Şimdi Ara

Uber ve bütün benzeri uygulamalar taksileri yok etsin! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
14.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
501 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taksi duragindan bile bindiginde ve yakin mesafe (5-10 km) soylediginizde aldigin cevap: Abi aslinda oraya biz bakmiyoruz. Tabi siz genelde hep 30-40km mesafedeki yerlere bakiyorsunuz.

    Taksi duzeni degismez. Umarim Uber ve diger benzer servisler yayginlasarak alternatif olusturur. Onlar da yolcu tasimak yerine kendi arasinda plaka muhabbeti yaparlar. Zaten mevcut durumda yolcu tasimamak uzerine kurulu bir duzenleri var.

    Taksi plakasi oyle pahaliymis, boyle masrafli ismis.

    Yapma o zaman kardesim. Kendini somurtme. Birak taksiyi. Git Uber surucusu ol.

    Medeniyet zor geliyor onlara. Herkese gore degil tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 18 Şubat 2018; 10:59:0 >
  • Bunlar biraz herkesin taksici olabilmesi ile alakali. Biraz sertifika verme islemi ile yetkilendirme yapilsa. Biraz soforler odasi ya da taksiciler odasi gibi artik ne ise o kurumlar denetlense bunlar yasanmaz diye dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef taksici ve pazarci esnafi dedin mi tokatlanmamak icin insanlar esnafa neredeyse yalakalik yapmak zorunda kaliyor



    Pazarda curuk koyar sectirmez curuk koydun dersin o zaman marketten al der



    Taksici bilmediğin bir yerde sana gecirmesin diye navigasyonu acarsin. Bu ne la.







    Gecen bir uydu cihazi aldim konya sokaktan adam yasli bir adama 700 tlden kitledi cihazi dedim bana bir cihsz lazim adama verdigini onerdi pahali bu deyince sana 500 olur abi onun parasi cok dedi. Utandım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havaalaninda askerden gelen kardesimi eve getirmek icin ugrasirken kisa mesafe oldugundan taksiler almamisti. umarim hepsi batar ve yanar zerre üzülürsem adam degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirrüs kullanıcısına yanıt
    Yolu cidden kaybettiğine inandın mı ? Apaçık fazla para kopartmak için yolu uzatmış.. Klasik taktiktir. Bir sonraki sefere E-11 kullan
  • Ne zaman trafiğe çıksam bazı taksiciler yüzünden bir ton sövmek zorunda kalırım. Resmen trafikte terör . Hiçbir kural tanımazlar hatta sen kurallara uyduğun için sana korna çalarak taciz eder veya pislik yapar. O kadar bozuk bir meslek grubu. Zaten bunu meslek grubh olarak değerlendirmemek lazım çoğu part time , öylesine yapıyor. Çoğu zaten eğitimsiz ve cahil. Kısa mesafe ise çoluğun çocuğun da olsa ölsen almaz arabaya veya inince laf yapar. Belki hakkı ile yapanlar da vardır az da olsa eyvallah onlara lafım yok da, benim rastladığım genelde ilkokulu bile bitirdiği şüpheli, kültürsüz, hoşgörüsüz, kendini uyanık zanneden, kaba ,cahil, ağzında sigara, 3 kuruş için ar, namus, insanlık dinlemeyen sevimsiz tipler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itaksi kullanın beyler. Adamlar tam beyefendi araçları da çok bakımlı ve temiz
  • Hocam öncelikle kardeşinize Allah rahmet eylesin. Sizin durumunuz kadar olmasa da benim de başıma şöyle bir olay geldi. Bir keresinde metroda midem bulanmıştı. Çıktım yukarıya, taksiye atlayıp hemen eve gideyim dedim, hepsi öyle bir fiyat okudu ki şerefsizler, soygun resmen. Uber çağırdım, bunların söylediği fiyatın %25-i kadar bir şey yaptı. Binip giderken de yol kenarında az önce benden 2 kat fazla para isteyen taksiciye hareket çektim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Yok efendim bu bölgeyi bilmiyormuş, ilk defa geliyormuş falan birde yalanlar söylüyor. Sen taksici olacaksın Sabiha'nın yolunu bilmeyeceksin. Tamam bende bilmiyorum o bölgeyi ama bir şekilde yolun uzadığının farkındayım.



    Bir daha İstanbul'a gidince taksi mi! Allah o durumda bırakmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışında Uber sürücüsüyüm,öğrenciyim ve harçlığımı çıkartmak için harika bir yol.

