Şimdi Ara

80.000 Civarı Genç Arabası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alt konulara baktım, benzer soru bulamadım. 2 haftadır sürekli fikir değiştiriyorum, bir model arabaya odaklanamadım. Vakit ayırabilirseniz çok sevinirim, değerli yorumlarınızı bekliyorum.

    80bin lira civarı önerebileceğiniz araçlar nelerdir? Yaşım 24, tahmini 2-3 sene kullanırım. Zamanı gelince de evlilik amacıyla aracımı satarım. Hafta içi iş-ev arası 4km yol yapıyorum, haftasonu yaklaşık 250 km(çoğu şehir dışı) yapıyorum. Aylık ortalama 800 km yaptığımı, yılda 2-3 kere uzun yol yaptığımı (1 gidiş-geliş toplam 1200 km) düşünebiliriz.

    Tek yaşıyorum, o yüzden arka koltukları neredeyse hiç kullanmıyorum, arka diz mesafesi/ bagaj hacminin hiçbir önemi yok. Araba beni tatmin etsin yeter.

    Aradığım özellikler, malzemesi kaliteli olsun, gazlamayı seviyorum performansı iyi olsun(NFS ile büyüdük,konforu da fena olmasın takur tukur ve gürültülü gitmek istemiyorum yolda.

    Aklımdaki araçlar şu şekilde;

    1-BMW 2012-2013 1.16- 2008-2010 3.20 ( Dizel benzinli çok farketmez)
    2-Golf 2013-2015
    3-Leon FR 2015
    4-A3 2013
    4-Scirocco 2014 üzeri makyajlı( bulabilirsem)
    5-2008 TT(bütçemi artırırım bu makina için)
    6-RCZ


    Yaşadığım şehir Zonguldak, coğrafi özellik itibariyle çok engebeli, yokuş, bozuk yolları olan biryer. Şuanki aracım Hyundai Getz, tabiri caizze araba keçi gibi, çok seri çıkıyor yokuşları, sanki yokuş yukarı çıkmıyorum da yokuş aşağı iniyorum o kadar iyi motoru var fakat düz yolda, uzun yolda, engebeli yolda, virajlarda araç korkutuyor ben,güven vermiyor, konfor 0, takur tukur araba.

    Çok kabaca bir hesap yaptım, yanlışım varsa düzeltin. TT, RCZ gibi en çok yakan araçları ele alırsak; ortalama 12 lt yaksam, aylık yaklaşık 90 litre yakarım. 90*6= 540 TL benzin parası veririm.

    Diğer benzinlilerde 8 lt ortalama yapsam, 65 LT yakarım. 65*6=390 TL benzin parası,

    Dizel alırsam 6 lt ortalama ile, 50 lt yakarım, 5,4*50=270 TL

    Sonuç olarak en çok yakan araçla en az yakan araç arasında 270 TL gibi fark var aylık. Eğer sürüş olarak çok güzel hissettirecekse bu araçlar, aldığıma pişman olmayacaksam 270 TL farkı gözardı edebilirim.

    Başınızı şişirdim kusura bakmayın,3 yıllık birikimimi arabaya vereceğim, bu yüzden pişman olacağım bir seçim yapmak istemiyorum. Her konuda her türlü yoruma açığım, herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.

    Dipnot: Dış tasarımı tabiki önemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paladinho -- 28 Mart 2018; 0:16:0 >







  • Ben oyumu rcz'ye veriyorum. O fiyata sağlam TT olursa o ilk tercihim olur tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon alın ıfır sıkıntı binin tipide güzel.
  • Leon için kafami karıştıran okudugum olumsuz yorumlari özetleyeyim;



    Trim sesi. Şehrin yollarının bozuk olduğunu düşünürsek bu beni rahatsız edebilir. ( Ben bu arabaların hiçbirini kullanmadim, o yüzden trim sesi ne derece vardir bilmiyorum, belki de abartiyorlardir)



    bmw 1.16 vs leon fr karşılaştırmalarinda hep bmw'nin önerilmesi. Hatta birisi ' suanki gençlerin bmw kalitesini bilmeyip parasını seat leoana vermesini" eleştirmişti... İkisi de aynı fiyat, gerçekten kalite farkı var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin yerinizde olsam 40 bin liralık bir araba alıp geriye kalan 40 bin lira ile de katılımlı altın hesabı açtırırım. Ayda bir depo benzin param çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ben sana Honda Civic 2015 i öneriyorum. Lpg li alacaksın ki ucuz ucuz gezeceksin. Civic tam genç işi. Az yakar iyi kaçar, dış tasarımı efsane. Satarken kar yaparsın hemen alıcı bulursun. Pişman olmazsın emin ol, biraz konfor bakımından ses olabilir onu da yumuşak lastik ile çözebilirsin. Bir dene etrafında varsa bir bin gez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla al benden de o kadar. Benim bütçe 90 bin tl.
    Aynı bu şekilde arayışa başladım şuan dizele yöneldim gibi. Hatta 2017 sıfır güzel bir araç bulabilirsem beni tatmin edecek ona yönelicem.
    Leon fr istiyordum, hiç kullanmadım trim sesi korkutuyor beni de. Golf 7 1.4 de olabilir. Ama piyasa malum.
    Leon kağıt üzerinde en mantıklısı gibi duruyor ama tereddütlerim var.
  • rcz sahibiyim, merak ettiklerini sorabilirsin
  • Leon- golf 2 sinden birini al gec; zonguldak yollarını bilmiyorum sirocco yere yakn aractır. Bu basta saydıgım aracları hemen elden de çıkartırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ereğlide fiyatı uygun , temiz bir kırmızı Scirocco alıyorum. yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
  • Biri çok güzel yazmış .d

    40 araba al 40 lirayı faize at diye gayet mantıklı aslında parayı başka biyerde değerlendiririz dersen 40 liraya al bi punto polo vs 40 lirayida başka bi iste kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalite, prestij,konfor için :a3

    Kalite,konfor,göreceli prestij :golf

    Prestij,sürüş zevki,göreceli konfor :1 serisi

    Prestij,sürüş kalitesi,konfor üstü :v40

    Herkesin almadığı 170 lik guiletta ve japon audisi mazda 3 ( işçilik anlamında) bunlarda üzmez sadece biraz ses alır içeri..

    Leon u eklersen bu listeye astrayı da eklemelisin. Astra k leondan iyi yol tutuş ve yakın performansa sahip ikisininde dezavantajı trim sesi..bir golf ile leon aynı kaliteye sahip değil. Motor-şanzıman aynı olabilir.

    Benim tercihim yakıt önemli değilse v40,a3,1 serisi olurdu.

    Tüm bu araçları ya kiraladım yada bir tanıdığımda görüp çaldım herşeyi sorabilirsin hocam:) premium ve normal c segmentini hatip ettim
    Edit: rcz, scirocco gibi üretimi bitmiş kullanıcı kitlesi sıkıntılı araçları düşünmezdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logan1990 -- 1 Nisan 2018; 16:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.