Şimdi Ara

50HZ'mi 100HZ'mi? Nedir bu 'Tazeleme Oranı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
44.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzmanların tavsiyelerine elbette başvuralım, ama bazı konular var ki araştırıp, okuyup anlarsak çok daha kolay cevaplar bulabiliriz. Aklımı sürekli kurcalayan bu soruya güvendiğim kaynaktan bulduğum cevabı benim gibi üşengeç arkadaşlar için elimden geldiğince çevirmek istedim. Nedir bu "Hertz" kardeşim?

    Önbilgi
    Yazının orjinali Amerika ve NTSC standardını benimsediği için 60HZ ve 120HZ değerlerini kullanmış, ben de değiştirmedim. Burdaki püf nokta TV yayın standardı. Çok kısa ve bizi ilgilendiren kısmını anlatalım; NTSC TV standardı yayınlarını saniyede 30 kare(30 FPS) yapar, PAL standardı ise 25FPS. Üreticiler de televizyonlarını NTSC standardını kullanan ülkeler için 30 ve katları(60-120) olarak , PAL standardını kullanan ülkeler için ise 25 ve katları(50-100) olarak üretir.

    Biz, bu yazıda kullanılan 60HZ terimini 50HZ, 120HZ terimini ise 100HZ olarak okuyabiliriz.
    Not:Sinema filmlerinin standardı tüm dünyada 24FPS'dir.

    NEDİR BU "YENİLEME ORANI"?
    Kaynak

    Yenileme oranı, karelerin sayısına karşılık gelir. Frekans birimi olan Hertz'de ölçülür. 60 Hz yenileme hızına sahip bir TV, saniyede 60 görüntü gösterebilir.

    Firmalar ürünlerini çoğu zaman televizyonun gerçek özellikleriyle bağdaşmayan yenileme oranı rakamları kullanarak pazarlarlar(Bu ayrı bir makale konusu). Bu ne yazık ki ortalama bir alıcı için çok yanıltıcıdır, sevindirici olan ise bugünlerde üreticiler gerçek rakamları açıklamaya başladılar. Çoğu zaman listelenen sayı, gerçek yenileme oranının iki katı olacaktır. Herhangi bir yenileme hızını 120 hz'ın üstünde görürseniz, o değerin abartılı olduğunu varsayabilirsiniz.

    60HZ - 120HZ Karşılaştırması

    Üreticiler, 120Hz TV'lerin, 60Hz modellere karşı önemli bir avantaj sağladığına inanmanızı istese de, yenileme hızı görüntü kalitesini tek başına arttırabilen bir unsur değildir. Teorik olarak düşünürsek, iki katı yenileme hızında oynatılan bir içeriğin hareket bulanıklığının da yarısı olması beklenir. Sorun şu ki, neredeyse hiç bir yayıncı 120Hz'lik bir kaynak kullanmıyor.

    30FPS ve 60FPS Kaynakları 120HZ TV'de Göstermek

    120Hz TV'de oynatılan 60 FPS video, 60Hz TV'den farklı görünmeyecektir. Böyle bir durumda, TV ya kaynağı etkin bir şekilde 60Hz TV'ye dönüştüren yenileme oranına uyacak şekilde kendini ayarlar veya her kareyi iki katına çıkarır.

     50HZ'mi 100HZ'mi? Nedir bu 'Tazeleme Oranı'
    60hz Samsung KU6300'de gösterilen 60P Video

     50HZ'mi 100HZ'mi? Nedir bu 'Tazeleme Oranı'
    120hz Samsung KS8000'de gösterilen 60P Video

    Yukarıdaki resimlerden de görebileceğiniz gibi yenileme oranının yüksek olduğu bir TV daha az hareket bulanıklığı üretmez. Bu TV'lerin her ikisi de (bulanıklığa neden olan) çok benzer bir tepki süresine sahip olduklarından, 60 fps içerik neredeyse aynı görünür.

