Şimdi Ara

Monster 'ın mekanik klavyesi nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tulpar T5 V 10.1.1

    Tulpar T5 V 14.1.2

    Tamamen estetik ve mekanik klavye kaynaklı olarak bu iki laptop arasında kaldım. Özelliklere takılmayalım çünkü her ikisini de 32 gb ram + 256 gb Aidata(Okuma: 1000 MB/s - Yazma: 800 MB/s) SSD + 1TB (7200 rpm) HDD olarak optimize edeceğim.

    V10.1.1 modelinin bana göre artı ve eksileri

    +25 mm kalınlığında
    +2,5 kg
    +kasası estetik (alüminyum)

    -mekanik klavye yok.

    Fiyat: 8.132 TL


    V14.1.2 modelinin bana göre artı ve eksileri

    +mekanik klavyesi var

    -35,6 mm kalınlığında (yaklaşık 1 cm daha kalın)
    -3 kg (yarım mkilo daha ağır)
    -kasası çok kaba

    Fiyat: 7.449 TL

    Sanırım fiyat farkının sebebi alüminyum kasa, ses sistemi, ilave hdd/ssd slotları ve G-SYNC IPS Mat LED Ekran. Tabi bunlar (alüminyum kasa haricinde) benim için çok önemli opsiyonlar değil. Keşke olmasaydı da fiyatı daha ucuz olsaydı.

    Sizce mekanik klavye için V10.1.1 den vazgeçmeli miyim? Kullananlar yorum yaparsa sevinirim.








    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 14 Mart 2018; 14:56:20 >







  • Merhaba,

    17.03.2018 cumartesi gününden beri Tulpar T5 V 14.1.2 kullanmaktayım. Herhangi bir özelleştirme yapmadan satın aldım. Öncelikle daha önce hiç mekanik klavye kullanmadım. İlk kez kullanan biri olarak şahsi fikrim tamamen eğlence maksatlı bir özellik. istediğiniz tuşa istediğiniz rengi atayıp kendinize göre profiller oluşturabiliyorsunuz. Tabi bunun ayrıca modları da var(Nefes alma, gökkuşağı,neon v.s.). Karanlık ortamda çok güzel görünüyor. Klik sesi normal chiclet klavyelere oranla daha fazla. Sürekli yazışan biriyseniz eğer bu klavye gayet rahat.(Tuş aralıkları ve boyutları çok iyi ayarlanmış.) Klavye üzerinde eksik gördüğüm tek şey F tuşları üzerinde bulunan ve FN tuşu ile kullandığımız ekran parlaklığı azatlma,yükseltme ses kısma v.s. ikonlar ışıklandırılmamış, her ne kadar ışık yansa da karanlıkta belli olmuyor. Aynı şekilde F tuşlarının altındaki nümerik tuşlarda da rakamlar ışıklandırılmamış ve sadece semboller görünüyor.
    Ses konusunda (bir çok kişi bu konuda çok dert edinmiş) benim beklentimi aşırı derecede karşıladı. Soundblaster cinema 3 yazılımında bir kaç ayar ile gümbür gümbür ses alabiliyorum. Ayrıca Üzerinde dahili bir subwoofer var ve oldukça iyi iş görüyor.
    Eğlence maksatlı kullanacaksanız bu tür özelliklerinden dolayı T5 v14.1.2 modeli beklentilerinizi karşılayacaktır.

    Fakat işin farklı boyutuna gelecek olursak şunu söyleyebilirim. Maddi durumum el verseydi T5 V10.1.1 olanını alırdım. Sebebi şu ki soğutma bakımından alüminyum kasa daha avantajlı ve toplamda cihazda 3 adet fan bulunuyor. T5 V14.1.2 de kasa plastik fakat kalite bakımından diğer plastik modelli olanlara nazaran daha kaliteli görünüyor,ayrıca cihazda 2 adet fan bulunuyor, Isı değerlerini cihaza oyun yüklemediğim için henüz test edemedim. Fakat yakın bir zamanda bu konu hakkında da bir fikir edinebilmeniz için ayrıca buraya cevap yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GROUPİN -- 20 Mart 2018; 10:33:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.