Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] (1175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24.106
Cevap
162
Favori
1.231.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11731174117511761177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uurkayaogl U kullanıcısına yanıt

    Bozuluncaya kadar devam maalesef.

  • Güncelleme ne zaman gelecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumu okudukça şükür ediyorum. Benim cihaz ekimde 3 yılı devirdi hala daha bataryanın %60-70'i ile 5 saat ekran veriyor günlük kullanım tek şarjda.


    Telefonu aldığımdan beri forumu takip ediyorum, bu sürede kullanım şeklime bazı kişiler karşı çıksa da, ne kadar iyi yaptığımı daha iyi anlıyorum. Sırrımı tekrar tekrar paylaşıyorum, ama öncesinde kulağınızı bi çekin de nazar değmesin SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] 


    Parasını verdiysem çatır çatır kullanırım diyenler vardı, madem bataryaya zararlı neden var o zaman diyenler vardı, iki yıl sonra bozulacak nasıl olsa ne gerek var diyenler vardı, birde bir yıl sonra satacağım nasıl olsa diyenler... Yani bugün cihazı kullanmaya mecbur kalanlara sözüm yok sadece ektiğini biçtiler :) Benim cihazımın durumu ise mucize değil bilimin eseri. Benim gibi özellikle cihaz alıp ben bunu sevdim 3-5 yıl kullanırım diyenlerdenseniz kendinizden biraz taviz verip cihazınızın sevdiği şeyleri bilip yapmalısınız.


    Nasıl ki 3310 zamanında telefonun şarjını bitirmeden şarja takmamak gerekiyordu ise bugünde benzer durum devam ediyor, tabi o zaman ni-cd/ni-mh bataryalar vardı ise bugünde li-ion/li-po bataryalar var. Yani kullandığınız cihazlar lityum bataryalı ve bu bataryanın sevdiği sevmediği durumlar var. Sevmediği durumları ortadan kaldırırsanız ömrünü uzatısınız, bu kadar basit. Ben paylaşayım yine, yararlanmak isteyen bilgi sahibi olsun. 3 madde zor değil.


    Öncelikle iş işten geçtiyse yapacak bişey yok, bozulmadan yapmanız gereken şeyler bunlar. Batarya değiştikten sonra da yapalabilir ama eski cihazların bataryalarını değişseniz bile genelde hayır gelmez, iki sebebi var; orjinal de olsa beklemiş batarya bi kere kayıp yaşamıştır, birde telefonun içindeki batarya ile yeni aldığınız batarya aynı olmaz, orjinal de olsa üreticisi/fabrikası genelde farklıdır. Telefon üretimi bittikten sonra batarya ihtiyacı azalır bu yüzden üretim farklı yere kaydırılır yada x markaya devredilir ama üstüne orjinal marka basılır, kalite kesinlikle farklıdır. Tekrar ediyorum üretimi bitmiş cihazlar için bu durum daha çok geçerli SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] 


    -Bilmeniz gereken ilk ve en önemli şey bataryayı tam bitirip tam şarj etmemek. Sınırlarda ne kadar kullanırsanız o kadar zarar verirsiniz. %10 altına %90 üstüne çıkmamaya çalışın. %20-80 ideal. Günde iki şarj etmeniz gerekebilir, sıkıntı yok. İki şarj gözünüzü korkutabilir ama unutmayın şarj süresi de yarıya iniyor neredeyse.


    -İkinci en öneli şey hızlı şarj. Kesinlikle kapatın. Kablolu kablosuz fark etmez. Zaten üstteki kurala uyarsanız ihtiyacınız yok. Hızlı şarjı kapatamıyorsanız yavaş şarj eden bir şarj aleti kullanın. Eski cihazlar için 10W yani 5V 2A, yeni ve büyük bataryalı cihazlar için en fazla 15W şarj cihazı kullanın (5V 3A, 9V 1.5A).


    -Şarj aleti dedik, kaliteli olduğu sürece marka fark etmez, telefonla aynı markayı kullanmak zorunda değilsiniz. Baseus, UGreen, Spigen, Anker vs kaliteli üreticiler yada diğer telefon üreten markaların orjinal şarj aletleri LG, Sony vs.


    -Üçüncü önemli şey ısı. Telefonu oyun+şarjda kullanmak, güneşte bırakmak, araba içinde sıcakta bırakmak, sıcakken sarja takmak vs. Kısacası telefonu sıcaktan korumak ama özellikle sıcakken kullanmamak. Bırak soğusun iki dakka, sonra tak şarjına yada kullanmaya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 24 Ocak 2022; 1:6:49 >




  • 3 yıldır kullanıyorum 4.5G full açık ekran çözünürlüğü en yüksek çözünürlük Bluetooth 24 saat açık samsung un veri paylaşım için ayarları var Google un da reklam takip için onları kapattım konum doğruluğu ayarı kapalı wifi tarama kapalı az kullandığım uygulamalar derin uykuda ve el ile arka plan veri ve pil kullanımı tıkları kapalı uygulamaları kapatırken durmaya zorla yaparak kapatıyorum mobil veri tasarrufu açık özellikle bu ayar pili çok koruyor bu saydıklarımla beraber veri senkronizasyonu açık ise kapatın ve günde 1 saat şarja takıp twitch te yayın yapıyorum pubg günde 4,5 saat rahat ekran süresi alıyorum Şarja takıp oyun yada herhangi bir uygulamayı rahatça kullanabilirsiniz samsung bu konuda resmi açıklama yaptı bataryaya zararı yok diye Hattım Vodafone sınırsız tarife internet tarifesi daha önce TürkTelekom kullanıyordum ekran süresi 5 yada 6 saat rahat oluyordu Vodafone şebekesi 1 saat fazla yiyor bataryadan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikeee -- 24 Ocak 2022; 12:52:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nikeee kullanıcısına yanıt

    merhaba samsung un veri paylaşım ayarları nerden yapılıyor?

