Şimdi Ara

Bugüne Kadar Gördüğüm En Korkunç Kabusum(Rüya içinde rüya)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 2 seneye kadar hiç kabus gördüğümü hatırlamam.Daha önce illaki görmüşümdür de son 2 senedekiler gibi hafızamda yer etmediği için aklıma gelmiyordur.Bu kabuslarımda da uyanamadığımda  öğrendiğim bir şey olan uyanmak için; hızlı hızlı nefes alarak uyanmak yada son çare avazım çıktığı kadar bağırarak evdekilerin beni duyup uyandırmasıydı.
    Ama şu 1 saat önce gördüğüm bana gecenin bu saatinde bunu yazdıran hayatım boyunca unutamayacağımı düşündüğüm rüyamı size anlatmak istiyorum.

    Şimdi bilirsiniz rüyalar genellikle tutarsız parça parça oluşur, genellikle de güncel kendinizi görürsünüz.
    Daha yeni gördüğüm bu rüyanın detaylarını düşündüğümde başlangıcı yine tutarsız oluşturulmuş birazda farklı bir karakter çizdiğim "ben" ile başladı.
    Evimiz 2 katlı dublex denen konutlardan.Ben ise alt kattaki salonumuzda (gerçek zamanda da uyumadan önce yaptığım şey) film izliyorum.İzlerken aklımdan evde sadece kendim ile annemin olduğunu annemin uyuduğunu üst katta kimsenin olmadığını gece vaktinin getirdiği karanlığı geçirerek hafiften tırsıyorum.(Rüyada oluşturduğum bu ortam gerçekte de yatmadan önce film izleme ortamı ile tutarlı ama evde annem ve benden başka kimsenin olmaması ve tırstığım karakterim ile tutarsız.Üst katta abim alt katta annem ve babam var gerçekte.)
    Aklımda dediğim gibi hafif tedirginlikle bu düşünceler geçerken kalkıp lavoboya giriyorum ve çıktığımda yerde lavoboya girerken görmediğim küçük biblo tarzı kırmızı bir cüce figürü görüyorum.Zaten tedirgin olduğum ve böyle birşeyle karşılaştığım için acayip korkup hemen yatak odasına gidiyorum annemi uyandırıp az önce ne olduğunu söylemek için.Odaya girip annemi uyandıramaya çalışıp uyandıramadığımda da rüyada olduğumu anlayıp hemen uyanma yöntemime başvuruyorum; Önce hızlı hızlı nefes alıyorum olmayınca da evin içinde hızlı hızlı koşarak avazım çıktığı kadar bağırıyorum.(gerçek dünyada 5 dakika kadar sürecek şekilde bir bağırış bu düşünün.)Baktım bağırmada işe yaramıyor zaten rüyada bağırmaya yada konuşmaya çalışırken çenemin iflahı kesilmiş,uyuşmuş gibi dilsiz birinin konuşmaya çalışması gibi yorgun bitkin konuştuğum/bağırdığım için işe yaramadığını artık ne yapıpta uyanabileceğimi kara kara düşünürken aklıma rüyamda kendimi öldürüp uyanmak geliyor(Daha önce hiçbir kabusumda uyanmak için uygulamadığım yöntem bu).
    Hemen koşarak balkona gidip bağırarak kendimi aşağı bırakıyorum.Aşağı doğru ağır çekimde(çok film izliyorum evet) tam yola düşerken ekran kararıyor ve uyanıyorum.
    İşe yaradı! Uyandım! Kendimi ve uyandığım odamın duvarını görüyorum reflekslerimi kontrol ediyorum herşey tutarlı.Aşağıda film izlerken nasıl odama çıkıp yattığımı aklımdan geçirirken yataktan kalkıp hemen aşağı koşarak iniyorum annemi uyandırıp gördüğüm kabusu anlatıcam.(Gerçek hayatta gecenin köründe kabustan uyanıp böyle birşey yapmam ve uyandığımı düşündüğüm rüyamda hala evde sadece annemle ben varız.)
    Aşağı koşarak indim ve odaya girip annemi uyandırmadan önce koridorda yine o figürü gördüm.(Aslında burda tam o anda yine rüyada olduğumu anlamam gerekirdi ama içinde uyandığım rüyada herşey okadar gerçekçi ki..) Hemen yerdeki figürü alıp annemi uyandırıyorum.Annem uyanıyor ve salona geçip anneme hem rüyayı anlatıyorum hemde elimdeki figürün yerde ne aradığını sorucam.
    Annemle konuşurken yine çenemin iflahı kesilmiş gibi konuştuğumun farkına varıyorum.Herhalde hala rüyanın etkisinden çıkamadığımdandır diyerekten anneme figürün yerde ne aradığını soruyorum.Annemse (gerçek hayatta oyuncak çağını çoktan geçmiş ve istanbuldan ailesi ile birlikte taşınan) küçük yeğenimin koridorda oynarken bıraktığı ve bizim evdeki kimsede toplamayınca öyle bıraktığı oyuncaklardan biri olduğunu (annem gerçek hayatta böyle birşey yapmaz çok titizdir ) söylüyor.

