Şimdi Ara

APU Sistem, ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 3-4 saattir deniyorum, Ryzen 5 2400g, 120 gb ssd, 500 gb hdd, asus b350m-a anakart 8(4x2) ram ve 600 watt güç kaynağı ile pc kurdum, bilgisyarı başlatıyorum ama ekran gelmiyor, ekran kartında sürekli turuncu bir ışık var ama bu normal mi arıza mı bilmiyorum. Nolur yardımcı olun ağlicam sinirden. Bu da kasanın resmi bi tane eski grafik kartı takıp denemeye çalıştım sistem onu da algılamıo (kabloyu grafiğe bağladım denerken)https://ibb.co/jfkVV7

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam o ramleri 2. ve 4. slotlara takın. Açılmazsa 1. ve 3. slotlara takın. Sonucu yazın ona göre başka senaryolara bakalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1-3 be 2-4 denedim olmadı dvi yerine hdmi denedim olmadı, ekran yerine tv denedim onu görmedi, tek denemediğim ekran kartı ile denemek kaldı başka aklıma gelen seçenek yok, ağlamak üzereyim sinirden .

    APU Sistem, ekran gelmiyorÇok salakça bir hata yaptığımı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puppet_rivers kullanıcısına yanıt
    O zaman işlemciniz için mevcut güncel bios yüklenmemiş. Güncel biosu yüklemeniz gerekecek sanırım. Ya anakartınızla uyumlu bir işlemci bulup bios güncelledikten sonra yeni işlemcinizi takacaksınız. Ya da aldığınıza yerden veya anakartın kendi servisinden işlemcinizle uyumlu olan güncel biosu yüklettireceksiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski işlemcim Athlon II X4 640 MM3 3.0 Ghz 2MB Cache 45nm



    Yeni anakart Asus B350m-a



    Bununla olur mu? İnternetten aldım nasıl destekmalıcam bilmiyorum 😕

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle sakin olun. Aynısını yaşadığım için biliyorum kötü bir duygu ancak çözülecektir.
    Şimdi sistemi uzay montaj yapın. Ramleri çıkarttığınızda sadece 1 tanesini takarak sistemi çalıştırın. En azından aynı konfigrasyon ile 3 kez power düğmesine basıp bekleyin ki anakart sistem parçalarını fark edip ona göre öntanımlı değerleri belirlesin.
    Anakartınızın cpu destek listesini inceledim. Ryzen 5 2400G(3.6GHz,45~65W,L3:4M,4C) tüm revizyonlarda 3203 numaralı bios versiyonundan itiberen destekleniyor.
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-B350M-A/HelpDesk_CPU/
    Ayrıca anakartınızın bellek destek listesini de inceledim. Fotoğraftan benzettiğim kadarıyla Vengeance® LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Memory Kit kullanıyorsunuz ve CMK8GX4M2B3000C15 koduna sahip bu bellek 2.nesil ryzen apular tarafından native hızda destekleniyor. Burada da sorun gözükmüyor.

    Eğer cpu ve anakart güç bağlantılarını yaptıysanız ekran kartını sökün ve onboarda bağlayın. 2-3 kez deneyin olmadı ekran kartıyla deneyin.

    Son çare aldığınız yer ile iletişime geçmek olacaktır. Ben OEM ürünlerini bu nedenle İnventus'tan alıyorum. Siz n11 gibi yerlerden aldıysanız hiç geri göndermeye uğraşmayın sadece vakit kaybı olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba, teşekkür ederim yardım in. Ramler bunlar

    APU Sistem, ekran gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, gündüz gözüyle durum bu

