Şimdi Ara

Yemek Kartları İle Market Alışverişi Yapılamayacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kısaca işyerinden aldığınız ticketları artık sadece restoran lokantalarda kullanabileceksiniz. Evden yemek götüreyim tasarruf edeyim ay sonu da marketten eve erzak alayım yok.tasarruf senin neyine, devletin millete attığı yeni bir kazık

    http://m.hurriyet.com.tr/ekonomi/yemek-kartlariyla-market-alisverisine-son-40760729

    Bakan Tüfenkci, düzenlemeye ilişkin maddeleri de şöyle sıraladı: "Yemek kartı müşterilerinin doğrudan, dolaylı veya gizli olarak iskonto almalarının önüne geçilecek. Yemek kartı şirketlerinin perakende işletmelerden alabileceği komisyon oranına tavan sınır getirilecek. Yemek kartlarının, market alışverişleri gibi yemek sektörü dışındaki sektörlerde kullanılmasının önüne geçilecek. Yemek kartı hizmeti veren şirketlerin akaryakıt, hediye, ödül, teşvik, yardım, konaklama, temsil ve ağırlama gibi hizmetler için çıkarttığı kartlar söz konusu olduğunda işlem ve ödemelerin her bir hizmete özgü olması ve buna ilişkin teknik altyapının oluşturulması kaydıyla birden fazla hizmet için tek bir kartın kullanılabilmesi sağlanacak."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 5 Mart 2018; 3:20:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bir arkadaş yasa, kanun, tüzük diyor, eyvallah dedikleri doğru olabilir ancak bu adaletli ülkelerde geçerlidir. Ülkemizde gelir ve vergi adaleti diye bir şey söz konusu değil. Çalışanımız kendisi yemek yemiyor çünkü evinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Keyfinden mi yapıyor bunu? Kesinlikle hayır... Evinin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayan bir çalışan zaten yemeğini yiyor.

    Bakıyorsunuz milyonlarca TL'lik vergi borçları silinmiş, bakıyorsunuz rant dönüyor. Vatandaşın cebi zaten delik. Ama konu yemek kartına geldi mi dur bi' bakalım diyorsunuz öyle mi? Samimi bulmuyorum.

    Yukarıdaki arkadaştan meclisteki ucuz yemeklere ve sıfırlanan vergi borçlarına bir iki kelam etsin de görelim.
  • İlk önce ağır vergiler ile paramıza, ardından yemeklerimize göz diktiler. Sosyal devlet anlayışı 0. Ancak kendileri 3-5 TL'ye milletimizin parası ile kebapları yemeyi iyi biliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 5 Mart 2018; 3:22:31 >
  • Meclis lokantasını hatırlatıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka konuda da yazmıştım buraya da aynen kopyalıyorum;

    Yine etraflıca araştırmadan, suçu kendinde aramadın olayı Devlete ve devlet idaresinde ki hükumetin bir çok noktada ki ideolojik muhalefetten ötürü, UYGULAMADAKİ BİR DURUMU Kendi hatası yokmuş gibi devletin halk düşmanlığı ile suçlayanlar olmuş, konuyu aydınlatalım


    Mesai saatleri içerisinde personelin yediği yemeğin bedelini işveren vergiden düşebilir. Burada önemli olan durum, İşverenin vergiden düşülecek bedeli devlete ibraz etmelidir.

    Senin patronun yemek kartı şirketine aylık meblağ yatırıyor, bu masrafın da bedelini faturasıyla birlikte devlete ibraz edip, ben altımda çalışan personelin mesai saati içinde ki yemek ücretini karşılıyorum bunu düş düyor.

    Devlette tamam düşeyim ama vergiden düşüm, senin X firmaya yaptığın ödemenin, X firma tarafından da bana olan beyanından sonra olacak, X firma da senin personelin için yatırdığın bedeli gerçekten RESTORAN, CAFE, VS. gibi adı da üzerinde olan, amacı PERSONELİN ÖĞÜNÜNÜ ALMASI VE BESLENMESİ İÇİN RESTORANDAN YAPTIĞI HARCAMALARI BEYAN EDİNCE YANİ SAĞLAMASINI YAPINCA DÜŞECEĞİM DİYOR.

