Şimdi Ara

Özel plaka maliyeti nedir? Bilgisi olan satan vs var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar 34 ENG ile başlayan özel plaka maliyeti nedir? Bilgisi olan var mı veya satan eden?



  • Bir websitesine göre:

    EAA-EZZ (01’den – 99’a kadar) MALTEPE ilçesine ayrılmış, Maltepe trafik tescile veya Gayrettepe trafiğe gidip bilgi alabilirsiniz.

    Gerçi son devir prosedür değişikliği ile noterlere devredildi bazı plaka işleri ama özel plaka hususunda bir değişiklik oldu mu bilmiyorum.

    Fiyat sabit değil, bağış yapıyorsunuz pazarlık usulü, tanıdık vs varsa fiyat düşer, yolunacak kaz görürlerse 10bin TL bile isterler.
    Gidip ağlamanız lazım.

    Veya ben parayı basarım diyorsanız hiç uğraşmaz muamelecilere hallettirirsiniz, bu işlerin takipçileri var yerinize her işi halledip plakanızı alıyorlar.
  • İkametinizin olduğu il-ilçeye göre harf grupları var. Bu harf gruplarından sizin istediğiniz harf grubu var ise trafik tescilde boş olanları görebiliyorsunuz.



    1. Önce trafik şubeye gidiyorsunuz. Plaka durumunu kontrol ediyorsunuz. Bağış miktarını öğreniyorsunuz.

    2. Bayiye gidip işlemleri başlatıyorsunuz. Proforma fatura örneğini alıp, polis memurunun size yapmanız gereken bağış miktarını vakıf hesabına yatırıp dekont alıyorsunuz.(açıklamaya plakayı yazdırabilirseniz daha iyi olur.

    3.Proforma fatura ve bağış dekontu ile tekrar trafik şubeye gidip şasi no ile plakayı eşleştirmelerini rica ediyorsunuz. Önceden görüştüğünüz ve bağış miktarını yatırdığınız için eşleştiriyorlar.

    4. Tekrar bayiye gidiyorsunuz. Araç ile ilgili işlemleri devam ettiriyorsunuz. Ödeme, kredi, sigorta, kasko vb. işlemler de bittikten sonra, bayinin çalıştığı notere bayi yetkilisi ile gidiyorsunuz. Noterde işleminizi yapan kişiye plaka eşleştirilmesi yapıldığını ifade ediyorsunuz. Şasi numarası girince sizin seçmiş olduğunuz plaka geliyor. Noterden ruhsatı alıp, plaka basımı ile evrağı alarak şoförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz. Plakayı alıp bayiye gidiyorsunuz. Plakalar takılıyor..

    5. Hayırlı olsun.

    (Noterden direkt otomatik plaka alırsanız bugüne kadar hiç kullanılmamış 3 harf 3 rakamlı plaka serileri tahsis edilmiş durumda ve sistem otomatik olarak sırada ne gelirse onu veriyor...)



    Ben yeni yaptım, bu şekilde oldu. Benim istediğim harf grubu ikametimin olduğu ilçede olduğu ve onlar için çok çok çok anlam ifade etmeyen (BND)(Ailede ki kişilerin isimlerinin baş harfleri) bir harf grubu olduğundan 200TL bağış ile hallettik. Aracı aldıktan sonra da bir paket lokum götürdüm. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, afiyet olsun dedim. Allah tekerini düz bastırsın, hayırlı olsun dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanX -- 2 Nisan 2018; 0:5:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum ben bugün fiyat aldım HMZ plaka için 7500 dediler.

    HMK 7500
    MHZ 4500

    HK için 2000 dediler 3lü harfler için daha çok alıyorlar yani.Alıncak bir tarafı kalmamış yani.

    Üstteki arkadaşta BND plaka istemiş 200 vermiş. Bana rastgele BND geldi. BND her halde para vermesede gelecekti yoksa 200 liraya hiçbir plaka vermiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza98 -- 15 Ağustos 2018; 0:11:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.