    Ayrıca Ubere sürücü olarak başvurduğunuz da Adli sicil kaydınızdan tutun Trafik şubeden alınmış tüm cezalarınıza ve ceza puanlarınıza bakıyorlar.Bu saydıklarım Türkiye için de geçerli.

    Yani hem kimsenin tribi ile uğraşmıyorsunuz yakın mesafe vs,daha kaliteli hizmet alıyorsunuz ve en azından sürücünün daha önceden bir suça bulaşmadığından da emin olabiliyorsunuz.

    Uber candır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hdtv

    havaalaninda askerden gelen kardesimi eve getirmek icin ugrasirken kisa mesafe oldugundan taksiler almamisti. umarim hepsi batar ve yanar zerre üzülürsem adam degilim

    Herkesin böyle olumsuz tecrübesi var , işin kötüsü bu hep yanlarına kar kalıyor.
    Bu nedenle tüketici boykotları önemli 20 şubat Taksi Boykotu bu konuda bir mesaj olabilir.
    Bu tarz tecrübesi olan herkes katılmalı ve duyurulmasını sağlamalı.


    https://eksisozluk.com/20-subat-2018-taksi-boykotu--5537939

    quote:

    ülkemizde büyük çoğunluğun üzerinde anlaşacağı konulardan birisi de genel olarak paramızla aldığımız çoğu hizmetten memnun kalmamamızdır.bunlardan yine büyük bir çoğunluğumuzun memnuniyetsizlik kaynaklarından birisi de geçmiş başlıklardan da görüleceği üzere taksicilerdir.

    zaman içinde durum iyiye gitmek yerine daha kötüye gitti.yapılan tüm düzenlemeler ise tüketici değil taksiciler düşünülerek yapıldı.taksicilere yönelik bir denetleme ve düzenleme adımı atılmadı ve artan nüfusla beraber memnuniyetsizlik azalmak yerine arttı.

    konuyu çok uzatmadan, ödedikleri vergi , kazançlarına göre çok düşük olmasına rağmen vergi argümanı ile alternatiflerini engelleyen , fiş vermeyen , denetlenmeyen , hizmet kalitesi kötü olan , para üstüne yatan , sahte para veren , mesafeyi uzatan , o tarafa bu saatte gitmem , araba bozuldu buradan metroya binsen gibi bahaneler üreten taksilere karşı bir eylem gerektiğini düşünüyorum.

    gayri memnun bir tüketici olarak bu konu da bireysel olarak 20 şubat 2018 tarihini taksiye binmeme günü olarak belirledim.benim gibi memnun olmayanlarında bana katılacağını ve sesimizi duyuracağımızı düşünüyorum.

    bu çerçevede bu yıl ve her yıl şubat ayının üçüncü salı gününü (bkz: türkiye taksi kullanmama günü) olarak ilan ediyorum.2018 senesi için türkiye taksiye binmeme günü 20 şubat 2018'dir.bu günümüzü önceden planlayıp mümkün olduğunca taksi kullanmayacağız (ideal olan hiç).bu kullanmama durumu bu memnuniyetsizlik kaynakları ortadan kalkana kadar devam edecek.
  • Uber çağırınca şoför gidilecek yeri görmüyor yani kısa mesafe mi uzun mu seçme almama durumu olmuyor. Ama taksi şoförleri gibi zihniyeti olanlarda var illa ki. Bir şoföre denk geldim telefonda arkadaşına anlatıyordu, a yerine değilde b yerine gitsem daha iyidi mesafe uzun ama pek avantajı olmadı bana diye. Memnun değildi gitti yerden. Taksilerden kat kat iyidir en azından şikayet ve puanlama imkanı oluyor. gerçi Türkiye de ne kadar işliyor uber in şikayet mekanizma bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklinca cakallik yapiyor. ama sikayet etsen de hicbir sey degismez hepsi ayni bok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AŞTİ'de jandarma mülakatlarına gidenleri çevirip dolmuşla 2 liraya gidilebilecek yere 10 liraya götürmeyi teklif ediyordu bu şerefsizler, bilmeyenler de sazan gibi oltaya geliyordu.
  • Valla kendim pazar günleri ek iş olarak 24 saat taksi şoförlüğü yapıp, uyumadan p.tesi de sabah 8 de işe gidiyorum. Güzel para toplanıyor, tamam eyvallah. Ama öyle uyuz insanlar geliyor ki, hanzonun öküzün önde gideni, laftan anlamıyorlar.



    Taksi şoförlerinin "Araç ve plaka sahibi olanlar hariç" hepsi aynı. Trafik kuralına asla uymazlar.