    Sen ne yapıyorsun, onunla gidip market alışverişi, benzin vs. alıyorsun. Yani VERGİ İSTİSNASININ DIŞINA ÇIKIUYORSUN. Haliyle iş verenin senin adına X firmaya yaptığı ödemeyi, SEN AMACININ DIŞINDA KULLANDIĞIN İÇİN düşemiyor, İŞ YERİNİ ZARARA UĞRATIYORSUN, DAHASI VERGİ KAÇAĞI KALEMİ OLUŞTURUYORSUN.

    personelin mesai saatleri içerisinde yediği yemek vergiden düşülebilir ama işin devamını sağlayabilmek adına bir gider olmadığı için market alışverişi düşülemez. şirkette yemek yapıyorsan şirket adına alınan market alışverişini gösterebilirsin ama personelin evine aldığı gıdayı gösteremezsin..

    ayrıca şahıs şirketi olanlar, ensaf vs personel sayısı kadar ticket alıp bunları markette kullanıp vergiden düşmekte, %18 kdv artı %20-30 arası vergiden muaf olmaktadır.

    yani burada devletin yapmaya çalıştığı, bir vergi kaçağı kalemini kapatmaktır.

    Dolayısıyla mantıken, usulen, kanunen devletin yaptığı uygulama doğru. Çok akıllıyız ya, hemen bir işin arka yolunu bulmakta üstümüze yok ya, devlet otoritesini konuşturunca hemen halk düşmanı,

    sen elindeki bir kartı, nelere yol açtığını bilmeden kullanınca sende sorun yok.

    Yemek kartı ile bir restoran, cafe bar vs. dışında, market, bakkal, benzin istasyonu vs. bir yerde kullanmadım, zira kullandığım anda şirketi zarara uğratacağımı bilirdim.

    Burada önce kendinize kızın, sonra bu durumu ortaya çıkaran İş verenlerinize laf edin, zira Patronlarınız devlete; Biz işçilerimize verdiğimiz bu kartı amacında kullanın dersek sorun olur, devlet olarak siz bu işe el atın millet elinde ki kartı amacında kullansın vergi kaçağı önlensin diye olayı uyandıranlar iş verenler.

    Sİzin adınıza yatırdığı yemek masraflarını, sizin yanlış ve amaç dışı harcamalarınızdan ötürü vergiden düşemiyor, devlete karşı vergi borcu çıkıyor çünkü.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Devlet koca koca şirketlerin vergi borcunu tek seferde 0 lar. Ama halkla gelince 3 kuruş ticketin peşine düşer.İnsanlar keyfinden mi markete garcıyor sanıyorsun. Adam alıyor 2000tl+300 ticket günde 10tlye nerede hazır yemek yiyecek? Hele bir de şişli levent gibi bir muhitte çalışıyorsa.Mecbur evden getiriyor işyerinde mantı makarna haşlanıyor 300tl yide evine erzak götürüyor.



    Hükümet hep milletin önüne taş koyuyor bu ne ilk ne de son. Bunu bile savunanlar var ya aklım almıyor artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    dışarıda çalışırken oto sanayi içinde ticket geçen esnaf lokantası keşfetmiştim
    hem oldukça ucuz hem de lezzetli yemekleri vardı
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    Benim savunduğum hükumet değil, çalışanın yemek kartının amacı dışı kullanımı yüzünden İŞ VERENİN ÇALIŞANINA YEMEK MASRAFLARINI KARŞILAMAK İÇİN YEMEK ÜCRETİ VERMEMESİ.

    Bak teorik bilgi ile uygulamalı olarak anlatıyorum.

    Devlet yasayla işverenin, çalışanının mesai saati içindeki öğününü vergi istisnası getirmiş.