    24FPS Yayın Görüntülemek
    120Hz bir TV daha iyi görüntü üretmese de standart 60Hz TV'lere göre birkaç avantaj sağlayabilir. En önemlilerinden birisi de 24Hz'de sinema içeriklerini olduğu gibi, düzgün bir şekilde oynatabilmesidir. Çoğu TV, artık panellerinin yenileme hızını kaynağa uyacak şekilde kolayca ayarlayabiliyor, ancak bazı cihazlar (chromecast gibi) oynatılan içeriğe bakmadan tüm görüntüleri 60Hz'de çıkabiliyor. Bu durum, 24, 60'ın bir katı olmadığı için sorunlara yol açabilir. Bu türden içeriği görüntülemek için, "3:2 Azaltma" olarak adlandırılan teknik kullanılır. Temel olarak, kareler 3 kez ve 2 defa tekrarlanır. Sıradan bir izleyici bunu farketmeyebilir, ancak bazı sahnelerin, özellikle de yakın çekimlerin titreşimli olarak görünmesine neden olur. 120hz TV'ler bunu tamamen önleyebilir, çünkü her kareyi tam katı(5 kez) görüntüleyebileceği için titreme olmayacaktır.

    Not: Bu durum PAL için geçerli değil. 100HZ'de 50HZ'de 24'ün katı olmadığı için hertürlü "pulldown" işlemi olacaktır. Fakat, aldığınız panelin 120HZ'e çıkabilme kapasitesi var ise o zaman yukarıda bahsi geçen avantaj geçerli olabilir.

    Kare Çoğaltma Teknolojisi
    120Hz'in kullanışlı olduğu başka bir yer ise, TV'lerde bulunan kare çoğaltma özelliğidir. Çoğu TV'nin bu özelliği vardır, hatta birçok 60Hz TV'de de vardır. Ancak hareket çoğaltma, mevcut karelerin arasına yeni kareler ekleyerek çalıştığından, daha yüksek bir yenileme oranına sahip olmak, iki kat daha fazla ekstra kareye sahip olmanızı sağlar. Buda, TV'nin daha iyi çoğaltılmış kareler üretmesini sağlar, hareketi daha akışkan gösterir.

    Daha yüksek bir yenileme oranına sahip olmanın bir diğer kullanışlı özelliği de, 60p içeriğinde de kare çoğlatma kullanma becerisidir. 60HZ TV'ler saniyede 60'dan fazla kare görüntüleyemediğinden, 60p ve daha yüksek kare hızlarına sahip içerikler üzerinde bu özelliği kullanamazlar. 120Hz TV, iki kat daha fazla görüntüleme kapasitesine sahip olduğu için 60Hz'lik görüntünün her birine bir kare daha ekleme yapabilme avantajına sahiptir. 120Hz TV'niz yoksa, kare çoğaltma teknolojisini yalnızca 24p veya 30p(PAL için 25P) içerikler ile kullanabilirsiniz.

    120 FPS Görüntü İzlemek
    TV'niz bir PC'ye bağlıysa ve 120Hz girişini destekliyorsa, bu 120Hz TV'ye sahip olmanın gerçek avantajını kullanabilecğiniz anlamına gelir. Video oyunları dışında 120HZ bir kaynağı bulmak çok zor olsa da, aldığınız görüntünün kalitesi dramatik biçimde farklı olacaktır.

     50HZ'mi 100HZ'mi? Nedir bu 'Tazeleme Oranı'
    Sony AE1 üzeirnde 60FPS Görüntü
     50HZ'mi 100HZ'mi? Nedir bu 'Tazeleme Oranı'
    Sony AE1 üzeirnde 120FPS Görüntü

    Gördüğünüz gibi 120 fps resim çok daha net. Bunun nedeni 120 fps videoda, karelerin ekranda yarısı kadar uzun süre kalmasıdır. Gözleriniz hareketli bir nesneyi ekran boyunca izlediğinde, iki kareyi birlikte harmanlar. 120HZ içerik iki kat fazla adım içerdiğinden, pek fazla harmanlama gerektirmez (buna bulanıklık devamlılığı denir). Bu da apayrı bir makale konusu.

    Siyah Kare Yerleştirme
    Bu ilkeyi(kare çoğaltma) uygulamanın başka yolları da vardır, bir taneside siyah kare yerleştirmedir. Bazı televizyonlarda bu özellik bulunur. Bu teknolojide TV kareyi diğer kare görünen kadar sürekli göstermek yerine yalnızca kısa bir süre görüntüler, bu iki kare arasına ise siyah kareler yerleştirir.

    Görüntü, yalnızca beyninizin olmasını beklediği yerde ortaya çıktığı için hareketi zihininzde düzeltmek zorunda olmadığı için, düzgün bir şekilde uygulanırsa son derece net bir görüntü ortaya çıkar. Ne yazık ki, herkes bu titremeye dayanamaz, bir süre sonra rahatsızlık vermeye başlar.

