Şimdi Ara

5G teknolojisi için önemli adım: Türkiye ile ONF arasında iş birliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’nin 5G teknolojisine hızlı bir şekilde geçmesi ve bu teknolojide söz sahibi olması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ABD merkezli ONF (Open Networking Foundation) ile iş birliği anlaşması imzalandı.
     

    GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde Bakanlık ve üç Türk operatörün katılımıyla ONF ile imzalar atıldı.  Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Evrensel Hizmet Projesi üzerinden ONF’in yeni teknolojileri ve açık kaynaklı M-CORD mimarisi test edilecek. ONF, yeni nesil iletişim teknolojileri ve ağ yönetimi konusunda proje geliştiren önemli bir merkez olarak gösteriliyor. ONF’in 141 ortağı bulunuyor. Telekom sektörüne yönelik yeni araştırmalar için şemsiye bir kuruluş olan ONF aynı zamanda standartları belirleyen bir organizasyon konumunda.

     

    Bu anlaşma ile, Google, AT&T, Deutsche Telecom, Verizon, Telefonica, Comcast, NTT ve China Unicom gibi dünya devlerinin üyesi olduğu ONF’de geliştirilen yeni nesil iletişim teknolojileri, dünyada ilk kez Türkiye’de test edilerek, hayata geçirilecek. M-CORD mimarisi sayesinde sanallaştırılmış şebeke, yazılım temelli radyo erişim şebekesi (xRAN), ağ dilimleme ve 5G şebekesi için temel yapıtaşı oluşturulması çalışmaları yürütülecek.








  • Kota olduktan sonra ne yapayım 5G yi
  • 3g deyken 2-3,4gb falan vardı 4.5g geçtik kotalarda değişiklik olmadı. ne anladık bu 4.5G den 5G gelince de aynı kotalar olacak, yani boş bir teknolojik gelişme.

  • 0.5G için ne gerek var 5.5G ye geçelim direkt(!)
  • sömürülmeye devam bu zihniyetle 6G gelse bir cacık olmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.