    2018 yılı için Müstesna yemek bedeli belirlemiş devlet. Günlük 16 TL. Devlet diyor ki bu 16 TL'lik harcamayı yemek için olduğunu kanıtla, bana restoran, cafe&bar, lokanta vs. olarak olan yerlerden harcandığını göster bende bunu vergiden düşeyim der.

    İşveren'de bu harcamaları kontrol etmek için ayrı bir çalışma birimi oluşturup, fiş fatura peşinde koşacağına, yemek kartı şirketi ile anlaşır, çalışanının aylık yemek masrafını o şirkete öder, O şirkette çalışanın yemek harcamalarına aracı olur. Ay sonunda çalışan, yemek kartı üzerinden yaptığı alışverişlerinin ödemelerini sistemi üzerinden analiz eder, matrahtan düşülmesi için fiş, fatura vb. durumları toplar, işverenin de o çalışanın YEMEK HARCAMALARI İÇİN yatırdığı meblağ vergiden düşer.

    İşte bu olayda, çalışan, yemek kartını amacı dışında bir marketten alışveriş olarak kullanınca ne oluyor? Vergi istisnası kapsamının dışına çıkıyor. Öyle olunca ne oluyor, İşveren sanki çalışanına ekstradan para ödemiş gibi oluyor, Mesela

    maaşı 2000 TL'dir 480 TL de yemeği vardır. Bu 480 TL vergiden muaf olabilecekken, çalışan YEMEK KARTI ile MARKET ALIŞVERİŞİ yaptığı için vergiden muaf olmuyor. Maaş sanki 2480 TL olmuş oluyor.

    Halbuki iş veren çalışanının yemeğini karşılasın diye devlet vergi istisnası ayrıcalığı getirmiş, ve iş veren de bu ayrıcalıktan yararlanıp, hem maddi zarara uğramıyor, hemde devletin ÇALIŞANA sunduğu HAKTAN YARARLANDIRIYOR.

    Ama çalışan ne yapıyor, YEMEK KARTINI AMACI DIŞINDA KULLANIYOR. ortaya çıkan harcama vergi ayrıcalığını ortadan kaldırıp, iş verene vergi külfeti getiriyor.

    BU YÜZDEN DE BİR ÇOK İŞVEREN ÇALIŞANINA YEMEK KARTI ÇIKARTMIYOR. Kalıyorsun yemeksiz.

    Halbuki işin çakallığına kaçmayıp, şu yemek kartları amacına uygun olarak kullanılsa yemek ücretini vermeyen iş veren hakkında şikayette bulunsan, Bakanlık yaptırım uygular. Sana iş veren olarak vergi muafiyeti de getirdim neden vermiyorsun diye?

    Zaten belirtiyorum bak, bu durumun ortaya çıkmasının sebebi, iş verenlerin, Çalışanlarına verdiği yemek kartlarının amacı dışında kullanıldığı ve iş veren olarak vergiden düşüremediği için, otorite olan devlete bu duruma çözüm bulun diye konuyu devlet katına taşıdılar, anlatabiliyor muyum.

    Çalıştığım şirketlerde de bu durumu daha önce yaşamış, sonrasında yemek şirketleri, iş verenin çalışanının yemek ücretlerinde ki yasal zorunluluklarını, imtiyazlarını, muafiyetlerini araştıran birisi olarak ve insan kaynakları, firma yetkilisi ile de hakkımı aramak sureti ile bu konuyu konuşarak bizzat deneyimlemiş birisi olarak belirtiyorum.

    Sen sadece vatandaş olarak kendi çıkarına, kendi menfaatine göre değerlendiriyorsun.

    Yemek kartını herkes amacına göre kullansa, iş veren de bu harcamadan devlet katında muaf olacağı için verebileceği bir himzettir.

    Ama yemek kartını amacı dışı kullanıp, iş verene bir maddi yük bindirirsen, YEMEK HİZMETİ VERMESİ ZORUNLU OLMAYAN İŞVEREN DE VERMEZ.

