Şimdi Ara

AYT KAZIK OLACAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkes AYT'de 80 soru 180 dakika olduğundan netlerin çok yüksek olacağını yığılma olacağını düşünüyor. TÖDER, Özdebir gibi kolay denemeler havalarda uçuşuyor. ÖSYM'de akademisyenler, kafası çalışan insanlar da var. Öğrencilerin % 90'ının sadece kendi alanını çözeceğini biliyorlar. Bu yüzden bu sürenin hakkını verecek sorular elbet sorulacaktır. Zaten az soru sorulacağı için sorulan sorular daha zor en azından kaliteli olacaktır. Düşünün ki LYS Matematiğin olayı soru başına 1.5 dakika düşmesiydi buna rağmen 2013, 2017 gibi çok kaliteli sınavlar oldu. Şimdi zaman açısından elleri çok rahat. Fen dersleri de aynı şekilde. 80 soruda yaklaşık 20 tane çok çok kaliteli soru göreceğimizi düşünüyorum.
    Önceden forumdaki herkes fizikte Fem, Final gibi yayınların artık iş görmediğini Nihat Bilgin, Bilgi Sarmal gibi yayınların çözülmesi gerektiğini söylüyordu ve haklılardı da. Ama ben AYT'de gelecek fizik sorularının Nihat Bilgin gibi garip sorulardan geleceğini hiç sanmıyorum. 5 tane modern fizik geleceğini falan düşünmüyorum. Ağır mekanik, ağır manyetizma sorulacak gibi geliyor. Adı üzerinde ALAN yeterlilik testi. Tutup da gökdelenin ağırlık merkezinin kütle merkezinin neresi olduğunu sormazlar. Tamam sözel soru çözün ama açın Karaağaç'a, Fem'in son testlerine bi bakın. Biyoloji'de eski tarz deney sorularına bir bakın. Matematik'te Apotemi'nin maraton testlerini hatim edin. Karekök LYS Geometri'de çözülmemiş soru bırakmayın. "Ben TÖDER'de 77 Net yaptım yuppii" diye ortalıkta dolanmayın. Adamlar bir dinamik sorusu sorar, F=m.a'yı bile unutursun.

    Haa yok böyle olmaz AYT kolay olursa? O zaman ortalaması yüksek olmayan, ÖSYM'ye söve söve bir yıl daha çalışır.







  • Soru sayılarını ve yeni sınav sistemini ÖSYM değil YÖK ve siyasiler yaptı.
    Bu yol hiç mantıklı falan değil. Meb kitabındaki metinleri ezberliyor insanlar buradan yorum sorusu gelir diye ya neresi mantıklı? Tıp fakültesine gidecek adam dinamik ile uğraşıyor ama mühendisliğe gidecek adam da böcekçil bitkilerin yapısal özellikleriyle uğraşıyor. Bu bir alan sınavı ve alanınızın ismi mühendislik, tıp, mimarlık değil sayısal.
  • Meb kazanmlarına bakarsan işleli sorulara girilmez yazıyor işlem beklemeyin zaten sözelden daha kötü vururlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fizikte 3-4 işlem onun harici sözel bekliyorum. Onun harici katılıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drpetrıchor44 D kullanıcısına yanıt
    Detay yorumlatacaklar.

    Eskide kaldı formül yaz geç furyası.

    Her ne kadar sınav sistemini desteklemesemde Vasıflı Eleman arıyoruz diyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • drpetrıchor44 D kullanıcısına yanıt
    9.sınıf dinamik, enerji kazanımında işlemlere girilmez diyor evet ama 11.sınıf kazanımında bastıra bastıra matematiksel ifade diyor.
  • arobasgan kullanıcısına yanıt
    Fizik dışında haklısınız ama ben işlemi bile fomülden formül türetmelik yorum yapmalık şeyler olcağını düsünüyorm karaağaç çözüyorum böyle gelse kimse ypamaz zaten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyoloji için bir damardan verilen bilmem ne maddesinin hangi hücrede hangi tepkimede kullanılacağı tarzda sorular gelecek.



    Kimya KÇÇ'den vazgeçilmez. Açıkçası kimya için pek birşey değişmeyecek.



    Fizik için öyle ahım şahım zor şeyler beklemeyin. Adamlar her sene 4-5 net fizik ortalamamız demekten utanırken garip sorular, konu mantığını bile unutturacak sorular kasar biraz. En azından bakanlarımız için.



    AYT'de olacak şey 3 saat zamanı nasıl harcatırız bunlara. Matematik soruları uzun uzun palme kıvamı işlemeli ve işlem hatası yapmaya açık, Fen sorularıda yorumlarken ikilemde kalıp hata yapmaya yol açacak sorular olacak.



    Yoksa istediğinizi sorun, 3 saatte herkes fuller o sınavı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lys ne ise ayt de öyle olacak dediler o kadar örnek kitapçık bile yayınlamadılar.Öyle yeni soru tipleri beklemeyin.Zor bir lys sorup geçecekler.Ösym'de kafası çalışan adam olsaydı dediğiniz gibi bu soru sayıları olmazdı zaten.
    Yapacakları iş belli o da 2013 mat+2015 geo+ 2016 Fiziğin daha zoru.
    Kimya ve biyoloji yıllardır aynı zaten kimyada hesaplama bol çıkar her zaman olduğu gibi.Kçç elektroliz denge gibi konularında işlem kastırırlar.Biyolojide şekilli şukullu bir soruda 3-4 konuyu birden ölçen sorular gelir.
    Matta kaç durum sağlar kaç kökü vardır gibi çözümü hemen çıkmayan çözümü uzun olan sorular ve anlaşılması güç tanım soruları bekleyin.

