Şimdi Ara

2017 0 km Audi Q5 alınır mı? 2.0 tdi quattro 190hp design pack

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
8.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, mevcutta kendi aracım 2014 kasım çıkışlı w205 c180 amg. Aracımı sipariş ederken ilave opsiyonlar vs alarak istediğim kombinasyonla gayet mutlu mesut kullanmaktayım. O dönemlerde temmuz ilk haftası sipariş verdiğimde araç fiyatı 168k tl idi. Araç gelene kadar 175 civarı olmuştu. Neyse aracım şu anda 41000 km de. Ve beni zora sokacak hiç sorun yaşamadım. İllaki servis aksiyonları oldu, cam ve fitil değişimi yapıldı ve şimdi çok daha rafine bir araç.
    Geçen gün bayileri gezeyim dedim. Tabi fiyatlar uçmuş. Amacım 2.0 güçlü sayılabilecek ve 4 çeker olsun dediğim bir araca geçmek. 2 çocuk ile bazen daha iri bir araca geçsem mi dediğim olur. Neyse Audi bayisinde bir q5 gördüm. Araç 2.0 tdi 190 hp quattro. Metalik siyah renk, içi bej deri. Öyle dolu bir araç değil, ilave çok opsiyon yok. Design pack diye geçiyordu sanırım. Üzerinde ilave prestije paket var. Başkaca bakmadım özelliklerine. Ufak tefek bir iki şey daha vardı. Neyse, araca çok hakim birisi değilim, ancak liste fiyatı 445k olan bir araç. 2017 model. Bana teklif edilen fiyat 372k. Araçta çok iyi bir indirim yapıldı diyebilirim. Malum sitede 30000 yapmışı o paralara satılıyor. Neyse, benim araca 155k fiyat verdiler. Ben şahsen biraz düşük buldum, çünkü ilave opsiyonları ile daha fazla eder. Ki malum sitede emsalleri yine 170 üzeri fiyatlara gidiyor. Arkadaşım 168 civarı fiyatla istiyor aslında. Neyse üzerine ilave yaklaşık 210 civarı Mebla isteniyor haliyle.bunun 110k sını nakit verip kalanı kredi kullansam, 100 k 48aylık ödemede yaklaşık 42k civarı faiz biniyor. Ve araç maliyeti artıyor. Ancak baştan yapılan indirim bu durumu sübvanse ediyor bence.


    Biraz uzun oldu ancak ASIL SORU ŞU; Sıfırından beri bende olan özel sipariş ettiğim aracı verip, üzerine de 250k gibi bir rakam verilerek dizel 4 çeker ve daha genç araca geçmeye değer mi? Çok mantıklı bulmuyorum aslında, ama sizin de fikirlerinizi dinlemek isterim.
    Bu arada 2.0 lt MTV vergisi, 4317 tl. Benim araç 4 yaş olduğundan, yıllık MTV ; 970 tl. Aradaki fark 3350 tl yuvarlak hesap. Bu da 10 depo benzin yapar ve karma tüketimde 7500-8000 km yol yapar benim araba. Yılda 15.000 kmden fazla yapmam. Çünkü başka araçlarımız var.
    İki araçta aynı sınıf. Ancak sıfır araç fiyatları malum, ötv döviz şu bu diyerek, tüm araçlar kazık ötesi fiyatlarda. Gerçi benim araç da sıfır gibi. Ezik göçük sürtme boya vs yok. Kapalı garajda misler gibi durur.Amma velakin fiyatlar geriye gitmez, aksine iyi artış olacak ilerleyen zamanda. Bu araca bayi 72.5 tl iskonto yaptı bana. 2018 model istenirse fiyatı 460-475 civarına geliyor. Fiyatlar uçuk, sizler neler düşünürdünüz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şu anki aracınız ile almayı düşündüğünüz araç arasında yaklaşık 2,5 kat değer farkı var ve kullandığınız araç henüz 4 yaşında bir Alman Premium orta sınıf otomobili.

    Peki bunun karşılığında aldığınız ne?

    Benzer iç mekan kalitesi,biraz daha güçlü dizel motor ve dört çeker sistemi..Birde Suv olması..Tabi yerden yüksek Hb leri SUV sayıyorsak..Benim için SUV demek GMC Yukon,Mercedes GLE,Ranger Rover vs vs gibi araçlardır ama konumuz bu değil.

    Benim fikrim vereceğiniz paranın karşılığını almayacak olmanız yönünde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 17 Şubat 2018; 17:13:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    İç mekan olarak benim araçtan daha yalın ve sade duruyor. Sadece daha yüksek tavandan dolayı, daha ferah iç hacmi var. Birde iniş binişi nispeten daha rahat. Benim aracın koltuk yerleşimi ve aracın yapısından dolayı alçak bayağı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o kadar parayi sirf yerden yuksek diye verilmez bence o paraya 530ixdrive luxury paket arac alirsin ustune cebine para bile kalir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok mantiksiz bir secim olur bence.



    Guclu ve keyifli bir araba almak istiyorsaniz subaru forester xt 2.0 turbo 240hp tercih edebilirsiniz. Q5 e gore daha guclu daha donanimli ve cok daha uygun.