    Şimdi suç, bir uygulamayı olması gibi kullanması açısından düzenleyen DEVLETTE Mİ?

    Yoksa amacı dışında kullandığı için, yüz binlerce çalışanın, teoride alabilmesinin hiç kimseye maddi külfeti yokken, teorideki çakallıklar yüzünden iş verenin vermeme insiyatifini kullanan İŞ VEREN DE Mİ?

    Yoksa iş vereninin al yemek paran diye verdiği kartı, market alışverişinde kullanıp, vergiden muaf olmayan harcamalar yapan ve yükünü iş verene bindiren ÇALIŞANDA MI?

    Bence Çalışandaydı. Zira ben mevcut çalıştığım yerde 2 sene önce yemek kartlarımızın tam da bu nedenden dolayı toplatılan ve bu konuyu şirkette tartışırken, yasal olarak bütün çerçeveyi enine boyuna tartışırken, kalkıp 'Bana ne o parayı bana veriyorsa hesabını soramaz' diyen bencil çalışan arkadaşlarımdaydı.

    Sende aynı bencillikte olduğun için devleti savunduğumu sanıyorsun.

    hayır ben sadece iş verenimden bana herhangi bir maddi külfeti olmayan aylık 480 TL 'lik yemek istihkakımı istiyorum. Bunu da iş verenime herhangi bir maliyet bindirmeden, amacına uygun olarak kullanacağımı da belirtiyorum.

    Ama adam bunu böyle kullanmayıp, evine gıda alışverişi - hatta gıdadan da öte içkisi, sigarası, makyaj malzemesi, benzin, çocuğuna bez alan insanlar bile var, ben bunları vergiden düşemem, düşemediğim için bana kaçar, vermiyorum diyor.

    Söyle bakalım neyi savunuyormuşum?
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Olan yine çalışana oluyor işte. Böyle bir önlem olabilir mi ya çalışan restorancının kucağına atılıyor yemek fiyatlari almis basini gitmis porsiyonlar kucucuk, gorece ucux yerlerin de kalite diplerde. o halde market alışverişi de muafiyete katılsaydı. Hükümet milyar dolarlar kazanan şirketlerden vergi almıyorken zaten 3 kuruşa çalışan adamın kartını neye harcayacagina nasil karisir? Bana hiç işveren magdur vs demeyin. Hükümet bu vakte kadar sermayenin zenginin yaninda oldu olacak ta. Hep isçi hep özel sektor calisani ezildi bunları soyleyince muhalefet devlet dusmani oluyoruz gozunuzde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    arkdaşım sen neyin kafasını yaşıyorsun?

    bak tekrar anlatıyorum;

    İş veren, İşçinin MESAİ SAATİ İÇİNDEKİ YEMEĞİNİ KARŞILAYABİLİR.

    KARŞILANAN HAZIR GIDA ÜRÜNÜNÜN (YEMEĞİN ANA MADDESİ OLAN ÜRÜN DEĞİL) FİŞ VE FATURASI İLE İŞ VEREN BUNU DEVLETE İBRAZ EDEREK VERGİDEN DÜŞER, BİR BAŞKA DEYİŞLE BUNU DEVLET SAĞLAMIŞ OLUR.

    DEVLET 2018 YILI İÇİN GÜNLÜK KARŞILANACAK BEDELİ 16 TL OLARAK BELİRLEMİŞTİR. BU BEDEL 1 KİŞİNİN 1 GÜNLÜK ÖĞLE YEMEĞİDİR.

    Elindeki kartın BİR YEMEK KARTI olduğu çerçevesinde sen kartı neye harcayacağına nasıl karışır diye nasıl sorabilirsin? adı üzerinde restoranlarda geçerli YEMEK KARTI. Burada esas sorulacak soru zaten şu, işin çakallığına kaçan, 2. sınıf (yani migros, Carefur, A101, vs. gibi değil, yerel, bölgesel marketler) marketler bu yemek kartı poslarına nasıl sahip oluyor?

    adam şirketi şahıs şirketi açıp, gıda olarak gösterdiği için restoran, lokanta statüsüne eriştiğinden bu posları almaya hak kazanıyor, işin çakallığında, halbuki adamın bırak yemek hazırlamayı, tost sattığı bile yok, süper market işletiyor adam.

