Şimdi Ara

Biri bana açıklasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda çok saçma sapan konuşan olduğu kadar belli bilgi birikimi tecrübesi olan insanlarda var,konuyu onlara soru sormak için açtım

    Dünyada 8 milyardan fazla insan var.Her canlı soyunu devam ettirmek için yaşar kedi köpek insan dahil.sorularım şunlar
    1 Dini sebepleri kenara bırakırsak insanlar ne amaçla yaşıyor ? Çoğalmamız artık zarar çoğu gelişmiş toplum farkında doğayı ve diğer türleri yok ediyoruz eninde sonunda dünyayı yok edeceğiz.
    2 Şuan hala çocuk yapanlar ne amaçla yapıyor ileride bana bakar diye mi ,toplum baskı ve dayatmalarından dolayı mı yoksa dünyayı değiştirebilecek bir çocuk yetiştirebileceklerinden(ki bence avukat doktor işçi vs. olup düzenin bi parçası olan milyonlarca insandan birisi olacaklar) dolayı mı ?
    3 dine inanmayan birisinin yaşaması ne derece mantıklı ? Dünyada amaçsızca yaşamak yerine intihar etmek daha mantıklı değil mi ? Bu konuda ateistlerin belli argümanları var fakat açıkcası bir kişinin ölmesi dünyada fark yaratmaz yaratsada kısa süreli olur.

    Soruları pek anlatamadım gibi geliyor bana açık olmaya çalıştım başaramadıysam kusura bakmayın.genel açıklanmasını beklediğim soru insanın yaşama amacı nedir ? (Din ve evrim dışında cevap verebilen olursa sevinirim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Din ve evrim disinda nasil bir yanit bekliyorsun anlamadim ama.

    Cevap1) insan da diger tum hayvanlar gibi soyunu devam ettirmek icin yasar. Bu senin genlerine kodlanmistir. Dunyada sularin yuzeyi dahil insanin olmadigi yer kalmasa bile bu güdün üremeni saglar.



    Cevap2) Bence ilerde bakarkar diye bir de bebeklikteki sirinlikleri icin yapiyorlar. Ama en buyuk sdpebep yine gen ve hormonlar. Her canli uremek icin yasar demistik, iste neslini bir sonrakine aktarma istegi sonucu cocuk istenir. Tabi insanlar genelde boyle hissettikleri i bilmezler cunku bu oyle gozlemlenebilecek bir durum degil.



    3) Bu soruya cevap vermek sacma olur cunku kisiden kisiye degisebilecek bir durum. Cok insan da zaten bu konuda kararsiz. Kendim icin soyleyecek olursam arkadaki kisilerin cok uzulecek olmasi beni alikoyuyor ama sonra da ben oldukten sonra bundan pismanlik duyamayacagim ya da o kisileri uzulduklerini bilemeyecegimi bildigim icin mantikli da geliyor. Bir yandan da su var,zaten hayat cok kisa. Yani ister istemez oek bi sure yasayamiyorsun. Gencken yasamak belki mantikli ama yaslaninca yasamak pek de mantikli gozukmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1= insanlar bir hiç ugruna yaşıyor. Hepsi menfaat ugruna yaşıyor. Kör kütük inanarak yaşıyor.parazit yaşayıp ,bir şeyler elde etmek için yaşıyor. Ama amaci bir şeyler kazandirmak olan insanlarda vardır. Hayatlarını baskalarinin ugruna feda etmekten geri durmayan bir yaşam amaclarida vardır.

    Ben çokta artık keyfime bakmak,okulumu bitirmek,idealerimi gerçekleştirmek için yaşıyorum.

    2) annemin evlendikten 8 sene cocugu olmadi diye az mı şiddet gördüğünü anlatırdı bana,az mı kaynanasi tarafindan sözlü şiddete maruz kalmadığını anlatirdi,az mı insanların ona insan degilmiş gözü ile baktigini anlatırdı. Cocuk yapmak veya yapmamak neden başkasini ilgilendirir. Bu kadar gaddar,sağlıksız, mutsuz bir dünyaya neden başına bela alacak bir cocuk yapmak istersin. Yani evet cocuk yapmak isteyenleri de anlarim.çünkü bir evin süsüdür ,gelecekleridir. Yani sırf bana büyüdüğünde baksın demek için 10 cocuk yapıyorsa kusura bakmasın ama gerizekkalıliktır. Ya BAKMASA...

    3)ateistler neden intihar etsin anlamadim.hocam her insanin yaşama hakkı vardır. Bir ateist dünyayı degistirebilirken neden intihar etsin. Ama zaten müslümanlar inanmalarina ragmen kendi topuguna sıktı. Yani zaten öldükten sonra cogu şey geride kalacak. Yani anne karnında neysen işte öldüğünde o kişisin.gelecekte ne yaşadığını bilmiyorsun ya ölünce geçmişini bilmeyecen. Yani bir ateist kendini öldürse onun açısından cok şey degişmeyecek. Zaten karanlıga gömulecegini bildiginden korkmayacaktir. Ama ısık varsa
    Sicti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brohakkındırxd -- 27 Mart 2018; 1:20:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NoNickMan kullanıcısına yanıt
    Din açısından öteki taraf için yaşıyorum diyenler oluyor,evrim açısından da her canlı yaşamak ve çoğalmak için yaşar diye kısa cevaplar verilebileceğini biliyorum bu yüzden bunlar hariç insan neden yaşar hiç fikrim yok.sanırım buna zaten mantıklı bi açıklama yok

    Teşekkürler yanıtlarınız için 3.sü için sizle aşağı yukarı aynı görüşteyim zamanla unutur herkes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.