Şimdi Ara

Komşu sorunu, yazılı tehdit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir karşı komşu ile sorunluyuz. Geceleri sabaha kadar kapıları, çekmeceleri çarpma ve yüksek sesle konuşma şeklinde gürültü yapıyorlar. Bu derinden gelen hafif bir gürültü değil, özellikle mutfakları yatak odasına bitişik olduğundan her çekmece dolap kapısı vurduklarında uykudan zıplıyoruz. Sanki odanın içinde bağırıyorlar. Ayrıca sokak kapısını da gün boyunca son hızla çarparak kapatıyorlar ve tüm apartman bu durumdan şikayetçi. Tabi en üst katta oturduğumuzdan apartmandakiler gece maruz kaldığımız gürültüyü duymuyorlar. Alt katında da akrabası var sesini çıkarmıyor. Bir kaç kez kapılarına gidip ricada bulundum. Tamam dediler, bir süre rahat ettik sonra yavaş yavaş yine başladılar. Bir kere de kapıya not bıraktım belki yazılı verirsem anlarlar diye ama çok etkili olmadı. Sonunda duvara vurmaya başladım, önce sallamadılar. Sonra iki hafta önce hafta içi gecenin 3'ünde bağıra bağıra mutfakta sohbet ve son hız kapıları çarpma durumu olunca sonunda delirdim ve duvarı indirip bağırarak susturdum. Yine kibar insanım küfür etmedim. Ses kesildi. Bunların 22-23 yaşlarında sorunlu bir kızları var, annesini babasını abilerini azarlayıp sıradan geçiren bir tip. Herhalde bağırmam içine dert olmuş bunun. Cumartesi geceleri mutfakta telefonunu özellikle bırakıyor. Alarmını da sabah 6'ya kuruyor. Alarm başlıyor Pazar sabahı 6'da çalmaya, yatak odaları evin öbür tarafında olduğundan kimse duyup kalkmıyor. O alarm tam 1 saat çalıyor. Tabi bende uyku falan kalmıyor. Pazar sabahı 6'da ayağa dikiliyorum. Geçen hafta oldu, hadi neyse dedik. Bu hafta da olunca iyice emin oldum uyuzluğuna bilinçli yaptığına. Çünkü uyanan yok evde, sadece alarm çalıp duruyor. Sabah 6'da kapılarını çalıp uyandırmamak için kapıya not yazdım ve mutfaklarına bıraktıkları telefonun hiç susmadan çaldığını, bir daha olmamasını rica ettiğimi yazdım. Cevap yazmış, kulağımı evlerinden çekmemi (bayılıyoruz çünkü ailecek çirkin cırtlak sesine, dan dun gürültüsüne, her gece dinlemeden yapamıyorum), evlerinde istediklerini istedikleri saatte yapabilecekleri, telefonunu nereye koyacağına veya alarmını istediği yerde istediği zamanda çalmasına karışamayacağımı yazmış. Bir de tehdit etmiş, bir daha not bırakır, kapılarına gelir veya herhangi bir şekilde gürültüden şikayet edersem yapacaklarını görürmüşüm. Bu gece de iyice abarttılar, inadına evi yıkıyorlar resmen.

    Soru, şimdi elimde bu tehdit mektubuyla savcılığa başvurursam ne olur? Dikkate alınır mı?
    Bu elemanlar yazın oğlan evlenecek diye üst kata kaçak kat çıktılar ve apartman planında olmayan ikinci bir daire yaptılar. Hatta yaparken bizim eve de zarar verip zararı düzeltmediler. Hafif zarar diye üstünde durmadık, anlayışlı olmaya çalıştık. Pislikse pislik, bunu belediyeye şikayet etsem ne olur? Apartman yönetimine cezai bir durum olur mu? Yöneticiyle aram iyi çünkü, onları etkileyecek bir durum olsun istemem.
    Gece gürültüsünün nereye şikayet edilip nasıl tespit yaptırılacağını hiç anlamadım. Kimi polis diyor, kimi polis gelmiyor diyor, zabıtanın zaten gecenin 3'ünde görevde ne işi var.

    İyice hırslandım. Ne yapayım bunlara?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 19 Mart 2018; 1:22:20 >







  • Merhabalar. Geçmiş olsun. Ayrıntılı yazmışsınız.

    Gürültünün kasıtlı olduğu kanaati ağır basıyor.

    Ceza kanunu bakımından "Kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçu ve tehdit suçu bağlamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

    İdari yaptırım anlamanda gürültü ölçümünü bazı belediyeler kendisi yapıyor, bazılarında yetki devri yok çevre ve şehircilik il müdürlüğü yetkili. Siz BİMER vb. yollardan başvurursanız onlar yönlendirir. Israrcı olursanız belki işxler daha hızı yürür.

    Kaçak kat iddiası da ciddi bir suçlama. BElediyeye başvurduğunuzda kesinlikle sonuç alırsınız. Sonuç alamazsanız Kamu DEnetçiliği KUrumuna BElediyeyi şikayet edebilirsiniz. Yİne imara aykırılık suç olduğu için suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Oluşan zarar için ayrıca tazmine yönelik dava açabilirsiniz.

    Tüm bunlarla birlikte malikler binayı korumakla ve birbirlerinin haklarını çiğnememekle mükelleftir. Bu kapsamda ispat konusunda sorun yaşamazsanız Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında benim hakkımı çekilmez hale gelecek derecede ihlal etti gerekçesi ile komşunuzun dairesinin mülkiyet hakkının kendinize devredilmesini mahkemeden isteyebilirsiniz.

    İhbar ve şikayet aşamasını kendiniz takip edebilirsiniz. Sonraki aşamalar için bir avukattan yardım almanızı öneririm.




  • onurordek O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, maalesef artık daha da kasıtlı şekilde gürültü yapıyorlar. Dün gece saat 2'de son kuvvet kapı kapamalarından yer sallanıyordu. Diğer daireler de kapı vurma gürültüsünden şikayetçi ancak tek uyaran biziz, o yüzen öfkelerini biz üstümüze çekiyoruz. Sanıyorlar ki biz aşırı hassas davranıyoruz, gece yaptıkları gürültünün farkında değiller. Diğer dairelerden imza toplayabileceğimizi sanmıyoruz çünkü toprak sahibi olduklarından apartmanın yarısı akrabası, imza vermeyeceklerdir. Alt katlardan da gürültü oraya fazla gitmediği için imza almamız zor. Ancak tespit ettirerek ceza kestirebiliriz gibime geliyor. Bu nedenle tavsiyenize uyarak Bimer'e başvuracağım. Ayrıca üstteki kaçak katlarını ortadan kaldırtabiliriz gibi görünüyor. Bunu yaparken diğer dairelerden onay almadılar, hatta biz de apartman toplantısında bu konuyu tartışma çıkınca öğrendik. Bize soran olmadı. Doğrudan tadilata başladılar, gece de tadilata devam etmekten çekinmediler. O zaman da kapılarına gitmek zorunda kalmıştık, neyse ki o zaman gece tadilatını kesmişlerdi. Maalesef gece 2'de çivi çakacak kadar apartman hayatından bihaber insanlarla komşu olmuşuz, o da bizim şanssızlığımız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.