    Eskiye dönülmez.Eskiye dönülseydi tyt'de görürdük etkisini.Tam tersini istiyor adamlar ve bence doğru olan da bu.Tıp fakültesine gidecek adamı saçma sapan dinamik sorularıyla ölçmelerini doğru bulmuyorum.Bu yol çok daha mantıklı.




  • Süre olayı fazla abartılıyor.Eskiden geo sınavı ayrıydı.30 Soru 60 dakika soru başına 2 dk gayet yeterli süre.25 yapanın ilk 5 da 20 yapanın da 10-15k yeri garantiydi öyle 5 bin kişi 30 soruda 28-29 net yapamıyordu.
  • Hocam sayısalcılar olarak genellikle tek taraflı düşünme yanılgısına düşüyoruz. (80 soru 180 dakika = sınav kazık) Ama sınava MF ve TM'den girecek yani 120 soru çözecek birçok aday var. Bu yüzden yine 1 soru 1.5 dakikaya geliyor ve sorular da bu çerçevede hazırlanacaktır, yani ÖSYM bu adayları da dikkate almak zorunda. LYS'de zaten seçici sorular görülüyordu, bu seviyenin üstüne çıkılması bana çok mantıklı gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illusionist man kullanıcısına yanıt
    Demek istediğimde o süre istediği kadar uzun olsun.

    Oyalatacak soru geldi mi bitiyor o avantaj.

    Herkes sanıyor eski LYS tarzında kazık sorular gelecek. Hayır gelmeyecek. Çünkü eski sorular bilgiydi sadece. Yaz formülü geçti. Bu ise uğraşacaksın ulan sınavı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • illusionist man kullanıcısına yanıt
    Soru sayılarını ve yeni sınav sistemini ÖSYM değil YÖK ve siyasiler yaptı.
    Bu yol hiç mantıklı falan değil. Meb kitabındaki metinleri ezberliyor insanlar buradan yorum sorusu gelir diye ya neresi mantıklı? Tıp fakültesine gidecek adam dinamik ile uğraşıyor ama mühendisliğe gidecek adam da böcekçil bitkilerin yapısal özellikleriyle uğraşıyor. Bu bir alan sınavı ve alanınızın ismi mühendislik, tıp, mimarlık değil sayısal.
  • Vampir miyiz ki kazıktan korkalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illusionist man kullanıcısına yanıt
    Artı sonsuz hocam tam anlamıyla olay bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NeymarJR11 kullanıcısına yanıt
    Gelecek 80 sorunun tamamının zor olması imkansız zaten hocam. Ben 20 tane çok kaliteli soru bekliyorum dediğim bu.
    Olasılık,Türev,İntegral,Dinamik,Enerji,Manyetizma özellikle bu konuların belirleyici olacağını düşünüyorum
  • Amaç eğitimde kaliteyi artırmak değil ortalamayı yüksek göstermek olduğu için AYT geçen senelerden cok da farklı olmayacaktır. Kaliteli bir matematik ve kolay bir fen geleceğini düşünüyorum. Kaliteli matematikten kastım ise 2013, 2015,2017 matematikleri kaliteliydi.Matematikte katılıyorum size, 'kac kökü var?', 'kac adettir?' tarzı soru sayisi artabilir.

    Feni zorlamaları cok dusuk ihtimal ve her sene artan şayısıyla yorum soruları daha belirleyici olacaktır bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım matematikten trigonometri türev gibi integral gibi zorlamaları gereken konularda geometride katı cisim katlama falan değil de kare yamuk analitik gibi yerlerden ciddi anlamda zorlarlar. Saçma sapan küme mat1 soruları kombinasyon soruları gelmesin de.Fenin aşırı zor geleceğini düşünmüyorum. Kolay olur aslında fakat alışılmışın dışında yorum soruları gelir ve yine patlayan patlar (geçen seneki fizik testi en güzel örneği).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arobasgan kullanıcısına yanıt
    Gayet de mantıklı.Sayısal puan türünden ilk 15k yapanlardan 13k tıp fakültesine gidiyorsa mantıklı.Yüzde 90 oran söz konusu nerdeyse.Bunu tıp'a uyarlamak mantıklı hiç kusura bakmayın.

    Soru tiplerinde eskiye dönüş olmaz zor bir lys nasıl gelecekse öyle gelecek.Öyle öncüllü sorular sorar ki fende istersen 5 saat süre var dört şık arasında kalırsın.Matta az önceki mesajda dediğim gibi uğraştırıcı soru sayılarını artıracaklar bu kadar basit.Özellikle fizikte nihat bilgin tipinden gelmeyecek demişssin büyük yanılgı içindesin benden söylemesi.O kolay dediğin lyslerde fizik ortalamasına bir bak istersen 30 fizik sorusunda 16-17 net yapıp sağlam tıplara gidenler oldu.
  • Bence fizik ve kimyayı feci zorlayacaklar, matematik öncüllü sorularla dolu olacak, uzun lti ve trigo soruları olacak, biyolojide ağır bilgi soracaklar.

    Başımıza taşlar yağacak, seller fışkıracak, zelzeleler olacak
  • Bir adayin tek oturumda tum alanlardaki sorulara bakabilmesi icin yeterli sure verilmistir yaziyor kilavuzda. Yani sureleri bol diye kazik sormazlar bence. Yigilma olur ve benim obp de kirik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.