    Premium olsun derseniz yine tercih edilebilir ama q5 icin deger mi bilemem. Yeni x3, GLC, volvo s60 icin fiyat aldiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabalara daha da zam gelecek surekli zam gelecek bunu da hesaba katmak lazim. Ben sizin yerinizde olsam dusunurdum ama kredi cekmeyecegim bir arac icin dusunurdum isteklerinizi karsilayacak. Istediginiz gibi bir arac bulamazsaniz da bosuna borca girmeyin derim ben.
  • Kesinlikle geçici bir heves . 1 hafta falan bekleyin mantığınız bu işin yanlışlığını size söyleyecektir .



    Ha ille bu parayı vereceğim diyorsanız yukarıda arkadaşın dediği gibi BMW 530 i alın . Verdiğiniz farka değecek bir araç . 0-100 6,2 sn. Çok çok rafine bir araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence elinizdeki nakiti ve aracınızı da sattığınız anda elinize geçecek meblağ ile alabileceğiniz en iyi 10 bin km altı ( yani sıfır ayarında) 2. el aracı almaya bakın. Şimdi bence aracınizın degeri 160 bin civarı eliniz de de 110 bin nakit varsa 270 bin tl ye alınabilecek en iyi aracı almaya çalışın. kesinlikle sıfır takıntısı yapmayın, zarara girmek istemiyorsanız. 270 bin tl ye alabileceğeniz 2. elde tonlarca araç var, mutlaka önce bunları değerlendirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Subaru forester daha önce kullandım, yalıtımı bana göre çok zayıf. Birde Mercedes’ten sonra premium hissi olmaz, bu da pişmanlık yaratır bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q5 ler o kadar oldu mu ya.. Hani Q7 olsa anlarım da q5 bana göre alelade bir araç. Sizin araçtan dışı büyüktür de 2015 model akrabamda var Qashqai gibi bir şeydi.. ben olsam hayatta bu kadar üstüne çıkıp vermezdim.. Q7 veya kendi aracınız gibi adı sanı da yok. 2.elde ciddi zararlar edersiniz gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klaudio K kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki, aracın 2. Ellerinde en ucuzu 370k. Bunlar zaten sıfırına 372.5 teklif verdi. Aslında kafam burdan karışık. Kredi işi olmadan da nakit ile almak ta zor olur. Dediğiniz gibi 280 civarında da yine öyle güncel nesil bir araç bulamadım. Benim aracın sıfırını almaya kalksak, opsiyon listesi ile zaten 280 i geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.dod.com.tr/arac-arama/AUDI-Q5/27/694?sa1=&sa2=&cc=TL&gt=0&ft=1&yr1=0&yr2=0&km1=&km2=&dl=22078&ci=0&vt=0&bt=0&tt=0&ws=0&fn=&cl=0&vc=0&vi360=0&vec=0&vse=0

    2. elde çok güzel araçlar var bunları değerlendirin, arada ciddi farklar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence değmez. Ama yerinizde olsam 2.0 TDI A4 Quadro alırdım.

    Yerden yüksek olması pek bişey anlam ifade etmiyor bence. Hem ekstra ağırlık ve konfor olarakta eksi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kkvan kullanıcısına yanıt
    Sedan araba olarak hiç düşünmedim, yalnız 5 serisini genel anlamda biliyorum, 2 gün kadar kullandım. Güçlü güzel araç. Ama sedan olduktan sonra gerek yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araçtan ne beklediğine bağlı, senin durumunu düşününce bence gereksiz duruyor, son kasa q5i sürdüm, benim beklentim konfordu, bende 450binlik versiyonunu sürmüştüm ve konfor olarak 450binlik bişey göremedim araçta, a4 çok daha iyiydi mesela bu konuda, yeni kasa xc60 sürmedim onu bilmiyorum ama mutlaka x3'e de bakmalısın 1.6 benzinlisi çıktı 320binden başlıyor
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    Ben testte yalitimini begenmistim foresterin ama detayli test etmedim. 120km hizda gayet iyiydi ama bozuk yol vs bilemem. Yine de yalitim buyuk sorun degil sonradan da iyilestirilebilir. 240 hp, guvenlik donanimlari be uygun fiyati o acigi kapatir sanki.



    Kalite olarak o hissi vermez tabii ki. Bir arkadasim o hissi vermeyecegini bilerek rav4 aldi, 3 serisinden gecti. O hissi vermeyecegini biliyordu o yuzden memnun. Bmw de sagdan soldan ses gelince sinir olur servise giderdi, rav4 te umursamiyor. Beklenti meselesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    İyi de dediğiniz araç ta neredeyse aynı fiyat sıfır km olarsk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gerek yok.Zaten anladığım kadarıyla sizin de pek içiniz atmamış.Atıyorum başka heyecan verici bir araba olsa yapılabilir ama bence bu durum için gerek yok.Saygılarımla.
  • klaudio K kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bunlar önceki kasa olduğundan uygun fiyatları, yalnız içi çok dar geldi bana. Benim baktığım araç linktekinin aynı, içi bej sadece. Son kasa bu, fiyat 390 yazmışlar mesela

    http://www.dod.com.tr/arac-detay/Audi/Q5/182600008



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 038poyraz -- 17 Şubat 2018; 18:44:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Bu sınıfta tüm premiumları kullandım desem yanlış olmaz. X3 sadece eski kalsaydı. Sınıfında referans sayılacak araç, son kasa xc60 bana göre. Yalnız boşu bile 385 ten başlıyor, ve araba tam takır. Dolu güzel bir araba olsun dersek 500 e kadar dayanıyor. Ama o paraya da yukarıda arkadaşın dediği gibi gle x5 gibi araçlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.