Şimdi Ara

mutluluğun sırrını veriyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
9
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kancaaa

    Mutluluğunu bunları yapmaya bağlarsan eğer bunları yapmadığın zamanlarda mutsuz olursun. Bu da seni bu saydığın kurallara bağımlı hale getirir ve kurallara bağlı kalmak senin özgürlüğünü yok edeceğinden dolayı gene mutsuz olursun.



    Mutlu olmak dışarıya bağlı değildir. Mutluluk hep vardır, mutsuzluğu biz üretiriz.



    ama büyük çoğunluk için bunlara uyulduğunda en azından mutluluk hormonu salgılamak, enerjik hissetmek, ruh halini iyi hissetmek normal. ondan sonra da insan ister istemez daha mutlu olabiliyor. uzun vadede de hem sağlıklı olmana, hem de belki bir şeyler başarmana hatta asosyalsen sosyalleşmene çok yardımcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDNiaC

    1- İşe gitmek için sabah 6.15'te uyanıyorum, aç olsan bile iştah olmuyor zaten o saatte.

    2- Zor.

    3- Zorlanırsa olabilir.

    4- Sabah güneş doğmadan evden çıkıyorum, güneş battığında dönmüş oluyorum zaten. Senin dediğin şey çok lüks, işin gücün yoksa öğleye kadar uyuyup sonra kahvaltıdan sonra yürüyüşe çıkarsın.

    5- Tamam

    6- Tamam

    7- Tamam

    Söylediklerin biraz lükse kaçıyor be.

    olduğu kadar artık hocam. güne kahvaltı ile başlamak derken, uyanır uyanmaz şart değil. demek istediğim şu, ilk öğün direk ağır bir yemek olacağına, kahvaltılıklarla olsun mümkünse. öteki türlü benim mesela hem mide kaldırmıyor hem gün boyu biraz dengem bozuluyor.

    yani güneşte spor yapamıyorsundur belki, ama işinde fiziksel olarak yoruluyorsundur zaten, boş durmama şartına da uymuş oluyorsundur işin olduğu için veya fiziksel olarak yorulmasan bile karanlıkta yürüyüşe çıkarsın, bir şekilde vücudu harekete geçirirsin, spor veya benzeri bir şey yapabilirsin.

    şekere zor demişsin mesela. çayı, kahveyi şekersiz içmeye alıştığında da tadı daha güzel geliyor. 3-4 senedir şeker atmam hiç. şimdi çaya bir çay kaşığının yarısı kadar bile şeker koysam şerbet gibi gelir hoşuma gitmez, çayın kendi tadı var zaten. bunu alışan daha iyi bilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLogic

    Belli ki lise yada üniversite öğrencisi birisin. Sabah 9 akşam 7 it gibi çalışıp eve gittiğinde bunları yapmayı değil, hayatta kalmayı düşünürsün. Teoride hayat çok güzel ama pratikte hiç öyle değil.

    öğrenci değilim sadece, günde 15 saat çalıştığım zamanları bilirim. hem de işim paso bir şeyler öğrenmek, uygulamak, geliştirmek üstüne. bazen motivasyonu kaybediyorum ben de. ama daha serbest olduğum doğru, başka çalışan insanlara göre.

    yorucu bir işte çalışıyorsun diye sürekli abur cubur, şeker, sağlıksız şeyler tüketmek zorunda mısın? listede yazanların hangisi çok zor geliyor ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

    Ağır çöp

    sen nasıl bir hayat tarzıyla yaşıyorsun, yaşın kaç, çalışıyor musun? ne yapıyorsun da mutlu oluyorsun. ya da bunların hep zıttını yaparak iyi mi hissediyorsun kendini sürekli. anlat bilelim.
  • Bunlara ek olarak diyebileceğim tek şey sürekli mutlu olmayı beklemeyin.İnsan sürekli mutlu olamaz.Arada mutsuz da olmanız lazım.Bir de asla karamsar olmayın.Hayat ne saf siyah ne de saf beyazdır.İnişler ve çıkışlarla doludur.Mutsuzsanız bunun sonsuza kadar sürmeyeceğini bilin.İllaki bir gün geçecek.Unutmayın kötü düşünce kötülüğü çeker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam da işte. O iniş çıkışlı grafiğin tepe noktaları kalıyor insanın aklında. Aradakiler pek farketmiyor bir süre sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charm

    Aynen hocam da işte. O iniş çıkışlı grafiğin tepe noktaları kalıyor insanın aklında. Aradakiler pek farketmiyor bir süre sonra.

