına havale yapmayın.



    İki gün sonra adam ben aracımın satışını verdim ama alıcı bana parayı ödemedi diye ortaya cıkarsa duman olursunuz. Hem mahkeme arabayı elinizden alır hemde paranız güme gider.Elinizdeki dekont hiçbişey ifade etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 6 Mayıs 2018; 12:54:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.