    Ve yine tedirginlikle ve iflahı kesilmişçesine konuşmaya anneme birşey anlatmaya çalışırken aynı ilk kabusumdakinden uyandığım gibi odamda aynı pozisyonda duvara bakarken uyandım.

    Uyandığımda sanki hiç kabustan uyanmamış , az önce rüya görmemiş ve sadece gözlerimi dinlendiriyormuşum gibi  uyandım.Bu sefer şaşkınlık içerisindeyim reflekslerimi kontrol ediyorum herşey yolunda(artık buna güvenebilirmiyim bilmiyorum) ve tamamiyle emin olmak için sesli konuşuyorum.Herşey normal gayet rahat konuşabiliyorum.Gerçekten uyandım mı? Aklımdan yine ilk rüyamda uyandığım gibi aşağıda film izlerken nasıl odama çıkıp uyuduğumu düşünüyorum;cevabım tutarlı ve doğru.Herkes evde ve artık gerçekten uyandığımın farkındayım.

    İşin garibi bu yazıyı yazarken odamın dışındaki alttaki yada üstteki koridorda biri geçiyormuş gibi ses geldi.Herhalde bizimkilerden biri lavaboya kalkmıştır diye düşündüm.Hemen sonra ses kesilince kalktım abimin ve bizimkilerin odasına baktım herkes uyuyor bütün eve baktım birşey yok.
    Buda beni hafif tedirgin etti.

    Açıkçası bundan sonra kabus görürsem uyanmak için hangi yöntemin işe yarayacağından artık emin değilim.Bildiğin kabus mekanizmam rüya içinde rüya ile uyanamam için yöntem üretmiş.Artık kabus gördüğümü sadece konuşma şeklimden anlayacağım sanırım.Bu mekanizma ona da çözüm bulana kadar...

    Biliyorum çok uzun bir yazı oldu ama sıcağı sıcağına gördüğüm ve gece gece benliğime işleyen bu kabusu tüm detayıyla hem kendime de de not olur düşüncesi ile buraya yazmak istedim.Sağlık forumu ile bu forum arasında kaldım,buraya yazayım dedim.

    Umarım konu doğru yerdedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Zebani yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H3DG3H0G

    Zebani yok mu?

    Düşündüm de o sen olabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende simdi foruma girip ruyami yazayim dedim.Korkuyla nefes nefese uyandim resmen.bu nasil bi kabus arkadasim.uyanabilmene sevindim ve sana birsey soylicem .eger farkinda degilsen diye soyluyorum ruyalarina mudahale ediyosun.yani ruyani kontrol etmissin.ruyada oldugunun farkina bile varmissin.cüş ya.ben o kadar ugrastim yapamadim bunu.seninkine sanirim lucid ruya deniyodu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüya içinde rüya görme bana da oluyor. Ve yeni yıla girdiğimden beri çok sık oluyor. Bitmek bilmeyen bir depresyon geçiriyorum artık kabuslarım bana normal geliyor. Hatta istediğim şey hem rüyada hem gerçekte onlarla konuşabilmek.



    Onlar aramızda hatta yanımızda, sadece göremiyoruz. Hissettiriyorlar bir şekilde ama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garipmiş ; rüyadan uyanmak için rüyada olduğunu anlamak yeterli normalde beyin kendini o zaman uyandırma eğilimine geçiriyor. Lucid rüya için araştırıp deneyimlemek isteyenler ilk olarak olduğunu anlamak için rekleks hareket geliştirirler. Parmak sayma , eline yazı yazıp okuma , parmağını avucunun içinden geçirmeye çalışma rekleks hareketi rüyada yapınca yazı okuyamıyorsun parmak sayamazsın vs...

    Rüya olduğunu anladıkları zamanda uyanmamak için sakinleştirme uyanmak istememe zihinde bunu engelleme amaçlı hamleler yapılıyor. Kendim deneyimlemediğim için bu aşamada yapılanı açıklamam biraz zor...



    Bunları bilmeden yapmak rüyanın farkına varmak şans olur, sürekli kabus görülüyorsa en basiti dediğim parmak saymayı denemek. Ama rüya olduğunu anladıktan sonra gene uyanmazsan (aslında böyle birşey genelde gerçekleşmez) kendini çimdikle rüyada kalmazsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fazla film izleme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnception'ın etkisinden çık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • üzerinden 2 sene geçmiş zerre bir hatıra kalmamış aklımda rüya ile ilgili.korku ve tedirginliği hiç ama hiç anımsamıyorum.aslında onlar kalıcı olmazmıydı hafızada? ilginç..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.