    Zamanla öğrenir insan.Biraz kendini eğiterek önüne bakmayı başarabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Yurttayım doğru düzgün kahvaltı olmuyor sabah erken derslere zaten kahvaltı yapacak vakit ya olmuyor yada kahvaltı çıkmamış oluyor.
    2. Bu olur.
    3. Kısmen mümkün.
    4. Bu olur.
    5. Uygulamadığım bir madde.
    6. Kişisel bakım tamam kendime ait odam yok yurtta haliyle.
    7. Uygulamıyorum.


    2 buçukları da saysak 3 zaten mutlu da değilim
  • 1- Kendinizin, birinci derece akrabalarınızın ve (varsa) uğrunda canınızı vereceğiniz dostunuzun çözümü olmayan bir sağlık problemi olmadığı sürece; istisnasız hiç bir şeye kafayı takmamak, üzülmemek.

    Bu kadar.
  • Cogunu yapiyorum.



    Beslenme konusunda cok dikkatliyim kendi yemegimi kendim yapar yerim. Hatta siyes unu bulup kendi ekmegimi yapma planlarim var.



    Cogu zaman isten donerken 15km yol yuruyorum minibuse binmeyip. Hem yuruyerek muzik dinlemeyi seviyorum hemde kopek falan cikinca heyecanli oluyor.



    Bunlar uzar gider ancak mutlu degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl mutlu olmak istiyorsanız öylemutlu olun.Böyle milletin dayatmasıyla mutlu olunmaz.Herkesin kendine göre farklı yaşantısı var.Misal ben pc oyunculugunu seviyorum.Çok fazla zaman ayırıyorum diyorum bu kadar zamanı boş kullanacagıma başka aktivite koyim.Olmuyor olmuyor.Oyun bana mutluluk veriyor.Ne seviyorsanız onu yapın arkadaşlar.Milletin dayatmasıyla yaşamayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 20 Şubat 2018; 9:12:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hayallerime kavusmadan nasil mutlu olurum ki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dağda yaşıyorsan mükemmel paylaşım. ama insan faktörünü katmadığın için boş bir liste olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overkahan

    Bunlara ek olarak diyebileceğim tek şey sürekli mutlu olmayı beklemeyin.İnsan sürekli mutlu olamaz.Arada mutsuz da olmanız lazım.Bir de asla karamsar olmayın.Hayat ne saf siyah ne de saf beyazdır.İnişler ve çıkışlarla doludur.Mutsuzsanız bunun sonsuza kadar sürmeyeceğini bilin.İllaki bir gün geçecek.Unutmayın kötü düşünce kötülüğü çeker.

    haklısın hocam sürekli mutluluk diye bir şey yok. sadece bazen listede yazdıklarım gibi kendimize yapabileceğimiz bazı iyilikler vardır. mutluluk anlıktır, bazen sebepsiz yere de depresif hissedebiliriz, insanız sonuçta. başlıkta anlattıklarım daha çok dopamin salgılamak, enerjik hissetmek, sağlıklı yaşamaya çalışmak gibi şeyler. bir arkadaşın da yorumda yazdığı gibi, önümde iki seçenek varsa, tüm gün yataktan çıkmayıp cips eşliğinde dizi izlemek, veya kahvaltı ile güne başlayıp spor yapmak, bu ikinci seçeneğin daha iyi hissettireceği, daha sağlıklı olduğu ama daha zorlayıcı bir seçenek olduğu da gerçek. işin psikolojik boyutu da var dediğin gibi, düşünce teknikleri vs. dediğin gibi. o konulara girmedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ucan Hollandalı

    Nasıl mutlu olmak istiyorsanız öylemutlu olun.Böyle milletin dayatmasıyla mutlu olunmaz.Herkesin kendine göre farklı yaşantısı var.Misal ben pc oyunculugunu seviyorum.Çok fazla zaman ayırıyorum diyorum bu kadar zamanı boş kullanacagıma başka aktivite koyim.Olmuyor olmuyor.Oyun bana mutluluk veriyor.Ne seviyorsanız onu yapın arkadaşlar.Milletin dayatmasıyla yaşamayın

    oyun mutlu ediyorsa oyun da oynayacaksınız tabii, bunu illa boş vakit olarak görmeye de gerek yok. ben gülmek için boş videolar izlemiyor muyum? izlerim, iyi geliyor. ya da zamanında oynadığım oyunlardan da çok şey öğrendim. ancak şu anda haz almıyorum oyunlardan o ayrı mesele. hatta 5-6 senedir oynamam, sadece çok eski oyunların videosunu arada izleyip nostalji yaparım bu da mutlu hissettirir.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.