    Neden Migrostan yemek kartı ile alışveriş yapamıyorsun da, Kibaroğlundan yapabiliyorsun hiç düşündün mü?

    Devletin iş verene sunduğu imtiyaz açık, çalışanının yemeğini karşılarken, yaptığın bu harcamayı bana yemek olduğunu kanıtla muaf edeyim.

    Çalışanın üzerine düşen belli, bu hakkından yararlanmak istiyorsan, bunu amacına uygun kullanabil ki işvereninin den bu ayrıcalığı al.

    Market alışverişi de muafiyete girsin diyorsun, Yani resmen, senin yaptığın market alışverişinde ki KDV ve ÖTV vergisini devlet muaf tutsun öyle mi?

    Devlet kendi kamu çalışanı 4C liye yapmıyor bunu sana neden yapsın?

    Biraz yasa, tüzük, kanun, kavram bilip te konuşalım.

    İş veren sadece kendi giderlerini oda harcanan meblağ kurum içinse vergiden düşebiliyor.

    Kendi evi için bile muafiyetinde olmayan market alışverişi için senin alışverişini neden alsın?

    Burada senin yararlanabileceğin maksimum 480 TL aylık bir para var. AMa bu durum, sınırsız harcama, yada çok kapsamlı bir şekle sahip değil. Yiyeceğin öğle yemeğidir

    Bizim olayımız bu 480 i tüm herkes alsın mı? yoksa 480 i neden harcama kapsamı getiriyorsunuz mu?

    amacı zaten belliyken.
  • Bir arkadaş yasa, kanun, tüzük diyor, eyvallah dedikleri doğru olabilir ancak bu adaletli ülkelerde geçerlidir. Ülkemizde gelir ve vergi adaleti diye bir şey söz konusu değil. Çalışanımız kendisi yemek yemiyor çünkü evinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Keyfinden mi yapıyor bunu? Kesinlikle hayır... Evinin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayan bir çalışan zaten yemeğini yiyor.

    Bakıyorsunuz milyonlarca TL'lik vergi borçları silinmiş, bakıyorsunuz rant dönüyor. Vatandaşın cebi zaten delik. Ama konu yemek kartına geldi mi dur bi' bakalım diyorsunuz öyle mi? Samimi bulmuyorum.

    Yukarıdaki arkadaştan meclisteki ucuz yemeklere ve sıfırlanan vergi borçlarına bir iki kelam etsin de görelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Etmez işte hocam. İşine geldi mi kanun diyor tüzük diyor yasa diyor ama yapılan yolsuzlukları vergi kaçırmaları adaletsizlikleri söylediğinde, seni muhalif işbilmez ilan ediyor niye çünkü, ne kendini ne milleti düşünür tek derdi ''Aman reyize laf gelmesin''

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin patronlara çalıştığının bir göstergesi daha.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence isabet olmuş. Çalıştığın yer sana yemek yiyesin diye veriyor o yemek kartını. Sen tutup o kart ile alışveriş yapar benzin alır vs vs işler yaparsan olacağı buydu. Bundan sonra şirketler maaştan hariç yemek parası versin yemek kartları komple iptal olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Başka konuda da yazmıştım buraya da aynen kopyalıyorum;

    Yine etraflıca araştırmadan, suçu kendinde aramadın olayı Devlete ve devlet idaresinde ki hükumetin bir çok noktada ki ideolojik muhalefetten ötürü, UYGULAMADAKİ BİR DURUMU Kendi hatası yokmuş gibi devletin halk düşmanlığı ile suçlayanlar olmuş, konuyu aydınlatalım


    Mesai saatleri içerisinde personelin yediği yemeğin bedelini işveren vergiden düşebilir. Burada önemli olan durum, İşverenin vergiden düşülecek bedeli devlete ibraz etmelidir.

