Şimdi Ara

Bitcoin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
1
Favori
17.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalypse -- 4 Eylül 2021; 17:48:40 >



  • Karşılığında altından sonrasını okumadım. Bretton woods sisteminden sonra hangi ülke altına endeksli para basıyor Allah aşkına. Herkes parasını dolara göre basıyor paranın karşılığı para. Bitcoin bunu kökünden yıkmayı planlıyor he bu bitcoine nasip olur olmaz bilinmez ama şunu bilin ki kölesi olduğunuz sistem S.O.S veriyor. Siz elinizdeki paranın altın karşılığı olduğunu düşünerek mutlu olun
  • Kim Urugay'a kaçacak? Merkezsiz kelimesini anlamak bu kadar zor olmamalı.
  • bitcoin i eleştirin tamam ama ne olduğunu anlayında öyle eleştirin.
  • Akıl tutulması yaşıyorum şu an, btc gibi yüksek zeka gerektiren bir şeyi icat edenle tosun ve ekibini bir tutmak,
  • ponzi ile alakalı değil benim bildiğim bitcoin. anca banka gibi paraları toplar sonra kaçar öyle olabilir. ama ortada kazanç veya zarar yok bildiğim kadarı ile. sadece farklı bir para birimi olarak geçiyor şu anda.
  • çiftlikbank denmez de küresel aptallık denebilir.
    merkezsiz hacı D:D:D:D:D:D: fed karsızlıksız para basıyor yeni dünya düzeni :DD:D:D:D:D:D:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 18 Mart 2018; 18:55:16 >
  • Çiftlik bankta paralarını kaptıranlarda gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiftlik bank ineklerine bitcoin anlatılmaz,onlar artık her şeyi ponzi görüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih KARAHAN -- 18 Mart 2018; 19:21:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciftlik bank inekleri artik hayati sorgulamaya baslamis
  • Çiftlikbank ödemeleri bitcoin sayesinde yapıyordu ama
  • Bir yanda kriptopara, blockchain teknolojisi diğer yanda ponzi dolandırıcılığı. Bu ikisinin eşit olduğunu iddia eden doktora görünsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 18 Mart 2018; 19:38:40 >
  • Ne bitcoini sevebildim ne de ciftlikbankı.



    fiyatı anormal oynayan şeylerden uzak durmak lazım. 18000 dolar nerede 6450 dolar nerede...

    Kızdıgım tek şey ise insanların güvenleriyle,emekleriyle oynayan gözünün yaşına,coluk cocugunun rızkına bakmayan sistem!
  • Bitcoin bugün yüksek ama elbette yarın değer kaybedebilir belki kullanımı da bitebilir. Ama Çiftlikbank ile bir tutmak nedir.
  • bitcoinin amaci bu degil zaten bende alacam btcleri ama dollar karsisinda makul seviyeye gelmesini bekliyorum soyle 1 dolar 1btc olsa guzel olur sonrasinda bank kulanmayi birakirim btc cuzdani kulanirim
  • bitcoin=altın


    İnsanlık için ortak para birimi nasıl altın ise bitcoin de sanal para birimi olarak altındır. hatta daha fazlası!

    Para transferlerinseki komisyonların uçuk olması sürecin günleri&haftaları bulması gibi sistemsel sorunlara karşı kısaca bankacılık terörüne karşı bir tepki olarak başladı. Para konusunda resmen bir çağ başlattı yüzlerce altcoin farklı sistem ve hedeflerle projeler kurdu. Devletler ne kadar karşı olsa da bir gün bu parayı denetim ile kabul etmek zorunda kalacaktır.

    Bitcoin dediğiniz şey çiftlikbank gibi ponzi sistemi değildir! blockchain mantığını öğrenip öyle gelip konuşun! Altın dedik ya bu coin de yıllardır madenciliği yapılıyor yüzbinlerce makina ile elektrik ve emek harcanıp çıkarıldı milyonlarca kullınıcısı var. Sizce bu değerde bir sistem yok olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfmd -- 18 Mart 2018; 20:5:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu bitcoin in mantığını anlatın da anlayalım biz de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortaya yazayım içinden kim ne alırsa alsın...

    Para nedir ? Para "Senet" tir. Devletin onun karşılığını altın olarak ödeyeceğinin taahüdü. Yani para dediğin şeyin maddi bir karşılığı vardır. Olmalıdır da. Kubilay Han tarafından tamamen kullanıma sokulduğundan beri , devletler hazinelerindeki altın karşılığı halka kağıt para dağıtmaya başladı. İlk kağıt paralar da zaten senet şeklindedir ve üzerinde "karşılığının devlet hazinesinde altın olarak ödeneceği" ibaresi vardır. Dünya üzerinde bütün devletler buna uyar , hazinelerindeki altın kadar para basarlar. Ha uymazlarsa ne olur ? Paraları değersizleşir , "enflasyon" olur. 1 birim paraya aldığın şeyi 10 birim paraya almaya başlarsın. Bunun dünya üzerinde tek istisnası A.B.D dir. Amerika hazinesindeki altından daha fazla (yani karşılıksız) para basacağını ilk söylediğinde ilk karşı çıkan ve reddeden İngilizler oldu. Ve aralarında (kelimesi kelimesine aynı olmasa da) şu konuşma geçti. "Bastığınız paranın karşılığı ve garantisi yok. Kabul etmiyoruz"..."Üzerinde merkez bankasının , yani Amerikan devletinin imzası var. Ödeme garantisi bu imza"..."öyle saçma şeymi olur. Bastığınız paranın altın olarak karşılığı yok. Kabul etmiyoruz"..."Öylemi ?"..."Öyle". Bundan sonra ise Amerika elindeki bütün sterlini İngiliz merkez bankasına götürüp altınları aldı , taa ki hazinede altın kalmayana kadar. İşte "Karşılıksız amerikan doları" nın kabulü bu şekilde oldu. Ama maddi olarak karşılığı olmasada , doların karşılığı dedikleri gibi Amerikan devletinin verdiği güvence oldu. Hangi iktidar gelirse gelsin doların arkasında durduğunu gösterdi. İşte bu güven sayesinde uluslar arası ticarette dolar kullanılıyor.

    Soru 1) Bitcoin in maddi karşılığı (altın) varmı ?
    Soru 2) Bitcoin in arkasında devlet güvencesi varmı ? (devlet ; derken papua yeni gine gibi bir devletten değil de Amerika gibi bir devletten bahsettiğimizi söylemeye gerek yok sanırım)

    Bu arada meta ve hizmet olarak karşılığı olmayan hertürlü parasal ilişki "Saadet zinciri" dir.




  • Bitcoinin çok önemli bir miktarı belli başlı kişilerin elinde, ister istemez onların eline baktığınızı da hatırlatmak lazım. Ayrıca btc de içeri yeni para girdiği sürece, spekülatif olarak değerleniyor. Yatırımcısı dikkatli olsun. Bende de var ama ana paramı çekeli çok oluyor.
  • Alakası yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.