    Bu hile, 120Hz yenileme hızı ile birleştirildiğinde daha da iyi çalışır, çünkü daha da pürüzsüz görüntüler ortaya çıkar ve titreşimin fark edilmesi daha zor hale gelir. Bu teknolojiyi destekleyen TV bulmak neredeyse imkansızdır, hatta pahalı oyun monitörleri bile desteklemez.

    Farklı Kaynakların Farklı Tazelem Değerleri
    Gerçek 120Hz içerik bulmak çok zordur, hiçbir çevrimiçi akış hizmeti bu hızı resmen desteklemez. Bu yenileme hızını kullanan yegane kaynaklar PC'ler ve Apple'ın iPad Pro'sudur. Sizin için bazı kaynakların tazeleme oranları aşağıdaki gibidir.

     50HZ'mi 100HZ'mi? Nedir bu 'Tazeleme Oranı'


    NETİCE
    Çoğu kullanıcı için, 120 hz yenileme hızına sahip bir TV gereksizdir. Standart içerik tüketiyorsanız 60Hz modeline kıyasla 120HZ TV'nin bir farkı yoktur. Titremye karşı hassassanız ya da kare ekleme efekti istiyorsanız satın alabilirsiniz.

    Ancak, PC oyunu oynuyorsanız, 1080p @ 120Hz girişini destekleyen bir TV çok işinizi görür, çünkü video oyunları bu yenileme oranlarına çıkabilen nadir içeriklerdendir. 120 fps bir içerik, 120Hz monitör veya TV 'de çok daha yumuşak ve net bir şekilde görünür.







  • Millet işte bunu anlamadı gitti , eğer 50 FPS bir video oynatacaksanız TV'nin 50hz veya 100hz olmasının bir farkı yoktur. 100hz tv'ler 50hz tvlere göre ancak +50 FPS içerikde fark yaratır o da oyun ve demo görüntüler dışında herhangi bir içerikde yok, örneğin uyduudan aldığınız yayınlar 25 fps'dir, filmler 23,976 fps'dir, çoğu konsol oyunu 30fps'de çalışır. 144hz monitor kullananlar bu dediğimi hemen anlamıştır, 60 fps oyun oynarsanız 60hz veya 240hz olmasının bir önemi yoktur çünkü en fazla saniyede 60 fps görürsünüz(60fps de çalışan içerikte) monitorunuzun 240hz olması bir işe yaramaz.

    Televizyonun bit ratesi içinde aynı şey geçerli 6bit bir kaynak varsa televizyonun 8bit, 8bit + fcr veya 10bit olmasının bir önemi yoktur en fazla 6 bit görüntü görürsünüz çünkü kaynak budur. TV'Nizin 10bit olması ancak 10bit bir görüntü oynattığınızda işe yarar yani normal tv yayınında asla bir işe yaramaz.

    Bu nedenle TV alırken hz ve bit yerine televizyonun genel panel kalitesine bakın, kontrast oranı, parlaklığı, renk gamutu vs.
    Selam. Verdiğiniz bilgiler çok güzel ve yerinde fakat 100-120 ve 240hz doğal tazeleme oranına sahip tvlerin hareket netliği, daha net görüntü vermediği bunun için illa 120hz veya 240hz kaynak lazım dediğiniz kısım yanlış bilgi içeriyor.
    Tvlerin hepsi aktive Matrix denilen show and hold yani göster ve sahnede tut mantigiyla çalışıyor.Siz 24p film izliyorsunuz diyelim. 60hz TV sizinde bahsettiğiniz 3:2 pulldown denilen teknikle sahneyi gösterirken 3 ve 2 kere tekrarlanan kareler nedeniyle istikrarsız titreşim ve kamera zoom yaptığında stutter denilen kare atlamalari yapicaktir. Bazı gözleri rahatsız etmez farketmez bile kimi izleyiciler ama bu sıkıntısız akıcı olmadığı anlamına gelmez.
    Aynı görüntüyü 120hz Tv'de oynattiginizda 24*5 120nin tam katı olduğu için stabil ve hareketli sahnelerde daha net bir görüntü vericektir. Sebebi 60hz TV tek kareyi yaklaşık 32ms ekranda tutarken 120hz TV 8,3ms de kareyi yeniliycek. Neredeyse 3 katı daha kısa bir sürede aynı kareyi yenisi ile değiştireceği için bir noktadan bir noktaya hareket eden görüntü içinde atlama sonucu olusucak bulanıklık farkedilir ölçüde azalicaktir. Yani kaynağın illaki 120hz veya 240hz olmasına gerek yoktur. Sizin TV de 5:5 pulldown tekniğini sağlayacak ayarlarda olması (veya sizin bunu manuel olarak yapmanız) yeterli olacaktır.
    Keza 30 ve 60hz lerdede bir spor karşılaşması vs izlerkende 30 60 120nin tam katları olduğu icin durum aynıdır. Stabil ve netlikten ödün vermeyen bir sonuç alırsınız.

