Şimdi Ara

Excelde sutunda tekrarlayan kisinin verilerini satıra girme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz karışık bir cumle kurmus olabilirim.Soyle ki A kisisinin ayni gun icinde 3 kere giris saati var , B kisisinin ayni sekilde. Ben her kisinin bu 3 verisini kendi satirina nasi ekleyebilirim.(Tek satıra indirecek şekilde)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Anladığım kadarıyla dikey panel veri formatını yatay panel veri formatına çevirmek istiyorsunuz. Bunun en kolay şekilde PivotTable ile yapabilirsiniz. Daha profosyonel olarak yapmakiçin makro yazmalısınız. Ben birinci alternatifi anlatacağım.

    Sütunlarınızın bir başlığa sahip olduğundan emin olun. Mesela sütunlarınız A1: "Kişi" ve B1: "Giriş" olsun. Bu sütunları seçin ve Ekle sekmesinden PivotTable düğmesine basın. Açılan pencerede sadece tamam deyin.

    Yeni bir sekmede PivotTable oluşturulmuş olacak. Bu PivotTable tıkladığınızda sayfanın sağ tarafında PivotTable Alanları diye bir pencere çıkacak. Bu pencerede "Rapora eklenecek alanları seçin" başlıklı ve içinde "Kişi" ve "Giriş" onay kutuları olan bir yer var. Buradaki "Kişi"yi alıp "SATIRLAR" bölümüne sürükleyin. "Giriş"i alıp hem "SÜTUNLAR" hem de "DEĞERLER" bölümüne sürükleyin.

    Böylece her bir kişinin sadece bir satırı olacak. Farklı giriş saatleri sütunlara yayılacak. Bir kişi belli bir giriş saatinde giriş yamışsa ilgili hücrede 1 değeri görünecek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.