Şimdi Ara

Gaziantep gastronomi turu yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gaziantep'e 2 günlük gezi planlıyoruz. Malum yeme içme ağırlıklı olacak :) Bir kaç seyahat rehberi sitesine, youtube da bir kaç videoya baktım. Hep aynı yerlerden bahsediyorlar.

    Kebapçılar: Halil usta, İmam Çağdaş, Ciğerci Halil Usta, Ciğerci Mustafa, Çulcuoğlu, Kebapçı Ömer
    Tatlıcılar: Koçak, Zeki inal, Güllüoğlu, Katmerci Zekeriya usta, Akşam simit

    Yalnız ben youtube da, foursquare de yorumlara baktım. Bu yerlerin çoğunun eski özelliğinin kalmadığını, artık turistik yer haline gelip gereksiz pahalı olduğunu, hatta biri için güneydoğu mutfağının yüz karası olduğunu yazmışlar. Daha ucuza daha iyi yerler var demişler. Ancak bu yerler neresi?

    Bu konuda Gaziantepli arkadaşların yardımını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbilinmeyen -- 7 Mart 2018; 0:6:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • hocam bir antepli olarak seçtiğiniz yerler çok iyi, salak saçma şeyler yazmışlar bence doğru değil. katmerci zekeriya usta çok abartılmış bence, metanet ya da aşina onun yerini değiştirebilir. ayrıca beyran için metanet'e uğrayın derim. (sabah 7-8 gibi gidin, yer bulamazsınız büyük ihtimalle. çok eskiden ortaokul zamanlarımda metanete gitmiştim, geldiğimde bi tane turist geldi, şapka kamera falan her hâlinden belli. neyse ben 2. tabağı bitirirken kapının oraya bakayım dedim, turist titreye titreye zombi görmüş gibi çıkıyordu. sıcak yani dikkat edin)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam meşhur mekanlar zaten bunlar. Hepsi ortalama aynı lezzete sahip değişen birşey yok. Kime sorsan bu isimleri verir.Aslında bana kalsa bir Gaziantepli olarak vallahi çok garibime gidiyor insanların yüzlerce km öteden gelip bu yemekleri yemek için gelmesi yani ben harcayacağım zaman ve parayı çok daha farklı amaçlar için kullanırdım şahsen. İnsanımız yemeyi seviyor galiba :) Neyse ayrıca son olarak genel bir eleştiri şu mekanlarda ki lezzeti inanın şehrin merkezinde ki küçük mekanlarda daha çok bulursunuz. Bu isimler tekelleşmiş piyasayı sömüren mekanlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÖzTürk23 kullanıcısına yanıt
    İşte bana o küçük mekanların adı lazım :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehrin merkezinde "Balıklı" semtinde Atatürk heykelinin karşısında küçük ve güzel bi katmerci var. Adını hatırlamıyorum. Oraya uğrayın derim.



    Erçelebiden künefe yiyin

    Akşam simitin susamlı çubuk kahkesini tadın

    Aşina dan yuvalama yı deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tostcu erol ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbilinmeyen X kullanıcısına yanıt
    adı yok hocam :) Gideceksin kale altı karagöz tarafında biraz dolaşacaksın orada güzel gördüğün mekana girip gerekirse bir tabure üzerinde yiyeceksin. Eğer bir günden fazlaysa orada mekan çok her gün bir yerde yemek yiyebilirsin.
    Ama bak yukarıda atlamışım Halil Usta'nın yeri ayrıdır. Orası pahalıdır ama gider tahta sandalye de oturup yersin zeugma müzesinin arkasında kalır karşıyaka dediğimiz semtin oradadır yeri cidden pahalıdır ama çok üst düzey lezzeti vardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Önünden bile geçmeyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün kilit yerleri yazmışlar az porsiyon bol para şimdiden afiyet olsun,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam gezi için geliyorsunuz ama bence biraz paraya kıyın bilindik yerden yiyin çünkü kaçak ne olduğu belirli olmayan çok yer var.ha bu yerlerde de olabilir ama en azından salaş yerlere göre daha düşük.hele bilinmedik bir yerden antep usulü kavurma dan uzak durun 4 tl gibi ucuz birşey .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.