Şimdi Ara

MSI GE60 2oe oyunlarda kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle bilgisayarımın 3 4 sorunu mevcut, ama hepsinin birbiriyle ilişkisi olduğunu düşünüyorum

    normal fifa 18 oynarken daha onceden 2 ekran kullandıgım ıcın bı ekranda youtube acıp video izlerken diger ekranda yani harici monitorde oyunu oynmarken bir sorun olmuyordu son 1 haftadır hep monitorde yazıların cozunurlugu, renkler, yazıların keskinligi herşey kötü olarak değişti. fifa 18 de ie oynarken kasma oluyor sanki ping sorunu gibi dadamları arada 2 3 sanıye yonetemıyorum, ama ping sorunum yok ayrıca o arada video da kasmaya baslıyor sankı pc asırı bir şekilde yuklenme oluyor. Isılara baktım normal cpu kullanımı normal ssd kullanımıda ayrıca formatta attım duzelmedı heryere baktım. ne monitorun sorunu nede bu sorun ayrıca monitoru baska pc de denedım oyle bır sorun yok acaba ekran kartımda mı bır sorun var.

    ekran kartım gtx 765m







  • Ekran kartında fiziksel bir hasar olsa sadece oyunlarda değil masaüstünde de sorun yaşarsın. Oyunlardaki kasma olayı, harici ekran kartının devrede olmamasından kaynaklı olabilir. Bunun yanında arka planda çalışan yazılımlar işlemciyi meşgul eder. Son olarak güç seçeneklerinden Yüksek performans seçili olması gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnzflc

    Ekran kartında fiziksel bir hasar olsa sadece oyunlarda değil masaüstünde de sorun yaşarsın. Oyunlardaki kasma olayı, harici ekran kartının devrede olmamasından kaynaklı olabilir. Bunun yanında arka planda çalışan yazılımlar işlemciyi meşgul eder. Son olarak güç seçeneklerinden Yüksek performans seçili olması gerekir.

    öncelikle cevabın için teşekürler, şöyle söyliyim oyun acıkken diğer ekranda video açık videoda kasmalar gerçekleşiyor oyunla aynı zamanda, ayrıyetten, güç seçenekleri de dedigin gibi ayarlarda, işlemciyi mesgul eden yazılım yok gibi zaten oyun esnasında kontrol ettim yuzde 40 ın ustune cıkmıyor GPU CPU ısıları normal 70 lerde, ama bugun sunu farkettim benım işletim sistemimin kurulu oldugu m sata ssd im çok fazla ısınıyor arızalı sanırım ama işlem hacmı yuzde yuzu gormuyor oyun esnasında genede emin olamadım




  • bence sorunun hdd yada ssd den kaynaklı.bende aynı model bilgisayarı kullanıyorum pc sürekli donuyordu durduk yere hiçbirşey açık olmasa bile donuyordu oyunlarda takılmalar teklemeler oluyordu nekadar format atsamda düzelmiyordu bende sorunu sabit diski değiştirmekle buldum wd marka çok hızlı bir hdd aldım kafam rahat şuan
  • Bad Sector taraması yaparak harddiskini kontrol etmeyi denedin mi?
  • Arkadaslar sorun cozuldu, dedigim gibi ssd kulanıyordum zaten o yuzden hdd problemi degil bu problem islemcinin ısı probleminden kaynaklanmaktadır, yada sensor olabiliri cunku ıslemcının sureklı frenkansı dusuyordu, bende termal macunu yenıledım kasaya ekstradan fan taktım vede sorunu bu sekılde cozudm bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.