Şimdi Ara

Stereo İçin Bookshelf Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bluesound Powernode 2 kullaniyorum, uygun bookshelf seciminde kararsiz kaldim. Sizce ne tercih etmeliyim? Simdilik Monitor Audio Silver Rx6 ile kullaniyorum ve hoparlorleri tam olarak besleyemiyorum dogal olarak. 26m2 de kullanacağım, genel dinleyiciyim. Metal dışına tür ayırt etmiyorum fazla.

    Dynaudio Emit M20
    Focal Aria 906
    MA Silver 100
    QAcoustics Concept 20 veya 3020


    Bu hoparlörlerden biri veya başka tavsiyeleriniz olursa öğrenmek isterim. Tek isteğim sesin berrak ve açık gelmesi.

    Amfi özellikleri:

    Power Output
    HYBRIDDIGITAL™ AMPLIFIER, 60 Watts x2 into 8ohms

    Native Sampling Rates
    32 - 192 kHz

    Bit Depths
    16 - 24

    Performance
    SNR - 110dB
    Distortion, THD+N - 0.020%



  • Elbet incelemişsinizdir ama QAcoustics Concept 20'ler F/P olarak çok iyi , incelemede bahsedilenler sizin aradığınız kriterlere uyuyor ...

    http://stereomecmuasi.com/2013/09/q-acoustics-concept-20.html
  • Powernode o hoparlörlerin de performansını tam anlamıyla ortaya çıkaramaz. Ben sizin yerinizde olsam bir Subwoofer Satellite sistem yapardım 2+1

    Dali Pico + E9 sub

    Triangle lymna + thales sub

    JBL Studio 100 + studio sub 250p

    Gibi

    Tabiki bu setlerinin rx8 e göre downgrade gibi görüleceği aşikar ama powernode dan daha fazla performans ancak böyle alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sub çıkışı tek. Yani ben 2.1 önermem. Derin frekanslarında sahnesi vardır. Sağ sol diye ayrılılar. Ensturmansal müzikte diyelim ayak davulu solda. Davulun vurma sesi soldan gelicek ama bass sağ tarafta ise bass sesi sağdan gelicek. Sahne çamur olucak. Ben o sebep bu amfide L-R pre out olmadığından önermem. Ben hep 2.2 önerdim 8inc yada max 10inc basslar ile çünkü sahne bassların uzamaması çok önemli. MA Silver 100 yada emit m20 alırsanız sesde çok bir düşüş yaşamassınız yada sonus faber luito bookshelf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. QAcoustics Concept20 modelini uzun zamandır araştırıyorum, ses rengini çok merak ediyorum. Şimdiye kadar Monitor Audio kullandım, bu markayı seviyorum. Kısa bir süre Kef Q350 deneyimim oldu, sanki MA lara göre ses ile aramda perde var gibi gelmişti.

    Dynaudio Emit 20 çok övülmüş. Aslında aklımda hep bu hoparlörler var, ama Kef gibi olmasından korkuyorum. Kayseri’de yaşadığım için demo şansım yok. Riske girmeden MA Silver 100 mü alsam diyorum, kararsızım.

    MA Silver 100
    Dynaudio Emit 20
    QA Concept 20

    Şu an öncelik sıralaması bu şekilde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Üstün bass beklentiniz yoksa concept 20 iyidir diye tahmin ediyorum. Q2020i kullandım, basslar beklentimi karşılamasa da sesler bana göre berrak ve açık idi. concept 20 ondan iyiymiş. Sahibindende 1400e var. Beğenmezseniz 1000TLye ben alırım, çok zarar etmemiş olmazsınız :) Riske girmeyeyim diyorsanız silver 100 şüphesiz.
  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    3 hoparlor icin de fiyat kovaliyorum, Silver 100 ve Emit 20 bu kurlar ile cok yukari cikti, gecici olarak ikinci el Concept20 alabilirim. Sonra kampanya vs takip ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Emit 20

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emit iyi seçim olur ancak ikinci elde x14 vardı ilanlarda bütçe uygunsa iyi seçim olur. Kur yüksek iken bu avantajlar kolay denk gelmez
  • Emit 4ohm nominal empedansı ve 86db hassasiyetiyle o amfi için dikkat etmeniz gereken karaktere sahip. Eğer amfinizi değiştirmeyecekseniz 8ohm empedanslı 90db civarında hassasiyetli hoparlörlere bakın derim keza amfiniz 8 ohm da 60 Watt verirken 4 ohm da 50 Watts a düşüyor. Normalde iyi bir konvansiyonel amfi dizaynında bu rakamın 4 ohm da 100 Watt olması gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de QAcoustics kullanıyorum. Bass icin 3050 gayet yeterli ama çok derin bass önemli değilse ki bence bazen rahatsız edici olabiliyor, bendeki, sizin concept 20 sen daha dusuk olan 3010lar bile baya temiz ses veriyor. Dinleyenler de çok beğeniyor. Zaten adamlar her yıl ödül alıyorlar biliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha iyi bir stereo beklentiniz varsa tecrübeme göre hop. değil önce kaynak ve sonra amfinizi değişmenizi öneririm.
  • Cevaplar icin tesekkur ederim.



    Amfiyi degistirmek istemiyorum, memnunum. Yuksek ses beklentim de yok acikcasi, 26m2 de yeterli olsun. Amfinin ses renginden ve tasarimindan cok memnunum.



    Kararsiz kaldim zaten, beklemeye aldim biraz. Sakin sakin karar verecegim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleriye donuk bir tercih yaptim, mevcut amfim ile su an besleyemeyecegim halde Dynaudio Excite X14 satin aldim. Fiyati da biraz uygun geldi.



    Bir sure dinlerim, sonrasina bakariz artik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.