    Bu arada ben Tuzla Sahil taksi de çalıştım ve bizim durakta ki her araç 1 km mesafeye dahi gidiyorduk ve geliyorduk. Merkezden binip 1km olmayan marinaya giden çok vardı.



    Zaten 3Tl bile yazsa taksimetre de, ücret ödeme tuşuna bastığınız da otomatikman 9 küsür TL yapıyor taksimetre o ücreti.



    Bırakalı çok çok uzun zaman oldu, hiç saygısızlık yapmadım ama çok gördüm.

    Trafikte de şoförler hep hayvan gibi kullanıyorlar, onların anladığı dilden kullanıyorum kendi şahsi aracımı her gün. Hızlanıp önüme mı geçecek? Gaza basıp önüne kırıyorum. Arkamda sağ-sol cebelleşiyor. Umrumda mı? Değil. İnsin sıkıyorsa, yediği dayak ona ay'ın en güzel kârı olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber yerine türk yazılımcıların kullandığı uygulamaları kullanmamız gerek
  • yazılanlar ve okuduklarıma bakarak evet taksicilik cidden kötü durumda ama
    ankarada ayda yılda 1 bindiğim taksici 10 liralık yere de götürüyor ve çok iyiler , hani taksiciden taksiciye değişiyor demek istiyorum ya da ben çok az bidiğim için benim şansıma
  • Öncelikle Allah rahmet eylesin. Gerçekten okuyunca bile insanı sinirlendiren bir durum umarım o durmayan taksicilerden ilerde bir şekilde yaptıkları çıkar fakat forumda olan bu genelleme zihniyetine siz de hemen kapılmışsınız. Bir motorcu trafikte saçma sapan sürüyorsa hemen motorlar yasaklasın, bir sigara içen yüzünüze üflediyse hemen sigara yasaklansın gibi bir zihniyet bu. Ben de taksicileri sevmiyorum yanlış anlaşılmasın. Zamanında okuduğum okulun tam karşısında taksi durağı vardı ve gelen geçen kıza laf atmalar, biri binince asılmalar her türlü pislik bunlardaydı. Çoğu da böyle olabilir taksicilerin ama hepsi demek bambaşka bir durum oluyor. Örneğin ben İzmir'de yaşıyorum sizi görüp laf atsam, sataşsam tüm İzmir yok olsun diye mi mesaj atıcaksınız.
  • Yanlış. Güçler dengesinin korunması lazım. Tekel değil rekabet kazandırır. Taksiler olmazsa Uber'lar taksi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38

    taksicileri savunacak en son kişiyim. özellikle araç kullanırken baya kulaklarını çınlatıyorum. hatta taksici arkadaşım var yüzüne söylüyorum gülüyor.

    lakin birde işin öteki yüzü var. bir taksi plakası şu an bir milyon sekizyüz elli bin lira. yazı ile 1.850.000. eski para bir trilyon sekizyüz elli milyar lira.
    bunu bir şöför araçlı kiralar ise aylık 12 bin lira ödemesi gerekiyor. araçsız yani aracı kendisi sadece plakayı alır ise 8 bin lira ödemesi gerekiyor. o aracı 5 yılda bir değiştirmesi gerekiyor. 24 saat kullanamadıkları için öğlen saatlerinde 3 gibi 2 vardiye halinde kullanıyorlar. günlük 400 tl sadece kiraya veriyorlar. buna yakıtıda eklerseniz 500 tl yi geçiyor. bu serbest taksiciler için. birde herhangi bir durağa üye iseniz aidat vermeniz gerekiyor. bir günde en az 500-600 tl arası sırf masrafa gidiyor onun üstü ceplerine kalıyor . araç kendisinden olsun derseniz araç masrafı bakımı vs gibi şeyler ile hemen hemen yine aynıya geliyor. 70-80 bin tl olan araçlar 5 yıl sonra 10 bin bile etmiyor haşat oluyor. arkadaşım dediğim kişi gündüz kendisi gecede babası yapıyor. ve kendimden örnek verir isem istanbul içinden bir yerden bir yere gitmem ortalama 1 saati geçiyor bu sırada 10 larca küfür korna el hareketi görüyorum etraftaki araçlarda. bunu her gün 12 saat yapın ama her gün.

    tekrarlıyorum Allah kimseyi taksiciler ile muhatap etmesi günahım kadar sevmem 1 taksiciler 2 dolmuş şöförleri bir birinden beterler ama onların işide hiç kolay değil.



    İyi ki yazdın kar elde etmek için milleti kazıklamaları tamamen normal yani. O kadar zor geliyorsa yapmasınlar madem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.