  • Arkadaşlar s10 plus telefonumla s9 plus telefonumu arayıp konuşmaya başlayınca bir süre sonra belli aralıklarla parazit cızırtı gibi sesler geliyor. Önceden arada oluyor gibiydi ama şimdi sürekli var. s9 plusın hoperlöründen böyle bir parazit gelmiyor. Mikrofonunda mı sorun var diyecem ama karşımdaki konuşma yapmasada s9 dan cızırtı parazit sesleri gelmeye devam ediyor. Neden kaynaklanabilir acaba. Başka telefonla denemedim hiç. Bu ikisini kullanıyoruz sürekli

  • osamanos kullanıcısına yanıt

    Bu bölümde ki tüm ayarlar kapalı olacak samsung gizlilik dahil Google hepsi

    SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU]


    Bunu temizleyin format atmis gibi olun ve batarya duzelir reset falan ugrasmayin

    NOT YENI BATARYA TAKANLARDA YAPSIN BUNU FORMAT ATMAYIN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unlovedman kullanıcısına yanıt

    Kaybedilecek bir şey yok, deneyeyim.

    Teşekkürler

  • Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt
    SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU]

    Bu hale getiriyor başa aliyor yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün telefonun ekranına dikkatlice bakınca fark ettim.

    Amoled yanıkları oluşmuş. Instagram, Whatsapp vs yıllardır aynı yerde duran logolar artık temelli aynı yerde :)

  • Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt

    Sadece M serisinde amoled kullanmiyor Samsung ama onuda netten satis sadece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba S9 Plus modeline Note 9 bataryası takmayı deneyen oldu mu hiç? Sadece soket kısmı sağ tarafta ama onu kıvırarak takabiliriz diye düşündüm ebatı da aynı gibi sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. İki buçuk ay önce telefonumun bataryasını bir arkadaşa değiştirtmiştim. Arkadaş bataryayı orjinal getirttiğini söyledi. Telefonu kullanmaya başladım ama eski bataryadan çok da fazla gitmiyordu. belki bikaç saat farketmiştir. Durumu arkadaşa anlattım. Beni bataryayı aldığı telefoncuya yönlendirdi. Orda telefon ve batarya test edildi ve sorunun telefonun şarj ünitesinde olduğu bataryada bir sorun olmadığı söylendi. Telefonu arabanın usb girişine takıp şarj ediyordum muhtemelen ondan oldu. Ancak şöyle bir problem daha var: telefon yüzde 1 şarja düşüyor ve bu seviyede uzun süre daha kullanılabiliyor. Telefonu sıfırladım hard reset attım sorun yine düzelmedi. Önerileriniz varsa bekliyorum. Eski android versiyonuna geçsem düzelir mi? Sürüm düşüren oldu mu?

  • Rewas R kullanıcısına yanıt

    Takamazsin biri soket sagda biri solda onu gectim soket pimleri farkli bide o iş s7 s7 edge zamaninda bitirdiler Olsabile 3500 gorur kernel root falan isler uzar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unlovedman -- 30 Ocak 2022; 13:52:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osamanos kullanıcısına yanıt

    340 tl civari batarya


    Kaca degistirdiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unlovedman kullanıcısına yanıt

    180tl iscilik 20tl verdim iki buçuk ay önce


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3500 görse bile 4 senelik batarya da 3500 ama %55 civarına düşmüş oluyor. Soketler farklıysa yapamayız evet ama o kablonun sagda solda olması da ben batatyayı değiştirmiştim kendim kıvırmalara çok müsait esnek ve sağlam yani katlarsak 1 tur hiçbir sorun olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • replikadır o. çok fazla fason üretim var samsung etiketi basılıp o fiyata asla orjinal batarya olmaz ya da başka çıkma bataryadır. hiç vermedim ama en kötü GSM iletişime tamire verin bence orjinal servis pack ürünleri vardı. batarya yüzde 1 de sabit kalması ooooo benim batarya çok iyi ya da sorun var muhabbetinden kaynaklanmaz kalibrasyondandır, yani "benim bataryam 30 dakika yüzde 1'de gidiyor" ya da "benim bataryam yüzde 1 de 5 saniye gidiyor" ama totale vurursak 5 saniye giden arkadaş belki toplam daha fazla ekran süresi alıyordur. üniteyle alakası yoktur yani şarj mı almama sorunu var aşırı mantıksız para koparma amaçlı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rewas R kullanıcısına yanıt

    Mutlaka bir kalibrasyon hatası var ama çözemedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11731174117511761177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.