    İyi forumlar.
    Bende tam bunu ateşli savunan arkadaşlar için yaptım bu çeviriyi açıkçası. Çok kafamı karıştırdılar. Bende biraz araştırdım ve bu makaleyi buldum. İnsanların satın alma kararları verirken yanlış ve yarım bilgilendirilmesi ceplerinden fazladan gereksiz para çıkmasına sebep oluyor. VA ve IPS için de geçerli, 50HZ ve 100HZ içinde.
  • Barış Özcan abimizin dediği gibi, bir şeyi öğrenmek istiyorsanız, başkasına öğretecekmiş gibi çalışın derdi. Gerçketen işe yarıyor.
  • Son günlerin popüler tartışma konusuydu, artık buradan devam eder herhalde.
  • Millet işte bunu anlamadı gitti , eğer 50 FPS bir video oynatacaksanız TV'nin 50hz veya 100hz olmasının bir farkı yoktur. 100hz tv'ler 50hz tvlere göre ancak +50 FPS içerikde fark yaratır o da oyun ve demo görüntüler dışında herhangi bir içerikde yok, örneğin uyduudan aldığınız yayınlar 25 fps'dir, filmler 23,976 fps'dir, çoğu konsol oyunu 30fps'de çalışır. 144hz monitor kullananlar bu dediğimi hemen anlamıştır, 60 fps oyun oynarsanız 60hz veya 240hz olmasının bir önemi yoktur çünkü en fazla saniyede 60 fps görürsünüz(60fps de çalışan içerikte) monitorunuzun 240hz olması bir işe yaramaz.

    Televizyonun bit ratesi içinde aynı şey geçerli 6bit bir kaynak varsa televizyonun 8bit, 8bit + fcr veya 10bit olmasının bir önemi yoktur en fazla 6 bit görüntü görürsünüz çünkü kaynak budur. TV'Nizin 10bit olması ancak 10bit bir görüntü oynattığınızda işe yarar yani normal tv yayınında asla bir işe yaramaz.

    Bu nedenle TV alırken hz ve bit yerine televizyonun genel panel kalitesine bakın, kontrast oranı, parlaklığı, renk gamutu vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Şubat 2018; 21:38:12 >




  • Elinize emeğinize sağlık. 50 Hertz tv alınmazcılar için, iyi bir bilgi paylaşımı olmuş.



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XE9005 gibi "kare ekleme" teknolojisi çok iyi bir TV'ye gücünüz yetmiyorsa 100HZ bir TV almak sizi çok da tatmin etmeyecektir. O bile gözle görünür bir akışkanlık farkı sağlamaz o başka. Bakın alınmaz demiyorum, ama bana göre fazladan verilen paradan başka birşey değildir. Neticede her zaman söylediğim gibi, önemli olan kaynak materyal. O kaynak da TV'lerde 25FPS, filmlerde 24FPS.

    Panel kalitesinin yanında firmaların geliştirdiği teknolojilerin de gerçekten önemli olduğunu buradan anlıyoruz. Benim çıkardığım başka bir sonuç ise 100HZ olmayan bir TV'de "kare ekleme"(Sony:MotionFlow, Samsung:Auto Motion Plus, Sharp:AquoMotion, Toshiba:ClearFrame or ClearScan, Vizio:Smooth Motion, LG:TruMotion gibi) özelliğinin kapalı olması daha hayırlıdır. Tuhaf görüntüler oluşmasını engellemiş olursunuz. Özellikle 24FPS film izliyorsanız. Zaten "pulldown" yüzünden titreyen görüntü iyice abuklaşır.




