Şimdi Ara

Asus x540sa Windows 7 yükleyebilen var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde bu model bir notebook var. Donanım olarak hdd dışında bir değişiklik yapılmıyor. İşletim sistemi win7 olabilir mi? dendi. Ancak yükleme yapamıyorum. Konu hakkında tecrübesi olan var ise yardımlarını rica edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Neden yuklenemiyormus?

    Bütün win versiyonları sorunsuz yüklenir x540a

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win7 sata driver özürlü diskleri gösteremedim. Sata driverlarını da bulamadım kuruluma gömeyim. Belki bir çözüm geliştirmiş olan vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rokie T

    Win7 sata driver özürlü diskleri gösteremedim. Sata driverlarını da bulamadım kuruluma gömeyim. Belki bir çözüm geliştirmiş olan vardır.

    Neden bahsettiğiniz anlamadım

    Sata driveri diye birseyi ilk kez duyuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win7 kurulumu yaparken yükleme yapacağınız zaman kurulum herhangi bir disk göremediği zaman bios üzerinden ayarlarından AHCI modundan ide moduna alır sorunu çözersiniz. Bu seçenek mevcut değilse anakartınızın veya mobil pc’nin sata AHCI driverlarını edinir kurulum iso’suna gömer kurulumu öyle yaparsınız. Sanırım daha önce böyle bir probleme rastlamadınız. Win7 kurulumunda oldukça yaygın bir problemdir. Genelde o driverlar üretici sitesinde bulunur ve kolayca çözülür. Ancak aramama rağmen henüz bulamadım.

    O yüzden x540sa modeli üzerinde tecrübesi olan kişilere sordum, öyle afaki çözülecek bir şey değil. tomshardware üzerinde bir konu buldum ama çözemeyip 10 yüklemişler. Donanımhaber’de vardır bunla uğraşmış çözmüş bir kurt dedim ama sanırım boşa ümitlendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB 3.0 creator utility isimli bir uygulamayı isoya gömerek diskleri görmeyi ve yükleme yapmayı başardım. Ancak bu sefer açılışta mavi ekran alıyorum. 64 bit os yüklediğim için olduğunu tahmin ederek bu sefer 32 bit yükleme yaptım. Ancak bu sefer de hiç bir aygıtı tanımadı. Ne touchpad, ne usb girişler ne de klavye stabil çalışıyor. Üşenmedim makinayı söküp hdd içine driver park solution 16 gb attım. Bir çok sürücüyü indirmesine rağmen chipset driverını yükleyemedi. Ayrıca touchpad çalışmasına rağmen tüm özelliklerini aktif etmeyi başaramadım. Aramalarıma rağmen bu iki driverın stabil versiyonlarını bulamadım. Yazıcı bağlamam durumunda sıkıntı yaşayacağımı öngören bir Rus arkadaşla da konuştuktan sonra win10 yüklemeye karar verdim. Normalde inat eder bir çözüm bulmaya çalışırdım ancak vaktin değerli olması beni bu uğraştan uzak tutmaya başladı. Bu haliyle kullanırım diyen arkadaşlara yardımcı olması maksadıyla bilgi vermek istedim. Kalan problemlerde çözülebilecek şeyler aslında ama ben bu sürede rahatlıkla bir server kurulumunu sonlandırır ikide pantolon dikerdim o yüzden burada pes ediyorum. Herkese kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun uğraşlar sonucunda ben de windows 7 pro 32 bit yükleyebildim. Ancak dediğiniz gibi hiçbir donanımı tanımıyor. bu akşam için uğraşacağım. Eğer olumlu sonuçlar alırsam buraya yazarım. kolay gelsin.
  • Hardiskinizi başka laptopa takip windowsun kurun, açıldıktan sonra çalıştır a gelip "sysprep" yazın çıkan sekmede 1.seçeneğe dokunmayın 2.seçeneği işlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı mı kapat yapıp başlatın işlem tamamlandıktan sonra laptop kapanacaktır hardiski söküp x540sa a takın ve açın. NOT: denemedim ama %90 çalışır bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umuty7 -- 26 Ekim 2020; 19:39:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.