Şimdi Ara

Tadilat sonrası Sonbahar'la birlikte gelen dayanılmaz koku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Evimi aldıktan sonra Yaz mevsiminde baştan aşağı zevkime göre yaptırdım, su ve gaz tesisatını yeniledim. Apartman çok eski, borular şimdi kullanılan plastiklerden değil. Mutfaktaki büyük gider borusunu diğer daireleri de etkileyeceğinden değiştiremedim ve evin tadilatı bittikten sonra sonbaharla birlikte her rüzgarlı ve yağmurlu havada eve kaynağı mutfaktan gelen lağım kokusu doluyor. Yaklaşık 1 senedir bunu çözemedim artık eve misafir çağırmaya utanıyorum. Eve hangi ustayı getirsem boruları kontrol ediyor, giderlerde sifon ve koku önleyen aparatlar takmış olmama rağmen gelen kokunun tam nedenini çözemiyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla koku değiştiremediğim eski ana gider borusundan geliyor. Sorum şu: bu borular yarısı duvar kenarına gömülmüş ve üzeri boyanmış halde koku kaçırır mı? Ne önerirsiniz? Mutfağı fayansları söktürüp müdahale mi etmem gerekir yoksa dışarda ters rüzgar esen yeri bi şekilde bulmanın ve müdahale etmenin yolu var mıdır? Bu konularda çok bilgisizim yardımınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.







  • çözüm bulabildiniz mi hocam?Genelde bu tarz sorunlar ana gider ağzında klape olmamasından dolayı her rüzgarlı havada koku tepmesinden kaynaklı oluyor.



    Ana gider ağzına yada sizin tesisat içersinde bir yere klape koyma şansınız varsa klape çözüm olabilir.



    Şayet yok ise duşa kabin gideri dahil lavabolara es miktarını arttırmalısınız.Yani borular içinde kalan suyun miktarını arttırın hocam.



    Bulaşık çamaşır makinası giderlerine mutlaka takoz çonta koyun ki boru arasından koku sızması olmasın.



    Giderken geldiği ne emin değilseniz havalandırmadan vs. bile gelebilir.Bazen bu tarz evde istenmeyen kokuların kaynağı kirlenen halılar perde ler koltuklar bile olabilir hocam.Gözle bakıldığında temiz gözükseler bile sorun olabiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla artık havalar ısındı koku da kesildi. Eylül Ekim gibi boruların etrafındaki fayansları filan kırdırıp boruya çekomastik filan çekicem galiba. dediklerinizin hepsi zaten yapılı evde.. koku fayansın arkasında gömülü borudan geliyor
  • Deneyimlerinizi paylaşırsanız burada istifade etmiş oluruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstadım lavabo giderlerindeki boruya kaliteli bir gider sistemi al, alamıyorsan boruya içinde sus tutacak kadar s ver bölece hava geri tepmez su onu kapatır. Çek valf de koya bilirsin sisteme çok basit işlemler tesisatçı bile gerektirmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.