Şimdi Ara

Windows 7 Dual Boot İçin SSD'yi Çıkartıp Takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Windows 7'nin desteklediği bir çizim programı kullanıyoruz.Windows 10 kullanıcısıyım ve vazgeçmek istemiyorum.Bu yüzden dual boot(çift işletim sistemi) kurmak istedim.Windows 7 bölümünü mesleki programlar için kullanmak istiyordum.


    Windows 7 dosyalarını MSI Win7 Smart Tool yardımıyla flash belleğe yazdırdım.D diskini MBR biçimine dönüştürdüm ve 80 GB'lık ikinci bir alan oluşturdum.Format için oluşturduğum diski seçtiğimde hata alıyorum.Hata şu şekilde: “Windows Seçili Konuma Yüklenemiyor.Hata: 0x80300024.”

    Bu hata cihazda 2 tane disk takılı olduğundan kaynaklanıyor.Kullandığım dizüstü bilgisayarımda bir SSD ve bir hard disk kullanıyorum.Windows 10 SSD'ye kurulmuş durumda.D'ye Windows 7 yüklemek için ise SSD'yi çıkartmam gerekiyor.O zaman hard diski birincil disk olarak algılayıp format işlemi gerçekleşiyor.

    Sorum şu:
    İşlemi dediğim gibi yaparsam SSD'yi çıkartıp, format işlemi bittikten sonra tekrar takmam gerekiyor.Bu durumda 2 işletim sistemini (Windows 10 ve Windows 7) kullanabilir miyim? SSD'yi çıkartıp,taktığım için veri kaybı yaşar mıyım?
    Bunun haricinde alternatif bir öneriniz var mı?







  • İki disk de bootable olacağından diskler sisteme takılı bulunduğunda hangisinin boot edeceğini bilemezsiniz. Bunu ayarlamanız gerek. Windows altından ayarlanıyordu diye hatırlıyorum. Tek diske de çift işletim sistemi kurabilirsiniz. Bunun için rehberler olduğuna eminim. Ancak birkaç detay var tabi. UEFI olarak kurulamayabilir veya diski GPT yaparsanız yine olmayabilir, MBR olması gerekebilir.
    Sorunuzun cevabı: Sorun olmaz kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    D sürücüsünü 80 GB boyutunda bölüp,üzerine Win7 sanal sürücüsü kurdum.Programı sanal sürücü üzerinden Win7'ye kurdum.Biraz kasıyor ama iş göreceğini düşünüyorum.Fazla kasarsa SSD'yi biraz bölüp sanal sürücüyü SSD üzerine kurup tekrar deneyeceğim.Biraz daha hızlı olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.