    Senin patronun yemek kartı şirketine aylık meblağ yatırıyor, bu masrafın da bedelini faturasıyla birlikte devlete ibraz edip, ben altımda çalışan personelin mesai saati içinde ki yemek ücretini karşılıyorum bunu düş düyor.

    Devlette tamam düşeyim ama vergiden düşüm, senin X firmaya yaptığın ödemenin, X firma tarafından da bana olan beyanından sonra olacak, X firma da senin personelin için yatırdığın bedeli gerçekten RESTORAN, CAFE, VS. gibi adı da üzerinde olan, amacı PERSONELİN ÖĞÜNÜNÜ ALMASI VE BESLENMESİ İÇİN RESTORANDAN YAPTIĞI HARCAMALARI BEYAN EDİNCE YANİ SAĞLAMASINI YAPINCA DÜŞECEĞİM DİYOR.

    Sen ne yapıyorsun, onunla gidip market alışverişi, benzin vs. alıyorsun. Yani VERGİ İSTİSNASININ DIŞINA ÇIKIUYORSUN. Haliyle iş verenin senin adına X firmaya yaptığı ödemeyi, SEN AMACININ DIŞINDA KULLANDIĞIN İÇİN düşemiyor, İŞ YERİNİ ZARARA UĞRATIYORSUN, DAHASI VERGİ KAÇAĞI KALEMİ OLUŞTURUYORSUN.

    personelin mesai saatleri içerisinde yediği yemek vergiden düşülebilir ama işin devamını sağlayabilmek adına bir gider olmadığı için market alışverişi düşülemez. şirkette yemek yapıyorsan şirket adına alınan market alışverişini gösterebilirsin ama personelin evine aldığı gıdayı gösteremezsin..

    ayrıca şahıs şirketi olanlar, ensaf vs personel sayısı kadar ticket alıp bunları markette kullanıp vergiden düşmekte, %18 kdv artı %20-30 arası vergiden muaf olmaktadır.

    yani burada devletin yapmaya çalıştığı, bir vergi kaçağı kalemini kapatmaktır.

    Dolayısıyla mantıken, usulen, kanunen devletin yaptığı uygulama doğru. Çok akıllıyız ya, hemen bir işin arka yolunu bulmakta üstümüze yok ya, devlet otoritesini konuşturunca hemen halk düşmanı,

    sen elindeki bir kartı, nelere yol açtığını bilmeden kullanınca sende sorun yok.

    Yemek kartı ile bir restoran, cafe bar vs. dışında, market, bakkal, benzin istasyonu vs. bir yerde kullanmadım, zira kullandığım anda şirketi zarara uğratacağımı bilirdim.

    Burada önce kendinize kızın, sonra bu durumu ortaya çıkaran İş verenlerinize laf edin, zira Patronlarınız devlete; Biz işçilerimize verdiğimiz bu kartı amacında kullanın dersek sorun olur, devlet olarak siz bu işe el atın millet elinde ki kartı amacında kullansın vergi kaçağı önlensin diye olayı uyandıranlar iş verenler.

    Sİzin adınıza yatırdığı yemek masraflarını, sizin yanlış ve amaç dışı harcamalarınızdan ötürü vergiden düşemiyor, devlete karşı vergi borcu çıkıyor çünkü.

    günlük ne kadar yükleniyor bilginiz var mı ? sanki ahım şahım 4-5 kişilik aile erzak parası yükleniyor. restoranlar bedelleri yükseltince millette evden götürmeye başlayınca iş vergi kaçakçılığına dönmüşmüş. aslında vergi kaçırılan bir durum söz konusu olmamalı. sonuçta yemek çeki yada kartı size verilen bir hak. kullanmayınca sorun olmuyorsa kullanıldığı yerde sorun etmemeli.