    APU Sistem, ekran gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Söylediklerinizi denedim. Ancak sonuç alamadım. ürünü incehesap.com dan satın aldım, bana pakedi açtığım için yetkili servise gitmemi söylediler. Sistem uyumlu gibi duruyor ancak neden bilmiyorum ekran gelmiyor, dvi hdmi farklı şekillerde dendim. Elimde dd4 am4 sistem parça olmadığı için başka parça takıp deneyemiyorum. Dün 2 farklı bilgisayar teknik servis yerlerine götürdüm hani acaba yanlış mı bağladım diye sorun yok dediler ama ellerinde hangi parçada problem olduğunu algılamak adına farklı bir ürün yoktu (!) Eski sistemi tekrar toparladım, parmaklarımın ucu acıyor vidalarla kablolarla oynamaktan. İşlemcide sorun yok ısındığını farkettim, ramlarde de içinde bi hareket olduğu hissedilebiliyor açıkken. Ama ekran gelmiyor. elimde bulunan grafik kartını denedim belki entegre kartı sistem görmüyordur biostan düzeltirim diye ancak yaramadı. Çok farklı hayaller kurmuştum sistem eski sistemi tekrar açtım yeni parçalar dolapta kutularında duruyor, bilmiorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • puppet_rivers kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önceki mesajımda da belirtmiştim. Siteden başka bir arkadaşta aynı ürünleri almıştı. Bios güncellemesi gerektiğini araştırınca ve kendisi söyleyince gördük. Tabi ordaki mevzu bilgisayarcının kendi kafasına göre işlem yapmasıydı.

    Size tavsiyem aldığınız yerden ya da sağlam bir servisten güncel biosu yüklettirin. Msı forumda dahil bir kaç kaynaktan tekrar kontrol ettim. Kullanıcılara ürün bios güncellemesi ile gelmediyse biosu güncelleyin denilmiş ve güncelleme sonrası sorunları giderilmiş. İşlemciniz anakart destek listesinde yer alıyor. Ancak bios sürümü önerilen sürümde değilse mecburen güncellemeniz gerekecek. Hatta ramleriniz bile bios güncellemesine ihtiyaç duyuyor olabilir. Daha fazla sistemle uğraşmanızı tavsiye etmem. Aldığınız yerden kolaylıkla bu işlemi yaptırabilirsiniz. Böylece sorun bios güncelleme mi yoksa donanımsal arıza mı o da net şekilde ortaya çıkar. Uğraştıkça işi kullanıcı hatası konumuna getirebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Merhaba,



    Şöyle bir problem var İstanbul Avrupa yakasındayım asus un yetkili servisleri Anadolu yakasında. Çevrede yandexten arayıp bilgisayar teknik servisleri araştırdım adamların ellerinde am4 uyumlu işlemci yok hatta am4 ün ne olduğundan haberleri yok. Size bios yazmak lazım diyen oldu tüylerim diken diken oldu. Alıp toplayıp Ümraniye ye gitsem adamlar muhtemelen siz ürünü bırakın biz sizi arayacağız diyecekler tekrar aynı yolu gidip gelicem bir de üstüne birkaç hafta bekleyeceğim. Oturup internetten elinde am4 yapısına sahip birini bulsam rica etsem diyecek ama zaman kötü kime güvenecek kim sana güvenecek. Hani insanın cidden hevesini kursağında bıraktıran şeyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puppet_rivers -- 7 Mart 2018; 17:32:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puppet_rivers kullanıcısına yanıt
    Rahatsız olduğunuz konularda haklısınız. Şöyle birşey yapabilirsiniz Asus servis ile telefonda görüşün. Bazı Asus modellerinde 24 pin güç kablosunu takıp flash bellek ile işlemci bile takmadan bios update edilebiliyor. Bu durumu kendilerine de izah edin. Ben biraz araştırdım net birşey bulamadım. O yüzden servisteki arkadaşlara elinizdeki anakartın böyle bir desteğinin olup olmadığını sorun. Veya işlemci kullanmadan benzer bir yol ile bios update yapıp yapacağınızı sorun. Bunlar mümkün değilse kargo ile gönderdiğinizde toplamda kaç günde elinizde olacağını falan sorun. En kötü ihtimalle elden götürüp aynı gün içerisinde serviste bekleyerek işlem bitince alıp alamayacağınızı sorun. Onun dışında da iyi bir teknik servise elden gidip destek almak gerekir. Aklıma gelecek basit yöntemler bunlar, aksi durumlarda mecburen servisin çözümünü beklemekten başka çare yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Asusun amerika sayfasındaki online chat üzerinden sordum flashback bios desteği bu anakartta yokmuş. Bir arkadaşım olsa 5 dakikalık iş yemin ediyorum yoruldum ya. Şimdi küçük çekmeceden ümraniyeye kadar gidip vericem adamlar 3 hafta boyunca 3 dklık işlem için tutacaklar sonra tekrar git al ve dua et başka biryerini bozmuş olmasınlar. İnternette felaket yorumlar var asus teknik servisine ilişkin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.