  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Bende tam bunu ateşli savunan arkadaşlar için yaptım bu çeviriyi açıkçası. Çok kafamı karıştırdılar. Bende biraz araştırdım ve bu makaleyi buldum. İnsanların satın alma kararları verirken yanlış ve yarım bilgilendirilmesi ceplerinden fazladan gereksiz para çıkmasına sebep oluyor. VA ve IPS için de geçerli, 50HZ ve 100HZ içinde.
  • uzulerek girdileri okudum
    üsteki çevirideki bilgiler doğru yalnız
    biraz da eksik bilgi var
    altta yaptiginiz çıkarımlar son derece yanliş

    50hz gelen sinyal için 50hz tv son derece
    yeterli derseniz bu ifade sadece tüplü tv
    için geçerli derim crt de tepkime süresi diye birşey yok

    kaldı ki 50hz kaynak ikiye bölünüyor
    interlaced den dolayı yayınları bedava free to air izliyorsaniz ezici çoğunluk interlaceddir
    50 kare saniye 2 hz çevrimde oluşuyor
    50hz interlaced max 25 kare saniye üretir

    işin püf noktası lcd panelleri response time degerlerinde saklı mu9000 12 milisaniye xe90 ise 10 milisaniye
    eski tn oyuncu monitörleri ise 2 milisaniyelere kadar
    düşmüştü lcd hücrenin tepki süresi akıcı görüntü için
    hayati oneme sahip ve bu değerler free to air interlaced sinyalde yağ gibi akan hizli hareketli görüntüler için yetersiz
    vaktim olursa daha geniş bilgi kaynakları yazmak isterim

    arkadaşlar malesef tüplü tv ler yüksek çözünürlük
    üretemezler sebebi osilatörün mümkün olmayan
    frekansa çıkması gerektiğinden
    fiziken mumkun olsaydı yapılırdı ve ilk satin alan da ben olurdum
    lcd tv ler durağan resimde iyi ancak görüntü
    resim hareketlendikçe response time den dolayı çuvalıyorlar işte o yüzden
    ne kadar native hz o kadar daha kolay akıcı resim
    malesef durum bu ....

    50hz tüplü tv alın ama lcd almayın
    kasıtlı olrak yazıyorsanız günahı boynunuza ne diyeyim

    ha ilave edeyim xe9005 var bende ve malesef
    maç yayınında tatminkar değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 21 Şubat 2018; 23:28:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam güzel yazmışsınız ama iş pratiğe gelince bu durum öyle değil en basit örneğini yazacağım mağazaya cebinizde 50-60fps maç içeriklerinin olduğu usb ile gidin bi mu7000 e takın birde mu9000 e takın ikisininde motion ayarlarını kapatın ve izleyin aradaki farkı göreceksiniz sizin dediğiniz gibi olsa bu fark olmazdı artı olarak bu olay 50-100hz farkı değil 50hz modellerin çoğu giriş seviye modeller 100hz tv ler ise orta üst ve üst modeller ister istemez motion performanslarıda farklı oluyor 50hz tv ler arasında bile motion performansı olarka fark var..yani motion ayarını açıp araya kare katmazsanız bile görüntüde farkediyor yada şöyle bi örnek daha vereyim yine mu7000 ile xe8005 modellerini karşılaştırın bu iki modelde 50hz ama arada motion farkı var sizin dediğiniz gibi olsa hiçbir fark olmaması gerekirdi değilmi? özetlersek bu fark standart (survivor haber izleyicileri ) kullanıcılar için çok farketmesede biraz detaylı bakan genelde spor içerikleri izleyenler için farkediyor




  • Kafama takılan konu şu. Diyelim bizim Tv 50 hz ama netflix yayını 60 hz aradaki 10 hz fark kayıp mı ediliyor ?

    İkinci olarak 50 hz Tv'ye Netflix yayını 50 hz veriyor 100 hz tv'ye 60 hz mi veriyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Şubat 2018; 23:36:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    ilk önce ben tv teknisyeni veya elektronikçi değilim
    işim değil ...
    yanlış bilmiyorsam görüntü işlemcisi frame drop yapıyor
    yani kırpıyor işte o kirpma işini iyi yapan kötü yapan
    ayrımı iyi tv kötü tv ayrımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 21 Şubat 2018; 23:49:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recep R kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bilgileri nereden öğrendiniz acaba bir kaynak falan varsa bakalım. Birde hz meselesinin asıl sorun çıkardığı nokta tv yayıncılarının 1080i 575i gibi yayınları oluyor sanırım. Peki 1080p 720p dısarıdan taktigimiz iceriklerde durum nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recep R kullanıcısına yanıt
    İlk postta gram yorum yok, çıkarımlarım yanlış olabilir. Bu siteye güvenirim. Adamlar test ettikleri televizyonları para verip alıyorlar. Firmaların verdiği referans ürünleri kullanmıyor, sırf hile hurda olmasın diye. Sadece teorik bilgi değil paylaştıkları, uyguladıkları testlerin videoları ve resimleri de mevcut. Sadece bu site değil, bilgisine güvendiğim bir kaç başka kaynak da benzer görüşler bildirmiş. Görüşlerinize saygı duyuyorum ama şu interlaced ve prograssive meselesinin FPS ile bağlantısını açıklayan bir kaynak paylaşırsanız memnun olurum.
  • hocam fps dediğiniz ekranda saniyede gösterilen kare sayısı interlaced tarama ile progressive tarama arasında kare olarak 2 kat fark vardır google a yazarsanız envai sitede bilgi mevcut