    başka sorunumuz yok sanki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçim sıkıntısı çekmeyen anlamaz bir b.ktan yok vergi kacıyomus yok bilmem neymiş ulan anamızı s.ktiniz vergilerle evin mutfak ihtiyacını öyle karışılıyoduk biz Allahsız şerefsizler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blardator


    Bence isabet olmuş. Çalıştığın yer sana yemek yiyesin diye veriyor o yemek kartını. Sen tutup o kart ile alışveriş yapar benzin alır vs vs işler yaparsan olacağı buydu. Bundan sonra şirketler maaştan hariç yemek parası versin yemek kartları komple iptal olsun.

    kanun bilginiz yok sanırım. yemek kartı yerine para verilince devlet kazanç sayıp vergi talep ediyor. yemekmiş avansmış fark etmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • X-Ray // 7 kullanıcısına yanıt
    Devletin iş verene İşçisinin öğle yemeğini vergiden düşmesi için belirlediği günlük ücret 2018 yılı için 16 TL. Yani maksimum 16 TL'ye kadar. İşveren insiyatifinde bu 10 TL de olabilir. ama 17 TL olamaz, çünkü artısı vergi. Bu yüzden de

    Yani devlet yönetmelikler çerçevesinde diyor ki;

    Günlük 16 TL lik YEMEK FİŞİ (Yemeğin içerisindeki malzemenin alış veriş fişi değil, restoran, cafe - bar, lokanta vs. Gıda sektörüne girmiş, işi hazır gıda üreten bir firmadan) getir, vergiden düşerim, maksat çalışanının mesai içindeki yemeğini karşıla. Hem ona yan hak sunmuş ol, hem bundan bir kayıp yaşamamış ol. hemde bunu vergilendirerek kayıt altına almış ol.

    İş veren de taban 16 TL olmak üzere ne kadar belirlediyse çarpı gün sayısı kadar yatırıyor.

    Bakın hala daha kaç para üzerinden yatıyor diye soruyorsunuz. Yahu kanun yasa açık, sen iş veren olsan, bu sınırlar çerçevesinde verirmisin günlük 25 TL? Unutma sadece 16 TL sini düşebileceksin gerisi senden çıkacak.

    Yemek İstisnası Tutarı | Vergisiz Yemek Bedeli


    Dönemler

    Günlük Tutar

    2018 Yemek İstisnası Tutarı

    16,00 TL (KDV dahil 17,28)

    2017 Yemek İstisnası Tutarı

    14,00 TL (KDV dahil 15,12)

    2016 Yemek İstisnası Tutarı

    13,70 TL (KDV dahil 14,80)

    2015 Yemek İstisnası Tutarı

    13,00 TL

    2014 Yemek İstisnası Tutarı

    12,00 TL

    2013 Yemek İstisnası Tutarı

    12,00 TL

    2012 Yemek İstisnası Tutarı

    11,70 TL

    2011 Yemek İstisnası Tutarı

    10,70 TL

    2010 Yemek İstisnası Tutarı

    10,00 TL

    2009 Yemek İstisnası Tutarı

    10,00 TL

    2008 Yemek İstisnası Tutarı

    9,00 YTL

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • X-Ray // 7 kullanıcısına yanıt
    evet kanun bilgim yok. Tanıdım kişiler var bu şekilde alan ve hiç kesinti yapıldığından falan bahsetmemişlerdi. O yüzden daha mantıklı geliyor nakit olarak verilmesi. Tabi verigi kesintisi vs olacaksa sıkıntı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar yakinda evde yemek yapmayida yasaklar , efes pilsenin sahibi ne diyordumillet evde bira yapiyor biz iş yapamiyoruz diyordu. Şimdide lokantacilar istekte bulundu belliki...


    Kaziği yiyen yine bordrolu işçi kesimi oldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işler böyle sen hiç birşeyi beğenme ölsün YÖK olsun de sonra kendi gelince sesini çıkarsın yok öyle ayrı gayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.