Şimdi Ara

LG Hi-fi plus 32bit hi-fi dac işe yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
20
Favori
42.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elime lg'nin g5 modeli için ürettiği b&o 32bit dac'ı geçti. Genelde mobil cihazlar için üretilmiş olsa da pc ile harici olarakta kullanılabiliyor. Konu ise ses sistemim ile sıklıkla cd , plak dinlerim ve şu sıralar rutraker üzerinden indirdiğim dsd ve yuksek kaliteli flac parçaları pc üzerinden bluetooth ile ampliye göndererek dinliyorum. Bu dacı kullanarak daha yüksek kalite elde etmem mümkün olur mu? Dac c type usb ile pcye bağlanıyor ve dac üzerinden 3,5 mm jack ile çıkış alınıyor. Düşündüren konu bu çıkış sonuçta kulaklık çıkışı , bir 3,5 mm to rca çevirici kablo ile ampliye bağlanır bağlanmasına ama bu bağlantı sağlıklı olur mu ve bluetooth bağlantısı ile arasında kalite farkı olur mu?

    LG Hi-fi plus 32bit hi-fi dac işe yarar mı?

    Dac'ın genel bilgileri aşağıdaki linkte var.
    http://www.lg.com/tr/lg-friends/lg-AFD-1200



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyblack -- 17 Şubat 2018; 17:44:11 >







  • Bugün usb kablosunu alıp işyerinde küçük bir deneme yaptım. ofisimde kullandığım philips 2.1 hoparlörlerle bile oldukça farketti.
  • Dün oldukça boş vaktim vardı , ses sistemine bu küçük arkadaşı entegre edebildim. Daha önce bir usb dac kullanmadığım için kıyaslama şansım tabiki yok ancak önceki kullandığım bağlantı şekline göre ses (philips aea2000 bluetooth adaptörü) bariz bir netlik kazandı . Kullandığım medya oynatıcılar foobar ve jriver. Foobar ile flac parçaları , jriver ile süper audio isoları yürütüyorum. Her ikisinden de wasapi eklentisi ile sesi direk olarak dac'a yönlendiriyorum. Özellikle kısık seslerde detay duyamama problemimi bu dac ve yakın zamanda lambalarını upgrade ettiğim tube preamp ile ortadan kaldırmış oldum. Bu ufak dokunuşlarla bile ciddi farklar yakalayınca daha üst seviye cihazlar konusunda iştahım kabarmıyor değil :)
    Mevcut kombinasyonla daha iyisi zor gibi , öncelikle amfi , sonrada hoparlörler yavaş yavaş değişmeli.
  • yalnız es9028 chipli bir dac, çokta yabana atmamak lazım.
  • şahsen ben çatır çatır kullanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    şahsen ben çatır çatır kullanırım

    Bende hoşuma gitmezse kulaklıklarla kullanırım diye aldım ama , dinledikçe boyundan büyük işler yaptığı ortaya çıktı. Eski bir laptopa volumio kurup bu dac ile network player yapmaya karar verdim hatta , p3 te olabilir ama dacı destekler mi bilemiyorum.
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    p3 ile analog tarafından faydalanırsın.
  • 50 dolarlık ebay dacların bile (özellikle opa627 ile) ses kalitesine etkisi çok büyüktür. Düşük bütçeyle doping arayanlar önce dac upgrade yapsınlar.
  • Merhaba bu dac ile ilgili bir sorum olacak. LG V serisi telefonlarda benzer bir donanım var ve 50 ohm altı kulaklıklarda cihaz düşük güç modunda çalışarak yeterli katkıyı saglamiyor. Peki bu modülün harici olarak LG g5 dışı bir cihaza bağlanması durumunda 50 ohm altı kulaklıklarda tepki ne oluyor? Cihaz yine de düşük güç modunda mı çalışıyor? Sanırım LG telefonlarda ohm - çıkış gücü durumu yazılım aracılığıyla sağlanıyor. Mixer dosyalarının düzenlenmesi ile cihaz sürekli yüksek empedan modunda çalıştırılabilir. Peki LG dışı cihazlarda ne yapılacak? Cihazı sürekli yüksek empedans modunda çalıştırmanın bir yolu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sypro

    Merhaba bu dac ile ilgili bir sorum olacak. LG V serisi telefonlarda benzer bir donanım var ve 50 ohm altı kulaklıklarda cihaz düşük güç modunda çalışarak yeterli katkıyı saglamiyor. Peki bu modülün harici olarak LG g5 dışı bir cihaza bağlanması durumunda 50 ohm altı kulaklıklarda tepki ne oluyor? Cihaz yine de düşük güç modunda mı çalışıyor? Sanırım LG telefonlarda ohm - çıkış gücü durumu yazılım aracılığıyla sağlanıyor. Mixer dosyalarının düzenlenmesi ile cihaz sürekli yüksek empedan modunda çalıştırılabilir. Peki LG dışı cihazlarda ne yapılacak? Cihazı sürekli yüksek empedans modunda çalıştırmanın bir yolu var mı?
    https://urun.n11.com/kablo/monster-icablelink-35mm-kulaklik-ara-kablosu-P198823406




