Şimdi Ara

BlackBerry patent ihlali iddiasıyla Facebook, Instagram ve WhatsApp'a dava açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • BlackBerry, Salı günü mesajlaşma teknolojisiyle ilgili patentlerini ihlal ettiği gerkçesiyle Facebook, WhatsApp ve Instagram'a karşı dava açtı. İlk olarak Reuters tarafından gündeme getirilen davada, Facebook'un BlackBerry mobil mesajlaşma patentlerini uygunsuz şekilde kullanan rakip uygulamalar geliştirdiği iddia ediliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Xiaomi CEO'su sinyalini verdi: Mi Band 3 geliyor
    BlackBerry sözcüsü Sarah McKinney Reuters'e verdiği demeçte, Facebook'un fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiğini ve yıllarca süren diyalog sonrasında da hak sahibi olarak yasal yollara başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

     


    Sektöre ayak uydurmayan BlackBerry çöküş yaşadı


    Facebook, 2 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı konumunda. WhatsApp yaklaşık 1.5 milyar aylık aktif kullanıcısı ile bunun çok gerisinde kalmazken Instagram'ında 800 milyon aktif kullanıcısı var. Facebook Nisan 2012'de Instagram'ı 1 milyar dolara satın aldıktan iki yıl sonra 19 milyar dolar ödeyerek WhatsApp'ı bünyesine katmıştı.

     

    BlackBerry bir zamanlar cep telefonu sektöründe liderdi ancak konum itibariyle rehavete kapılması kendisine pahalıya mal oldu. Apple, Google ve Samsung gibi şirketler modern akıllı telefon devrimini getirirken BlackBerry buna ayak uyduracak hazırlığa sahip olmadığı için markasını başka şirketlere lisanslayarak akıllı telefon işinden çekilmek zorunda kaldı.



  • Blackberry'nin binası güzelmiş

  • Telefon satamiyoruz bari telif hakki vs para kazanalim cicim demişler :)

  • turkiyede satilmiyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.