    örnek için

    https://www.youtube.com/watch?v=j29b7B6CSNM
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Üretilen içerikler genelde maksimum kare sayısında çekiliyor. İzlediğiniz panelin çıkışına göre yayın veriliyor, Netflix için konuşursak. Yani evet fazla kareler kırpılıyor. Sinema hariç, sinema 24FPS. Sinema filmlerinde yukarıda anlatılan şekilde pulldown, kare eşitleme yapılıyor. 120 Hz verebilen bir TV de ise durum sinema filmleri için daha farklı, bu paneller sinema filmlerini en doğru şekilde gösterebiliyor, çünkü 120,24ün tam beş katı. Aynı kareyi 5kere çoğaltıp sorunsuz görüntü verebiliyor. TV içerikleri ise PAL 25 FPS NTSC ise 30 FPS yayınlanır. TV ise bu kareleri çoğaltıp saniyede 50 veyahut 60kareye çıkarır.
  • interlaced sinyalde tekli satır çiftli satır tarama arasında
    gecikme var progresif taramada ise sinyal aynı anda
    resmi oluşturduğundan hareketli görüntüde
    daha az bozulma oluşuyor başka bir esprisi yok
    lcd lerin temel kusuru yuksek response time
    ayrıca ben otorite degilim ki görüşüm olsun
    bunlar en temel bilgiler internette araştırınca
    bulunacak şeyler....

    son tahlilde günlük kullanim için hz meselesi önceliktir
    malesef kontrast ışık sızması vs. vs.
    titreyen görüntünün yanında tali şeyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 22 Şubat 2018; 0:3:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    25FPS prograssive bir TV yayını saniyede 50 kare görüntü üretir, doğru mu anlamışım? Yani TV kare ekleme yapmadan direkt kareleri özgün formatında gösterir. Bu durumda TV yayını prograssive bile olsa maksimum kare sayısı 50. Sonuç değişmiyor, Ben böyle anladım. Ki yayınların çoğu 1080i. Sizin dediğiniz bir noktaya katılıyorum, giriş seviyesi 50HZ TV ler ile premium panellerin 50HZ olanları illaki farklıdır. Görüntü kalitesi konusunda çok fazla değişken mevcut, ben bu gidişle plazmam ile yola devam edecek gibiyim.. çok elektrik yakıyor ama, siyah seviyesi ve tepkime süresi LCD panellere göre oldukça iyi.
  • recep R kullanıcısına yanıt
    Hiçbirimiz otorite değiliz, ama bu fikir beyan edemeyeceğimiz anlamına gelmez hocam. Sizin tecrübe ettiğimiz bir durum, bizim fikrimizi değiştirebilir. Teknoloji çok hızlı değişiyor, üreticilerin anlattıkları da maalesef yanıltıcı olabiliyor. Kullanıcı deneyimi çok daha önemli benim için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Tek bir çözüm var oda Oled Tv'ler. Philips 55pos9000 Oled tv o kadar mükemmel bir görüntü sunuyor ki yanında kalan bütün üst klasman tvler sanki çok kötü modellermis gibi geliyor. Aynı sekilde Sony A1 Oled mükemmel bir tv.



    Son olarak Lg'ye asiri derecede kizginim. Fiyat performans olarak mukemmel bir televizyon olan c7 serisi Oledleri Türkiye'ye getirmedi onun yerine daha sorunlu ve ucuz modeller olan b7ler Türkiye pazarına sunuldu. Daha ust midel isteyenlerse E7 Oledlere yinlenduriliyorlar ki onlarda A1 seviyesine yaklasiyor fiyat olarak. Ama inanun mükemmel tv'ler.



    C7'yi bulamadigimdan A1 ve E7ninde absurd fiyatlarin ötürü philipsin mukemmel Oled tvsinin buyusune kapildim gibi. Incelemeler cok iyi.

    Bu arada Sony ve E serisi Lg oledler 10knin uzerinde seyrediyor. Philips ve Lg B serisi oledler ise 8000 bandinda,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Şubat 2018; 0:28:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.