  • Bu cihaz gerçekten 50 lira mı yoksa ben başka birşeye mi bakıyorum bu linkte?
    https://www.hepsiburada.com/lg-g5-hi-fi-plus-with-b-o-play-p-HBV000005Q1HG?magaza=Etiget&wt_gl=cpc.elk.telefon-aksesuar.pla&gclid=Cj0KCQjwqPDaBRC6ARIsACAf4hBPZH9rFT7X6Ety4_frR6KYvOSHdqmWAuMUWi4d2DkoHoWOpjnKzzsaArKgEALw_wcB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Temmuz 2018; 14:56:9 >








  • Aldım gitti ya o zaman en fazla 50 lirayı çöpe atmış oluruz.Neler için atmadıkki şimdiye kadar

    ***radyo***@ Abi verdiğin linkte 70 lira.Sanırım karıştı.
    Yok OGT istiyorsan 70 lira oluyormuş.Mobil link olunca garip oluyor biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Temmuz 2018; 15:23:30 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Emin olun çöpe atmayacaksınız , ben laptoptan flac arşivimi dinlerken kullanıyorum direk bağlantı ile arasında dağlar kadar fark var, ben alırken daha pahalıydı bir tane de yedek mi alsam acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Aldım gitti ya o zaman en fazla 50 lirayı çöpe atmış oluruz.Neler için atmadıkki şimdiye kadar

    ***radyo***@ Abi verdiğin linkte 70 lira.Sanırım karıştı.
    Yok OGT istiyorsan 70 lira oluyormuş.Mobil link olunca garip oluyor biraz.
    Hayırlı olsun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar , kutu icindeki kablonun bir ucu type c diger ucu mini usb imis. satici oyle ifade ediyor, peki cihaza hangi kisim giriyor.

    ben hem telefonda hem de netbook da kullanicam. netbook da usb 2.0 ve 3.0 standart girisler var , telefonumda ise type c var. sanirim icindeki kablo benim bir isime yaramayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah.Sağolun arkadaşlar.mustyblack@ hocam senin sayende aldığım 2. parasına göre iyi iş yapan cihaz olacak Fx Audio tube ampdan sonra
    Aslında bilgisayardan kullanacağım ucuz yollu bir kulaklık amfisi arıyordum,bir deneyeyim bunu ben.
  • Cihaz bugün geldi.Sadece telefondan bağlayıp deneyebildim ama hem stereo hem de kulaklık için boyundan büyük işler yapacakmış izlenimi verdi bana.Dolar karşılığı 10 dolara Çinden dandik bir DAC bile alamıyorsunuz düşünün artık.Telefon için gerekli kablo içinden çıktı ama gerekli kablo olmadığı için PC ye bağlama imkanım olmadı.Elimde kulaklık şarjı olarak gelen bir Type-c to USB A kablo var ne yaptıysam PC görmedi.Sadece şarj için kullanılan data alışverişi yapmayan kablolar varmı kafama takıldı?Neyse en yakın zamanda bir Type c kablo edinip deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Cihaz bugün geldi.Sadece telefondan bağlayıp deneyebildim ama hem stereo hem de kulaklık için boyundan büyük işler yapacakmış izlenimi verdi bana.Dolar karşılığı 10 dolara Çinden dandik bir DAC bile alamıyorsunuz düşünün artık.Telefon için gerekli kablo içinden çıktı ama gerekli kablo olmadığı için PC ye bağlama imkanım olmadı.Elimde kulaklık şarjı olarak gelen bir Type-c to USB A kablo var ne yaptıysam PC görmedi.Sadece şarj için kullanılan data alışverişi yapmayan kablolar varmı kafama takıldı?Neyse en yakın zamanda bir Type c kablo edinip deneyeceğim.
    Ben başka bir dac kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım ama bu cihaz ile hem philips bluetooth adapter hem de direk pc bağlantısı ile aldığım sesle kıyaslanamayacak kadar temiz bir ses aldım. Ben 1 adet daha sipariş ettim , belki başka bir sistemde kullanırım diye. Bu arada fx preampın lambalarını değiştirdiniz mi?




  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Yok değiştirmedim,var mı bir tavsiyeniz şunu yapsan daha iyi oluyor diye?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.