Şimdi Ara

TP-Link Ag genisletici kurulum sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
25.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    A101 de satılan 50 liralık Mercusys MW300RE ag genişleticiden almıştım.
    Aşağıdaki link teknik desteğin yolladığı resmi ürün kurulum videosudur.https://www.youtube.com/watch?v=ZpdkOn5cG6g
    Bu linkteki her şeyi harfiyen doğru şekilde yerine getirdiğim halde,bağlantı başarıyla kurulsa da internet erişimi yok hatası almaktayım.Ürünü servise yolladım ve hiçbir problem yok diye geri gonderdiler.Ping testi falan yapmışlar sorun yokmuş.Modem alt kattaki dükkana ait ve şifre bende de var ortak kullanıyoruz.sinyali yükseltme maksatlı aldım zaten ürünü.
    Aşağıdaki linklerde sorunumla ilgili resimler paylaştım.Erişim sağlamak istediğim ağın ismi FB. bağlanıldı diyor fakat tarayıcılardan sayfalara girmeye kalktığımda sinyal çok yükselse de internet erişimi yok diye uyarı alıyorum.

    Bu linkte ürünün sorunsuz kurulduğunu ve kablosuz ağa bağlandığını görüyorsunuz
    https://i.hizliresim.com/EPBL49.jpg

    Bu linkte de faydalı olabileceğine inandığım yerleri işaretleyerek size belirtmek istedim.Nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar?
    https://i.hizliresim.com/jyaMGG.jpg



  • s_avdacx Merhaba,

    Öncelikle belirtmek isteriz ki; Bir modeme herhangi bir cihaz (bilgisayar, tablet veya telefon gibi) ile bağlandığınızda mesafeye göre hız kayıpları yaşanabilmektedir. Modem ile ağa bağlanan cihazlar arasına bir tekrarlayıcı girdiğinde hız kayıpları daha da artabilir. Hem modem ile tekrarlayıcı arasında ki mesafe hem de tekralayıcı ile bağlanan cihazlar arasında ki mesafeye de bağlı olarak kayıp oranı değişebilmektedir. Bu oran genellikle %20-%30 civarında olmaktadır.Bu kayıp oranı ile ana modeme bağlı kullanıcı trafiğine göre kesintiler yaşanabilmektedir. Cihaz kurulumunu gerçekleştirirken cihazdan daha stabil bir performans almak için cihazı modem kablosuz frekansının en az üç çubuk gören bir yere konumlandırmanızı ve ana modemin kablosuz frekansını sabit bir aralığa (6 veya 11) çekip tekrar denemenizi öneririz. Belirtilen talimatları uygulayıp tekrar denemenizi rica ederiz.
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    TP link bey cevap için teşekkürler

    Fakat dediğiniz gibi cihazı kablosuz frekansının en az 3 diş görebilceği bir yere takıyorum. Ayrıca evin her odasında denedim.Bence sorun bunla alakalı değil. Çünkü elimdeki cihaz az sinyal aldığım kablosuz seviyesini mükemmel düzeye cıkarıyor.Ama hiç bir şekilde interneti kullanamıyorum.Bir kere bile bir sayfayı gorunteleyemedim. Resimlerde de gordugunuz uzere sinyal yüksek, bağlantı başarılı ama internet erişimi yok yazıyor. Akıllı telefonla da denedim.Cihazı taktıktan ve kurduktan sonra wifi sinyali en yüksege cıkıyor ama hiç bi sayfa yada uygulama calistiramiyorum. bu ürünün uyumlu olmadığı modem türleri mi var acaba
  • s_avdacx S kullanıcısına yanıt
    s_avdacx Merhaba,

    Uyumsuzluk porblemleri ile ilgili testlerimiz hala devam etmekte. Bu güne kadar 2 marka(Airties,Tılgın) ile uyumsuzluk sorunu gözlemlemiş bulunmaktayız. Bu uyumsuzluğun TP-Link ürünleriyle ilgisinin olmadığını belirtmek isteriz. Uyumsuzluğun nedeni üretici firmanın modemlerin de koymuş olduğu sınırlı özelliklere dayanmaktadır. Bu soruna dair Airties cihazların kablosuz şifreleme türünü WEP olarak ayarlayıp tekrar denemenizi öneririz. Konu hakkında daha fazla detay ve bilgi için support.tr@tp-link.com adresine yazabilirsiniz.
  • Aynı sorun bende de var kurulum gerceklesiyor bağlantı yok.siz nasıl çözdünüz bu sorunu?ya da bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_avdacx nasıl çözdünüz problemi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ip atamasını yokla ve hatta statik ip ata ben şahsen wisp ( client mode ) olarak denemenizi tavsiye ederim...
  • Ya kusura bakmayın çok anlamıyorum modeme mi statik ip atıcam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sytszn07 S kullanıcısına yanıt
    ağ genişleticiye sabit ip ayarla...
  • öncelikle merabalar bende bu üründen aldım ama ne yaptıysam modeme bağlayamadım bi kişi bana yardım edebilirmi
  • mercusys DHCP kapalı mı açıksa kapat... bu nedenle bağlansada internet olmuyor... modemde ona atanan ip ne başka cihazada vermiş mi bak...+ router client ( wisp ) olarak kullan daha performanslı... kendi wifi ağı ( mercusys ) ağı daha güçlüdür...
  • sytszn07 S kullanıcısına yanıt

    Bende aynı sorunu yaşıyorum, bağlantı full ama internet yok yazıyor. bir çok yol denedim olmadı

  • arkadaşlar , 6 aydır değişik yöntemler denedim ancak bir türlü mercusys re' yi aktif kullanamadım. Yokmu bunun çözümü, yoksa atıp firmaya lanetmi okuyalım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.