Şimdi Ara

Avrupa Birliği'nin teknoloji şirketlerine yönelik vergi politikası netleşiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Amazon, Google, Apple, Facebook ve Microsoft gibi dev şirketlerin Avrupa pazarındaki operasyonlarını İrlanda, Lüksemburg ve Jersey başta olmak üzere vergi oranlarının az olduğu ülkelerden yönetmesi bir süredir Avrupalı bakanların dikkatini çekiyordu. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire öncülüğünde Avrupa Komisyonu'na başvuran bakanlar teknoloji devlerinin Avrupa'da faaliyet göstermeleri için Avrupalı şirketler gibi vergilendirilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Konuyla ilgili çalışmalara başlayan komisyon ise yeni vergilendirme politikasında sona yaklaştı.


     

    Yüzde 2 ile 6 arasında 

    Yeni sistem dair detayları paylaşan Bruno Le Maire, teknoloji devlerinin gelirlerinin bir kısmını doğrudan vergi olarak ödeyeceklerini belirtti. Tahmini oranların yüzde 2 ile 6 arasında değişebileceğini işaret eden Le Maire, şu an için yüzde 2'lik verginin daha muhtemel olduğunu da ekledi. Tabi geçtiğimiz yıl Apple'ın 229 milyar dolar, Google'ın ise 109 milyar dolar gelir elde ettiğini göz önünde bulundurursak Le Maire'nin işaret ettiği oranlar düşük görünebilir ancak Fransız bakan bunun bir başlangıç olduğunu ve şirketlerle uzun soluklu müzakereler gerçekleştirmekten çok daha kolay olduğunu vurguladı. Ayrıca söz konusu oranların ileride iyileştirilebileceğini de sözlerine ekledi.


     

    Tabi şirketlerin doğrudan gelirleri üzerinden vergilendirilmesi hamlesinde henüz netlik kazanmayan bir nokta daha var. Vergiye esas alınacak olan gelirlerin sadece Avrupa'daki operasyonlar sayesinde elde edilen gelirler mi olduğu yoksa şirketlerin küresel çapta elde ettiği gelirlerin mi vergilendirileceği henüz belli değil. Bununla birlikte Avrupa Komisyonu'nun, şirketlerin küresel çapta elde ettikleri gelir(ya da kar üzerinden) belli bir oranı Avrupa'daki her ülkeye eşit oranda vergi olarak ödeyeceği ''üniter gelir'' sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor.


    Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki haftalarda yeni vergilendirme sistemi resmi olarak duyurulacak. Teknoloji devlerinin yeni sisteme karşı nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu.








  • Türkiye'yi örnek alsınlar, vergi konusunda üretenden daha fazla kazanmaya çalışmada kimse ellerine su dökemez.

  • ab nin bir gücü yok ki karar alabilsin.avrupa amerikanın sömürgesi durumuna geldi 1945 ten sonra

    amerika imparatorluğu çökerse bigün ve tekrardan milli devletler oluşursa yani globalizm biterse ancak o zaman birileri bir karar aldıysa ciddiye alınabilir.

    güçlü olan karar alabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Türkiye'yi örnek alsınlar, vergi konusunda üretenden daha fazla kazanmaya çalışmada kimse ellerine su dökemez.

    Bizim vergi sistemi dev şirketlerden vergi al(a)maz. Vatandaşı düdüklemek üzerine. Yani bir telefon alıyorsan KDV ÖTV iletişim ithalat, hani bana hani bana TRT payı... bi sürü vergi ödersin. Ama Apple Türkiye'de şu kadar telefon satmış, bu kadar kar etmiş 5 kuruş ödemez şirketler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trump çelik ithalatına vergi getirceğini söyledi.Avrupada elindeki kozları ona karşı kullanıyor.

    Önemli olan karşısı size dayatma yaptığında sizinde ona aynı şekilde cevap verebilmeniz.

  • Eeee Avrupa 'da sıkışıyor herhalde, ABD çelik 'i arttıracağım diyor gösteri yapıyor sanıyor ama para da azalıyor bunu diyemez paramız bitiyor derse gerçek ortaya çıkar o yüzden korku salacak ki bakın ben güçlüyüm algısı oluşsun..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.